Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש רכשתי רביעיה טרייה (2010) של T1R, במחיר של 400 ש"ח לצמיג, במידה 15\55\185R לרכב שלי - פונטו HGT.

לפני כן נסעתי עם צמיגים במצב כל כך עגום שפחדתי לנסוע ברכב, סיניים, זולים, יבשים וסדוקים ועם 2 ברגים נעוצים - כמובן שלא לקחתי סיכון וישר רצתי להחליף, בהמלצות רבות הלכתי על ה-T1R.

איך שיצאתי מהפנצ'ריה אכן הורגש שיפור גדול וההתלהבות הייתה באמת גדולה, כי אחרי הצמיגים למלגזות שנסעתי עליהם, זה אכן היה שיפור ענק - הרכב אכן אחז כמו שצריך והכל היה בסדר.

כבר בשבוע שלאחר הנסיעות התחלתי להרגיש ירידה חדה באחיזה ואני פשוט במילה אחת - מאוכזב.

בפניות או אפילו כיכרות בניסיון לתת טיפה יותר גז, האוטו מקבל לרוב תת היגוי מזוויע או במקרה היותר כיף היגוי יתר (לעיתים רחוקות), בהאצה מהמקום טיפה יותר מידי גז מהרגיל (ואני לא מדבר אפילו על לחיצה אגרסיבית) האוטו מתחיל לחפור ובקרת החלקה בהאצה פועלת בעקבות העניין.

אבא שלי קיבל מהעבודה טויטה קורולה 2010 חדשה, גירסת GLI+ (או בקיצור היותר מפוארת), לכאורה יפניטומטית רגילה, והייתי בשוק, היא פשוט אוחזת הרבה יותר מאצלי, הרבה יותר כיף לקחת פניות, הרבה יותר כיף להכנס לכבישים עם עיקולים - האוטו נשאר יציב ולא נזרק ופשוט נדבק לכביש, הצמיגים אגב הם של קונטטיננטל שמגיעים עם הרכב אם אני לא טועה, הג'אנט גם הוא 15'.

האם יכול להיות שזהו המצב? שזה פשוט צמיג שהיללו אותו ולא שווה באמת הרבה? או שיש כאן בעיה אחרת שאני לא מצליח לעלות עליה?

אגב אני מקפיד לבדוק כל 3 ימים לחץ אוויר, וממלא ע"פ הוראות היצרן, 35 מקדימה, ו33 מאחורה - אבל אני שם לב שהצמיג טיפה צונח בחלק שנוגע בריצפה, יכול להיות שעליי למלות עוד לחץ אוויר?

ליום יום: Mercedes CLS-500 AMG - לסוף שבוע: Ferrari 599XX ולמכולת: BMW M3

:lol: אשליות

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם עשיתי את טעות חיי כשרכשתי אותם במקום להשקיע עוד 100 שקל לצמיג ולקבל משהו איכותי יותר? פשוט איך שהציגו את הצמיג הזה בפורום רק היה חסר לבנות מקדש לצמיג הזה, זאת אומרת לא הפסיק לקבל מחמאות, וכל מי שביקש המלצה קיבל את ההמלצה הזאת.

אמנם אני לא חיפשתי כאן איזה צמיג סמי סליקס אוחז בטירוף, אבל אפילו עם רכב ישן, בעל צמיגים בינוניים, אני מרגיש יותר בטוח לנסוע ויותר בטוח לקחת פניות שלא הייתי מעז לקחת עם ה-HGT+T1R יותר מהילוך שני בלי שהאוטו יעוף לי לאיזה מעקה בטיחות או מדרכה.

פורסם

אתה אחד שטוען כך ועוד אלפים על גבי אלפים שטוענים ההפך.

קודם כל מה היו הציפיות שלך מהאחיזה ויכול להיות שהt1r לא התאימו לדרישות התובעניות שלך.

אגב לי היו סט t1r במידה שלך ובמצב על הפנים והם לא היו מאבדים אחיזה לעולם, לפעמים פשוט צריך לדעת איך לסובב את ההגה ואני לא מדבר עליך ספציפית.

אגב תמורת 400 ש''ח לצמיג שזה לדעתי יקר לצמיג הזה, אני לא חושב שיש תמורה טובה יותר ממה שהוא נותן וגם המידה הזאת לא ממש להיט.

כזכור לי אני הצעתי לך לרכוש במחיר הזה r1r חדשים וטריים ואני רואה שלא הקשבת וחבל שכך כי לדעתי ולדעת עוד בעלי Hgt אין צמיג יותר מצוין מזה והוא אפילו הוכיח את עצמו מול בריג'סטון פוטנזה.

