Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקרת שיוט, חסכוני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת האם בקרת שיוט חוסכת דלק או צורכת יותר מנסיעה ללא בקרת שיוט?

(אם זה עקרוני, מדובר בלאנסר 2010 החדשה)

תודה ושבת שלום!

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

חוסכת..

אם אתה רוצה 100 הבקרה תשאף תמיד להגיע לזה במינימום משחק עם הגז, זה משתנה בעליות וירידות קצת אבל זה מאוד מדוייק.

לאומת זאת עם הרגל יותר קשה לך לשמור על מהירות קבוע, ומכאן שאתה משחק יותר עם הגז.

בנסיעה לאילת עם B4 2007, מהירות 90-110, בעליות לא חסכתי בדלק.

הגעתי לצריכה של 1:14.5 עם מזגן

אני מאמין שבלי הקרוז זה היה יורד ל 1:13 בערך

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

בטופגיר בדקו את זה

נסיעה במהירות קבועה ללא בקרת שיוט תהיה חסכונית יותר מאשר עם בקרת השיוט בגלל המשחק בדוושה של בקרת השיוט ובנוסף הצריכה של החשמל אותה צורכת בקרת השיוט.

ההפרש קטן אבל קיים. אם תוכל לשמור על מהירות קבועה עם הרגל, תהיה חסכוני יותר. מה גם בעליות הבקרה תוריד הילוכים ותשאף לשמור על מהירות בעוד אתה תרגיש את האוטו, ותתן לו לנסוע 10 קמש פחות, אך עם צריכת דלק נמוכה יותר בהילוך גבוה יותר

פורסם

בזמן נסיעה עם בקרת שיוט אני מתרשם ששעון הגדישה (ואקום) זז מעט מאוד ביחס לנסיעה בלי הבקרה, מפתיע מאוד התוצאה בטופגיר, מפתיע עוד יותר הטיעון כאילו החשמל (הזניח) שנדרש לתפעול המע' מצוין כגורם לעליה בתצרוכת.

תכף אנשים יפסיקו לאותת בשביל לחסוך בדלק...

אני יכול להגיד חד משמעית שאצלי בנסיעת שיוט המע' חוסכת דלק, פשוט בגלל שהיא מבטלת את מחלת העצבים שיש לי ברגל ימין...

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
בטופגיר בדקו את זה

נסיעה במהירות קבועה ללא בקרת שיוט תהיה חסכונית יותר מאשר עם בקרת השיוט בגלל המשחק בדוושה של בקרת השיוט ובנוסף הצריכה של החשמל אותה צורכת בקרת השיוט.

ההפרש קטן אבל קיים. אם תוכל לשמור על מהירות קבועה עם הרגל, תהיה חסכוני יותר. מה גם בעליות הבקרה תוריד הילוכים ותשאף לשמור על מהירות בעוד אתה תרגיש את האוטו, ותתן לו לנסוע 10 קמש פחות, אך עם צריכת דלק נמוכה יותר בהילוך גבוה יותר

לבן אדם הרבה יותר קשה לשמור על מהירות קבוע בכביש נורמלי, יש עליות וירידות וכו.

אם הבן אדם שואף להיות במהירות קבוע הוא יבזבז יותר דלק, ברור שאם הוא יהיה 10 קמ"ש פחות בעליה ובעליה הוא יאט ובירידות הוא יאיץ(כשהדוושה לחוצה באותו דיוק בדיוק) אז זה יהיה יותר חסכוני, מה לעשות בעליה צריך יותר אנרגיה.

בקרת שיוט שומרת על מהירות קבוע, לא על דוושה קבוע.

שלא לדבר על זה שבנסיעות ארוכות הרבה יותר נוח לא להתעסק עם הגז כל הזמן(גם עושה כאב רגל אחרי כמה שעות?)

ואם אתה מדבר על עליות, אתה יכול להשאיר את הרכב בהילוך יותר נמוך(או להיות במצב ספורט) ולהשאיר את הבקרת שיוט והיא לא תשגע את הגיר.

בלי קשר בעליות כדאי לבטל אותה.. בגלל הרבה סיבות אחרות

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
חוסכת..

אם אתה רוצה 100 הבקרה תשאף תמיד להגיע לזה במינימום משחק עם הגז, זה משתנה בעליות וירידות קצת אבל זה מאוד מדוייק.

