Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפרט לגבי מחשב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה החל המחשב הנייד שלי (HP DV6000) להראות סימני מצוקה קשים, ולאחר שהוחלף פעמים הלוח אם במסגרת אחריות

(דפקט של HP), הוחלט להחליף אותו במחשב שלוחני, אין לי צורך במחשב נייד.

בעיקרון אני מתכוון לקנות את המחשב מדל שוויץ (בגלל הנחה די נחמדה אשר ניתנת לי).

המפרט הוא:

מעבד אינטל I5 750 2.66

זיכרון : 6 ג'יגה DDR3

הרד דיסק: 1.5 טרה 7200

כונן צורב בלוריי

כרטיס מסך: ATI RADEON 5450 1GB

מסך : 24 אינץ' HD של דל הדגם הוא: ST2420L.

המחשב מיועד לעבודות פוטושופ, וצפייה בסרטים כאשר אישתי מתנחלת אל מול הטלוויזה, מה דעתכם על המפרט?

פורסם

מה בדיוק אתה רוצה לדעת?

המפרט יספיק לך לעבודות פוטושופ וצפייה בסרטים, אפילו אוברקיל עצבני רק בשביל פוטושופ וסרטים.

אם מיועד למשחקים על מסך ה24 אז כרטיס המסך הזה קצת חלש והייתי ממליץ להחליף ל5670 ומעלה של ATI או GTS250 ומעלה של NVIDIA.

חוץ מזה הוא של דל לכן בטח יש עליו אחריות מקיפה והנחה שאתה אומר זה חשוב אז תתחדש!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תודה, האחריות המקיפה תקפה רק לשנה.

המטרה היא משחקים פעם בכמה זמן (הכל תלוי כמה האשה יושבת מול הטלוויזיה), כי יש אקס בוקס :roll:

הכוונה היא, האם שווה להוסיף(השקעה יחסית גדולה) כסף למעבד הI7?

עקב עבודתי יש לי המון אפליקצויות שרצות ברקע, השאלה העם המעבד יוכל להתמודד איתן ובנוסף פוטושופ, ותוכנות עריכת תמונה כאלו ואחרות?

פורסם

כרטיס גרפי מאוד חלש למשחקים - על מסך 24 HD הוא לא יריץ שום משחק בצורה נורמלית

כונן בלו ריי - די מיותר, אפשר להוריד מהאינטרנט ולנגן על המחשב ללא דיסק

6 ג'יגה - אין טעם כי זה לא יעבוד בדואל צ'אנל

1.5 טרה - אני אישית מעדיף לקחת כונן אחד מהיר למערכת ההפעלה ולתוכנות, ואחד נוסף לאיחסון של עבודות וקבצים

מסך - חפש מסך עם פאנל IPS או אחד שקרוב לזה, יש לדל דגם שנקרא DELL 2209 WA ונחשב למעולה במחיר די נמוך

מעבד - אם כבר אז I7 860-870 ייתן שיפור יפה על פני ה 750 בכל מה שקשור לקידוד,תוכנות עריכה וכו'

אם אתה לא עסק שצריך אחריות באתר לקוח, עדיף להרכיב מפרט מחשב לבד עפ"י תקציב

ככה תקבל תמורה טובה יותר לכסף שלך, בלי לקנות מותג שגם ככה לא מייצר כלום אלא רק מרכיב

פורסם

זה לא אמור לא לעבוד בטריפל, אלא רק בדואל? משמע לא יכול להקדיש יותר מ4 ג'יגב ליישום? השניים הנוספים יוקצו ליישומים אחרים בעצם, לא? זה לא שהוא ישב בדד, אחרת לא היו נותנים אופציה ל4 כרטיסי זכרון.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

תודה על התשובות.

אני גם מעדיף להרכיב מחשב לבד, לפי מפרט שאני רוצה, אבל עשיתי את החישוב עם החלקים שאני רוצה וזה פשוט יקר פה בטירוף, במיוחד שכאן בשוויץ לא עושים הנחות (לא כמו בארץ אשר הכרתי אנשים והיתי מקבל הנחות די יפות על חלקים).

את הדל הנ"ל אם מתרגמים את המחיר לשקלים אני מקבל בעלות של : 3000 ש"ח כולל המסך.

שזה פחות מ1000 פרנק, זה מה שאני מוכן להקציב לעצמי (כמובן אין סוף, ובסופו של דבר אני לא גיימר מטורף שרץ אחרי הגרפיקה במשחקים, בנייד אני מחשק על גרפיקה די נמוכה).

