Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שטח כרכב שני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר כשנה+ נוהג על סיאט איביזה, אבל הרכב הזה נוטה להיתקע במקומות שהוא לא אמור אפילו להגיע אליהם :oops:

כבר פעמיים ש 4X4 הוציא אותי :)

אני חושב שאני צריך איזה ג'יפ נחמד - רק לסופי שבוע להשגת אדרנלין, שהסיאט כבר לא מסוגלת לספק :(

ככה שצריכת דלק לא קריטי יותר מדיי אבל עדיין לא רוצה 1:5 שזה ממש מוגזם.

מכיוון שזה רכב רק לשטח פחות אכפת מהנוחות למשפחה/חברים (יש את האיביזה שאין לי שום כוונה למכור רכב אמין).

אין לי שום מושג בג'יפים, ומתחיל לגשש ולבדוק את הרעיון של רכב שני (אם כי לא בא לי לשלם שני ביטוחים).

אני יודע שאהבתי איך שנראה היה ה Toyota 4Runer בזמנו (בתצוגה) אבל שמעתי מאחד שיש לו שהוא שותה 1:5 וצריך גז לרכב כזה בגלל עלויות.

עכשיו הסתכלתי ביד2, וראיתי את הלנדרובר פרילנדר - מצא חן בעיניי משנת 2000 - מה אומרים עליו?

חבר שלי אומר מה שקראתי פה - שגימני מומלץ למתחילים.. אבל אני לא כ"כ (מאוד) לא אוהב יפאניות - הן עשויות פלסטיקים ולא מתכת כמו רכבים גרמניים או אמריקניים.

אגב זה מזכיר לי- יש גם כמה אמריקניות שנראו מאוד נחמד - למשל הגרנד צ'רוקי, אבל נראה דיי יקר ביד2.

אז מה אומרים לגבי כל זה?

פורסם

היי, גם אני מחזיק ג'יפ כרכב שני (או שלישי או רביעי או חמישי אבל למי בעצם אכפת)

כלכלי זה לא, אבל להנאות אין מחיר.

ניגש לעניין:

טיוטה פוראנר אכן עומדת על צריכה של 1:5

אגב, היא יפנית בדיוק כמו סוזוקי ג'ימני

פרילנדר זה רכב מיותר לחלוטין, אנגלי פשוט הרבה יותר מהג'ימני שאתה לא ככ מסמפט, למיטב ידעתי השוק שלהם על הפנים, בשטח זה כמו פרייבט קצת גבוה ועם 4על4, משמע יכול לתפקד בחולות ומעט יותר, אבל לא ממש ג'יפ.

גרנד שירוקי ? עזוב, הפוראנר הרבה יותר זול לאחזקה, גם בדלק.

ג'ימני הוא רכב שטח מצויין ++, לא רק למתחילים, יש לו אינסוף אופציות שיפורים, ככה שגם כשתיכנס לשטח ותגלה עולם חדש ושונה לגמרי ממה שאתה מדמיין עכשיו כחולם, הוא יספק אותך, קח בחשבון כי הרכב מאוד צפוף ואיטי.

אני עכשיו הלכתי לקונספט קצת אחר:

קיא ספורטג' 2001 גיר ידני, מבירורים שערכתי מדברים על צריכת דלק 1-8/9

האוטו עדיין לא אצלי ככה שאין לי נתונים מנסיון אישי אלא רק ע"ב שמועות.

כמו כן הבנתי שהוא מאוד זול בטיפולים, זול בקניה וכדאי כרכב שטח בינוני.

מקווה שלא להתבדות, בהצלחה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

ועוד תוספת/שאלה:

חבר לעבודה אומר שג'יפ זה לא ממש נועד לספק אדנלין, ומה שאני מחפש זה טרקטורון - מה חושבים?

אני לא ממש מת על הרעיון בלי מזגן..

ומה עם הביטוח לשני רכבים? הוא אומר שקיים דבר של 'מספר לבן' שזה בעצם ביטוח לאדם ששם את המספר שלו על כל רכב שהוא רוצה - כמה דבר כזה עולה? זה עדיף על שני ביטוחים?

