Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדלקת אורות בחורף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוק לא חוק,אני מדליק אורות בקיץ,בחורף,באביב,בסתיו,יום לילה,גשם,שמש ומה שלא יהיה.

אם יש סיכוי אפילו הקטן ביותר שמישהו ישאר לעמוד בעצור רק בגלל שראה בזוית של העין את האור שדלוק אצלי שמגיע לכיוונו,הרי נמנע תאונה סתמית וטיפשית וחסכתי לי ולו המון כאבי ראש.:-P

Renault Clio TCe 120 EDC

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמו שנכתב "אורות יש להדליק כאשר הראות לקויה" -

מה זה לקוייה? יש לך הסבר חד חד חד משמעי חד חד חד ערכי?

היום ענן כיסה את השמש ל3 דקות ו42 שניות. הייתה ראות לקוייה?

אתמול בצהריים ירד גשם והשמיים היו אפורים. זו ראות לקוייה?

כדי שלא יקרה מצב ששמעון בטוח שהראות מצויינת ודוד חושב שהראות לקוייה, קבעו חוק כדי ליישר קו ולא לסמוך על שיקול דעתם של נהגים שרמת תשומת הלב של חלקם לנהיגה מקבילה בערך לרמת תשומת הלב שאני מקדיש לחיטוט באף.

אתמול, כנראה לאות מחאה, נשרפה הנורה הראשית ברכבי. האמת היא שזה קרה פעמיים או 3 בשנתיים האחרונות, בנוסף לפעם פעמיים שגם האחוריות נשרפו. את מי זה מעניין?? אתם רציניים??

לא זוכר מי כתב זאת, ותימצת הכל בשורה אחת- רכב מתניעים בשתי ידיים. יד ימין- סוויץ', יד שמאל- מדליקה אורות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
,

הדלקת אורות ביום בהיר של השמש, לא תחזיר את ה-352 בני אדם שנהרגו רק מתחילת השנה

אני חושב שיש לך טעות בהבנת קונספט הזמן וחוסר היכולת של פעולות עתידיות לשנות את העבר.

,

וגם לא תוריד את כמות התאונות בעתיד.

כן תוריד.

,

המסר של הכתבה לא על זה שהנורות ישרפו בתדירות גבוהה יותר, אלא על זה שהרשויות אינן סופרות אותנו ממטר-

יחד עם ההחלטות המעוותות והאטימות של משרד התחבורה.

זו לא כתבה, זה בלוג. כל חנטריש יכול לפתוח בלוג ולכתוב בו את דעתו.

עניין השרשור איננו הרשויות והספירה שלהן, הוא האם הדלקת אורות ביום בחורף מועילה. התשובה היא - כן.

כל שאר הדברים שציינת - לא רלוונטים.

,

קיבלנו רשיון נהיגה לא בכדי שנדליק אורות כמו רובוטים כל שנה בין 1 בנובמבר ל 31 במרס - כאשר בכלל אין צורך בכך.

קיבלת רישיון נהיגה לאחר שהוכחת שאתה מסוגל לנהוג ולהבין את חוקי הנהיגה. עכשיו החוק קובע מתי אתה חייב לנהוג עם אורות, כי יש בכך צורך. אז תנהג עם אורות.

,

כמו שנכתב "אורות יש להדליק כאשר הראות לקויה" -

תקנה 97 (א) - לא ינהג אדם רכב מנועי בזמן תאורה אלא כשפנסי החזית והפנסים האחוריים מאירים ולוחית הזיהוי האחורית מוארת.

ראות לקויה זהו מושג אמורפי. מכיוון שבחורף לעיתים קרובות הראות לקויה, רצוי לנהוג עם אורות כל הזמן, כדי למנוע מצב ששוכחים להדליקם כשצריך או שפשוט הנהג לא החליט נכון אם הראות לקויה. הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שהדלקת האורות לא הועילה בכלום, כלומר, לא נגרם שום נזק.

אתה יודע לצטט תקנות יפה, אז תקיים גם את התקנה הזו. היא דווקא מצויינת, משפרת את נראות כלי הרכב בחורף, מונעת תאונות דרכים, והכי טוב - זה לא עולה לך גרוש ולא דורש מאמץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הדבר היחיד שלא מובן ולא עקבי בהגיון של התקנה הוא ההחרגה של רכבים פרטיים.

אם אופנוע ואוטובוס צריכים להדליק אורות כל השנה כי זה יגרום להם להראות טוב יותר, מדוע לא להחיל זאת גם על רכבים פרטיים כל השנה? אם ההנחה היא שיש בזה יתרון, תחילו את היתרון על כולם כל הזמן.

