Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לזהות סוחר רכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה

אני מחפש רכב קטן ובדרך לראות קליאו 2001 1.4 , הקילומטראז' של הרכב הוא נמוך משמעותית לעומת הצעות אחרות- רק 84K והמוכר אמר לי שהוא מוכר את הרכב עבור חמותו. השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות על מנת לברר האם המוכר הוא סוחר או באמת מוכר עבור חמותו?

תודה מראש על התשובות

פורסם

שיראה לך את תעודת הזהות שלה.

לדעתי רכב 2001 עם 84000 ק"מ - חשוד, אני נפלתי פעם עם סיפור דומה - זה לא היה פח, אלא בור עמוק מאד.

יש גם רכבים עם קילומטראז' נמוך אמיתי (למשל למרות שלהורים שלי ולאבא של אשתי יש מכוניות 2002 עם פחות מ-60000 ק"מ) אבל העובדה שהוא מזדהה בשם חמותו ולא בעצמו מעלה חשד רציני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. בודק את הרשיונות של הרכב. מחפש כל סימן קטן (הפקדת סוחר,מס' בעלים קודמים)ומשווה לנתונים שדווחו לי.

2. מבקש לראות תעודת זהות של בעל/ת הרכב וגם של המוכר.

3. מבקש לראות ייפוי כח למכירת הרכב.

4. מבקש לראות הסטוריית טיפולים של הרכב (סביר להניח שאם זה הבעלים או נציגו הקרוב - יהיו לו מסמכים כלשהם)

משווה בהזדמנות זו קילומטראז' (לראות שלא "שיחקו" בזה). מציע לגשת למוסכים לאימות הנ"ל.

לטעמי, כל התחמקות / אי התאמה בפרטים לרשיון / דברים לא הגיוניים - אמורים להדליק נורה אדומה.

אולי מי מחברי הפורום יוסיפו עוד על הנאמר.

alfa 156 2.5.

פורסם

פשוט, לאחר שביצעת בדיקות ראשוניות כפי שאמרו לך כאן, בהנחה שאתה עדיין מעוניין לבצע עיסקה, תודיע למוכר שעד שאתה לא משוחח עם החמה פנים אל פנים וכמובן מזהה אותה עם מסמכים מזהים, אין התקדמות. אם החמה בחו"ל או בבית חולים, אז "תדחה" את העיסקה עד שהחמה תחזור.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אתה קונה רכב, לא את המוכר\סוחר שלו

אם הרכב טוב - אין סיבה שלא תרכוש אותו.

בדיקת קנייה במכון שאתה בוחר ללכת אליו ולא אחד שהמוכר רוצה ללכת אליו, בירור מול משרד הרישוי שהרכב לא משועבד, תדאג לראות הרכב לפחות פעם אחת באור יום כאשר אתה יכול לראות כל סימן של חלודות, קורוזיה, עייפות בצמיגים, תדאג לראות את הרכב גם פעם אחת בלילה לפני שאתה סוגר רכישה בכדי לראות אם אין כל מיני נורות שרופות או חיווים של מערכת החשמל שלא שמת אליהם לב.

ומעבר לכך מה שכבר המליצו לך למעלה.

בעקרון - הדרכים הכי טובות לזהות סוחרים הם -

אם הרכב עומד ברחוב בו רכבים רבים נוספים מוצעים למכירה (יש ערים שבהם ידועה שיש רחובות "למכירה")

אם אתה רואה מודעה למכירת רכב אחר באותו עיתון עם אותו מספר טלפון...

אה כן ושכחתי - אם הוא ניגש אליך לבוש בחולצת הוואי, כובע קש ושפם של חביתוש כמו דוד טבריאני - הוא כנראה סוחר רכב :) (או סתם משוגע)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה הבעיה לרכוש רכב מסוחר, אני ממש לא מבין אתכם, למה לעשות כזה חרם על סוחרי הרכב

יש סוחרים רמאים, לא חסר אבל יש גם ישרים והגונים.

אם הרכב מצא חן בעינך, כך אותו לבדיקה, במכון שאתה בוחר, ואם הסוחר הציע מכון מסויים, בכוונה תפנה לאחר.

אם בבדיקה התוצאות הם לשביעות רצונך, סגור עסקה וקנה את האוטו, כל עוד זה לא ליסינג וכד׳, זה לא צריך בכלל לעניין למי שייך האוטו.

פורסם

הבעיה היא שסוחר שאינו מזדהה ככזה משקר לך לפני שהתחלת לדוק את רכב, ואינך יכול לסמוך על מי שמשקר כבר במשפט הפתיחה שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...