Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איחסון רכב במכולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לידעתך,

על מכולה עומדת בחצר יש לשלם ארנונה.

על מכולה ברחוב - דינה להתפנות, מהווה סיכון בטיחותי, תעבורתי ותברואתי.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

קניתי עבור הקטנוע שלי כלוב קטן בעל מסגרת מתכת ומעין רשת מרותכת בדפנותיו,אולי חמישית משטח של מכולה,הצבתי אותו בפינה נידחת בחניון הבית המשותף ותוך פחות מחודש חטפתי מכתב מהעיריה לפיו יוגש כתב אישום על "בניה ללא היתר" דבר לא נבנה,דבר לא מעוגן לרצפה אך די היה בהלשנה של כלבתא אחת מהשכנים :mad: כדי להביא את הפקח לחניה (הפרטית),עכשיו תאר לך מה יקרה כשמכולה גדולה ואטומה תעמוד בשטח ציבורי.

חפש לך חניה מקורה אצל מישהו או קנה כיסוי מסוג מעולה ודאג שסביבת הרכב תהיה נקיה ולא תעלה חשד לרכב נטוש.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לא תמיד יש לשלם ארנונה ו/או לדאוג להוצאת היתר בניה למכולה. הדבר משתנה מרשות אחת לרעותה.

אם ביישוב בו אתה מתגורר הדבר בעייתי - אולי יש קרוב אליך מושב כלשהו אשר בו כמעט בטוח שלא צריך רשיון להצבת מכולה, יש רק צורך לקשר מסויים עם אחד התושבים שיסכים שהיא תהיה במשק שלו.

אולם, יש לדעתי בעיה נוספת והיא חום רב מאוד בקיץ, בכדי לפתור זאת ניתן להחנות את המכולה מתחת לעץ התאנה רחב השוליים (הנמצא באותו המשק. . .)

פיתרון נוסף הוא להתקין שני כדורי אוורור מסתובבים בגג, הם לא מחוברים לחשמל אלא החום ששואף לעלות למעלה מסובב אותם, ותוך כדי כך נשאבת כמות נוספת של אויר חם החוצה.

בהצלחה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

לא חייבים להציב את המכולה בבית יש חברות שישמחו להשכיר מכולה שעומדת בשטחם במחיר די סביר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לא תמיד יש לשלם ארנונה ו/או לדאוג להוצאת היתר בניה למכולה. הדבר משתנה מרשות אחת לרעותה.

אם ביישוב בו אתה מתגורר הדבר בעייתי - אולי יש קרוב אליך מושב כלשהו אשר בו כמעט בטוח שלא צריך רשיון להצבת מכולה, יש רק צורך לקשר מסויים עם אחד התושבים שיסכים שהיא תהיה במשק שלו.

אולם, יש לדעתי בעיה נוספת והיא חום רב מאוד בקיץ, בכדי לפתור זאת ניתן להחנות את המכולה מתחת לעץ התאנה רחב השוליים (הנמצא באותו המשק. . .)

פיתרון נוסף הוא להתקין שני כדורי אוורור מסתובבים בגג, הם לא מחוברים לחשמל אלא החום ששואף לעלות למעלה מסובב אותם, ותוך כדי כך נשאבת כמות נוספת של אויר חם החוצה.

בהצלחה

אבי נוף.

וכשיורד גשם מה עושים עם החורי אורור??

לא שהארץ שלנו בורכה במשקעים רבים

אבל אתה יודע

פה ושם מספיק...

אגב זו לא שאלת התחכמות כזו

אני באמת מעוניין לדעת איך זה עובד

בתודה

מתן

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר

פורסם

בהצלחה

אבי נוף.

וכשיורד גשם מה עושים עם החורי אורור??

לא שהארץ שלנו בורכה במשקעים רבים

אבל אתה יודע

פה ושם מספיק...

אגב זו לא שאלת התחכמות כזו

אני באמת מעוניין לדעת איך זה עובד

בתודה

מתן

הכוונה למשהו כזה. אתה יכול לראות את זה בהרבה מחסנים ומפעלים. מלמעלה זה סגור, כך שהגשם לא נכנס

vent.jpg

בברכה,

גלעד

פורסם

אם אתה צריך מקום חנייה,אין בעייה.יש לי חנייה פרטית ריקה(לפחות עד שה N.S.U RO 80 שלי תסיים שיפוץ)רחוקה מהעיין.תוכל להשתמש בה לפחות שנה.אם תהיה מעוניין-צור איתי קשר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
קניתי עבור הקטנוע שלי כלוב קטן בעל מסגרת מתכת ומעין רשת מרותכת בדפנותיו,אולי חמישית משטח של מכולה,הצבתי אותו בפינה נידחת בחניון הבית המשותף ותוך פחות מחודש חטפתי מכתב מהעיריה לפיו יוגש כתב אישום על "בניה ללא היתר" דבר לא נבנה,דבר לא מעוגן לרצפה אך די היה בהלשנה של כלבתא אחת מהשכנים :mad: כדי להביא את הפקח לחניה (הפרטית),עכשיו תאר לך מה יקרה כשמכולה גדולה ואטומה תעמוד בשטח ציבורי.

