Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט - תקלה לא ברורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבר רק חודש מאז שקניתי את הרכב וזה נראה כאילו הצרות לא נגמרות איתו.

לפי שבוע משאבת ההגה כח התחילה להשמיע רעשים וכנראה בקרוב תצטרך החלפה, והיום משהו חדש.

אני נוסע בתוך העיר, מוריד הילוך ופתאום מרגיש שהאוטו פשוט לא סוחב כל עוד הטורים נמוכים. אני עוצר בצד והאוטו כולו רועד כאילו שהמנוע הולך לכבות את עצמו. שמן תקין (נבדק גם בבוקר וגם אחרי שזה קרה) האוטו לא מתחמם, נוזל קירור תקין, לא רותח, מאוורר פועל, הכל נראה תקין לחלוטין.

כיביתי את המנוע, התנעתי שוב, ואותו הדבר, הרכב רועד כמו טרקטור, אם אני לוחץ על הגז, עד שהרכב מגיע לסביבות 1500 סל"ד כולו רועד ומקרטע, אחרי 1500 נשמע תקין יחסית.

הרמתי טלפון למוסכניק שאני מטפל אצלו כבר שנים, הוא המליץ לי להזמין גרר. בדיוק הייתי בעיר אחרת ולא ידעתי איך להסביר לנהג הגרר איפה אני נמצא אז החלטתי להעביר את האוטו משהו כמו קילומטר למקום שאני אוכל להביא לו נקודת ציון נורמלית.

התחלתי לנסוע, האוטו בקושי סחב בעיקר במהירות נמוכה (מעל 1500 סל"ד דווקא היה בסדר יחסית) ואחרי משהו כמו דקת נסיעה נדלקה לי נורה צהובה של מנוע והרחתי ריח חלש של שרוף באוטו, מיד עצרתי בצד וחיכיתי לגרר. במקרה מסתבר שעצרתי ממש ליד מוסך, נכנסתי להתייעץ והמוסכניק במקום אמר לי שכנראה מדובר בחוטי הצתה גמורים\פלאגים.

בסופו של דבר הרכב נגרר למוסך שאני מטפל בו בדרך כלל ורק מחר בבוקר אני אדע מה הבעייה.

מה דעתכם? במה יכול להיות מדובר ואיזה נזק זה יגרום לי לכיס? =\

מדובר בסיאט קורדובה 2005, בנזין, ידני

פורסם

לאבא שלי קרה אותו דבר לפני כמה שבועות באימפרזה. בהחלט נשמע כמו תקלה במערכת החשמל.

אצלו זה נגמר "רק" בכויילים. לא זול...

Kawasaki Versys !!!

פורסם

מה שאתה מתאר נשמע בדיוק כמו מה שקרה לי (פעמיים) עם פולקסווגן בורה 2002.

גם אצלי היה מדובר בהחלפת סלילי הצתה, עלה כמה מאות שקלים. (בערך 600)

עריכה: מומלץ גם לעבור למוסך שמכיר את הרכב היטב.

פורסם

תקשיב אני מאוד מאוד חושד לכיוון .1 אחד מהפלגים לא מתפקד והרכב עובד על 3 פלאגים. כנראה פלאגים גמורים. 2.חוטי הצתה גמורים. 3. סליל הצתה. 4. אחד מהחיישנים נדפק. עם זה חוטים או פלאגים צפה לנזק של מ400 עד 800 כולל. פחות או יותר תלוי

Renault Clio RSI 1.8

פורסם

לאלקטריק.

הרכב אכן מטופל במוסך מורשה ורק שם. הוא טופל שם מהיום הראשון שלו, וגם אני ממשיך בזה.

המוסכניק שאני מכיר טיפל ברכב הקודם שהיה לי (ושהיה דיי ישן כך שמוסך מורשה פשוט לא השתלם לי). מדובר בבחור שיודע מה הוא עושה ומכיר את העבודה, מה גם שהוא חבר של אבא שלי ואני יודע שהוא לא ידפוק אותי.

הסיבה היחידה שפניתי אליו ולא אל מוסך מורשה זה כי המוסך של צ'מפיון היה סגור בגלל החגים של המוסלמים (המוסך הכי קרוב אליי בנצרת), לא הייתה לי ברירה.

פורסם

אני בספק לגבי הפלאגים כי עד כמה שידוע לי הם הוחלפו בטיפול האחרון (היה טיפול גדול אצל הבעלים הקודמים, דיברתי עם המוסך המורשה)

פורסם

כרגע הכל ספקולציות כי כבר שמת את הרכב במוסך.

זה יכול להתחיל במגעים רופפים בחוטי הצתה (אם החליפו לך פלאגים בטיפול האחרון אולי לא הוחזר אחד החוטים בצורה טובה והוא השתחרר ?) ויכול להסתיים בסליל הצתה.

מה שלא ברור לי זה הריח של השרוף, אולי קצר חשמלי גרר תגובת שרשרת ?

בדגמים שללו של קבוצת VAG זכור לי שיש תיבת נתיכים מעל המצבר שאוהבת לימס בשל עומס יתר מהונטות (קורה בעיקר שעובדים עם מזגן). תקלה סדרתית שמטפלים בה ע"י עקיפת בית הנתיך הסורר.

אל תתבעס מהרכב, לדעתי קנית רכב מצוין שבעקרון הוא פשוט וזול יותר לתחזוקה מהאחים המתקדמים יותר לבית VAG.

בהצלחה ותחזור לדווח.

• ספונסר פורום
פורסם

אין חוטי הצתה ברכב הזה

הבעיה הינה באחד מסלילי ההצתה .

סליל מקורי עולה כ 375 שח לפני מעמ והעבודה זה דקה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אכן מדובר בסליל הצתה אחד ששבק חיים :)

במוסך של צ'מפיון רצו 500 שקל על אחד חדש, אחרי בירור קטן התברר שסליל תחליפי בכל חנות חלפים, של אותו היצרן בדיוק שמוכרים במוסך של צ'מפיון עולה 350 ש"ח, ההבדל היחיד ביניהם זה שעל אחד מודפס גם סמל קטן של פולקסוואגן ועל השני לא.

• תוכן חדש...