Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נכים מכבדים נכים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי יש לו רמפה ולא מעלון? חשבתם על זה? רוחב הרכב הוא כ 1.8 מטר ועל זה יש להוסיף את רוחב הרמפה של כ 2 מטר. ועל זה יש להוסיף את המקום שצריך לעגלה עצמה כדי שתוכל לרדת מהרמפה. בד"כ בני משפחה לא נוהגים ברכבים כאלה כי זה רכב נכה הארד-קור. אני לא אתפלא אם אין לו בכלל מושב ליד ההגה והוא נכנס לשם עם העגלה.

אבל אם הוא היה מחנה כמו ילד טוב היה יכול בשקט למצוא את עצמו במצב של חוסר יכולת להיכנס לרכב בגלל איזה כלבה בלונדינית שיש לה אח במוסד לחולי נפש והיא שמה את המאזדה לנטיס באלכסון.

בכלל, אני לא ממליץ לאף אחד לשפוט אנשים שבמצב זה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רוחב תא חניה בתמונה לרבות שטח הפרדה הוא לפחות 4.10 מטר (ספרתי אבנים).

המעלון בנוי כך שהוא יכול לרדת גם על מדרכה. גם אם נניח שאין מספיק מקום בתא החניה, הרי שבמקום זה יש תא חניה שגובל עם מדרכה, משמע לא רק שיש 4.10 מטר לתא חניה, יש עוד הרבה מטרים של מדרכה.

מסקנה - הנכה חוצפן. הוא היה יכול לחנות באופן מסודר ולפתוח את המעלון לכיוון המדרכה.

ואם הרמפה / מעלון מורידים את הנכה דווקא מהדלתות האחוריות, ולא מהדלת הצידית?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
ואם הרמפה / מעלון מורידים את הנכה דווקא מהדלתות האחוריות, ולא מהדלת הצידית?

אולי יש לו רמפה ולא מעלון? חשבתם על זה? רוחב הרכב הוא כ 1.8 מטר ועל זה יש להוסיף את רוחב הרמפה של כ 2 מטר. ועל זה יש להוסיף את המקום שצריך לעגלה עצמה כדי שתוכל לרדת מהרמפה. בד"כ בני משפחה לא נוהגים ברכבים כאלה כי זה רכב נכה הארד-קור. אני לא אתפלא אם אין לו בכלל מושב ליד ההגה והוא נכנס לשם עם העגלה.

אבל אם הוא היה מחנה כמו ילד טוב היה יכול בשקט למצוא את עצמו במצב של חוסר יכולת להיכנס לרכב בגלל איזה כלבה בלונדינית שיש לה אח במוסד לחולי נפש והיא שמה את המאזדה לנטיס באלכסון.

בכלל, אני לא ממליץ לאף אחד לשפוט אנשים שבמצב זה.

הסבר לכל המלעיזים:

לרכב שבתמונה יש מתקן להוצאת כסא גלגלים . לא (בניגוד לתגובה למעלה), אין מספיק מקום בחנייה על מנת לאפשר הורדת המתקן בצורה שהנהג גם יוכל לחזור לרכב אח"כ (מבלי שייחסם) ולכן הוא חנה בצורה זו.

עדיף שהוא יחנה מאשר איזה כלבה שלאח שלה יש זכות. מותר לו ומגיע לו.

אולי מדובר ברכב בעל רמפה יורדת ולא מעלית? הוא צריך לפחות 2.5 מטר כדי שיוכל לרדת מהאוטו.

אולי אין לו ברירה מאשר לחנות ככה? לפני שאתם קופצים לקלל תחשבו.

לא, לא, לא ולא.

קודם כל, אין לו דלת בצד שמאל, ככה שהיציאה יכולה להיות או מהדלת האחורית או מהדלת הצדדית הימנית.

דבר שני, היציאה היא כנראה לא מהדלת האחורית כי אין שום אזכור ל"נא להשאיר 2.5 מטר". בכל מקרה, הסיכוי שיהיה משהו בדיוק מאחורי הרכב שיפריע לו לצאת נמוך ביותר ובתמונות ניתן לראות שאין שום דבר כזה (אלה חניות, הרכב צריך להיכנס אליהן, דאאא)

מכאן נובע שהיציאה היא מהדלת הצידית הימנית ואין שום סיבה למה לא לחנות במקביל למדרכה שרואים בבירור שאין שום דבר שמפריע למעלית לרדת ולעלות.

