Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדלקת אורות בחורף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. למרות הראות הטובה מרבית השנה אני מעדיף להדליק אורות גם ביום בקיץ, הנראות בכביש שווה לי הוצאה של עוד 15 ש"ח בשנה (חישוב של שריפת נורת חזית פעם בשנתיים, שזה מה שהיה לי בשנים האחרונות).

גם בשיא השמש הראות לא תמיד כה טובה כפי שאנחנו מצפים. יש מנהרות, צללים על הכביש, אובך, לכלוך על רכבים ועל שמשות, סינוור ואפקט "פטה מורגנה" או השתקפות האור מזכוכיות הרכבים, נהגים שנוסעים בעייפות מצטברת או עם משקפיים שמש כהים מדי או מלוכלכים ומה לא. היום חציתי צומת שבגישה אליה יש לתת זכות קדימה, כאשר שדה הראיה לשמאל מוסתר בחלקו ומוצל עקב הסככה של הירקן בפינת הרחוב. כאשר אני נכנס אליה עם פנסי חזית דולקים, רואים אותי הרבה יותר טוב מאשר בלעדיהם. חשוב גם לזכור שכאשר נוהגים בימי הקיץ עם משקפי שמש הניגודיות (קונטרסט) גדלה ורכב עם אורות יהיה הרבה יותר בולט.

עוד יתרון הוא שהנהג שמדליק אורות בקיץ מבליט את עצמו ביחס לרכבים האחרים בכביש. העלות של ההרגל הזה היא בערך כפי שאתה מציין, אם לא פחות. חשוב לזכור שהחשיבות של אורות יום גדולה יותר בעיר מאשר מחוץ לעיר (צמתים, פניות שמאלה, הולכי רגל) ומה שעובד בדו"ג שמחויב בהדלקה של אורות כל הזמן ובכל מקום, אמור לעבוד עוד יותר טוב ברכב.

חן, שמדליק (כמעט) כל הזמן ובכל מקום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם באוטו שלי יש "אורות דרך" ליד הפנסי ערפל שדלוקים תמיד שהאורות LOW BEAM סגורים

אני צריך לפתוח את האורות הרגילים?

פורסם

מצטרף לשאלה בתור בעלים של סקודה פאביה וקיה פיקנטו ובשתיהן ישנה מערכת DRL המדליקה את אורות היום אוטומטית כל עוד אורות המעבר/דרך כבויים.

פורסם

איני יודע מהו אותו תואר "מומחה לתחבורה ומרצה בכיר לנהגים", וניסוח הכותרת ("תקנה מפגרת") אינה מעידה על חוכמת יתר.

יתכבד אותו מר גבאי ויביא סטטיסטיקה התומכת בביטול התקנה.

בינתיים, עד שאקרא מאמר מבוקר עמיתים איכותי השולל את הצורך בהדלקת אורות אין לי ברירה אלא להסתמך על הניסיון האישי (הלא כמותי), אשר מצביע על כך שהרבה יותר קל לי לזהות רכב שפנסיו דולקים, וזה כולל את כל תנאי התאורה, כולל צהרי יום קיץ בנגב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד יתרון הוא שהנהג שמדליק אורות בקיץ מבליט את עצמו ביחס לרכבים האחרים בכביש

חן, שמדליק (כמעט) כל הזמן ובכל מקום.

אתה יורה לעצמך ברגל. אם זו התיאוריה שלך, אתה צריך לשכנע את כל השאר לא להדליק :-)

פורסם

זה לא התאוריה שלי. זו דעה ששמעתי ממדריך נהיגה מתקדמת ומורה נהיגה שאני מעריך מאוד את דעתו, לפחות הרבה יותר משאני מעריך את דעתם של "מומחי תעבורה" למיניהם. כמעט כל המדריכים שאני מכיר ממליצים על הדלקת אורות ביום, חלקם באופן מאוד נחרץ. כמובן שהמצב הזה שציינתי תלוי בהתנהגות שאר הנהגים, אבל כפי שציינתי יש להדלקת האורות ביום יתרונות אובייקטיביים נוספים.

פורסם

נסים גבאי - מומחה תחבורה ומרצה בכיר לנהגים, חושב אחרת

.

מומחה מטעם התחת שלו, במקרה הטוב.

עוד נודניק עם בלוג...

מה הנימוק שלו?!

שנורות יתקלקלו יותר מהר, כי משתמשים בהם גם ביום...

חרטולוג מקצועי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou,

הדלקת אורות ביום בהיר של השמש, לא תחזיר את ה-352 בני אדם שנהרגו רק מתחילת השנה וגם לא תוריד

את כמות התאונות בעתיד.