פורסם

מן הסתם מדובר בפשרה פוליטית. כמו התקנה המטופשת שפוטרת חלק מרוכבי האופנים מחבישת קסדה, למרות שמחקרים מוכחים באופן חד משמעות את יעילות הקסדה בהפחתת חומרת פציעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הדבר היחיד שלא מובן ולא עקבי בהגיון של התקנה הוא ההחרגה של רכבים פרטיים.

אם אופנוע ואוטובוס צריכים להדליק אורות כל השנה כי זה יגרום להם להראות טוב יותר, מדוע לא להחיל זאת גם על רכבים פרטיים כל השנה? אם ההנחה היא שיש בזה יתרון, תחילו את היתרון על כולם כל הזמן.

לדעתי את טועה

רק אופנוע חייב להדליק אורות כל השנה.

היתר רק בתקופת החורף כאשר רכב פרטי רק בדרכים בין עירוניות ואוטובוס ומשאיות ורכב מסחרי מעל 15 טון גם בדרכים עירוניות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא טרחתי לבדוק, כי זה לא היה רלוונטי לטיעון הכללי לפיו אם יש יתרון בטיחותי בהדלקת אורות ביום, אין סיבה לא להחיל אותו באופן שונה על כלי רכב שונים, (אם מבחינת זמן או מבחינת כבישים).

פורסם

וסתם מאמר שמדבר בשבח הדלקת אורות כל הזמן ולא רק בחורף

http://www.alternativi.com/newsDetails.aspx?id=-2&toIDNews=133

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לדעתי החוק מיותר.כשמזג האויר נהיה חורפי, נהגים רבים מדליקים אורות, בלי קשר לתאריך או לסוג הכביש.

למרות החוק, אני מצפה מהמשטרה לא לתת סתם דו"חות כשמזג האויר אינו חורפי.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

לדעתי חוק האורות הוא אחד החוקים הכי מטופשים שחוקקו בתחום התעבורה בתחומי מדינת ישראל. הכנסת חוקקה חוק שכל מטרתו הוא כיסוי תחת בטענה ל"בטיחות", ומשרד האוצר גוזר קופון על חשבון נהגים "עבריינים" שלא הדליקו אורות בזמן שבחוץ השמש זורחת בשיא עוצמתה והם נוהגים בכלל עם משקפי שמש.

אין שום צורך, ולו הקטן ביותר להדליק את אורות החזית במזג אוויר נאה. גם במידה ונראות הרכב משתפרת ב- 0.01% (וגם זה בספק) זה עדיין לא ימנע תאונת דרכים, שתקרה גם אם הנהג ידליק אורות וגם אם לא. הדלקת אורות גוררת צריכת דלק במעט גבוהה יותר, וכמו כן מאיצה את שריפת הנורות. נורת חזית עולה כ- 70 ש"ח, צריכים לקחת בחשבון גם את נושא אורות הדרך האחוריים ואורות הלוחית רישוי. יש מכוניות שבשביל להחליף נורה צריך לפרק מצבר - הרבה עבודה, ולכן הנהגים פשוט נוסעים עם נורות שרופות ואח"כ בחושך לא רואים אותם.

החוק הזה רומז שהנהג הישראלי הוא אידיוט מוחלט, שלא יודע מתי הראות לקוייה ומתי לא. יש לשנות את התקנה, לפיה הדלקת אורות בשעות היום תידרש רק במזג אוויר המצריך זאת, קרי גשם, ערפל, אובך, שלג ולא לפי תאריכים.

במידה ולא ישנו את התקנה, שוטרי משטרת התנועה הארצית צריכים להעלים עין מנהגים שלא מדליקים אורות בשעות היום במזג אוויר נאה (שמש, שמיים בהירים) ולאכוף את החוק רק בתנאים שמצריכים זאת.

איני משתף פעולה עם הזילזול של הרשות המחוקקת והמבצעת, ולכן איני מדליק אורות ביום גם בתקופה הזאת של השנה. כבר 7 שנים שאיני מדליק אורות ביום ואין עם זה שום בעיה.

שלשום בצהריים בכביש 60 פניתי לכיוון כביש 65 (הסרגל) ועמד שם שוטר, מיד הדלקתי את האורות, השוטר הסתכל ולא סימן לי לעצור. מיד שעברתי את השוטר כיביתי את האורות חזרה.

לעומת זאת אתמול בצהריים היו גשמים כבדים באזור הזה, ולכן נסעתי עם אורות עובדים כולל פנסי ערפל (קדמי+אחורי), פשוט לא ראו כלום ממטר.