ציבור הנכים הוא חלק מהחברה הישראלית ומתוכם יש המשוכנעים שהכל שייך לאבא שלהם, רק שהם מקבלים גם פריווילגיות. מאוד מצער לראות שיש כאלה שדורסים את החוק בגסות כזאת מתוך ידיעה שאף אחד לא יעז לעשות להם כלום, הרי הם נכים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל כך הרבה תגובות שנובעות מחוסר ידע וחוסר רגישות.

החניה בתמונה לא מותאמת לרמפה/מעלית ולא רחבה מספיק. אם בעל הרכב לא רצה לקחת סיכון שיחסמו אותו והסיכון קיים בחנייה במקביל , שיחנה איך שהוא רוצה. עדיף שהוא יחנה ככה ולא פיני מהשרשור הקודם, שרק רצה לחנות 5 דקות.

בנוסף, גם אם יש מספיק מקום לרמפה לרדת, אי אפשר להסתובב עליה! הירידה ממנה ישרה לגמרי. צריך לקחת בחשבון מרחב נוסף לכסא גלגלים וסיבובו מרגע הירידה ממנה. שלא לדבר על כסא גלגלים חשמלי שהוא יותר ארוך ומסורבל יחסית לתמרון.

פורסם
כבודו קובע נחרצות מנסיון?

כן.

גם עבדתי בחניון נכים בהדסה עין כרם, וגם אני מכיר אישית מספר נכים שראיתי אותם מחנים במקומות יותר מסובכים מזה (ואלה אנשים שבאמת נקראים נכים).

החניות האלו מתאימות לנכים, לא משנה איפה המעלית.

פורסם

אם לנהג הנ"ל אין רמפה, או גשר שעליו להוריד כדי להוציא את כיסא הגלגלים ולהתנייד, זו חוצפה.

בדומה לאותם אנשים אשר חונים על חניה כפולה רגילה כדי שלא יפגעו להם ברכב בטעות עם פתיחה וסגירה של הדלתות.

בדומה לכל עברה והתנהגות בריונית על הכביש וחוסר אכפתיות לסביבה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אז היום עברתי ומדדתי בערך את רוחב החניה בעזרת צעדים.

יש שם לפחות 4 מטר.

בנוסף, כל תירוץ של לא רצה להסתבך יכול להיות תקף גם לנהג רגיל שמחנה על שתי חניות, כדי שיהיה לו יותר קל לצאת או שלא יחנו קרוב אליו בטעות?

לכל מי שלא בטוח בתשובה, אני אעזור. לא!

ותוספת חדשה מהיום:

כרגע מישהי חנתה מול הכניסה לחניה בבית שלי כשעל השער רשום במפורש ובגדול נא לא לחנות מול השער.

הייתה לה אפשרות לעשות רברס חצי אוטו ולא לחסום אותי, אבל לא. היא חנתה על חצי רמפה כניסה לחניה ובמרחק של כמטר מהמדרכה.

תפסתי אותה כשהיא יצאה והתעצבנתי על שני הדברים.

על הראשון היא ביקשה סליחה.(למרות שכבר ביקשתי בעבר)

והתרוץ על כך שחנתה באמצע הכביש היה

"אני לא יודעת להחנות". הרתיח אותי הרבה יותר והסברתי לה שאין בעיה, יש אפשרות לגשת למשרד התחבורה ולבקש שלילת רשיון ולימוד נהיגה מחדש.

מסתבר שבעלי רשיון לא אמורים לדעת להחנות בכלל.

פורסם
אז היום עברתי ומדדתי בערך את רוחב החניה בעזרת צעדים.

יש שם לפחות 4 מטר.

בנוסף, כל תירוץ של לא רצה להסתבך יכול להיות תקף גם לנהג רגיל שמחנה על שתי חניות, כדי שיהיה לו יותר קל לצאת או שלא יחנו קרוב אליו בטעות?

לכל מי שלא בטוח בתשובה, אני אעזור. לא!

.

אתה משווה בין "יותר קל" לבלתי אפשרי? זה לא תרוץ, זה מציאות! לא פעם ולא פעמיים נתקלתי במצב שהייתי צריך לבקש מאנשים להזיז את הרכב כדי שאוכל להוציא את המתקן שיש לי ברכב, שיוצא מהתא מטען אל דלת הנהג , אחרי שהחנתי בחניית נכים ליד סופרמרקט ולא יכלתי להוציא אותו שוב על מנת לחזור לרכב עם הכסא!

פורסם

גם אם יש לו רמפה, מעלון או גשר - כל אלה מותאמים לרדת גם על מדרכה. כך שניתן לחנות מסודר ולרדת אל המדרכה ששם יש לו מרווח ללא הגבלה.

למי שטען שאולי היציאה מאחור - יכול להיות. במקרה כזה היה יכול הנכה לחנות ברוורס ולרדת שוב אל המדרכה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...