מה המחירים של טרקטורנים? נראה שהחברות הישראליות בקטע של לא להציג מחירים או אפילו סדרי גודל בכלל.. כאילו אם מישהו בא לסוכן פנים מול פנים המחיר אז לא ישפיע על החלטות :roll:

אז מה חושבים? זה נכון? טרקטורון עדיף למטרות אדרנלין? ואיך אני מביא אותו לאיזורים מיוחדים? בנגרר מיוחד או מה?

פורסם
היי, גם אני מחזיק ג'יפ כרכב שני (או שלישי או רביעי או חמישי אבל למי בעצם אכפת)

כלכלי זה לא, אבל להנאות אין מחיר.

ניגש לעניין:

טיוטה פוראנר אכן עומדת על צריכה של 1:5

אגב, היא יפנית בדיוק כמו סוזוקי ג'ימני

פרילנדר זה רכב מיותר לחלוטין, אנגלי פשוט הרבה יותר מהג'ימני שאתה לא ככ מסמפט, למיטב ידעתי השוק שלהם על הפנים, בשטח זה כמו פרייבט קצת גבוה ועם 4על4, משמע יכול לתפקד בחולות ומעט יותר, אבל לא ממש ג'יפ.

גרנד שירוקי ? עזוב, הפוראנר הרבה יותר זול לאחזקה, גם בדלק.

ג'ימני הוא רכב שטח מצויין ++, לא רק למתחילים, יש לו אינסוף אופציות שיפורים, ככה שגם כשתיכנס לשטח ותגלה עולם חדש ושונה לגמרי ממה שאתה מדמיין עכשיו כחולם, הוא יספק אותך, קח בחשבון כי הרכב מאוד צפוף ואיטי.

אני עכשיו הלכתי לקונספט קצת אחר:

קיא ספורטג' 2001 גיר ידני, מבירורים שערכתי מדברים על צריכת דלק 1-8/9

האוטו עדיין לא אצלי ככה שאין לי נתונים מנסיון אישי אלא רק ע"ב שמועות.

כמו כן הבנתי שהוא מאוד זול בטיפולים, זול בקניה וכדאי כרכב שטח בינוני.

מקווה שלא להתבדות, בהצלחה :)

תודה! אתה יכול לפרט או להפנות אותי למאמרים או משהו על מה שאפשר לעשות עם הג'ימני? עד כמה הרכב הזה עמיד וחזק? אני לא רוצה רכב עשוי פלסטיקים, אני רוצה רכב ממתכת שיהיה עמיד בהכל (כמעט)...

מה זה מאוד צפוף ואיטי? הוא באמת לא חלש מדיי למנוע 1.3? כמו שאמרתי יש מעט (אם בכלל) חברים שיסכימו לעלות על ג'יפ שאני נוהג :lol: ככה שצפיפות זה לא בעיה - כל עוד מרווח לנהג הוא מספק?

ואיך צריכת הדלק שלו? אני משער טובה מאוד עם מנוע כ"כ קטן...

גם, ממבט מהיר ביד2, כמעט ואין ידניות - ידני זה חשוב בשטח? האיביזה שלי ידנית, אני מאוד מעדיף ידני.

ואיזה שנתונים היית ממליץ להסתכל?

גם איזה דגם ותת דגם? בגדול נראה שיש 1 ידני 2 אוטומטיים מה ההבדל?

פורסם

היי, ג'יפ לא נועד לספק אדרנלין כמו טרקטורון, אבל הוא כן מספק אדרנלין במידה כלשהי.

מספר לבן ? לא מכיר את זה, מספר לבן בישראל ארץ המוגבלויות הבלתי אפשריות, מתכוון ללוחית "במבחן" שניתנת או לסוחרים (שמשלמים הון כסף כל שנה) או לזמן של 48 שעות בתשלום חד פעמי, ואני לא בטוח אם זה מותר לתנועה סדירה בכבישים או לצרכי סידורים.

טרקטורון ? ביטוח חובה כ6000 שח לשנה, תגיע איתו לשטח באמצעות נגרר (משמע התקנת תפוח גרירה + רכישת נגרר).