אני יודע שיש בפורום הזה שוטרים (גם אם הם אפילו לא רשומים אלא רק קוראים כאן), ולכן אני קורא לכם לא לאכוף את התקנה המטופשת במזג אוויר נאה. כדי למלא את מכסת הדוחו"ת ולרצות את מפקד התחנה, חפשו נהגים שעוקפים על פס לבן או עוברים ברמזור אדום.

גילוי נאות: הכותב מפעיל תחנה מטאורולוגית פרטית מאז שנת 2007 המודדת טמפ', לחות, משקעים וכ' ולכן יודע מצויין מתי השמש זורחת ומתי יורד גשם, או בקיצור מתי יש צורך להדליק אורות.

פורסם
לדעתי חוק האורות הוא אחד החוקים הכי מטופשים שחוקקו בתחום התעבורה בתחומי מדינת ישראל.

צודק, החוק אכן מטופש. אין הבדל בין מזג האוויר הנאה של היום לבין זה של לפני שבוע

החוק הזה רומז שהנהג הישראלי הוא אידיוט מוחלט, שלא יודע מתי הראות לקוייה ומתי לא.

רוב הנהגים הישראלים הם אדיוטים מוחלטים. כמה פעמים נתקלת ברכב שנוסע ללא אורות ב9 בערב?

אני קורא לכם לא לאכוף את התקנה המטופשת במזג אוויר נאה

אתה לא יכול לעשות את זה. זה שהתקנה לא נראית לך הגיונית, לא מאפשר לך לקרוא לשוטרים לא לבצע את עבודתם.

חפשו נהגים שעוקפים על פס לבן או עוברים ברמזור אדום. צודק

על אף הדברים הנכונים שאתה כותב, עדיין לא ברורה העקשנות המפגרת שלך...

מילא לא להדליק אורות אבל גם לקרוא לחברי פורום לעשות כמוך, גם לקרוא לשוטרים לא לאכוף את החוק, והכי מטומטם- להדליק כדי לרצות את השוטר ומיד אח"כ לכבות... אם כבר הדלקת ואתה כל כך חרד לחיי הנורה, עדיף כבר להשאיר אותה דולקת. מה שמקצר את חיי הנורה זה בעיקר פעולות ההדלקה והכיבוי. אם כבר הדלקת ואתה גם ככה צריך לכבות, עדיף שתכבה בתום הנסיעה.

תנסה, מה אכפת לך?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כתבת יפה אבל לא לעיניין

חוק לא יכול לציין נראות לקוייה וכאלה פרמטרים סובייקטיביים, לכן הוא קובע אמות מידה שרירותיות, במקרה הזה תאריכים בלוח השנה.

אם ביוני בבוקר יש ערפל כבד אתה צריך להדליק אורות גם מתוקף חוק.

ודמיין לך כמה משפטים יתנהלו , כיצד מדד השוטר את הנראות:-o

וקרא את הקישור שהבאתי בהודעה קודמת על הנעשה גם במדינות מטופשות אחרות.

וכן אתמול בכביש הסרגל ב 12 בלילה היה גם חושך וגם ערפל כבד שלא ראו ממטר, מזל שהכביש ישר כסרגל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

1. נסעתי ממש בסמיכות (מיוקנעם לתישבי ולמגידו) ואכן הערפל היה כבד מאוד. במקומות מסוימים מצאתי את עצמי נוהג עם אורות ערפל קדמי ואחורי, 4 אורות מצוקה ואני נוהג על 20 קמ"ש וחושב שאני נוסע מאוד מהר בהתאם לתנאי הראות!

2. כביש הסרגל ישר לחלוטין, לא כ"כ במימד האופקי, שם הוא דווקא גבה גלי.

3. STIO, יש שלב שאתה עובר את הגבול ומהאידיוט התורן אתה נהפך לבדיחה של הפורום. מזל טוב, אתה עברת את השלב הזה כבר לפני שנתיים .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אולי צריך להוסיף בחוק פטור מהדלקת נורות ביום לאלו מאיתנו שהתמזל מזלם להפעיל תחנה מטאורולוגית בבית.

גילוי נאות : הכותב איננו מפעיל תחנה מטאורולוגית פרטית ויודע מתי השמש זורחת ומתי יורד גשם באמצעות פתיחת חלון.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
על אף הדברים הנכונים שאתה כותב, עדיין לא ברורה העקשנות המפגרת שלך...

