Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדלקת אורות בחורף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להתווכח איתך זה כמו לקרוא עיתון נגד הרוח... :roll::shock:

מה אתה משווה לי לקפוץ מהגג להדלקת אורות היום- האחד גורם לך נזק בודאות והשני לא, ואף עשוי להועיל.

יש לך גישה של ללכת ראש בקיר, אין לי מה לעשות אלא לאחל לך בהצלחה בחיים.

שוב אלינו ב1/11/2012 עם רשמים ממשחקי החתול- עכבר שלך עם משטרת ישראל.

יניב, בדבר אחד אני נאלץ להסכים עם גיא (כי יש גבול לכמה שטויות אפשר לכתוב ולפעמים מתפלקים דברים נכונים)- כשאתה נוהג בערפל עם 4 איתותים, הנהג מאחוריך עלול לחשוב שאתה עומד בשוליים ולסטות לנתיב הנגדי. אמנם אתה בתנועה, אבל במהירות של 20 קמ"ש זה בהחלט עלול לקרות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני דווקא מסכים חלקית עם "בדיחת הפורום" - החוק מטופש וגורם לבזבוז דלק וזיהום אויר ואני לא יודע אם בוצע מחקר אמיתי מה תורם יותר לתמותה, תוספת גזי פליטה רעילים לאטמוספירה עקב הדלקת אורות או תאונות עקב אי הדלקת אורות. משהו אומר לי כי התמותה גבוהה יותר בגלל הראשון.

מצד שני, תקנה היא תקנה היא גם תקנה שקל לאזרח ליישם וגם קל לרשויות לאכוף, אז אני לא רואה סיבה מדוע לא להיות אזרח שומר חוק ולעמוד בזה או יותר מכך מדוע לקרוא לאנשים אחרים לצפצף על החוק.

פורסם

גילוי נאות: הכותב מפעיל תחנה מטאורולוגית פרטית מאז שנת 2007 המודדת טמפ', לחות, משקעים וכ' ולכן יודע מצויין מתי השמש זורחת ומתי יורד גשם, או בקיצור מתי יש צורך להדליק אורות.

מעולה ! אשמח אם תוכל לעדכן את האייפון שלי בכול יום מתי השמש שוקעת. אתה יכול לשלוח לי מייל באופן אוטומטי לאייפון.

שכחתי...באייפון קיימת אפליקציה של ייאהו אשר באופן אוטומטי משנה את צבע המסך כאשר השמש זורחת ושוקעת.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני דווקא מסכים חלקית עם "בדיחת הפורום" - החוק מטופש וגורם לבזבוז דלק וזיהום אויר ואני לא יודע אם בוצע מחקר אמיתי מה תורם יותר לתמותה, תוספת גזי פליטה רעילים לאטמוספירה עקב הדלקת אורות או תאונות עקב אי הדלקת אורות. משהו אומר לי כי התמותה גבוהה יותר בגלל הראשון.

מצד שני, תקנה היא תקנה היא גם תקנה שקל לאזרח ליישם וגם קל לרשויות לאכוף, אז אני לא רואה סיבה מדוע לא להיות אזרח שומר חוק ולעמוד בזה או יותר מכך מדוע לקרוא לאנשים אחרים לצפצף על החוק.

הסבר מקצועי למשפט המוכחל בבקשה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לדעתי חוק האורות הוא אחד החוקים הכי מטופשים שחוקקו בתחום התעבורה בתחומי מדינת ישראל. הכנסת חוקקה חוק שכל מטרתו הוא כיסוי תחת בטענה ל"בטיחות", ומשרד האוצר גוזר קופון על חשבון נהגים "עבריינים" שלא הדליקו אורות בזמן שבחוץ השמש זורחת בשיא עוצמתה והם נוהגים בכלל עם משקפי שמש.

אין שום צורך, ולו הקטן ביותר להדליק את אורות החזית במזג אוויר נאה. גם במידה ונראות הרכב משתפרת ב- 0.01% (וגם זה בספק) זה עדיין לא ימנע תאונת דרכים, שתקרה גם אם הנהג ידליק אורות וגם אם לא. הדלקת אורות גוררת צריכת דלק במעט גבוהה יותר, וכמו כן מאיצה את שריפת הנורות. נורת חזית עולה כ- 70 ש"ח, צריכים לקחת בחשבון גם את נושא אורות הדרך האחוריים ואורות הלוחית רישוי. יש מכוניות שבשביל להחליף נורה צריך לפרק מצבר - הרבה עבודה, ולכן הנהגים פשוט נוסעים עם נורות שרופות ואח"כ בחושך לא רואים אותם.

