Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנה, חסכונית ובטוחה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני שוקל קניית רכב שני. רוב הזמן אישתי תנהג בו לבד. לפעמים עם ילד אחד או 2. כשניסע כולנו [שזה חמישה] נשתמש ברכב הנוכחי - רנו סניק 1999.

בטיחות: 4 כוכבים מינימום. 5 כוכבים עדיפים. ABS ו-ESP רצויים מאד. כריות אוויר - כמה שיותר.

תיבת הילוכים: לא חשוב. אפשר גם ידנית. הרכב הנוכחי ידני וזה בסדר גמור.

חסכונית: גם בדלק וגם באחזקה.

גודל: קטנה ככל האפשר אבל צריכים להיות לה 4 מקומות נורמאליים. רוצה לומר, לא סמארט.

תקציב: 40-50K. גמיש קצת. אם יש פחות זה יהיה נהדר.

מכוניות מכוערות כמו היונדאי גטץ או אטוס הן מחוץ לתחום (אני יודע שזה נשמע לא קשור אבל מינימום של אסטטיקה חשוב לי). אני חושב על פז'ו 107 או ניסאן מיקרה. לפונטו יש 5 כוכבים מול ה-4 של השתיים הקודמות אבל היא גדולה וכבדה יותר. הפז'ו נראית לי הכי מתאימה בגלל שהיא הכי קלה, הכי קטנה והכי חסכונית אבל הכוכב החסר מטריד אותי.

כל מידע יתקבל בברכה.

תודה מראש,

יקים.

פורסם

ראה חומר למחשבה בנושא "קטנה ובטוחה" בכתבה "האם 5 כוכבי בטיחות של רכב סופרמיני שווים ל-5 כוכבי בטיחות של משפחתית גדולה".

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

סרטונים מעניינים, אבל מחוץ להקשרם. למשל - אני סקרן באיזה מהירות הוטחו המכוניות זו בזו? אין אפשרות לנתח את ממצאיו של ניסוי כאשר לא מצויינים התנאים בו נערך.

אל תשכח שמבחני ה-NCAP מערכים בתנאים סטנדרטיים מבחינת מהירות הפגיעה, זויות הפגיעה וכו' - כאשר יש הבדלים בין המכונים השונים מבחינת שיטות הבדיקה אם כי הנטיה של כולם היא לאמץ את התקן האירופי. למשל - כל המכוניות מוטחות בקיר במהירות קבועה (דומני 64 קמ"ש) ואין נתונים לגבי מהירויות גבוהות או נמוכות מזו, או נתונים בהתנגשות מול גוף הניתן לעיוות, כמו רכב אחר. בכל זאת זה הכלי הטוב ביותר שיש לנו כדי להעריך את עמידותן של מכוניות בתאונה, ולכן כולנו נאחזים במדד זה.

במבחני ה-NCAP המכוניות מרוסקות מול קיר או שמוטח בן מתקן סטנדרטי, שאינו שונה בין הגדלים השונים של המכוניות, וקרוב לודאי שגם הקריטריונים למתן ציונים זהים בכל הקבוצות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למשל - אני סקרן באיזה מהירות הוטחו המכוניות זו בזו? אין אפשרות לנתח את ממצאיו של ניסוי כאשר לא מצויינים התנאים בו נערך.

לצורך העניין, ב-3 מתוך 4 הסרטונים שבקישור הנ"ל המהירות מצוינת (תרתי משמע): 64 קמ"ש.

במבחני ה-NCAP המכוניות מרוסקות מול קיר או שמוטח בן מתקן סטנדרטי, שאינו שונה בין הגדלים השונים של המכוניות, וקרוב לודאי שגם הקריטריונים למתן ציונים זהים בכל הקבוצות.

הקריטריונים והקירות במבחני NCAP כנראה זהים. אבל במציאות רכבים קטנים יוצאים קווץ' מתאונות מול רכבים גדולים. פיזיקה שולטת. :wink:

זה לא אמור לפסול מכוניות קטנות מרשימות מועמדות, פשוט צריך להבין ש-5 כוכבי בטיחות של רכב מנהלים ו-5 כוכבי בטיחות של מיני הם דברים שונים לגמרי. כמו שאמרתי: חומר למחשבה.

עריכה:

Are large cars safer than small cars?