מעבר לזה, תדאג טוב טוב למקום שהכלי יכול לעמוד בו, כי מדובר בכלים גניבים.

פורסם

היי, לא אוהב להתרברב איפה הייתי מה עשיתי איך כמה למה.

חפש ברשת, יש המון מידע על ג'ימני, הג'יפון הזה נפוץ מאוד מאוד עקב היותו זול לקניה ואחזקה והיותי יפני.

חלש מאוד, רכב על מנוע של סויפט, עם הנעה אחורית ומרכז כובד בעננים בגלל הגובה, מה גם שהצורה החיצונית שלו לא בדיוק אוירודינמית, אבל לטיולי שטח הוא עושה בצפר מהרבה רכבים גדולים :)

פורסם

תקציב? דרישות לקילומטראז'? אבזור? לאיזה שטח הוא נועד? עם כל ג'יפ אפשר להינות בשטח, החל מסוזוקי ג'ימני עד ללנד רובר ריינג' רובר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
היי, לא אוהב להתרברב איפה הייתי מה עשיתי איך כמה למה.

חפש ברשת, יש המון מידע על ג'ימני, הג'יפון הזה נפוץ מאוד מאוד עקב היותו זול לקניה ואחזקה והיותי יפני.

חלש מאוד, רכב על מנוע של סויפט, עם הנעה אחורית ומרכז כובד בעננים בגלל הגובה, מה גם שהצורה החיצונית שלו לא בדיוק אוירודינמית, אבל לטיולי שטח הוא עושה בצפר מהרבה רכבים גדולים :)

אני אבדוק עוד... מה זאת אומרת ג'יפ עם הנעה אחורית? זה לא 4X4?

איך מנוע של סויפט בכלל מצליח להזיז ג'יפ מחוץ לאספלט? :shock: אור זה אפשרי אולי איזה סופש שאתה בשטח על שלך להצטרף כדי להתרשם? אף פעם לא נסעתי בג'יפ בשטח...

תקציב? דרישות לקילומטראז'? אבזור? לאיזה שטח הוא נועד? עם כל ג'יפ אפשר להינות בשטח, החל מסוזוקי ג'ימני עד ללנד רובר ריינג' רובר.

מבחינה תקציבית אפשר לקחת גם 50-60אלף בפריסה, אבל זה צריך להיות שווה את זה יחסית לאופציות זולות יותר זה מה שאני אומר, לכן תקציב פחות מעניין אותי מתמורה למחיר למה שאני רוצה.

אבזור ממש לא חשוב לי כי זה רכב שני. רק המזגן זה משהו שלא אוותר אליו :)

אני רוצה לכל שטח אפשרי - נהרות, סלעים, חולות, דיונות וכו.. כמו שרואים במסעות שטח :)

או יותר ריאליסטי - לאיזה סוגי שטח אפשר לנסוע לבד? רוב החברים שלי הם לא מחפשי אדרנלין והרפתקאות ברמות קשות לצערי :)

ולפי מה שאני מתחיל להבין, יש מקומות שלא הולכים לבד בלי מישהו שיכוונן את הנהג במקומות קשים במיוחד?

פורסם

היי, בעקרון תוכל להצטרף, אבל כבר אין ג'ימני, תגיע ספורטג' בעתיד הלא רחוק :)

הג'ימני הוא 4על4 משולב, כלומר ביום יום נוסעים הנעה אחורית, מגיעים לשטח משלבים גם את הקדמית, ככה זה עובד ב80% מהג'יפים.

הוא מזיז ומזיז כמו גדול, בגלל משקל עצמי של 1טון סה"כ, לעיתים מזיז גם טוב יותר מרכבים מתחרים, עקב הקוטן שלו.

לגבי כניסה לשטח, לא מומלץ לבד בשום סוג שטח, אתה עלול להתקע בגלל כשל טכני או טעות נהיגה, במכשירים הסלולרים לא תמיד יש קליטה ולא תמיד יש מי שיבוא למשוך אותך מהבעיה.

אני אישית נכנס לשטח לבד ומסתכן.

