Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחליף לרכב ליסינג עד 50K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לאחר קריאת כתבות בנושא וחישובים

החלטתי להחזיר את רכב הליסינג שיש לי מהעבודה (מאזדה 3)

ולקנות רכב יד שנייה בתקציב של כ 50K(הלוואה של כל הסכום)

הרכב שאני מחפש אמור להספיק למשפחה עם 2 ילדות, שיהיה אמין, מרווח(עדיף יותר מהמאזדה 3) ויחסית חסכוני

אשמח אם הוא יהיה כיפי לנסיעה

ההעדפה שלי היא לרכבים יפניים(סטיגמה של אמינות)

אשמח לקבל את המלצותיכם בנושא

הרכב שעליו חשבתי הוא ניסן אלמרה 1.8 שנת 2005 בערך

פורסם

ניסאן אלמרה היא אופציה לא רעה, אם כי אני בכלל לא בטוח שהיא "כיפית לנסיעה". אולי כדאי שתגדיר לנו מה זה אומר כיפי לנהיגה בשבילך, כי בשבילי אין שום כיף בנהיגה במשפחתית אוטומטית "סטנדרטית".

שים לב שבכלל לא בטוח שכל ההתעסקות הזאת תיהיה זולה מהליסינג. הרבה תלוי בנסועה החודשית הממוצעת שלכם - אם אתם נוסעים הרבה כנראה שזה לא ישתלם לכם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ניסאן אלמרה היא אופציה לא רעה, אם כי אני בכלל לא בטוח שהיא "כיפית לנסיעה". אולי כדאי שתגדיר לנו מה זה אומר כיפי לנהיגה בשבילך, כי בשבילי אין שום כיף בנהיגה במשפחתית אוטומטית "סטנדרטית".

שים לב שבכלל לא בטוח שכל ההתעסקות הזאת תיהיה זולה מהליסינג. הרבה תלוי בנסועה החודשית הממוצעת שלכם - אם אתם נוסעים הרבה כנראה שזה לא ישתלם לכם.

מזדה 3 זה אוטו שיחסית כיפי לנסיעה, יחסית לרכב משפחתי סולידי, זה מספק אותי

אני לא נוסע הרבה מאוד, בטח בסביבות ה 15K בשנה

פורסם

עם 15K בשנה יכול להיות שישתלם לך להחזיר את הליסינג ולקחת רכב פרטי. כמובן שזה מאוד תלוי בתנאי ההלוואה שאתה מקבל, אבל בהנחה ואתה לא משלם על ההלוואה הזאת ריבית נשך, סביר להניח שזה ישתלם.

עדיין קצת קשה לי לענות לך על נושא הכיפי. אולי כדאי שתיגש לאיזו סוכנות למכירת רכב ותעשה סיבוב על שתיים-שלוש מתחרות כדי להבין איזו "כיפית" יותר בשבילך.

פורסם
עם 15K בשנה יכול להיות שישתלם לך להחזיר את הליסינג ולקחת רכב פרטי. כמובן שזה מאוד תלוי בתנאי ההלוואה שאתה מקבל, אבל בהנחה ואתה לא משלם על ההלוואה הזאת ריבית נשך, סביר להניח שזה ישתלם.

עדיין קצת קשה לי לענות לך על נושא הכיפי. אולי כדאי שתיגש לאיזו סוכנות למכירת רכב ותעשה סיבוב על שתיים-שלוש מתחרות כדי להבין איזו "כיפית" יותר בשבילך.

תודה על התגובה,

מדד הכיפיות הוא לא זה שיכריע

יותר חשוב לי הפרמטרים האובייקטיביים של בטיחות, אמינות, מרחב פנימי

אם היא תהיה גם "כיפית" זה בונוס מבחינתי :)

אשמח לקבל שמות של דגמים ספציפיים

פורסם

אם אני הייתי צריך לשקלל את כל אלו הייתי בוחר בפורד פוקוס. עם מנוע 1600 סמ"ק וגיר אוטומטי לא מדובר במפלצת תאוצה, אבל לדעתי בשקלול הסופי היא די טובה.

