Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא לוחץ ידיים לאף אחד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה כללית

מה זה OCPD ?

מה זה שונה מ OCD ?

ולפותח השרשור, "אבל לדעתי זה אפילו יותר ממתבקש" זה בדיוק העניין !, אם היית מבין שזה מוגזם ומהווה הפרעה לא היית עושה את זה, בגלל שאתה משכנע את עצמך שזה MUST ואתה לא מבין איך אתה היחיד שרואה שכולם משוגעים ורק אתה הנרמאלי זה בדיוק זה.

לי מאוד מאוד מפריע לדעת שאדון שף הולך ודוחף אתץ האצבע שלו לכל הרטבים בלי לשטוף אותה בין לבין (דאבל דיפ לאצבע !)

לעולם לא תראה אותי עושה את זה בבית, להגיד שאני לא הולך למסעדות ? הולך גם הולך, אז מפריע... העובדה שאני עדיין חי.

השאלה זה איך עכשיו אתה מתמודד עם הידיעה שאותו אחד שאתה לא מוכן כולה ללחוץ לו את היד דחף אותה לכל רוטב שאתה אוכל עכשיו, אחרי זה חתך איתה את הירקות שלך ובסוף החזיר לך עודף שנגעת גם נגעת בו.

עריכה

מצאתי את זה

http://ocd.about.com/od/otheranxietydisorders/a/OCD_OCPD.htm

על שני המושגים, הבנתי בערך מה ההבדל אבל אני אשמח אם מישהו רוצה להרחיב בעברית.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנה ציטוט קטן מתוך הסבר מה זה OCD:

תסמונת זו מתבטאת בהתנהגות אובססיבית, כגון: נטילת ידיים חוזרת ונשנית, ניקוי ושפשוף ידיות דלת בטרם פתיחתה, פחד מחיידקים המונע לחיצת ידיים ואובססיה לסימטריה ולדברים בזוגות.

OCD היא תסמונת מאוד קשה ולכן הגדירו OCPD ( ה P זה PERSONALITY) שזה בעצם אדם בריא אבל עם הפרעות קלות באישיות שמזכירות את ה OCD אבל בצורה הרבה יותר קלה או חלקית.

ל OCD יש רשימה של 8 סעיפים שאתה צריך התאמה מינימלית של 7 בשביל להיות מוגדר כחולה.

OCPD מספיק 2-3 סעיפים (מאותה רשימת סעיפים).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה יש לה או לשכנה הזקנה שלי, או למטאטא הרחובות, שאני פוגש בכל בוקר סתם לגעת בי?

תן דוגמאות רציניות, אל תכתוב דברים הזויים.

אמרתי לך, בחורה כוסית.

לא אישה עם רגל אחת בקבר או עובד ניקיון ממין זכר.

אני מבין למה אתה קצת עצבני, גם אני הייתי אם היו מאבחנים אצלי הפרעה כלשהי דרך הפורום.

מבין לליבך, באמת.

חייב לציין שהייתה תקופה שהתחיל להפריע לי דברים כאלה, חתכתי את חוט המחשבה הזה לגמרי, במכה אחת ובלי הסברים.

כי זה הפריע לי (ע"ע המילה הפרעה).

פורסם

תראה, כל אחד וההפרעות שלו.

אותי אישית זה היה קצת מעליב אם מישהו לא היה לוחץ לי יד, ועוד מתרץ את זה בכך שהוא שומר על הגיינה.

הפילוסוף הקטן והמציק שבתוכי לא יכול להימנע מההנחה שאתה תחת שכנוע עצמי עמוק של מה מלוכלך ומה לא.

למשל - אתה שוטף ידיים, זה מצויין. חשבת פעם על ידית הברז? על מתקן הסבון? כל מי שנוגע בהם עושה זאת לפני שהוא שטף ידיים.

אתה שוטף את הסכו"ם - מה עם הצלחת והכוס? ומה עם כלי הבישול?

אתה עושה קניות בסופר - יש לך מושג כמה ידיים פשפשו כבר בסחורה? בניגוד ללחיצת יד בה אתה יכול להניח שהיד נשטפה כמה פעמים, הסחורה לא נשטפה מעולם.