לגבי החברים, זה בסדר, יש הרבה מאוד קבוצות ג'יפאים, הרבה מאוד אנשים חברותיים שישמחו לצרף אותך לשורותיהם, ככה שלא תהיה בעיה למצוא חברים להצטרף אליהם לטיולים.

גם כשאני קניתי את הג'יפ, לא היו לי חברים ג'יפאים, לאט לאט הכרתי.

פורסם
היי, בעקרון תוכל להצטרף, אבל כבר אין ג'ימני, תגיע ספורטג' בעתיד הלא רחוק :)

הג'ימני הוא 4על4 משולב, כלומר ביום יום נוסעים הנעה אחורית, מגיעים לשטח משלבים גם את הקדמית, ככה זה עובד ב80% מהג'יפים.

הוא מזיז ומזיז כמו גדול, בגלל משקל עצמי של 1טון סה"כ, לעיתים מזיז גם טוב יותר מרכבים מתחרים, עקב הקוטן שלו.

לגבי כניסה לשטח, לא מומלץ לבד בשום סוג שטח, אתה עלול להתקע בגלל כשל טכני או טעות נהיגה, במכשירים הסלולרים לא תמיד יש קליטה ולא תמיד יש מי שיבוא למשוך אותך מהבעיה.

אני אישית נכנס לשטח לבד ומסתכן.

לגבי החברים, זה בסדר, יש הרבה מאוד קבוצות ג'יפאים, הרבה מאוד אנשים חברותיים שישמחו לצרף אותך לשורותיהם, ככה שלא תהיה בעיה למצוא חברים להצטרף אליהם לטיולים.

גם כשאני קניתי את הג'יפ, לא היו לי חברים ג'יפאים, לאט לאט הכרתי.

כשל טכני נפוץ בשטח על רכב שמתוחזק היטב?

אפשר להבין למה אתה מחליף לספורטאג, שהוא יקר יותר וישן יותר, וזולל יותר דלק, אם ג'ימני היה כ"כ טוב?

אגב, אני מניח שהוספת כננת חשמלית לגרירה עצמית פותרת כל בעיה, לא?

פורסם

בוקר טוב :)

א. הג'ימני שלי היה 99, הקיא 2001

ב. הקיא מעט יקר יותר לאחזקה, אבל מנוע 2000 מאזדה 626 וצורך קצת יותר דלק

ג. אני מרשה לעצמי להשתעשע מכיון שלא מדובר ברכב יום יום, הג'ימני מעט קטן במידות שלי

הוספת כננת חשמלית פותרת אותך משקיעה / כניסה לבור שאתה לא מצליח לצאת ממנו / מעבר קשה מידי לרכב.

כמו שאמרתי, עם הרכב כבה מכל סיבה שהיא, מן הסתם שזה רק ג'יפ נוסף שימשוך אותך אל מחוץ לשטח.

כמה זה נפוץ ? עניין של מזל, יכול לקרות גם ברכב חדש לגמרי, ויכול להיות שבר במכלול כלשהו כתוצאה מנהיגה לא נכונה.

פורסם

קראתי את השרשור

Carmageddon ממליץ לך לקרוא קצת יותר על שטח ורכבי שטח לפני שאתה יוצא בהצהרות בומבסטיות.

אור מאוד מנוסה ברכבי שטח.

בתור מתחיל אל תחפש רכב לשבור לו את הצורה ואל תזלזל ברכבים היפנים.

אני מצטרף להמלצה של אור לגימיני, שהוא אידאלי לך, הבעיה זה למצוא אחד שמור.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שומדבר לא בעיה, לראיה ה99 שהיה לי, ועוד גיר רגיל :)

רק צריכים לחפש מספיק טוב.

גם לטל סלאש היה אחד שמור מאוד, ששופר בצורה יפה, לאחר מכן נמכר ע"מ להתקדם לכלי יותר רציני.

פורסם
שומדבר לא בעיה, לראיה ה99 שהיה לי, ועוד גיר רגיל :)

רק צריכים לחפש מספיק טוב.

גם לטל סלאש היה אחד שמור מאוד, ששופר בצורה יפה, לאחר מכן נמכר ע"מ להתקדם לכלי יותר רציני.

אז אתה ממליץ על גיר רגיל?

• תוכן חדש...