חפש לך חניה מקורה אצל מישהו או קנה כיסוי מסוג מעולה ודאג שסביבת הרכב תהיה נקיה ולא תעלה חשד לרכב נטוש.

אין בעיה...

דבר ראשון אסור לבנות על שטח ציבורי ללא אישור, מותר להציב עגלה...

אסור לבנות בשטח שלך ללא אישור בניה, מותר להציב "מבנה נייד"...

בקיצור, אם היית מרתך גלגלים לכלוב שלב, לאף אחד לא היה מה להגיד...

אפילו גלגלים שלא זזים...

האם תהיתה למה ל"גזלנים" יש גלגלים? זה לא סתם. אם יש לו גלגלים הוא נחשב כנייד, וזה אומר שאתה יכול לנייד אותו משם, ואם מותר לחנות שם, זה אומר שאתה יכול לשים את הכלוב/מכולה על גלגלים...

לפני שהייתי עושה את זה הייתי מוציא אישורים מהערייה, או דואג לפתות לגיבוי כתוב...

אם יש לך אישור להחנות "עגלת ניגרר" אתה יכול להחנות שם גם מכולה על גלגלים...

לא שמעת את זה ממני, וזה ממש לא יעוץ מישפטי!

אני מסיר מעצמי כל אחריות לגבי דו"ח/תגרת שכנים שתסתבך בה בעקבות עצה זו ;-)

***חומר למחשבה***

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הייתה לי פעם מכולה ואיחסנתי בה ריהוט שפיניתי מבית. החום בקייץ היה גבוה מאוד, הערכה שלי בין 50 מעלות צלסיוס ל 60 מעלות צלסיוס. חום כזה ללא ספק לא תורם לבריאות רכב המאוחסן במכולה. חייבים איוורור למכולה כזו.

פורסם

אין בעיה...

אפילו גלגלים שלא זזים...

האם תהיתה למה ל"גזלנים" יש גלגלים? זה לא סתם. אם יש לו גלגלים הוא נחשב כנייד, וזה אומר שאתה יכול לנייד אותו משם, ואם מותר לחנות שם, זה אומר שאתה יכול לשים את הכלוב/מכולה על גלגלים...

לפני שהייתי עושה את זה הייתי מוציא אישורים מהערייה, או דואג לפתות לגיבוי כתוב...

***חומר למחשבה***

גילי[/quot

בעקרון אתה צודק,בפועל המצב המשפטי שונה. לנגרר יש יכולת תנועה על הכביש ולכן הוא נייד. כאשר יש עגלה או אפילו גזלן שאינו נוסע ואינו זז בכלל יכולה הרשות המקומית לדרוש היתר ואם היא מתעקשת אז להגיש כתב אישום. פסיקה עדכנית בענין זה בוחנת את הענין לפי מבחן הקבע,כך למשל סוכה שנבנתה ארעית לסוכות או לצורך חד פעמי אינה מצריכה היתר בניה,אם אותה סוכה משמשת לחניית רכב אזי מדובר במבנה קבוע. לא תמיד בית המשפט "קונה" את הטענה כי בגלל שיש גלגלים אז מדובר ב"נייד" וענין הניידות צריך להיבחן גם הוא עפ"י מבחן כשירות לנוע ומבחן הכוונה והיעוד של האובייקט.

מבחינה מעשית אין אפשרות אמיתית לרתך גלגלים לכלוב שלי, לא להזיזו (שוקל מעל 150 ק"ג) וכל שנותר הוא לנסות לעשות לגליזציה או לטעון במשפט לזוטי דברים (טענת הגנה כאשר מדובר בענין פעוט ערך) וכך כי מדובר בעצם בסכסוך עם שכן שאינו בסמכות העיריה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אין בעיה...

אפילו גלגלים שלא זזים...