מילא לא להדליק אורות אבל גם לקרוא לחברי פורום לעשות כמוך, גם לקרוא לשוטרים לא לאכוף את החוק, והכי מטומטם- להדליק כדי לרצות את השוטר ומיד אח"כ לכבות... אם כבר הדלקת ואתה כל כך חרד לחיי הנורה, עדיף כבר להשאיר אותה דולקת. מה שמקצר את חיי הנורה זה בעיקר פעולות ההדלקה והכיבוי. אם כבר הדלקת ואתה גם ככה צריך לכבות, עדיף שתכבה בתום הנסיעה.

תנסה, מה אכפת לך?

העקשנות נובעת מתוך עיקרון. כמו שאתה לא תקפוץ מהגג אם כולם יעשו זאת מתוך מחשבה שזה לא המעשה הנכון לעשות, כך גם אני לא מדליק אורות ביום במז"א נאה, מכיוון שלדעתי זה לא המעשה הנכון לעשות ואין בו שום תועלת. את הנזקים הנלווים וההתמודדות עם שוטרי מתנ"א תשאירו לי.

כתבת יפה אבל לא לעיניין

חוק לא יכול לציין נראות לקוייה וכאלה פרמטרים סובייקטיביים, לכן הוא קובע אמות מידה שרירותיות, במקרה הזה תאריכים בלוח השנה.

אתה כותב דברים נכונים, באמת יכולים להוויצר ויכוחים (שוטר-נהג) בטענה שאין צורך כרגע באורות מכיוון שלפי דעת הנהג הראות טובה, למרות שלפי דעת השוטר יש קצת עננים ולכן הראות לקויה. אפשר לפתור את הבעיה במשפט נלווה לחוק: "ידליק נוהג ברכב את אורות החזית בשעות היום בכל ימות השנה כאשר השמש אינה זורחת בשמים". במידה ולא אני מצפה ממתנ"א לא לחלק דוחו"ת על העבירה הזאת לנהגים שלא מדליקים אורות ביום במז"א נאה, ולהתמקד בדברים קצת יותר חשובים.

1. נסעתי ממש בסמיכות (מיוקנעם לתישבי ולמגידו) ואכן הערפל היה כבד מאוד. במקומות מסוימים מצאתי את עצמי נוהג עם אורות ערפל קדמי ואחורי, 4 אורות מצוקה ואני נוהג על 20 קמ"ש וחושב שאני נוסע מאוד מהר בהתאם לתנאי הראות!

2. כביש הסרגל ישר לחלוטין, לא כ"כ במימד האופקי, שם הוא דווקא גבה גלי.

3. STIO, יש שלב שאתה עובר את הגבול ומהאידיוט התורן אתה נהפך לבדיחה של הפורום. מזל טוב, אתה עברת את השלב הזה כבר לפני שנתיים .

1. בכל עמק יזרעאל ולא רק באזור יקנעם/מגידו היה ערפל כבד מאוד עד קיצוני משעות הלילה ועד הבוקר המאוחרות, הערפל התפזר רק בסביבות 10-11 בבוקר תחילה באזור מערב העמק מזרחה. אדגיש כי התפתחות ערפילים בעמק יזרעאל זאת תופעה נפוצה מאוד בחודשי החורף והנהגים מתבקשים להתאים את מהירות נסיעתם לתנאי הדרך, לרבות הדלקת אורות חזית וערפל (קדמי ואחורי). אין שום צורך להדליק את ארבעת האיתותים, הנהג מאחוריך יכול לחשוב שאתה עומד (0 קמ"ש) ולהתנגש בך (תאונת חזית-אחור). כאמור במקרה של ערפל כמו שהיה אתמול בבוקר יש להפעיל את כל מערכת התאורה ברכב.

2. כביש הסרגל אכן ישר אבל גלי, וזאת עקב תכנון לקוי של הכביש כאשר הרחיבו אותו בתחילת שנות התשעים. כרגע מתבצעים עבודות על אחד מהנתיבים (מצומת מגידו ועד צומת הסרגל) במטרה לסדר אותו ולכן הוא כרגע חד-נתיבי. העבודות הנ"ל צפויות להימשך כשלושה חודשים, במהלכם צפויים עומסי תנועה כבדים. לנהגים שנוסעים מאזור צומת התשבי ורוצים להגיע לעפולה, מומלץ לנסוע דרך כביש 722, לעלות על כביש 75 ובצומת נהלל לפנות ימינה לכביש 73 עד צומת עדשים. לא ברור מדוע מע"צ מבצעת את העבודות בתקופת החורף ולא עשתה זאת בחודשי הקיץ.

3. את הגבול אני לא עברתי, תביט על פסקה 3 של ההודעה שלך שוב. על כל פנים אני שמח שאני משעשע אותך כבר שנתיים, אך זאת לא הייתה הכוונה שלי. שיהיה לך המשך סופ"ש נעים.

• תוכן חדש...