Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחליפה למרצדס עד 250K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לי לא היה אף פעם בעיות שירות או חלקים מתפרקים/איכות הרכבה ב159.

אבל הייתי הולך על הS60 החדשה

הירידת ערך ברכבים האלה פשוט מטורפת, את המרצדס לפחות אפשר להעיף במחירון.

היתרון באלפא שיש היצע די גדול ביד2 ואפשר למצוא אחת בת פחות משנה על הכביש בסביבות ה 170K ושהירידת ערך שלה די הגיונית.

ב2001 גולף חדשה עלתה 120K ש"ח וS60 כ 180K, ב2009 מכרתי את הגולף שלי בכ60K והמחירון של אותה S60 עמד על פחות מ50K (ואני מאמין שהיא לא היתה נמכרת ביותר מ 35K).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

עדכון קטן מהיום:

אתמול פורסמה 159 שחורה מאיזור חיפה, התקשרתי למפרסם ושאלתי אותו ישר אם המכונית מיד פרטית ואם היא יד ראשונה והוא ענה בחיוביות.

היום אחרי שראיתי את הרכב הוא שלח לי את הרשיון רכב, ומה אני רואה? ניחשתם נכון, "בעלים קודמים 01" (עליה על הכביש ינואר 2011).

אחרי זה הלכתי גם לסוכנות אלפא, הם כבר לא מייבאים את ה 159, רק מוכרים את מה שיש במלאי (וכמובן שאין במלאי את הצבע שאני רוצה).

דגם הביניים עם ג'אנטים, חיישני חניה אחוריים בהתקנה מקומית וריפוד משולב בד ועור נתנו ב 213K ש"ח, אבל על המרצדס הם הציעו 90K :lol: (מחירון 130K).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

159 מכונית מצוינת שלפי תיאור הדרישות פשוט תתבזבז כאן. אם כי לגבי איכותה ואמינותה, היא ללא דופי וכבר מספיק שנים על הכביש להעיד על כך.

לדרישות הסולידיות שצוינו והנסועה הנמוכה, אין צורך בחיית כבישים כמו האלפא. הייתי בוחן ברצינות את המונדאו שנראית כעונה היטב לדרישות - מכונית שתיתן רמת מכובדות גבוהה ללא העלויות של סגמנט המרצדס (לא שהיא הרכב הכי זול לאחזקה, אבל אמור להיות בגבולות הסביר). אופל אינסיניה החדשה עשויה גם היא לתת מענה ראוי בהחלט, אבל זה על הנייר, עוד אין עליה די מידע מעשי בארץ.

נראה לי שסובארו B4 ברמת הגימור הגבוהה עשויה אף היא לתת מענה ראוי, אם אינה נתפסת בעיניכם כ"ירידה ברמה". אין לה את הפאר ומקדם ההגעה, אבל היא נחשבת מאוד איכותית, אמינה, נוחה ושקטה, וככל הנראה תתן רמה גבוהה של נסיעה בין עירונית רגועה במחיר אחזקה טוב וירידת ערך שעשויה להיות נמוכה יחסית.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

כמו שבעצמך אמרת, לרכבים בסגמנט "המנהלים" אין את אפקט ההגעה או את הפאר והאיכות של ה159.

המעבר מהמרצדס ל159 הורגש טוב מאד (לא לטובת האלפא), אז אני לא רוצה לדמיין איך זה יהיה לנהוג בB4.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

ולמה אתה חושב שבצמפיון עלויות החלקים יהיו זולים משל כולמוביל? אני גם בטוח שהשרות של צמפיון(הידוע לשמצה) יהיה פחות טוב מהשרות של כולמוביל או כל חברה אחרת,אם האדג הוא אופציה אז תבדוק את הדורנגו המרשים.

פורסם
הירידת ערך ברכבים האלה פשוט מטורפת, את המרצדס לפחות אפשר להעיף במחירון.

היתרון באלפא שיש היצע די גדול ביד2 ואפשר למצוא אחת בת פחות משנה על הכביש בסביבות ה 170K ושהירידת ערך שלה די הגיונית.

ב2001 גולף חדשה עלתה 120K ש"ח וS60 כ 180K, ב2009 מכרתי את הגולף שלי בכ60K והמחירון של אותה S60 עמד על פחות מ50K (ואני מאמין שהיא לא היתה נמכרת ביותר מ 35K).

אני לא יודע מי אמר לך שאתה תמכור את המרצדס במחיר מחירון. תתכונן להוריד 20K לפחות במקרה הטוב

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

אל דאגה, זו לא המרצדס הראשונה שאני מוכר. חצי מהצפון מחפש אחת כזאת (בגלל הצבע), וגם ככה אנחנו לא להוטים למכור.