***חומר למחשבה***

גילי[/quot

בעקרון אתה צודק,בפועל המצב המשפטי שונה. לנגרר יש יכולת תנועה על הכביש ולכן הוא נייד. כאשר יש עגלה או אפילו גזלן שאינו נוסע ואינו זז בכלל יכולה הרשות המקומית לדרוש היתר ואם היא מתעקשת אז להגיש כתב אישום. פסיקה עדכנית בענין זה בוחנת את הענין לפי מבחן הקבע,כך למשל סוכה שנבנתה ארעית לסוכות או לצורך חד פעמי אינה מצריכה היתר בניה,אם אותה סוכה משמשת לחניית רכב אזי מדובר במבנה קבוע. לא תמיד בית המשפט "קונה" את הטענה כי בגלל שיש גלגלים אז מדובר ב"נייד" וענין הניידות צריך להיבחן גם הוא עפ"י מבחן כשירות לנוע ומבחן הכוונה והיעוד של האובייקט.

מבחינה מעשית אין אפשרות אמיתית לרתך גלגלים לכלוב שלי, לא להזיזו (שוקל מעל 150 ק"ג) וכל שנותר הוא לנסות לעשות לגליזציה או לטעון במשפט לזוטי דברים (טענת הגנה כאשר מדובר בענין פעוט ערך) וכך כי מדובר בעצם בסכסוך עם שכן שאינו בסמכות העיריה.

כמו שמודגש...

ברגע שתחבר גלגלים לכלוב שלך, אתה יכול לנייד אותו, אומנם לא כנגרר אבל כעגלה ידנית...

אין שום מניעה לשים כזה דבר בחנייה.

כל עוד אתה דואג להזיז אותו פעם בחודש...

החוק קובע כי כלי רכב לרבות עגלות ניגרר שחונה מעל חודשיים ללא תזוזה מהווה מיפגע, ויש לפנותו!

אם אתה דואג להזיז אותו, אין בעיה...

עוד דבר, האם יש לבית שלך חנייה רשומה בטבו? אם כן אתה יכול להחנות שם את ה"עגלה" שלך... זה שטח שלך ואין לאיש זכות להגיד לך כמה זמן אתה מחנה שם את הרכב שלך!

בכל אופן, אם תוגש תביעה, אתה יכול להגיש ערעור וכו' (ובבית המישפט והתובע חייב להביא הוכחות ואם לא יהיו כאילו, זה מישפט חוזר וכו'...), תהליך שיכול להמשך שנים... אני מאמין שאם "תלך עם זה עד הסוף" אתה יכול לנצח את הבירוקרטיה ואחרי 7 שנים (או פחות) אתה יכול לבקש סגירת תיק מחוסר עניין הציבור!

בכל אופן, אותו שכן יצטרך להגרר לבית המישפט ובכך ה"עונש" שלו... ככל שהוא "יוטרד" יותר ככה הסיכוי שהוא יסגור את התיק (גם חוסר עניין הציבור)!

אני הייתי "הולך" עם זה עד הסוף... ככל הנראה מדובר בשכן "רע" שכל דבר מציק לו, אם ההוא יראה שאתה לא ממש מוותר, הוא יפסיק להציק לך גם בדברים אחרים!

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הכל תלוי באיזו שכונה זו. אני יכול להעיד על כל שכונה שגרתי בה, שאם שכן היה מציב מכולה בשטח ציבורי, ולא משנה לאיזה צורך - זה היה מטרד. זה מכוער, מגושם, מפריע, נותן לשכונה לוק של איזור תעשיה ובהחלט פוגע באיכות החיים. אני לא הייתי מתחיל סכסוך שכנים בגלל דבר כזה, כי זה לא האופי שלי - אבל זה בהחלט היה מפריע לי מאוד והייתי פונה לשכן או מנסה לארגן אסיפת דיירים כדי לפנות אליו שיזיז זאת.

שכונת מגורים היא לא מקום למכולות. זה חוסר התחשבות, אפילו אם אפשר מבחינה חוקית בבית משפט להתחמק מעונש על כך.

אם יש לך מכרים או חברים במושב שיסכימו להציב מכולה בשטחם - זה הפתרון האולטימטיבי.

פורסם

לענייני החוקיות/ שכנים- תודה על הדאגה, אבל לא לדאוג. יש משק רחב ידיים (של סוג של משפחה), שלא מעניין אף אחד מה יש בו.

יותר מעניין אותי הצד הטכני-

אוורור- רשמתי לפני.

מה עוד?

מה עם לחות?

אסף.

פורסם

בקרת לחות יכולה להעשות בשני אופנים: הצבת המכולה בשטח יבש כמו בנגב, אבל אז אתה צריך להתמודד עם טמפרטורות גבוהות והבדלי טמפ', דבר שיגרום לנזקים בחלקי גומי ועור/עץ, בקיצור, כל דבר אורגני). הפיתרון היחיד לאזור המרכז הוא מזגן...אחרת יהיה מאד לח במחסן ויווצר עובש.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...