המסר של הכתבה לא על זה שהנורות ישרפו בתדירות גבוהה יותר, אלא על זה שהרשויות אינן סופרות אותנו ממטר-

יחד עם ההחלטות המעוותות והאטימות של משרד התחבורה.

(כנ"ל לגבי העניין של המצלמות, חלקי חילוף לרכב וכד')

קיבלנו רשיון נהיגה לא בכדי שנדליק אורות כמו רובוטים כל שנה בין 1 בנובמבר ל 31 במרס - כאשר בכלל אין צורך בכך.

כמו שנכתב "אורות יש להדליק כאשר הראות לקויה" -

תקנה 97 (א) - לא ינהג אדם רכב מנועי בזמן תאורה אלא כשפנסי החזית והפנסים האחוריים מאירים ולוחית הזיהוי האחורית מוארת.

פורסם

לא צריך להתחכם עם כל חוק. קיים חוק, אז נציית לו. לא מסובך.

אני לא רואה שום טעם, להדליק אורות בצהרי יום "קייצי", אבל חוק זה חוק.

בימים האחרונים, יצא לי לראות לא מעט אנשים שבין השעות 16:30-18:00, עדיין לא מדליקים אורות וזה לא פחות מאבסורד.

פורסם

הדלקת אורות ביום בהיר של השמש, לא תחזיר את ה-352 בני אדם שנהרגו רק מתחילת השנה וגם לא תוריד

את כמות התאונות בעתיד.

קטונתי מלהגיד מה יהיה. אני העלתי טיעונים רציונליים בעד הדלקת האורות, בצירוף אסמכתה של אנשי מקצוע ויש גם מידע אמפירי מארצות שונות שבחלקן מזג האוויר דומה לשלנו (חלקים מארה"ב, אוסטרליה). להדלקת האורות תרומה להפחתת תאונות שנחשבות קשות כמו תאונות עם הולכי רגל, תאונות חזית-צד וגם תאונות חזיתיות, ולכן היא בהחלט יכולה להוריד את כמות תאונות הדרכים. במדינות עם מזג אוויר קשה יותר ההפחתה היא של עשרות אחוזים, אבל בישראל אני אסתפק גם בכמה אחוזים בודדים, וזה גם מה שהנתונים מצביעים עליו.

פורסם
חן ג,

נסים גבאי - מומחה תחבורה ומרצה בכיר לנהגים, חושב אחרת

ואני בטוח עוד הרבה אנשים מהפורום.

אז מה ההצעה שלו? שדני רופ יגיד לנו באיזה ימים להדליק אורות ובאיזה לא? לא נשמע לי הגיוני...

בימים בין נובמבר לאפריל הראות צפויה להיות פחות טובה אז חוקקו את החוק, הנכון עקרונית, בצורה גורפת וזה עדיף על יום כן יום לא יום למה לא כמו שהמומחה הזה מציע.

פורסם
להדלקת האורות תרומה להפחתת תאונות שנחשבות קשות כמו תאונות עם הולכי רגל, תאונות חזית-צד וגם תאונות חזיתיות, ולכן היא בהחלט יכולה להוריד את כמות תאונות הדרכים. במדינות עם מזג אוויר קשה יותר ההפחתה היא של עשרות אחוזים, אבל בישראל אני אסתפק גם בכמה אחוזים בודדים, וזה גם מה שהנתונים מצביעים עליו.

1. רוב התאונות הן בתוך העיר, אך התקנה מתייחסת לגבי הדרכים בין עירוניות.

כלומר, אין חובה להדליק אורות לרכב פרטי דווקא בתוך העיר (היכן שיש הולכי רגל).

2. אם זה באמת הפחית את כמות התאונות במדינות אחרות, למה לא לחייב נהגים להדליק בכל עונות השנה ובכל הדרכים ?

gt11, גשמים בארצינו הקטנה, לפעמים יורדים גם בספטמבר וגם במאי.

ראות צפויה להיות פחות טובה (לדוגמא עקב האובך) גם בין החודשים אפריל לאוקטובר.

הנהג מחויב להפעיל אורות בכל מקרה, בגלל תנאי מזג אוויר אלו ("זמן תאורה").

פורסם

זו הסיבה שיש להדליק כל הזמן! מה שעובד עבור דו גלגלי (שחייב להדליק תמיד ובכל מקום) ורכב כבד (שחייב להדליק גם בעיר) אמור לעבוד גם עבור רכב פרטי. גם בשיא השמש יש מספיק בעיות ראות ונראות שבהחלט יכולות להצדיק הדלקת אורות. הסיבה שהחיוב הוא בדרכים בינעירוניות הוא עקב הצורך לזהות רכבים ממרחק רב יותר, ונטיה מוגברת לטשטושי שדה ראיה בחום היום או להשתקפות הנוף בחלונות הרכבים.

• תוכן חדש...