אם אתה מחפש רכב קצת פחות "סטנדרטי" אז גם הסקודה אוקטביה יכולה להתאים לך. די מרווחת וגם לא ממש יקרה לאחזקה אם יש לך מוסך טוב באזור (רמז: לא בהכרח מוסך מורשה). מצד שני, שתסתובב בערב בשכונה לחפש חניה עלולים לחשוב שאתה פנוי לנסיעה :wink:

פורסם

תחשיבי הכדאיות די מסובכים ותלויים במדרגות המס של כל אחד, אבל לרכב ליסינג יש, מבחינתי, כמה יתרונות שלדעתי שווים גם עלות נוספת:

1. אין בעיה של ביטוח לנהגים חדשים\צעירים - כל בני המשפחה מבוטחים וההבדל היחיד הוא השתתפות עצמית מוגדלת אם בתאונה מעורב נהג צעיר.

2. רכב חדש כל 3 שנים בלי כל התעסקות בקניה ומכירה - מציג הליסיג מתקשר, ונהג מביא לך את הרכב החדש הביתה ולוקח את הישן. בתחשיב המחיר של רכשית רכב מיד שניה עליך להביא בחשבון הוצאות של "יישור קו" בקניה והפרש המחיר בין קניה למכירה, שהוא למעשה חלק מהוצאות המימון.

3. עסקת הליסינג כוללת גם עלויות רישוי, ביטוח של טיפול שוטף, כולל סט צמיגים ומצבר על פני 3 שנים - עניין של אי אילו אלפי ש"ח (למעשה רישוי וביטוח הכולל נהגים צעירים למשך 3 שנים הם לבדם יותר מ-30,000 ש"ח, אם אינך זקוק לביטוח נהגים צעירים ההטבה שוה בערך חצי מסכום זה, בשני המקרים תלוי בסוג הרכב). בחלק מהעסקאות יש גם שירות של לקיחת הרכב למוסך ואספקת רכב חלופי.

4. אתה מתכוון לקחת הלואה. נכון שהיום הריבית די נמוכה, אבל יש תחזיות לעלית הריבית במשק, וכיון שההלואות לרכישת רכב צמודות פריים הן צפויות להתייקר באופן משמעותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אלקס, על פניו באמת נראה שלהחזיר את הליסינג ולקחת רכב משומש יהיה לך נכון כלכלית.

אני לא מומחה גדול ברכב, אבל ממליץ לך שלא לרכוש רכב במלוא הסכום שאתה מגייס - תשאיר 10% בצד להוצאות צפויות (יישור קו למשל) ולא צפויות (תקלות שסביר שיקרו ברכב ישן יחסית).

בהצלחה וחג שמח

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אם אני הייתי צריך לשקלל את כל אלו הייתי בוחר בפורד פוקוס. עם מנוע 1600 סמ"ק וגיר אוטומטי לא מדובר במפלצת תאוצה, אבל לדעתי בשקלול הסופי היא די טובה.

אם אתה מחפש רכב קצת פחות "סטנדרטי" אז גם הסקודה אוקטביה יכולה להתאים לך. די מרווחת וגם לא ממש יקרה לאחזקה אם יש לך מוסך טוב באזור (רמז: לא בהכרח מוסך מורשה). מצד שני, שתסתובב בערב בשכונה לחפש חניה עלולים לחשוב שאתה פנוי לנסיעה :wink:

הפוקוס בהחלט תענה על הצרכים , בייחוד אם תמצא אחת ידנית.

האם רכב ידני בא בחשבון ?

פורסם

רכב ליסינג עולה כיום 3300 ש"ח + הפסד החזרי נסיעה של 500 ש"ח, כלומר 3800 מהברוטו. בנוסף יש תשלום שווי מס שמגיע לכ-800 ש"ח מהנטו. מעל כל זה לא מופרשות סוציאליות על סכום הברוטו שבחישוב שנתקלתי בו הגיע למאות אלפי שקלים עבור 35 שנות עבודה בשכר של כ-15,000 ש"ח.

בגסות, מגיעים לכ-3200 ש"ח נטו כל חודש והפסד רציני בגיל הפרישה.

abcde

פורסם

iziatg, תחשיב ההפסד הוא אישי לגמרי. לאשתי יש רכב ליסינג כאשר הבחירה היא בין קבלת הוצאות רכב לבין קבלת רכב הליסינג. גם אם היא תבחר בהוצאות הרכב הרי שמדובר ברכיב לא פנסיוני בשכר (כלומר העדרו אינו פוגע בפנסיה), ומעבר לכך היא מקבלת גם תקציב דלק, שגם הוא רכיב לא פנסיוני. מצד שני, אם אני מחשב את העלויות האמיתיות של החזקת רכב לעומת הוצאות רכב שמשלם המעסיק הרי שאחזקת הרכב עולה הרבה יותר מהחזר ההוצאות המתקבל.

