Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקי נהיגה בחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הבחור ששאל משהו לגבי נהיגה בחו"ל ונאמר לו שהחוקים בחול ודרכי הנהיגה שונים (ידוע).

אז חשבתי.. למה שלא יהיה פה שרשור שכל אחד יספר (על פי ידיעותיו ו/או ניסיונו) על חוקי הנהיגה בחול, אולי השרשור הזה יהפוך למפורסם ואנשים יעזרו בו טרם נסיעתם לחול.

לצערי אין לי מידע לשתף אבל אני מתכנן טיול והייתי שמח לשמוע על מדינות אירופה וחוקיהן.

יום טוב לכולם D:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מלבד חוקי התנועה יש גם הסדרי תנועה שונים במדינות שונות.

למה הכוונה?

חוקי תנועה זה די ברור, ישנן כמובן המדינות בהן נוסעים בצד שמאל. ישנם כמה אוטובהנן המפורסמים בגרמניה בהם אין הגבלת מהירות ודובר בהם לא פעם, אף פה בפורום.

אבל ישנם גם הסדרי תנועה שונים, לדוגמה, בירדן אין פניות שמאלה בכבישים בינעירוניים. כל כמה ק"מ יש אפשרות לפנית פרסה, ולא פונים שמאלה. רק עוברים את המקום ומבצעים פניית פרסה.

יש מדינות בהן רמזור אדום הוא אף לא בגדר המלצה, אולי קישוט.

יש מדינות בהן מעל הרמזור יש מונה זמן עם ספירה לאחור ("טיימר") להתחלפות הרמזור.

רעיון יפה!

פורסם

באחת הערים בצפון איטליה (לא זוכר באיזו עיר, הטיול היה מזמן והיינו בהמון מקומות) בדרכים עירוניות יש לשני הכיוונים רמזור ירוק לנסיעה ישר, ומותר לפנות גם שמאלה כשגם לאלה שבאים מולך מותר להמשיך לנסוע ישר, ואתה פונה שמאלה רק כשאין רכבים - הווה אומר, מעניק זכות קדימה לרכבים הבאים ממול. בפעם הראשונה כשראיתי את זה חשבתי שאנשים עוברים באדום, עד שהבנתי שזה הנוהל...:twisted:

Xbox12341

פורסם

אם כבר, תגובה משעשעת בשרשור ישן ע"י משתמש בשם אייזיק:

"אומרים שישנה מדינה , שבה מהירות הקול גבוהה יותר ממהירות האור! - אתה עומד ברמזור , באדום ולפני שהופיע האור הירוק נשמעת צפירה מאחור!!

באותו מקום אגב, חוקי התנועה חלים רק על מי שמקיים אותם. קציני בטיחות!! ממליצים על נהיגה שלא בנתיב הימני!! (" כי זה עדיף") , פקקים נוצרים ללא סיבה הנראית לעין, אף אחד ( כמעט) לא מוותר לשני, כולם מאשימים את כולם ואני , רק אני, נוהג ללא רבב.

וכשחוזרים למדינה הזו ממדינה אחרת מבינים שלא החוקים הם שעושים את ההבדל אלא התרבות."

פורסם
באחת הערים בצפון איטליה (לא זוכר באיזו עיר, הטיול היה מזמן והיינו בהמון מקומות) בדרכים עירוניות יש לשני הכיוונים רמזור ירוק לנסיעה ישר, ומותר לפנות גם שמאלה כשגם לאלה שבאים מולך מותר להמשיך לנסוע ישר, ואתה פונה שמאלה רק כשאין רכבים - הווה אומר, מעניק זכות קדימה לרכבים הבאים ממול. בפעם הראשונה כשראיתי את זה חשבתי שאנשים עוברים באדום, עד שהבנתי שזה הנוהל...:twisted:

קיים כמעט בכל אירופה. ואכן רק בכבישים עירוניים, אך לא בכולם. אם יש רמזור לפניה שמאלה אתה חייב להשמע לו, אם לא, הפנייה מותרת כשאין תנועה ממול. לרוב גם יהיה רמזור לבן מהבהב לכיוון הפניה שמאלה.