על כסף כבר דיברו, זה הדבר הכי מלוכלך בעולם. הרבה יותר מאסלה. שוב, בניגוד לאסלה שנשטפת - הכסף רק מתלכלך כל הזמן.

נוגע במעקה של המדרגות?

נוסע ברכבת/אוטובוס/מונית?

הבנת או שאני צריך לדוג עוד דוגמאות למהי משמעותו של מרחב ציבורי?ֿ

ע"מ להימנע מכל הטינופת הזאת אתה חייב להסתגר לבד בבית.

כל הלכלוך הזה הוא בעיקר בראש. בפועל זה לא מזיז לגוף שלנו. אנחנו מתגברים על טינופת רצינית הרבה יותר. אני דוגמא קצת קיצונית - שותה מכל פיה של בקבוק (גם כאלה שמצאתי זרוקים, יש מקרים שאין לי ברירה), נוגע בכל מה שבא לי, אין לי בעיה להשתמש בדיאודורנט סטיק של מישהו אחר, אין לי בעיה עם מברשות שיניים של אחרים (יש אנשים שיזדעזעו ממני, כי צחצחתי להם במברשת בלי לספר). אוכל ושותה בכל מקום מכל כלי, שוטף ידיים לפני כן רק אם הלכלוך נראה בעין. משחק עם כל כלב מזדמן או חיות מעניינות אחרות.

יודע מה? אני האדם הכי בריא גופנית (נפשית זה סיפור אחר) שאני מכיר. לא לוקח כדורים ותרופות בכלל, אף פעם. לא מגיע למצב שאני צריך (פה ושם אנטיביוטיקה, רק במקרים קיצוניים, ואני מפסיק הרבה לפני שהרופא אומר).

תהיה בריא! גם בגוף, גם בנפש.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אל תיעלב מזה, אתה לא היחיד בפורום עם הפרעה.

יש פה בפורום לפחות אחד עם הפרעת-רדיפה,

ולי יש בכלל נטייה לאגרנות כפייתית.

http://www.clearing111.com/111817/%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9B%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA

מן הסתם, לא תקבל אבחנה רפואית דרך הפורום, כך שדרישתך קצת מוזרה -

קיבלת כמה לינקים טובים, קח את הזמן, קרא את מה שכתוב בהם,

ותרחיב את החיפוש בנושא באמצעות גוגל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפותח השרשור,

כל עוד זה לא פוגע בצד השני, הכל בסדר.

דווקא אנשים כמוך אני מאוד מעריך, בניגוד לאלו שמחטטים באף ורוצים שאני אלחץ להם את היד.

פורסם
הנה ציטוט קטן מתוך הסבר מה זה OCD:

OCD היא תסמונת מאוד קשה ולכן הגדירו OCPD ( ה P זה PERSONALITY) שזה בעצם אדם בריא אבל עם הפרעות קלות באישיות שמזכירות את ה OCD אבל בצורה הרבה יותר קלה או חלקית.

ל OCD יש רשימה של 8 סעיפים שאתה צריך התאמה מינימלית של 7 בשביל להיות מוגדר כחולה.

OCPD מספיק 2-3 סעיפים (מאותה רשימת סעיפים).

כתבתי OCD מכיוון שזה המושג המקובל להגדרת בעיות נפשיות מסויימות הבאות לידי ביטוי בצורה של פותל האשכול. ההפרדה שעשו בין OCD לבין OCPD זה דומה לתקופה שהייתי צעיר וקראו לבעיות נשימה של ילדים ברוכינט ספסטיט (??) במקום אסטמה בכדי להרגיע את ההורים.

פותח האשכול אנא פנה לייעוץ לפסיכולוג התנהגותיי/קליני ותראה מה הוא אומר על ההתנהגות המוזרה שלך.

אני מזהה שאתה לא ממש מספר לנו הכול אלא את מה שנוח לך וזה לגטימי ואני מכבד זאת.

איזה כייף לי :)

פורסם
שותה מכל פיה של בקבוק (גם כאלה שמצאתי זרוקים, יש מקרים שאין לי ברירה)

זה קצת בעייתי בקטע של הרפס וכל זה...