פורסם

מעבד - אם כבר אז I7 860-870 ייתן שיפור יפה על פני ה 750 בכל מה שקשור לקידוד,תוכנות עריכה וכו'

ממך לא ציפית לכזה קשקוש מתן, אלא אם הוא עובד עם תוכנות סופר ספציפיות שינצלו בדיוק את ההבדלי ארכיטקטורות - הוא לא יראה שום הבדל בין המעבדים.

לפעמים , בתוכנות ישנות אפילו הI5 יעקוף אותו (TURBO BOOST יותר עצבני לליבה אחת).

אם הוא עושה דברים שמקודדים ב8 תרדים זה המצב היחידי שהוא יראה "שיפור".

למשתמש הביתי לא יהיה הבדל בין ה2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, נתערב על קולה? 8)

קיים שיפור, לא אמרתי כמה במספרים אבל ניתן לראות את זה כאן

http://www.tomshardware.co.uk/charts/desktop-cpu-charts-2010/compare,2428.html?prod%5B4483%5D=on&prod%5B4482%5D=on

*בטסטים מתייחסים לתוצאות בנקודות או זמנים, חשוב לשים לב

מעבר לזה אינטל ממציאים סוקטים בקצב מטורף, בתחילת 2011 צפוי לצאת הפרוייקט הבא שלהם - סנדי ברידג'

אני כבר מזמן עברתי ל-AMD וחסכתי לעצמי את כל הטררם הזה, פחות פריים או יותר פריים ממש לא משנה לי

כל עוד הכל עובד כמו שצריך.

ולפותח השרשור - דל מאפשרים גמישות במפרטים שלהם (לפחות באתר שלהם), בדוק אם תוכל לעשות כמה שינויים ולהזמין דגם עם מפרט שונה מעט שייתן לך יותר תמורת פחות כסף

כי ביננו, כונן בלו ריי זה נחמד אבל שימושי זה לא.. שדרוג לכונן SSD דור 2 למע' ההפעלה והתוכנות לעומת זאת, ייתן לך בוסט רציני בעבודה שוטפת (אבל נפח איכסון קטן יותר. לא רלוונטי עם קונים עוד כונן של 1TB לאיכסון שאר הדברים)

מתן

פורסם

מתן - המספרים שהבאת - כמו שאמרתי הם מספרים.

הם מראים על שיפורים מינוריים ובעיקר באפליקציות שתומכות בריבוי תרדים - והם סינטטים להחריד.

(גם לא כתוב אם טורבו בוסט פעל או לא)

בכ"א - אלו מעבדים כמעט זהים - שאם משווים להם מהירות תדרים - גם את ההבדלים שאתה רואה כרגע - כבר לא תראה.

לגבי AMD , גם הם נבלות לא קטנים שבעיקר עושים כאילו זה אותו סוקט , אבל רגע , המעבד הזה תומך AM2+ אבל לא AM3 , או תומך רק AM3 , למרות שזה "אותו הסוקט" או כל מני קטעים כאלו ואחרים.

סה"כ למרות שאני הייתי חובב AMD גדול במחשבים האחרונים שלי - למי שמחפש יותר ביצועים ופלטפורמות שבשנים האחרונות מראות יותר עמידות לאורך זמן (ועזוב את השינויי סוקטים עובדה שאינטל בשורה התחתונה מחזיקה סוקטים יותר זמן ו2 הנוכחיים יחסית חדשים) זו אינטל.

AMD כרגע עובדת על שוק הVALUE בעיקר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

העניין הוא שב-AMD יש תאימות כמעט מלאה בין רוב ה"סוקטים" שלהם ללוחות. מעבד AM2+ יתאים ללוחות ישנים יותר.

קשה להתחרות במחיר של סביבות ה600 ש"ח ללוח עשיר בפיצ'רים + מעבד פנום2 955 עם מכפלה פתוחה ב700 ש"ח

ותוך דקה וחצי המעבד עלה לתדר של 3.7-3.8 יציב ונותן אפילו עוד יותר תמורה פר שקל

שלא לדבר על זה שאת חלק ממעבדי ה3 ליבות שלהם ניתן ניתן "לשחרר" ל4 ליבות ולעלות תדר...

לגבי הבדיקות, כשמשווים מעבדים בבדיקות סינטטיות מדובר בד"כ במפרט מחשב זהה על הגדרות סטוק, השוני הוא במעבד שנבדק.

מכיוון ש2 המעבדים נבדקו בבדיקות סינטטיות + בדיקות על תוכנות אמיתיות

ומכיוון שמדובר על אתר בעל מוניטין, הייתי אומר שהן אותנטיות וכן ישקפו את המציאות. בכל מקרה אנחנו יכולים להתווכח עד

מחר.. :-)

אני אישית בחרתי AMD, אבל אם הייתי צריך לקחת מעבד לשימושים שפותח השירשור הציג, הייתי לוקח ללא ספק את ה860

• תוכן חדש...