בקיצור ידידי אני לא חושב שיש לך על מה להתאכזב כי הצמיג עומד בהצלחה אל מול הציפיות ממנו וכנראה שאתה ציפית לקצת יותר ממנו

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

חשוב לי העניין של כמה זמן הצמיג יחזיק, ה-R1R מחזיק כמחצית מהקילומטראז' שה-T1R, זה היה שיקול מאוד גדול אצלי.

שוב אין לי דרישות תובעניות מידי, אבל יש לי דרישות סבירות למוצר שדובר כה רבות, אני לא נמצא כל סוף שבוע בערד או ימי מסלול, אבל אוהב להגיע מידי פעם קרוב למיגבלות.

יכול להיות שתוכל לעזור לי במשהו שאולי משפיע, יש לך אולי מושג מה לחץ האוויר התקין שאני אמור למלא? אני שם לב שבנקודה שבה הצמיג נוגע בכביש, הדופן צונחת, במבט חטוף נראה כיאלו ממש חסר אוויר, למרות שלחץ האוויר נבדק כמעט כל יומיים ונמצא תקין (אולי יש צורך בצמיג הזה למלות עוד טיפה?).

פורסם

יש אנשים שנוסעים עם r1r כבר מעל לשנה ופתחו להם את הנשמה והם במצב טוב מאוד, די לאשליות שהצמיג נגמר מהר.

ולשאלתך, בנסיעות מנהלתיות אני ממלא מקדימה 35 ומאחור 30. בנסיעות קצת יותר נמרצות ובעיקר שהצמיג חם אני שם 33 מקדימה ו32 מאחורה וזאת המלצה שקיבלתי ממספר אנשים שדי מבינים בנושא.

ובt1r זה ידוע שהדופן נוטה לקרוס, אגב דאגת לבצע פרונט כמו שצריך אחרי ההרכבה?

תנסה לראות אם יש הבדלים בשחיקה בין הדופן הפנימית לחיצונית של הצמיג.

אגב, קצת אוף טופיק.

אם תמשיך לקחת פניות כמו שלקחת בצומת הנמל בכניסה לאשדוד לא רק הצמיג יאכזב אותך לדעתי :p

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

ראית אותי ביום רע אה - רק רציתי לבדוק את הצמיג ;]

אגב לא ביצעתי כיוון פרונט, כניראה שזה הצעד הבא, אני מרגיש משיכה דיי חזקה לצד ימין, למרות שלא הכרחי לבצע כיוון פרונט אחרי החלפת צמיגים.

וכרגע אני נוסע עם 33 מאחורה ו35 קדימה, אני ינסה להוריד מאחורה ל-30 לראות אם המצב ישתפר טיפה, תודה.

פורסם

1. לא צריך לעשות פרונט אחרי החלפת צמיגים.

2. אם הצמיג חם הגיוני למלא יותר מהלחץ המומלץ כדי שכשהצמיג יתקרר הלחץ יהיה כמו שרשום בספר, ככה נראה לי.

פותח השרשור, העלת פה טענה מאוד מעניינת!

אולי בגלל שהאוטו שלך קשיח ביחס לקורולה אז הוא יותר נזרק? אבל מה שאתה מתאר זה מוגזם...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לא אמרתי שצריך לעשות פרונט לאחר החלפת צמיגים אלא שאלתי בכללי אם הוא דאג לעשות פרונט, ובכל זאת אם עושים פרונט עדיף לעשות לאחר החלפת צמיגים.

והלחץ שרשמתי כשהצמיג חם מיועד לאופן שימוש מסוים, ואתה צודק ממלאים יותר לחץ כשהצמיג חם, בסביבות ה38.(לפחות אצלי ברכב)

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

יש לי רביעייה במידה שלך ואין לי מושג על מה אתה מדבר.

או שלחץ האוויר אצלך לא תקין (וזה יכול להיות, אני לפחות הגעתי ללחץ המתאים ע"י ניסוי ותהייה והיו הבדלים גדולים מאוד ברמת האחיזה) או שהפרונט שלך בלתי מכוון בעליל. כמובן שיכול להיות שיש בעייה אחרת במתלים או בשלדה (תאונה בעבר?) שמשפיעה על האחיזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם אני התפלאתי, יכול להיות שבכלל מדובר על המבנה הלא משהו בכלל של ה-HGT ורק אחרי הנמכה והקשחה המצב יהיה טוב יותר (הכוונה היא שהבעיה איננה בצמיג אלה במרכב עצמו).