הובאו כאן מספיק ראיות, רציונליות ואמפיריות, לתרומת הדלקת האורות ביום, כולל בקיץ, וקל וחומר שבתקופה הנדונה. אם כבר, הבעיה היחידה בתקנה היא ההחרגה (ה"פוליטית" מעיקרה) שלא מחייבת נהגים להדליק אורות כל היום ובכל מקום. לצורך הנתונים העיקריים ראה את המובאה של ישה. גם במזג אוויר טוב יש מספיק בעיות ראות ונראות ובתנאים אלו הדלקת האורות יכולה בהחלט להרים תרומה להפחתת תאונות דרכים, וזה גם מה שמראה הנסיון האמפירי. אגב, דווקא כאשר נוהגים עם משקפי שמש (כדבריך) הניגודיות מוגברת ולכן רכב עם אורות דולקים יתבלט הרבה יותר בעיני הנהג.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

http://auto.howstuffworks.com/fuel-efficiency/fuel-economy/drl-gas-consumption1.htm

ע"פ חישוב של 90 וואט לנורת DRL, אם כל הרכבים בארה"ב היו מפעילים נורות כאלו ביום הרי שהצריכה הכללית הייתה עולה מ241.4 מיליון גלון ליום, ל243.9 מיליון גלון ליום. ע"פ ויקיפדיה היו ב2008 בארה"ב 255,917,664 רכבים, הייתי מפעיל את המחשבון כדי לחשב אבל אני לדעתי די ברור שהעליה בצריכה הממוצעת מזערית.

בקיצור - myth busted

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
חן ג,

נסים גבאי - מומחה תחבורה ומרצה בכיר לנהגים, חושב אחרת

ואני בטוח עוד הרבה אנשים מהפורום.

לא מכיר את נסים גבאי אבל מחקרים שנערכו באוסטרליה, יפן, ארה"ב ואירופה הראו שהדלקת אורות במהלך היום מקטינה את מספר התאונות בכל אחד מהמקטעים שנבדקו. נמצא גם שאין יתרון בהדלקת אורות גבוהים, וזה המקור ל-Drl. ברכבים החדשים.

דניאל, אני לא יודע אם נערך מחקר כזה, או כמה גזים רעילים פולט רכב ממוצע כשמדליקים אורות, אבל הטיעון שלך חלש ודמגוגי. אם אתה חושב שיש משהו בדברים שלך אתה מוזמן לבצע את המדידות הרלוונטיות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תחקור קצת בעצמך ותבין כי יצרנים משקיעים במערכות DRL חסכוניות (לדים, תאורה חלקית וכו'), למה? תצרוכת דלק וזיהום אויר.

מערכות DRL מוצעות כסטנדרט רק במדינות צפון אירופה וצפון אמריקה ואם להם שום יתרון במדינה מוארת כמו שלנו.

כל צרכן חשמל ברכב ידרוש יותר דלק מאשר היה כבוי . יותר דלק נשרף - יותר זיהום אויר.
פורסם

תן לי לנסות להבין

האלטרנטור עובד אחרת כאשר דולקים האורות ? או דורש יותר כוח מנוע להפעלתו?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

האלטרנטור מסתובב כל הזמן שבו מופעל המנוע.

האם האלטרנטור לא עובד כשאין אף צרכן זרם ברכב, ( הוא עובד על ריק )? יש איזה קלאץ' שמווסת את המאמץ הנדרש מהמנוע של הרכב ,היושב באלטרנטור.

במזגן למשל מסתובבת הרצועה בצורה "חופשית" כאשר הוא לא מופעל ,וכאשר הוא מופעל , נכנס קלאץ' לפעולה ואז אכן נדרש יותר כוח של מנוע הרכב , להפעלת המדחס.