לאומת זאת עם הרגל יותר קשה לך לשמור על מהירות קבוע, ומכאן שאתה משחק יותר עם הגז.

בנסיעה לאילת עם B4 2007, מהירות 90-110, בעליות לא חסכתי בדלק.

הגעתי לצריכה של 1:14.5 עם מזגן

אני מאמין שבלי הקרוז זה היה יורד ל 1:13 בערך

אני לא מאמין שבעליות/ירידות בדרך לאילת (בין אם כביש הערבה או דרך המכתש) או בגליל, אפשר לנסוע עם בקרת שיוט על 100. הרי כל נגיעה קטנה בדוושה מנתקת את המערכת.

במישור (ביחוד בארה"ב וקנדה) זה עובד מצויין. רק שבקטעי סיבובים ושיפוע סבירים, הנהג מתקתק פלוס ומינוס - מזכיר משחק מחשב - וזה פחות כייפי מנהיגה רגילה.

אף פעם לא בדקתי לצריכת דלק אבל התחושה שאין הבדל משמעותי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אני לא מאמין שבעליות/ירידות בדרך לאילת (בין אם כביש הערבה או דרך המכתש) או בגליל, אפשר לנסוע עם בקרת שיוט על 100. הרי כל נגיעה קטנה בדוושה מנתקת את המערכת.

במישור (ביחוד בארה"ב וקנדה) זה עובד מצויין. רק שבקטעי סיבובים ושיפוע סבירים, הנהג מתקתק פלוס ומינוס - מזכיר משחק מחשב - וזה פחות כייפי מנהיגה רגילה.

בעליות וירידות לא, למה כמה עליות כבר יש? וכל נגיע בברקס מבטלת לא בגז.

צריך להיות דפוק לנסוע בעליות \ ירידות עם בקרה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

יצא לי להתנסות אישית בנסיעה באוטוסטראדות אירופאיות עם ובלי בקרת שיוט. יש הבדל של מספר אחוזים בחסכון בדלק שבקרת שיוט עובדת (נבדק במהירות של 130 קמ"ש).

לגבי התצרוכת חשמל של בקרת השיוט, לא רלוונטי כי אין כזו.

פורסם

זה לא מדוייק , אצלי ברכב רק נגיע בדוושת הבלם מנתקת את השיוט , ניתן להאיץ מעבר למהירות שנקבע לעזוב את הדוושה והרכב ימשיך לשמור על אותה מהירות שקבעת . לגבי צריכת דלק לדעתי בתנאי מעבדה אולי בקרת השיוט תצרוך יותר, בחיים הרגילים כאשר אתה זה שמחליט מתי ואיפה להפעיל או לכבות אותה ברור לגמרי שיותר חסכוני עם בקרת שיוט , ובעיקר בגלל שאתה נח ולא נלחץ ממהירות מופרזת .

אני אישית נוהג הרבה יותר לאט עם בקרת שיוט מאשר בלי ,וזאת בגלל שאני יכול להרגע ולהנות מהנסיעה.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

הבקרות שיוט גם ניתנות לכוון דינאמי תוך כדי נסיעה, ז"א לקראת סיבובים או עומס תנועה רב יותר, ניתן לכוון אותה למהירות המתאימה מבלי לנגוע בדוושת הבלם.

פורסם

תתפלא.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אצלי השיפור בחיסכון עם בקרת השיוט מגיע עד ל-10%. יחד עם זאת ישנה הטכניקה לחיסכון ברכבים ההיברידיים להאיץ-להעיט בתדירות מסוימת הנועדות לגרום למנוע החשמלי לעבוד יותר. כך ניתן להגיע לתוצאות אפילו יותר טובות מהצהרות היצרנים. לצערי הדבר גורם לבלאי יתר של הסוללה, והנושא אקטואלי בבמיוחד עבור הסיוויק ההיברידי (בכלל קיימת הסברה כי ברכב זה הסוללה מתאמצת יתר על המידה עם מנוע חשמלי 20 כ"ס, וזאת כאשר ברכבים האחרים ממשפחת IMA למנוע החשמלי יש רק 10 כ"ס בלבד; על כן יצאו בארה"ב העידכונים אשר נועדו לשמור על הסוללה אך למעשה מסרסים את הרכב). ברכבים הרגילים בקרת שיוט אמורה לחסוך פחות מההיברידים, משהו בסביבות 5%.

• תוכן חדש...