In frontal impacts between cars, the occupants of the heavier car or the one with higher structures tend to fare better than those travelling in lighter, lower cars. As it is not possible to simulate the influence of mass in a test against a fixed barrier, Euro NCAP recommends comparison only between cars which are of a similar mass (+/- 150kg) and in the same category. Such comparisons allow the relative safety performance of cars to be judged accurately.

Can results be compared between groups?

Accurate comparisons can only be made between cars in the same group. The frontal test mirrors a crash between two cars of similar size. A heavier car or one with a higher structure will tend to have an advantage if it impacts a smaller car. The Euro NCAP results cannot be used to predict the outcome of such crashes.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

107 ידנית, אלטו ידנית או אלטו ידנית יהיו הבחירה הכי טובה. הרכבים משווקים רק שנה אז יכול להיות שיהיה קצת קשה למצוא כאלה משומשות שיכנסו בתקציב.

אופציה נוספת היא הפנדה, שיותר מיושנת ופחות בטוחה אבל תוכלו למצוא אחת שתכנס בתקציב ללא בעיה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לכולם, ברור לי שלאותו מספר כוכבים על מכוניות שונות יש משמעות שונה אבל כאן אנחנו מדברים רק על מכוניות קטנות אז הבסיס הוא זהה. עדיין, יותר זה יותר טוב. לפז'ו יש 4 כוכבים ולאלטו (המכוערת....) יש רק 3 אז מבחינתי - אפילו שהאלטו חסכונית יותר - היא בעמדת נחיתות.

אלעד, תודה.

יש עוד אופציות שלא הבאתי בחשבון?

פורסם

תבדוק טוב את הפז'ו. לדעתי המקום שיש מאחורה לא מצדיק את הכינוי "מושב", וכמובן אין ממש תא מטען.

אני הייתי מעדיף את הפונטו (גרנדה).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מבחינת מרווחה ה-I10 הכי מרווחת. אני דווקא ממליץ לך לבדוק את תא המטען, במידה ויש לך ילדים קטנים אז הוא קטן מדיי לעגלות וכל הפירוטכניקה (אבל מספיק שימושי ביחס לגודל הרכב).

תעשה חיפוש על הרכבים האלה, היו כבר עשרות דיונים. אם גיר אוטומט חובה אז היונדאי מנצחת (בפיז'ו יש גיר רובוטי ובאלטו הרכב חלש מדיי עם גיר אוטומט). אם גיר ידני הוא אופציה אז זה תלוי אם אתה רוצה אוטו ללא אבזור אבל זול (אלטו) או אם אתה רוצה קצת אבזור ובעיקר עיצוב (פיז'ו). גם ליונדאי יש גרסא ידנית אך לצערי היא היקרה בחבורה למרות שלדעתי היא המוצלחת ביותר (קצת משוחד, יש לי I10 אוטומט), רוב האנשים לא יסכימו לשלם את התוספת במחיר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נו, האדם עושה תוכניות ואלוהים צוחק או, בגירסה של ג'ון לנון, החיים זה מה שקורה לך כשאתה מתכנן תוכניות. :cry:

התקציב גדל במקצת וה-C1 נכנסה פתאום כאופציה מועדפת אבל לצערי קיבלנו פתאום הצעה שהאישה לא יכלה לסרב לה (משפחתומטית מאוסה אבל במחיר ובמצב ממש טובים) ואני לא צריך לספר לכם מי בסופו של דבר עושה את ההחלטות בבית, נכון?

מה שיוצא הוא שבמקום לקנות רכב שני קטן בנוסף לסניק אנחנו נמכור את הסניק האהובה ונחליף אותה בפורד פוקוס.

:bigcry::bigcry::bigcry::bigcry:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

נו, נראה שאלוהים החליט לצחוק עלי ברצינות. אתמול פיטרו אותי מהעבודה וכל תוכנית לרכוש רכב חדש נזרקה לפח. :cry:

פורסם
נו, נראה שאלוהים החליט לצחוק עלי ברצינות. אתמול פיטרו אותי מהעבודה וכל תוכנית לרכוש רכב חדש נזרקה לפח. :cry:

באסה; אבל תביא בחשבון שהמעבר מהסניק לפוקוס היה יכול להיחשב ירידה ברמה (למרות שהפוקוס חדשה הרבה יותר).

• תוכן חדש...