כן אין אנרגיה יש מאין , השאלה האם בזמן הפעלה ללא צרכני זרם "מבוזבזת " אנרגיה , ואותה אנרגיה מנוצלת במלואה כאשר צרכני החשמל נכנסים לפעולה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני מאחל לכל מתנגדי האור ביום להסביר את עמדתם המנומקת לשוטר מתנ"א הקרוב למקום מגוריהם.

התרגלתי כבר מזה שנים לנסוע תמיד עם אורות דולקים כל השנה.

אני בעל רכב 11 שנים (מחליף פה ושם, אבל בכל זמן נתון עם רכב), עושה 25,000 ק"מ ומעלה בשנה ברכב שלי, ועוד כמה אלפים ברכבים אחרים - ואני יכול לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים שהחלפתי נורה. לראיה אני אפילו לא זוכר כמה עולה נורה קדמית לרכב. זה בטח לא 70 ש"ח, לא אצלי.

מנגד, אדון Stio - אם אני זוכר נכון הנסועה השנתית שלך בערך מקבילה לממוצע ההליכה השנתי שלי. אז תן לי רגע להתנשא מעליך באלגנטיות, ולומר לך שנסיונך בכביש כנראה לא מספיק כדי למפות כהלכה את הנראות של רכבים אחרים.

בכל דרך, בכל תנאי תאורה, רכב עם אורות יבלוט הרבה יותר, ויתגלה לך (הנוהג מולו) מוקדם יותר. שניה של גילוי מוקדם יכולה להפריד בין תאונה להתחמקות.

מה זו ראות לקויה? קח קטע כביש כמו זה של עין השופט/משמר העמק. כביש מפותל הנע בין עצים שמטילים צל חלקי כל היום. רכב ללא אורות יכול בקלות להיבלע בצללים ולא להיקלט בזווית העין שלך. גם ביום שמש קיצי, הראות שם לקויה.

סע לכביש הערבה בקיץ. קטע בו הכביש נמתח עד האופק והשמש קופחת עליו, רכב אפור מולך - בלי אורות אתה תראה אותו מאוחר הרבה יותר.

סופת חול מקומית בנגב, אותו כנ"ל.

סע מול השמש, העיניים מתכווצות, ובתוך כל הסינוור הזה רכב עם אורות יבלוט כמו ג'ינג'י בהרלם.

והדוגמאות לא נגמרות, רק הסבלנות שלי לאטימות. חוץ מזה יש לי דז'ה וו, כבר עברנו את הח*א הזה פעם.

בהצלחה פעם הבאה בהדלקת האורות כמו גנב כשתראה שוטר, הקנס שתקבל יממן לך נורות להחלפה לכמה שנים.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

חכה תיכף הוא יסביר לך כמה זה מסוכן שהוא צריך להסתכל לשוליים ולחפש ניידות כדי להתחמק מקנס, במקום להדליק אורות

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אנלוגי, הנסועה השנתית שלי עומדת על 15K ק"מ בשנה ועתידה לעלות עוד בהמשך. אתה בטוח שאתה הולך בממוצע 15,000 ק"מ בשנה?

טוב, אז אחרי שנרגעתי ממתקפת הצחוק הקשה שפקדה אותי אחרי שקראתי את המשפט שלך על הק"מ, אמשיך להתייחס: נהג שמבחין ברכב המדליק אורות ביום שניה מוקדם יותר מאשר רכב הנוסע ללא אורות צריך לטוס לבדיקת ראייה. אני עשיתי זאת, ובשילוב המשקפי ראיה שלי (או המשקפי שמש האופטיות שלי) אני יכול לומר לך שאין שום בעיה להבחין במכוניות הנוסעות ללא אורות, בכל הכבישים.

כביש עין השופט-משמר העמק משמש אותי בעיקר לנסיעות ספורטיביות מהירות, למרות אופי הכביש הבעייתי (כביש יער עם עצים בשילוב סיבובים) לא נתקלתי שם בבעיה כלשהי (טוב, בעצם אולי התרמוסטט שנתפס לי שם פעם אחת על מצב סגור עם הפיאט ליד עין העמק אחרי העליה ממשמר העמק).

הדיון שלי בשרשור הסתיים - בכל שנה אנחנו דנים על עיניין האורות והדעה שלי לא משתנה (ולא תשתנה גם בשנה הבאה), אז תודה לכל מי שהגיב אבל אלו פני הדברים. שבוע טוב לכולם.

• תוכן חדש...