פורסם

אחרי כמה פעמים שהייתי בארה"ב, ואף פעם זה לא נתפס לי כאפשרי:

אתה עומד ברמזור אדום לגמרי, לא צהוב ולא ירוק ולא סגול אדום כמו הטקסט הזה.

אם הכביש פנוי (מהולכי רגל למשל) ואין רכבים שחוצים, אתה רשאי לנסוע.

בפעם הראשונה שזה קרה לי לא ידעתי, ולא הבנתי שזה כך.

בפעם השנייה שזה קרה לי, היה מעיין שוטר או פקח או מישהו של הרשות המקומית, שעשה לי עם היד "סע סע חביבי אתה רשאי"

וכשפניתי אליו ושאלתי למה יש לו פרקינסון ולמה הוא מניע ככה, את הידיים שלו, הוא ענה בחיוך מטומטם: "זה לא פרקינסון חביבי, אתה רשאי לנסוע"

ואח"כ עוד סינן לי בחיוך: תייר הא?

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

בארה"ב זה תלוי מדינה.

בניו-יורק, למשל, אסור לפנות ימינה ברמזור אדום. בקליפורניה ועוד איזה 20 מדינות מותר.

באותן מדינות שמותר, בד"כ אין רמזור יעודי לפניה שמאלה. אתה יוצה קדימה, מחכה שכולם יעברו וחותך. או פונה ימינה ועושה פרסה. 

פורסם

ברוסיה אין זכות קדימה לרכב בכיכר. כלומר, אתה בא מימין - יש לך זכות קדימה. כמעט עשיתי תאונה ככה.

יש קו הפרדה רצוף - לא מעניין.לאומת זאת קו הפרדה רצוף כפול הוא כמו אצלנו קו הפרדה רצוף - הזמנה לדין.

פורסם
אם כבר, תגובה משעשעת בשרשור ישן ע"י משתמש בשם אייזיק:

"אומרים שישנה מדינה , שבה מהירות הקול גבוהה יותר ממהירות האור! - אתה עומד ברמזור , באדום ולפני שהופיע האור הירוק נשמעת צפירה מאחור!!

באותו מקום אגב, חוקי התנועה חלים רק על מי שמקיים אותם. קציני בטיחות!! ממליצים על נהיגה שלא בנתיב הימני!! (" כי זה עדיף") , פקקים נוצרים ללא סיבה הנראית לעין, אף אחד ( כמעט) לא מוותר לשני, כולם מאשימים את כולם ואני , רק אני, נוהג ללא רבב.

וכשחוזרים למדינה הזו ממדינה אחרת מבינים שלא החוקים הם שעושים את ההבדל אלא התרבות."

נשמע כמו רוסיה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בארה"ב זה תלוי מדינה.

בניו-יורק, למשל, אסור לפנות ימינה ברמזור אדום. בקליפורניה ועוד איזה 20 מדינות מותר.

שהייתי בניו יורק לפני כמה שבועות פנינו ימינה באדום. אני גם זוכר בוודאות שבכביש מסויים היה שלט שאומר ששמה אסור לפנות באדום, שזה אומר שבכל מקום אחר שאין שלט מותר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
ברוסיה אין זכות קדימה לרכב בכיכר. כלומר, אתה בא מימין - יש לך זכות קדימה. כמעט עשיתי תאונה ככה.

כבר לא. שינו את זה לא מזמן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שמתי לב שבפולין יש כל מיני כיכרות עם איזה 3-4 מסלולים ונעצרים באמצע הכיכר כמה פעמים.

בנוסף יש פניות שמאלה שנראות כמו "חציה דו שלבית" אתה פונה שמאלה, נעמד באמצע הכביש (כשפניך לכיוון אליו פנית) מחכה ברמזור ואז נוסע ישר.

עוד טרם היה לי רישיון כשהייתי שם אז לא טרחתי להבין לעומק איך זה עובד

• תוכן חדש...