Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול הוולוו שלי נוסעת חלק, המנוע בעל שני הקרבורטורים עובד שקט ועגול, ובעמידה במישור או בירידה לא מרגישים את המנוע בכלל. לעומת זאת כאשר אני מגיע למצב של עצירה בעליה אז המנוע לא עובד עגול והוא רועד.

הקרבורטורים עברו שיפוץ, ניקוי וכיוון לפני שלושה שבועות ואני מאוד מרוצה מהתוצאה.

הבעיה הייתה גם לפני שיפוץ הקרבורטורים.

האם מישהו נתקל בבעיה דומה?

תודה מראש

יגאל

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם

האם כשאתה בעליה יש ירידת טורים של המנוע ?

האם יש הבדל בעוצמת הרעידות כשמיכל הדלק ריק או מלא ?

האם נראה לעיתים כי לא מגיע דלק למנוע (starving)?

איך בנויה מערכת הדלק בוולוו שלך ,האם יש משאבה ראשית ומשאבה נוספת במיכל הדלק (prepump) ?

אם התשובה היא כן אולי שווה לבדוק את תקינות מערכת הדלק.

פורסם

אם כן, יתכן שיש בעיה בממיר המומנט. במצב עמידה ממיר המומנט מעביר את התיבה למעין מצב של PARK, בלחיצה על הדוושה הוא מתנתק. מטרת הממיר היא למנוע מצב של התדרדרות הרכב לאחור בזינוק בעליה. כמובן שמדובר ברכיב שכמעט ולא מתקינים ברכבים חדשים וזולים. אם הממיר לא נכנס לפעולה, הגיר "מחזיק" את הרכב שלא ידרדר והסל"ד יורד בהתאם. פתרון אפשרי וזול - החלפת מסנן ושמן גיר.

אם מדובר בתיבה ידנית, יכול להיות שמדובר בבריחת ואקום. צינור הואקום המספק תת לחץ למגבר הבלם ו\או החיבורים הם המקומות הראשונים שהייתי בודק. במצב של בריחת וואקום לא יורגש כמעט שום שינוי ללא עומס על המנוע או בסל"ד גבוה.

פורסם

אז ככה, הרכב הוא ידני והוא רועד גם כאשר אני מרים בלם יד ולא לוחץ על הברקס, הרעידות מפסיקות רק כשאני נותן קצת גז.

יכול להיות, מאחר וזה שני קרבורטורים שאחד מזין את השני וכל אחד מהם מזין שני צילינדרים אז במצב של עליה הקרבורטור שמזין לא מזין מספיק את חברו ולכן יש חוסר איזון בהספקת הדלק למנוע, מאחר ובירידה הבעיה לא מופיעה אז זו נראית לי סיבה הגיונית, האם זה אפשרי??, ואם כן האם יש פתרון?

וולוו 240, שנת 83

פורסם

יגאל,

הקרבוראטורים שלך שונים משלי ולכן אני לא רוצה סתם לנחש. לכן, לפני שאני מציע רעיון, אני רוצה לשאול: האוטו שלך נכבה לפעמים כשאתה עוצר עצירה יחסית חזקה אחרי נסיעה ברברס?

דניאל

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

נשמע כמו בעיית קרבורטור-אולי משהו עם המצוף-כמו בג'יפים-אמנם שם מדובר בזוית חדה מאד אבל זו בעיה מוכרת .

אלי

פורסם

1. לא התופעה לא מתרחשת בירידה

2. הקרבורטורים של SU

3. הרכב לא נכבה אף פעם

וולוו 240, שנת 83

• תוכן חדש...