Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח לאומי וסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להפתעתי הגיע אלי היום מכתב מביטוח לאומי על חוב שנוצר לי אצלם מהשחרור עד היום מתי שלא עבדתי.

אני סטודנט מלפני חודש.

מה הזכויות שלי ומה החובות שלי בתור סטודנט מולם? לא מספיק אין לי שקל בכיס וזמן לעבוד הם גם רוצים ממני כסף?:cry:

פורסם

כסטודנט אתה משלם מחיר מופחת כל חודש (משהו כמו 110 ש"ח) במקום 151 ש"ח. מעכשיו תתחיל לקבל פנקס תשלום בדואר, אותו תצטרך לשלם על כל 3 חודשים (תשלום רטרואקטיבי). מאז שמלאו לך 18 אתה מחויב בתשלום דמי ביטוח. כל תקופה שלא היית בצבא, אתה צריך להביא תלושי שכר על כל החודשים בהם עבדת. אם לא, תאלץ לשלם את כל מה שהצטבר.

פורסם

אל תבנה על הפנקס הזה, גש לביטוח לאומי או תתקשר ובקש שישלחו לך. לי הם לא שלחו שום פנקס אלא רק מכתבי איום שאני לא משלם להם בזמן (כי הם לא שלחו לי פנקס)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

רק שים לב שביטוח לאומי עובדים ברזולוציה של חודש.

כלומר אם למשל השתחררת מהצבא ב4 לאוגוסט, אז על אוגוזט אתה לא חייב לבט"ל כלום.

אם עבדת בין ה22 לינואר עד 2 במרץ - אז על ינואר-מרץ (כולל) אתה לא חייב כלום.

רק על חודשים בהם לא עבדת בכלל אתה צריך לשלם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אבל אני רוצה להבין בתור בן אדם הגיוני!

סטודנט לא זכאי לקבל דמי אבטלה.

סטודנט לומד כל היום, אין לו זמן לנשום.

לא מספיק הוא לא עובד וחי מעו"ש הזעום שלו.

אני עוד צריך לפרנס את ביטוח לאומי?

אם הם היו לוקחים X אחוז ממשכורת בחודש. הייתי מבין כאשר המשכורת שלי היא 0 לא הייתי משלם שקל.

מה נסגר עם המדינה הזאת.

פורסם

דווקא עכשיו שהפכת לסטודנט, הבנת שב.לאומי גובים גם אם אתה עובד וגם אם לא? :)

בתור מישהו שעובד בב.לאומי, תאמין לי שאתה לא מפרנס אותם. אם היית מפרנס אותם, כבר מזמן היית מקבל עיקול על חשבון הבנק. כל יום מגיעים אנשים הסוגרים חוב של 6 ספרות, וגם זה אחרי שהחשבון עוקל, והגובים עומדים בפתח הדלת.

פורסם

מה נסגר עם המדינה הזאת.

אל תגזים, יש ביטוח לאומי או משהו מקביל בכל מדינה מתוקנת.

חלק מהתשלום עובר באופן קבוע לקופת החולים שלך,

והשאר "מצטבר" עד לרגע שתצטרך את ביטוח לאומי, במידה ונפגעת חו"ח.

יש מקום לתלונות על ביטוח לאומי כמו שיש מקום לתלונות על כל משרד ממשלתי שהוא,

אבל לא צריך להגזים - ככה פועלת מדינה, כל מדינה. בלי מיסים אין כבישים (??).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני עוד צריך לפרנס את ביטוח לאומי?

אל תהיה ילד- אתה לא מפרנס את ביטוח לאומי. כל אדם ללא יוצא מן הכלל, ברגע שהגיע לגיל 18, חייב בתשלום לביטוח לאומי. סטודנט שלא עובד משלם מחיר נמוך יחסית, כמו שנאמר כאן.

שכחת לציין, ברשימת "מאפייני" הסטודנט שלך, שרוב הסטודנטים הם עם די בכיין...

עשה לך רשימה מסודרת של מה עשית בכל חודש וחודש מהרגע שמלאו לך 18 ותסדיר עם ביטוח לאומי את עניין התשלום, כדי שלא יתפח ויצבור קנסות ופיגורים.

בהצלחה בלימודים

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מתקיל בשאלה נוספת :

האם סטודנט שאינו עובד חייב בתשלום דמי ביטוח לאומי גם על חודשים שבהם היה בשירות מילואים פעיל ?

פורסם
אל תהיה ילד- אתה לא מפרנס את ביטוח לאומי. כל אדם ללא יוצא מן הכלל, ברגע שהגיע לגיל 18, חייב בתשלום לביטוח לאומי. סטודנט שלא עובד משלם מחיר נמוך יחסית, כמו שנאמר כאן.

שכחת לציין, ברשימת "מאפייני" הסטודנט שלך, שרוב הסטודנטים הם עם די בכיין...

עשה לך רשימה מסודרת של מה עשית בכל חודש וחודש מהרגע שמלאו לך 18 ותסדיר עם ביטוח לאומי את עניין התשלום, כדי שלא יתפח ויצבור קנסות ופיגורים.

בהצלחה בלימודים

זה לא עניין של להתבכיין, בכל מקרה זה נופל עלי פעם ראשונה ואני לא הכרתי את זה עד היום וכנראה מדובר בבורות מסוימת שאני מצטער עליה כי לא הייתי מוכן לה.

אבל על אחת כמה וכמה שאני לא מפרנס את הביטוח הלאומי למה הם לוקחים מסטודנטים שבעצם לומדים על מנת לקדם את המדינה (ואת העצמם) כספים מיותרים. מאנשים עובדים לקחת X אחוז כמו שאמרתי זה מקובל ומובן אבל לקחת כסף ממובטלים? על שום מה? אבל אין טעם לדון על זה כי אני מאמין שרבים כמוני בעבר זעמו על זה ובסוף חיו עם המצב.

תודה בכל אופן.

פורסם

אכן, פעם סטודנטים באוניברסיטה היו פטורים מתשלום דמי ביטוח לאומי מאחר והתשלום היה מגולם בשכר הלימוד (לפני קצת יותר מ-10 שנים)

אני מניח שכיום, כשהתשלום אינו מגולם בשכר הלימוד, זה לטובת סטודנטים עובדים, מונע תשלום כפול.

פורסם
אכן, פעם סטודנטים באוניברסיטה היו פטורים מתשלום דמי ביטוח לאומי מאחר והתשלום היה מגולם בשכר הלימוד (לפני קצת יותר מ-10 שנים)

אני מניח שכיום, כשהתשלום אינו מגולם בשכר הלימוד, זה לטובת סטודנטים עובדים, מונע תשלום כפול.

העיקר שהאברכים מקבלים קצבה של 1000 שקל בחודש :evil:

פורסם

רק שהיום רובנו לומדים במכללות (הרבה יותר יקר) ועדיין משלמים ביטוח לאומי , במדינה הזאת עדיף לחתום אבטלה או הכי טוב ללמוד תורה .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • תוכן חדש...