Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לגבי ABS ובלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם הייתי במעין קורס נהיגה שבו הסבירו על ABS וגם היינו במגרש החלקה של מכוניות ונתנו לנו להנסות ברכב עם ABS וברכב בלי ABS. ב-2 הרכבים אמרו לנו ללחוץ בחוזקה על הבלמים. ברכב בלי ABS ההגה ננעל וברכב עם ABS הצלחנו לבלום, למיטב זכרוני.

אני זוכרת שבאותם נסיונות, ברכב בלי ABS עשינו" צלחת" (הרכב החליק והסתובב 360 מעלות, אך לא התהפך)-למה זה קרה? שאלה נוספת היא- האם ברכב ללא ABS, במקרה שבו ננעל ההגה, בלם היד יעזור לבלום?

בנוסף, לי יש רכב בלי ABS שבו הבלמים פחות "קפיציים", ואני מרגישה כאילו צריך ללחוץ עליהם בחוזקה לעומת רכבים אחרים, שנהגתי עליהם, ויש להם ABS והבלמים יותר קפיציים ומספיק ללחוץ לא עד הסוף, כי הם בולמים מספיק ולחיצה עד הסוף רק תקפיץ את הנוסעים בכיסא. האם הבלימה ברכבי קשורה לABS, או שאם אחליף את הבלמים, בלמיי יוכלו להיות "קפיציים"?

פורסם

רכב מחליק ומסתובב כאשר ננעלים הגלגלים (לא תמיד רכב צריך להתהפך עם הוא עושה צלחת חוץ מזה שלרוב במגרשי החלקה בולמים על מים מה שעוזר לרכב להסתובב ולא להתהפך).

מה שקורה ברכבים ללא ABS זה שננעלים הגלגלים ואז הם מחליקים, במקרה כזה בלם היד לא יעזור מכיוון שהגלגלים כבר נעולים, במקרים אלו ההגה לא ננעל אך הוא לא מגיב מכיוון שהרכב מחליק.

מה שצריך לעשות ברכב ללא ABS זה "לפמפם" על הברקס (בעצם ללחוץ ולעזוב כמה פעמים) עד שהרכב בולם ובכך בעצם את "מחליפה" את תפקיד ה ABS.

תפקידו של ה ABS הוא למנוע את נעילת הגלגלים ובכך להשאיר לך את השליטה בהגה וברכב, אם בולמים חזק ב ABS מרגישים את הקפיצות ברגל שזה למעשה מחזיק ומשחרר את הברקסים ובכך מונע את נעילת הגלגלים.

בגדול ABS מגדיל את מרחק העצירה אך הופך אותה לבטיחותית יותר.

לגבי הברקסים שלך מה ממליץ לך ללכת למוסך לבדיקת הברקסים - אסור לקחת סיכונים בברקסים וללא בדיקה לא ניתן לדעת אם הם תקינים או לא, בכל מקרה תדעי שיש הבדלים בברקסים בין רכבים שונים.

פורסם

רכב לא מתהפך בעת "צלחת" גם אם הכביש יבש, אלא אם כן מרכז הכובד ממש גבוה (משאית).

גם אם הגלגלים לא ננעלים, בלם היד לא יעזור לך כי הוא משפיע על הבלמים האחוריים שמשחקים תפקיד קטן מאוד (חלקיקי שניה) בעת בלימת חרום עקב העברת משקל הרכב קדימה.

אי אפשר להחליף את פעילות ה ABS על ידי פימפום מכיון ש הABS עובד בדיוק על מגבלות הנעילה, מה שאדם שמפמפם לא יכול ממש לחקות. פמפום של הבלמים באופן ידני גורם להעלאת מרחק הבלימה באופן משמעותי, הרבה יותר מאשר אילו הגלגלים היו ננעלים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הבאת לנו משאית גבוהה עם בולמים רכים שעושה שינוי כיוון אגרסיבים. תראה שבשאר ההחלקות הרכב אפילו לא בכיוון של להתהפך.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

פותח השרשור,

כמו שראית מהתגובות של חברי הפורום, עשית קצת בלאגן במונחים ...