תשלום המס על רכב ליסינג הוא עניין אישי מאוד ותלוי בסוג הרכב ובמדרגת המס, כך שהאומדן של 800 ש"ח גס מאוד, יכול להיות הרבה פחות או הרבה יותר לפי התנאים האישיים.

נסה לחשוב כמה עולה לך אחזקה חודשית של רכב חדש (שהרי רכב ליסניג מגיע חדש ומוחלף כעבור 3 שנים): רק ירידת הערך היא לפחות 1000 ש"ח לחודש, הרישוי והביטוח עוד 800 ש"ח, הוצאות מימון (ריבית תמורת הלואה או רווח מהשקעת הכסף שנמצא בידך ולא אצל יבואן הרכב), דלק, טיפולים שוטפים וכו'. אם אתה מחזיק רכב פרטי אתה משלם סכומים אלה מתוך השכר שנותר לך אחרי תשלום מס, בעוד שכאשר מדובר ברכב צמוד אתה למעשה משלם רק את המס על הסכום הנ"ל.

כמובן שאם מדובר בעסקת ליסינג הפוגעת בשכר ובמיוחד בשכר הפנסיוני התחשיב שונה לחלוטין, ואז את צודק. אמנם נדמה לי שהסכומים שאתה מצטט מוגזמים אבל כיון שלי כלל אין רכב צמוד וזה של אשתי הוא בתנאים שפירטתי איני יכול להתווכח אתך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספירל ידידי, לדעתי אתה קצת מפריז בסכומים. אני רכשתי לפני שנה I10 חדשה מהסוכנות ואלו העלויות שלי:

ירידת ערך היא אכן כ-1K ש"ח לחודש (השנה רכבי הפסיד 19K ש"ח מערכו אבל זה בעיקר בגלל שקניתי לפני המיסוי הירוק שהוריד את מחיר הרכב ב-4K ש"ח ובנוסף בשנה הראשונה ההפסד הוא הגדול ביותר, לפי לוי יצחק מעכשיו הרכב יפסיד כ-700 ש"ח בחודש שזה יתאזן לכ-36K ש"ח אחרי 3 שנים).

רישוי לא עובר את ה-2K ש"ח בשנה (כ-150 ש"ח לחודש), אני לדוגמא משלם קצת מעל ל-1K ש"ח בשנה אבל אני מעריך שרכב משפחתי ישלם יותר קרוב ל-1500 ש"ח בשנה.

ביטוח זה כ-5K ש"ח לשנה (נגיד 500 ש"ח לשנה), אני לדוגמא משלם 4K ש"ח (אבא של חברה שלי שיש לו מאזדה 6 דור קודם משלם אותו סכום) אבל אני בכוונה לוקח סכומים מופרזים כי יש גם חריגים.

טיפול שנתי נע בין 500 ש"ח ל-1500 ש"ח (נקח פה 100 ש"ח לחודש), השנה אני שלמתי 500 ש"ח לטיפול במוסך מורשה, כמובן שהייתי גם יכול לסגור ב-250 ש"ח אם הייתי קונה את החלפים לבד ועושה במוסך של חבר אבל לא לכל אדם יש את האופציות האלה.

תכניס החלפת מצבר וצמיגים פעם אחת בשלוש שנים לא תגיע אפילו ל-100 ש"ח לחודש (מצבר 750 ש"ח, החלפת צמיגים 1500 ש"ח).

הגענו לעלות של פחות מ-2K ש"ח לחודש וזה לפני שנכנסת לאוטו ונסעת אפילו ק"מ אחד.

מפה והלאה העלויות משתנות מאדם לאדם, כלומר כמה עמלה הוא משלם על המימון של רכב חדש וכמה דלק הוא צורך (שזה לרוב פונקציה של הק"מ השנתי). אני לדוגמא לא משלם כלום עבור המימון (החזרתי את הרכב הישן וקבלתי עליו מחירון, את היתרה אני משלם ב-36 תשלומים ללא ריבית עקב מבצע של היבואן). אני נוסע כ-10K ק"מ בשנה ומשלם כל חודש לא יותר מ-500 ש"ח על דלק (צריכה ממוצעת של 1:12 עקב העובדה ש-99% מהנסיעות שלי הם בתוך העיר).