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

בעל ג'ימני,

יש לי חבר עם הפרעה קשה מאוד בנוגע להגיינה ונקיון ומנסיון איתו יש לי עבורך שאלה רצינית לגמרי:

אני יושב אצלך בבית, אנחנו מקשקשים על כ"ס, הספק, מומנט ומה שבניהם פתאום אני אומר לך "אחי, אני מת לחרבן" ועכשיו נשאלות 2 שאלות:

1. האם אתה נותן לי לחרבן לך בשירותים?

2. מה יעברו השירותים אחרי שאני אלך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בעל ג'ימני,

יש לי חבר עם הפרעה קשה מאוד בנוגע להגיינה ונקיון ומנסיון איתו יש לי עבורך שאלה רצינית לגמרי:

אני יושב אצלך בבית, אנחנו מקשקשים על כ"ס, הספק, מומנט ומה שבניהם פתאום אני אומר לך "אחי, אני מת לחרבן" ועכשיו נשאלות 2 שאלות:

1. האם אתה נותן לי לחרבן לך בשירותים?

2. מה יעברו השירותים אחרי שאני אלך?

כשאתה תיכנס לשרותים שלי, אתה תרגיש כאילו, שאתה מחרבן לתוך צמר גפן. לא סתם בחרתי את המונח "כיסא הכבוד".

אני לא אוסיף יותר מדי במילים, כי ממילא כשפתחתי את השירשור הזה, במקום לנסות להבין את המצב, כבר איבחנתם אותי כחולה נפש, מטורף, עם הפרעות וכ'ו.

רק אומר לך, שאחרי שתלך מביתי, גלונים (בהגזמה, אבל דיי קרוב לאמת) של אקונומיקה יעופו לתוך האסלה, מסביב לה והיא תטוהר לחלוטין.

אין פה מה להעלב או להתרגז מהעובדה, שלא הבנתם כלום. אילו היתם במצב שלי, הייתם מבינים.

בגלל שאין פה אחד, ולו אחד ויחיד, שהיה/הינו במצב שלי, אני יכול להבין למה, כבר איבחנתם (לא אתם, החברה עצמה) אותי כמטורף, אובר נקי וכ'ו.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם
כשאתה תיכנס לשרותים שלי, אתה תרגיש כאילו, שאתה מחרבן לתוך צמר גפן. לא סתם בחרתי את המונח "כיסא הכבוד".

אני לא אוסיף יותר מדי במילים, כי ממילא כשפתחתי את השירשור הזה, במקום לנסות להבין את המצב, כבר איבחנתם אותי כחולה נפש, מטורף, עם הפרעות וכ'ו.

רק אומר לך, שאחרי שתלך מביתי, גלונים (בהגזמה, אבל דיי קרוב לאמת) של אקונומיקה יעופו לתוך האסלה, מסביב לה והיא תטוהר לחלוטין.

אין פה מה להעלב או להתרגז מהעובדה, שלא הבנתם כלום. אילו היתם במצב שלי, הייתם מבינים.

בגלל שאין פה אחד, ולו אחד ויחיד, שהיה/הינו במצב שלי, אני יכול להבין למה, כבר איבחנתם (לא אתם, החברה עצמה) אותי כמטורף, אובר נקי וכ'ו.

האם אתה צוחק או מתכוון באמת לדברים שרשמת.

אף אחד לא חושב שאתה מטורף, חולה נפש...יש לך בעיונת קטנה.

איזה כייף לי :)

פורסם
האם אתה צוחק או מתכוון באמת לדברים שרשמת.

אף אחד לא חושב שאתה מטורף, חולה נפש...יש לך בעיונת קטנה.

הוא הגזים, לדעתי גלון יספיק.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

"המצב שלי" מה המצב שלך?

במה ה"מצב שלך" שונה משלי?

אני הייתי נותן לבגירה לחרבן לי בשרותים בשקט, מצידי שגם יתקלח לי במקלחת ויוכל לי עם הסכו"ם, למה אתה לא יכול?

אני לא מזלזל או מאבחן אותך, אני רק מנסה להבין למה ה"מצב שלך" שונה מהמצב שלי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...