ABS כמובן לא מונע מההגה להנעל, אלא מהצמיגים.

הסיבה לכך פשוטה, כוח האנרציה (או - עקרון ההתמדה) שקובע כי כל גוף נוטה להישאר במצב בו הוא נמצא: אם במנוחה - ישאף להישאר במקומו, ואם בתנועה - ישאף לשמור על מהירותו.

במילים פשוטות יותר, כשהצמיגים נעולים (לא מסתובבים) כוח האנרציה "ידאג" לכך שהרכב ימשיך להתקדם ולא ייעצר.

אי לכך, הומצאה מערכת למניעת נעילה בבלימה (ABS - Anti-lock Brake System).

בפועל, יש שני 'סוגים' של רכבים בלי המע' הנ"ל, כאלו אשר יוצרו טרם המצאת המערכת ורכבי ספורט כאלו ואחרים, שכן כמו שאמרו מעלי המערכת מאריכה את זמן הבלימה - בעייתי לרכבי ספורט...

אגב,

הפעלת בלם יד - (הידוע בכינויו אמברקס {תהרגו אותי אני לא יודע למה!!?? הרי זה Hand Brake ולא Ambrakes :) } לא רק שלא תעזור, אלא (אם מדובר בבלם יד מתוח מאד אשר יגרום לנעילת הצמיגים גם בנסיעה) יקשה על עלייך לעצור את האוטו....

הכי חשוב,

סע בזהירות!

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

hananda - חבל שאתה מטעה. האם עשית בעברך קורס נהיגה מתקדמת?!

בבלימת חירום בלי ABS הסיבה שהרכב הסתחרר (אין חיוב שזה מה שיקרה) היא בשל חוסר איזון כלשהו שנוצר בצד אחד לעומת השני.

בכל מקרה בבלימת חירום בולמים! לא מפמפמים בדיוק מהסיבה שfizban הזכיר.

ברכב בלי ABS ברגע שהגלגלים ננעלים אין היגוי במובן זה שאם תסובבי את ההגה (לא, הוא לא ננעל), לא יקרה כלום והרכב ימשיך לנוע במסלולו המקורי.

חשוב להדגיש כי אם הגעת למצב בו הגלגלים ננעלים, יש לדאוג שההגה יהיה במצב ישר (גלגלים מופנים לקידמת הרכב) משום שבמצב זה שטח המגע של הצמיג עם הכביש מקסימלי.

במידה ויש צורך לחמוק ממכשול כלשהו, יש לשחרר את הבלמים (עד לשחרור הנעילה), לתמרן סביב או הצידה מהמכשול ולהמשיך בבלימה ע"פ הצורך.

ברכב עם ABS היתרון הוא שניתן לבצע את התמרון הנ"ל מבלי לעזוב את הבלמים.

אגב, ברכבים מודרניים (ולאו דווקא פורשה וכד') רמת הABS יותר מתקדמת מפעם ויודעת להחזיק את הצמיג על סף הנעילה שלו, כך שלמעשה מרחק הבלימה מתקצר משמעותית

(בהשוואה לABSים ישנים שהיו בולמים במרחק גדול יותר מרכב בלי ABS, אבל היו משאירים את יתרון התמרון בעינו).

לגבי מצב הבלמים ברכבך - האם בתופעת ה"קפיציות" הינך מתכוונת שבבלימה חזקה אין הרגשה של דפיקות מכיוון הדוושה (כמו ברכבים עם מערכת ABS) או שהכוונה לתחושה הדעיכה שמתקבלת בעת לחיצה על הדוושה?

בנוסף יעזור אם תצייני את סוג, מודל ושנת הרכב שברשותך.

פורסם

תודה על התשובות! יצאתי קצת מבולבלת. ברכב בלי ABS בעת בלימת חירום, עדיף פשוט לבלום, בהנחה שאני לא צריכה לסטות לצדדים ויכולה להמשיך ישר? הרכב שלי הוא אופל אסטרא מודל 94.

• תוכן חדש...