אני מאמין שמשפחה ממוצעת מוציאה כ-1K ש"ח כל חודש על דלק (מכיוון שהנסועה הממוצעת יותר קרובה ל-20K ק"מ בשנה ולא 10K ק"מ בשנה). מה שמביא אותנו לעלות של כ-3K ש"ח לפני שנכנסנו לקטע של המימון. אם אתה אומר ש-3200 ש"ח זה מה ש"עולה" לאדם ממוצע כדי לקחת רכב מליסינג אזי אני אומר שאנחנו דיי במצב של שיוויון כאשר לצד הליסינג משחקת העובדה של הנוחות (הם דואגים לרישוי, ביטוח, טיפולים, קניה ומכירה של הרכב וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

redrose - התחשיב שלי שונה לחלוטין משלך, וזה כיון שאצלי התנאים שונים:

1. רכב הליסינג הוע מזדה 3 ולא I10. צרכים שונים (משפחה של 5) ואיכות חיים שונה, אבל גם עלויות יותר גדולות. תחשיב של I10 לא מעניין אותי כיון שהוא אינו מתאים לצרכי, מובן שאילו הוא היה מתאים לי התחשיב היה בהתאם לכך - אבל לא רק בצד של הבעלות, אלא גם בצד של הליסינג כך שההפרש היה מתקזז. גם אתה, אילו היית רוכש מזדה 3 היית משלם הרבה יותר מאשר עלות ה-I10 (גם ברכישה וגם באחזקה).

2. אם הייתי מבטח רק את עצמי ואשתי הייתי משלם לביטוח פחות מ-4K בשנה - אבל יש אצלי שני נהגים צעירים (אחד מהם גם חדש) מה שמקפיץ את מחיר הביטוח ל-9-10K לשנה. הנה עוד 500 ש"ח לחודש.

3. אין לך הוצאות מימון? אני מניח שאילו היית רוכש את הרכב במזומן ולא בתשלומים היית מקבל "הנחת מזומן" האין זאת? הנחה זו היא למעשה הוצאות מימון שאתה משלם ליבואן. משום מה עמישראל לא מתייחס להפרש זה כעלות, כיון שבסוכנות הוא מוצג כחלק ממחיר הרכב. מצד שני - זהו כסף שיוצא מכיסך. העובדה שהוא משולם ליבואן ולא לבנק אינה משנה עובדה זו.

4. הדבר החשוב ביותר אצלי הוא שאיני משלם לחברת הליסינג דבר - אלא רק מיסים על שווי השימוש, שזה בודאי פחות מתשלום תמורת רכישת ואחזקת הרכב מתוך מקורותי, שלא לדבר על אובדן רווחים מחסכונות.

פורסם

1. ההפרש במחיר בין מה שרכשתי לבין מחיר של מאזדה 3 חדשה בזמנו עמד על כ-20K ש"ח שזה לא הפרש כזה גדול. בכל מקרה זה לא משנה כי הירידת ערך נשארת פחות או יותר אותו דבר לעצם החישוב.

2. כדאי שתבדוק את הסוכן ביטוח שלך מכיוון שגונבים אותך. אני לא שילמתי קרוב לסוכמים האלה על ביטוח של קליאו ספורט לנהג חדש. בנוסף חברה שלי לשעבר שלמה 6K ש"ח ביטוח לסקודה פאביה חדשה (וגם היא הייתה נהגת חדשה ללא עבר ביטוחי וסקודה ידועה כתור רכב שנורא יקר לבטח אותו).

3. א) אני רוצה לראות אותך מוציא הנחה מדלק מוטורס, פעם אחרונה שנכנסתי אליהם אפילו תוכנית מימון כמו אצל רוב המתחרים אין להם.

ב) היה לי את הכסף מזומן ביד אבל בחרתי לקחת מימון. ההנחה שהציעו לי הסתכמה בכ-1500 ש"ח (יונדאי ידועים כתור יבואן שלא נותן הנחות מפליגות לפרטיים ובנוסף קבלתי הטבה של טריידאין במחיר מחירון ששווה לי כמה אלפי שקלים + חסכון של הרבה כאב ראש במכירת הרכב), אני העדפתי לעשות עם ה-40K ש"ח האלה שימוש הרבה יותר הגיוני.

4. כל אדם עושה את הבחירות שלו, אני גם לא בוחר לקחת ליסינג אבל מסיבות שונות (יש דברים שכסף לא יכול לקנות).

ד"א, אני ממש לא בעד או נגד ליסינג, פשוט עשיתי את החישובים שלי ויצא לי פחות או יותר אותם עלויות כמו הליסינג אז דווקא ממה שרשמת משתמע שליסינג יותר משתלם ונוח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...