Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן ב-15-20 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עומדים לפני 3 רכבים בתקציב דומה למדי 15-20 אלף ש"ח

רינו קליאו 95

פיאט פונטו 95

סוזוקי סוויפט 92

כולן ידיים "נמוכות" (1-3). כולן אמורות להיות במצב סביר ומעלה. לכולן בערך אותו קילומטרז' (160-180). כולן ידניות.

מה אני רוצה מהאוטו, לפי סדר החשיבות הבא:

1. שלא יהיה צריך לתחזק אותו (נו טוב, כמה שפחות). במלים אחרות - אמין.

2. שיהיה זול לתחזק אותו

3. שיהיה נוח לנהיגה, אם כי נכון להיום מתוכנן לאוטו שלי קילומטרז' עתידי נמוך למדי

מה הייתם בוחרים? ממה הייתם נמנעים ולמה?

ועוד שאלה חשובה, מתי מגיע זמן האוברול? האם בדיקה מוקדמת יכולה להגיד לי כמה קרוב סופו של המנוע? שמעתי עצות על להחליף מנוע הרבה לפני 200 אלף ואחרות על לגמור את המנוע ב-250 אלף ורק אז להחליף.

הרבה תודה מראש.

פורסם

הייתי מצמצם את הבחירה בין הפונטו לקליאו.הסוויפט לא בליגה שלהן,אלה אם אך ורק אמינות בראש מעיינך.המכללים הכניים הן בפונטו והן בקליאו מוכרים וידועים כאמינים ועמידים למדי,בכמה דגשים-ברנו חשוב מאד לבדוק היטב את המנוע,בטיפול נכון הוא יאריך ימים(מאד),אך הזנחה,בייחוד של מערכת הקירור,עלולה לקצר את ימיו.לבדוק שאין סימני חלודה במיים,שנוזל הקירור מאיכות טובה וכניסת מאוורר בזמן לפעולה.לבדוק שאין חריקה בגיר בין ראשון לשני,לבדוק את מצב המצמד(יקר להחלפה),לבדוק את פעולת המזגן(נגד מהירויות רגיש,כרטיס "מוח" יקר,דליפות ממעבה פנימי).הרנו ככלל יקרה יותר לאחזקה מהפונטו,מציעה ביצועים טובים יותר ונוחות נסיעה עדיפה בהרבה.לגבי אורך חייו של המנוע-תלוי בצורת הנהיגה(עיקר הקילומטרים בעיר או מחוצה לה?)ובאופן וטיב הטיפול שקיבל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אמינות זה סוויפט. שם לא צריך לבדוק שום דבר במיוחד. כמובן שקריטריון הנוחות יורד הפרק. אם ישבנך ידע כבר את מגעה המלטף של צרפתיה זו עלולה להיות בעיה, אבל אם אתה לא יודע על מה אני מדבר אז קנה לך סוויפט ותהיה מבסוט ומשולל דאגות.

אה, וחפש בפורום. דובר רבות.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

סוזוקי או פיאט ? אני יכול לספר מנסיון:

סוזוקי- http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=36799&highlight=

פונטו- http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=35101&highlight=

הסוזוקי אמינה מאוד. הפונטו והרנו מתקלקלות. לפחות חלקי פיאט זולים.

כתבת:

"מה אני רוצה מהאוטו, לפי סדר החשיבות הבא:

1. שלא יהיה צריך לתחזק אותו (נו טוב, כמה שפחות). במלים אחרות - אמין.

2. שיהיה זול לתחזק אותו

3. שיהיה נוח לנהיגה, אם כי נכון להיום מתוכנן לאוטו שלי קילומטרז' עתידי נמוך למדי "

סעיפים 1,2 זה בפירוש סוזוקי. סעיף 3- הסוזוקי סביר . הסיכום- סוזוקי.

פורסם
עזוב שטויות קנה יפני !

(לא משנה מה כל עוד זה לא מיצובישי)

תן לי להסביר את עצמי,נראה שהתגובה שלי היתה דיי שיטחית אז...

אדם שיש לו סכום כסף כמו שלך לרכב קטן לא צריך להיכנס להרפתקאות ולא צריך להפוך להיות חבר של המוסכניק.

אני רוצה לראות אדם אחד כאן שיש לו קליאו\פונטו\פיז'ו ישנות (אמצע שנות ה-90 ומטה) שלא מכיר את המוסכניק שלו ברמה האישית.

את מי מעניינת נוחות נסיעה בקליאו או הגה סופר רך בפונטו שקונים רכב ב-15K?

הריי אתה לא נהג מונית ואתה לא נוהג 30K ק"מ בשנה.

תהיה פרקטי,תאמין לי שכשתיסע בכביש ראשי עם הרכב שתקנה לא תעניין אותך רמת השיכוך אלא היכולת להגיע מנק' א' לנק' ב' והיכולת להסתכל על מד הדלק ולא על מחוג חום המנוע 80% מהזמן.

אצלי הזוכה המאושרת בזמנו היתה סובארו ג'אסטי שהיום נמצאת אצל אחי וכבר יש לה 160K ק"מ,אף פעם לא סבלתי מנוחות (אפשר לחשוב שמדובר בג'יפ סופה)ואמינות היתה בשפע,אומנם אני זוכר את מכוניות הפונטו מהצבא ונזכר שצה"ל ביטל את המשך חוזי הקנייה מפיאט לאחר אמינות מבישה.

רק היה חסר שחיילים יעברו קורסים ב:

"דחיפת רכב"

"איך מקררים מה שמתחמם"

"למה הרכב מת ב-100K ק"מ?"

פורסם

אני מבין עכשיו שאי אפשר להשוות בין יפנית משנתון 92 לאירופאית 95.

נשאלת השאלה האם בתקציב הזה אפשר לקנות רכב יפני בתקציב כזה שבאמת יכול להתחרות ב-2 האחרות?

עוד דבר, למה הכוונה ב"יקר יותר לאחזקה"? מה ההפרשים בעלות החלפים?

• תוכן חדש...