האוטו אכן יותר קשיח מהקורולה שללא ספק מגהצת כמעט את כל מהמורות הכביש, לעומת אצלי שכל בור נגמר באאוץ', יותר כיף לי מבחינת חווית נהיגה לנהוג בקורולה, נכון יותר משעמם אבל המרכב שלה הרבה יותר נשלט - אולי זה רק אני אבל בכבישי הרעועים של ישראל כניראה שצריך להתפשר.

פורסם
גם אני התפלאתי, יכול להיות שבכלל מדובר על המבנה הלא משהו בכלל של ה-HGT ורק אחרי הנמכה והקשחה המצב יהיה טוב יותר (הכוונה היא שהבעיה איננה בצמיג אלה במרכב עצמו).

האוטו אכן יותר קשיח מהקורולה שללא ספק מגהצת כמעט את כל מהמורות הכביש, לעומת אצלי שכל בור נגמר באאוץ', יותר כיף לי מבחינת חווית נהיגה לנהוג בקורולה, נכון יותר משעמם אבל המרכב שלה הרבה יותר נשלט - אולי זה רק אני אבל בכבישי הרעועים של ישראל כניראה שצריך להתפשר.

הקורולה יותר רכה והיא יותר נשלטת ? :-)

תשים צמיג יותר איכותי ותראה איך הHGT נשלטת ,

אבל בתור התחלה תנפח למה ששחר המליץ , יש לו ניסיון

35 קדימה 30 אחורה!

נ.ב.

יש לי רביעייה במידה שלך ואין לי מושג על מה אתה מדבר.

או שלחץ האוויר אצלך לא תקין (וזה יכול להיות, אני לפחות הגעתי ללחץ המתאים ע"י ניסוי ותהייה והיו הבדלים גדולים מאוד ברמת האחיזה) או שהפרונט שלך בלתי מכוון בעליל. כמובן שיכול להיות שיש בעייה אחרת במתלים או בשלדה (תאונה בעבר?) שמשפיעה על האחיזה.

איתמר.

מה הקשר לפרונט לא מכוון ?! או תאונה בעבר ?!

:roll:

פורסם

עשיתם פה סלט.....

*אין קשר בין כיוון הפרונט להחלפת הצמיגים, כיוון הפרונט נועד לפצות על חוסר איזונים במתלים\ג'אנטים וכו',ממש לא חובה לעשות כיוון פרונט לאחר החלפת צמיגים,אלא אם החלפת גם ג'אנטים.

*בנסיעה "חזקה" מעלים לחץ אויר, לא מורידים, הסיבה לכך פשוטה, ככל שנוסעים בצורה אגרסיבית יותר הצמיג מתחמם ומתרחב מה שאומר שלדופן הצמיג תיהיה נטייה גבוהה יותר לשקוע ולייצר זוויות גלגול גבוהות יותר.

הפיתרון לכך הוא שבנסיעה אגרסיבית מעלים את לחץ האויר על מנת לפצות על התרחבות החומר.

כמה להעלות ? ניסוי וטעייה, בזמנו הייתי מעלה גם ב-10-20% את לחץ האויר, לעיתים גם יותר, הכל תלוי באופן הנסיעה ובצמיג, כל צמיג וה"אישיות" שלו.

*צמיג חדש מגיע תמיד עם שכבת הגנה די חלקלקה על הסולייה,בנוסף לזה הוא צריך גם לתפוס צורה (קח צמיג מסוג מסויים חדש, וקח את אותו צמיג בדיוק בן חצי שנה ותראה שהצורה שלו השתנתה ונהייתה יותר "מרובעת", בדרך כלל ממליצים להעביר את ה-200-300 קילומטרים הראשונים של צמיג בצורה רגועה כדי לתת לו להשתפשף, אם לא עשית זאת אולי זו הסיבה לחוסר האחיזה, תן לו קצת להשתפשף.

לסיום, אני אישית לא השתמשתי בצמיג הזה אבל אני נוטה להאמין שכמו שמישהו כתב לך- אם הרבה אומרים שהוא טוב ואתה יחיד שאומר שהוא לא- או שהציפיות שלך גבוהות מדי או שיכול להיות שמשהו בצורת הנהיגה שלך לקוי (אל תעלב, קבל את זה בכיף ותראה אם יש דברים שניתן לשפר,כולנו עושים טעויות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...