ולמה אתה חושב שבצמפיון עלויות החלקים יהיו זולים משל כולמוביל? אני גם בטוח שהשרות של צמפיון(הידוע לשמצה) יהיה פחות טוב מהשרות של כולמוביל או כל חברה אחרת,אם האדג הוא אופציה אז תבדוק את הדורנגו המרשים.

כי יש אחריות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
ביום רביעי קבעתי נסיעת מבחן על האלפא 159, שבינתיים היא המתמודדת המובילה (ועל דרך אבקר גם בסוכנות שליד ואבדוק את הלקסוס CT200h

חבל על הזמן שלך.

הלקסוס CT200 איננה לקסוס אמיתית אלא רכב שנושא את הסמל הזה. נהגתי עליה ולמעט אבזור פנימי מהודר יותר המאזדה 3 ספיריט 2.0 עולה עליה בכל פרמטר דינמי.

נסה שוב את ה- IS ובקש לבדוק את גירסת הפרימיום.

פורסם
חבל על הזמן שלך.

הלקסוס CT200 איננה לקסוס אמיתית אלא רכב שנושא את הסמל הזה. נהגתי עליה ולמעט אבזור פנימי מהודר יותר המאזדה 3 ספיריט 2.0 עולה עליה בכל פרמטר דינמי.

נסה שוב את ה- IS ובקש לבדוק את גירסת הפרימיום.

ציפית מרכב הברידי להתחרות עם אחת הטובות בסגמנט מבחינה דינמית? :? לא נראה לי שקהל היעד של CT200H זה רוכשי מאזדה 3. :wink: הלקסוס היא בעצם פריוס בחבילה אחרת, עם התנהגות כביש טובה משמעותית משל פריוס ואווירת יוקרה, זה הכל.

פורסם
את ה IS לא ניסיתי בכלל. היא יקרה מדי (גם כמשומשת).

לא בטוח, 2007-8 נכנסות לתקציב שלך.

גם אם לא תקנה - תנסה, מה יש לך להפסיד?

פורסם

קצת על האלפא 159 - לדעתי (המשוחדת) מדובר על רכב שיכול מאוד להתאים לך, אם תסתדר עם תיבת הסלספיד. אני אישית מאוד אוהב, אבל מודה שיש להתרגל מעט, כי בסוף זו תיבה ידנית עם "גמד" שמחליף הילוכים, זה לא אוטומטית רגילה וחלקה (אין ממיר מומנט שמחליק את ההעברות). או לקנות את הדגם הבכיר עם תיבה אוטומטית (מוצלחת מאוד, יפנית).

איכות ההרכבה טובה מאוד, הרכב מאוד נוח. אני רכשתי כזו מיד ראשונה עם 44K על השעון שנת 2008 והרכב כמו חדש (טפו טפו). אני משווה אותו למרצדס C200 מאותו שנתון של אבא שלי, האלפא מרגישה גדולה ומרווחת יותר. אני חושב שהן נוחות ושקטות בערך באוה מידה. עיקר ההרגשה היא בתחושה. מרצדס משדרת יותר פאר, האלפא "אקזוטית, יותר. רמת התחכום האלקטרוני במרצדס טובה יותר (לטוב ולרע, נורה שרופה התבררה כמחשב תאורה אחורי במרצדס, עלות: 6500 ש"ח...). אבל מושבי העור באפלא נוחים יותר וברמה גבוהה יותר. האמת עוד לא ממש עשיתי השוואה ראש בראש (אין זמן... לאף אחד מאיתנו...) - אבל זו תחושתי. אגב, האלפא מרגישה מרווחת יותר מה-C.

דינאמית (לא שנראה לי שזה בראש מעיינך) האלפא עדיפה לדעתי.

פורסם

האוטו לא בשבילי, אלא בשביל אמא שלי. אני נוהג ברכב לעיתים רחוקות כשאני חוזר לארץ.

בזמן השהיה שלי בארץ בדקתי שתי 159 (שעדיין מוצעות למכירה): האחת 2011 שהזכרתי למעלה שהרתיעה אותי בגלל היד, ועוד אחת שנת 2008 שדי שמורה רק שהצבע שלה מאוד בנאלי (אפור) ולא מאוזברת (בלי גג או עור).

ההתלבטות אם כדאי בכ"ז לחשוב ברצינות על ה2011 שדורשים עליה 180K (מחירון 187K אחרי שקלול יד1 חברת מימון).

לשם השוואה, אחת דומה מהסוכנות עולה 223K ובסה"כ תהיה חדשה יותר בארבעה חודשים.

בעצם אני לא רואה שום סיבה לקנות אחת חדשה, גם אין את הצבע (אדום כהה), וגם עסקת הטרייד אין לא מעניינת.

בכל מקרה האלפא מאוד הרשימה, והנסיעה שלה הייתה באופן מפתיע נוחה יותר מה E, אולם מרגישים שהיא מסגמנט נמוך יותר.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...