Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדלקת אורות בחורף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משרד התחבורה מודיע כי ממחר חייבים נהגים להדליק אורות גם ביום בכבישים בינעירוניים. החובה חלה על כל סוגי כלי הרכב, ובנוסף - אוטובוסים, מוניות ורכב משא כבד נדרשים להדליק אורות גם בכבישים עירוניים. רוכבי דו-גלגלי חייבים להדליק אורות גם ביום, כל השנה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3977280,00.html

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז ככה: החל מ-1 בנובמבר ועד 1 באפריל מחוייבים כל כלי הרכב להדליק אורות בדרכים בין עירוניות כל היום(גם בדרכים מהירות, בקיצור מחוץ לעיר, אחרי התמרור הזה BET-25.GIF ועד התמרור הזה:BET-24.GIF )

מעבר לכך, אופנועים, משאיות, רכבים מסחריים, אוטובוסים וכל דבר שהוא לא רכב פרטי נוסעים עד 4 טון (לפי הרשיונות החדשים 3.5) מחוייבים להדליק אורות גם בתוך העיר (ואם אני לא טועה גם במהלך כל השנה)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

המורה שלי לנהיגה הרגיל אותי להדליק אורות יחד עם סיבוב המפתח, ואני מצליח לעמוד בנוהג עם מעט מאוד חריגות.

יש מדינות שבהן כל רכב מחוייב בהתקן המדליק את האורות (לפחות הגקדמיים) עם ההתנעה.

מצד שני - כאשר, מתוך אותו הרגל, נסעתי עם אורות פועלים בשעות היום באיי יוון קיבלתי הרבה מאוד הערות (בד"כ הבהובים מרכב במסלול הנגדי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במדינות בהן נוהגים (או אפילו חייבים) להדליק אורות תמיד רוב הרכבים כבר מגיעים עם מנגנון שמדליק אותם אוטומטית (מה שנקרא daytime running lights או DRL)

לראייה כל הרכבים שמיובאים ביבוא אישי מארה"ב

מצד שני ההרגל של להדליק אורות תמיד אמנם עוזר לנהגים אחרים לראות אותך אבל מקצר את חיי הנורות, בישראל תודה לאל התברכנו בראות טובה 98% מהשנה

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הודעת דובר משרד התחבורה

הקנס על נסיעה בלי אורות ביום הוא 100 שקלים, בתוספת 2 נקודות חובה.

סעיפי האישום:

6620 - "אורות חורף" דרך עירונית ( 1 בנובמבר עד 31 במרץ)

נהגת ברכב הנ"ל שהינו מונית/אוטובוס/רכב מנועי מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 14,999 ק"ג, בדרך עירונית, בלא שפנסי החזית ופנסים אחוריים מאירים, בניגוד לתקנה 97 (ג) לתקנות התעבורה.

6621 - "אורות חורף" ( 1 בנובמבר עד 31 במרץ) דרך שאינה עירונית (למעט אופנוע)

נהגת ברכב הנ"ל בדרך שאינה עירונית, בלא שפנסי החזית ופנסים אחוריים מאירים, בניגוד לתקנה 97 (ג) לתקנות התעבורה.

6485 - נהיגה ללא אורות – אופנוע

נהגת באופנוע הנ"ל בדרך כשלא מאירים בו פנסי החזית או הפנסים המיועדים בלעדית לנסיעה ביום, בניגוד לתקנה 97 (ב) לתקנות התעבורה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תיכף יבוא חובב השקודות ויסביר למה הוא מעדיף לא להדליק ולהסתכן ב 100 ש"ח קנס... :roll::wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
במדינות בהן נוהגים (או אפילו חייבים) להדליק אורות תמיד רוב הרכבים כבר מגיעים עם מנגנון שמדליק אותם אוטומטית (מה שנקרא daytime running lights או DRL)

מצד שני ההרגל של להדליק אורות תמיד אמנם עוזר לנהגים אחרים לראות אותך אבל מקצר את חיי הנורות, בישראל תודה לאל התברכנו בראות טובה 98% מהשנה

1. הדבר המוזר ב-DRL (לפחות בקנדה) שהוא מחייב רק פנסי חזית, האחרויים מצריכים הפעלה ידנית.

2. למרות הראות הטובה מרבית השנה אני מעדיף להדליק אורות גם ביום בקיץ, הנראות בכביש שווה לי הוצאה של עוד 15 ש"ח בשנה (חישוב של שריפת נורת חזית פעם בשנתיים, שזה מה שהיה לי בשנים האחרונות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למישהו יש מושג אם

האורות האלה שדולקים אוטומטית ברכבים אמריקאיים מספיקים כדי לצאת ידי חובת החוק?

כי זה לא בעוצמת פנסי החזית הרגילים (לפחות בשברולט קוואליר).

פורסם
תיכף יבוא חובב השקודות ויסביר למה הוא מעדיף לא להדליק ולהסתכן ב 100 ש"ח קנס... :roll::wink:

הקדמת אותי...

STIO יא תותח!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

זה כבר לא אקטואלי. האלטרנטור והמצבר הם משנה מתקדמת יותר, ויש אפילו צפצוף התרעה בהשארת אורות דולקים.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

חברים, מהיום לא לשכוח להדליק אורות בדרכים בין עירוניות לכלי רכב פרטיים

ועל שאר כלי רכב - אופנועים, מוניות, משאיות ואוטובוסים בכל הדרכים.

נהיגה זהירה ובטוחה לכולם !

• תוכן חדש...