Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

רציתי לשאול אם קיים סאב בקוטר 6.5". והאם זה הגיוני להתקין סאב על המדף האחורי במקום הרמקולים הנוכחיים ?

כלומר זוג אלמנטים ולחברם למגבר 4 ערוצים סביר, ובכך לחסוך סאב ותיבה בתא המטען. הקדמיים הם זוג קומפוננט כל שהוא שיוגברו מאותו מגבר 4 ערוצים.

נ.ב

יש לי יציאה נפרדת לסאב ב hu (פיונייר )

בברכת חג שמח ושנה טובה.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

אפשר להתקין זוג וופרים 6.5" על המגש האחורי ולהשתמש בהם להשלמת התדרים הנמוכים בלבד. קח בחשבון שהתוצאה שתגיע אליה לא תהיה מקבילה ברמתה לסאב "אמיתי" בתיבה, אבל זה בהחלט יכול להוסיף.

אני מאמין שלרוב החברות יש וופרים 6.5" שיתאימו לצרכיך, הימור בטוח לדעתי הוא 6W3 של JL AUDIO. גם ל DLS יש משהו שיכול להתאים לך.

זה מה שעלה לי כרגע לראש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על התשובה,

אז לפי מה שאני מבין מדובר במשהו יעודי כמו זה ?

4190-1_prod_full.jpg

ולא "סירוס " של זוג קומפוננט , למרות שבדוגמא הנ"ל עדיין ההמלצה לתיבה ,ואין שום תיעוד על התקנה במדף .

מעניין כמה זה עולה דבר כזה , קרוב לוודאי שיותר מסאב "רגיל" הלא כן?

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

סוג ההתקנה שאתה מדבר עליו נקרא "free Air"

שיטה לא מוצלחת ולא מומלצת, תמיד עדיף סאב בתיבה משלו.

אם אתה רוצה לנסות ולראות אם זה מתאים לך, גו פור איט,

מקסימום תוכל לבנות תיבה לסאבים האלה.

שים לב: גם שני סאבים של 6" לא יגיעו לרמה של אלמנט בודד של 12". :shock:

אז ראה הוזהרת, כך שאם ההתקנת פרי אייר שלך לא תעבוד, אל תגיד שלא הזהרנו.

בהצלחה, שלומי.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

מה הסיכונים? מריחת באסים? דרישה ליותר עוצמה מהמגבר?

ואחרון חביב (וממש מופרע) , נניח שאני משקיע את ה 1k ש"ח בסט dls הזה , ואכן הוא לא "מספק את הסחורה" , האם יש מצב אכ' להפוך אותו לאיזה סוג של סט 3 חלקים או 2 חלקים בהשקעה נוספת של טוויטרים ומידים ?

פורסם

אין סיכונים ממשיים. הבעיה נוצרת כשאתה נותן לשני אלמנטים קטנים לנגן בתוך תיבה ענקית.(הבגאז').

תוסיף לזה שקיות של מים מזוקקים למצבר, כבלים להתנעה ומשולש אזהרה, שלא נדבר על פלסטיקה רועדת.

רצית באסים לא?

במידה והפרי אייר לא נשמע לך מוצלח, תמיד תוכל לבנות תיבה כפולה ומגניבה לזוג הוופרים האלה

ותוכל לעצב אותה בצורה שלא תתפוס הרבה מקום בבגאז' ולפי דרישותיך.

גש למומחים בעניין והם ידאגו לטפל בך, רק תשמע בעצתם, אין חכם כבעל ניסיון.

רותם.

פורסם

אפשר גם לבנות תיבה מתחת למגש עצמו.

לא יגנוב נפח רב מתא המטען, לא יראה כלפי חוץ ויהיה אידיאלי לרמקולים הנ"ל.

מתחדשת*

פורסם

שני הרמקולים האלו יתפקדו כסאב איכותי ומעולה להשלמת התדרים בנמוכים.

למעשה, DLS ממליצים על 3 אלמנטים כאלו בתיבה פורטד, כאחת משתי האופציות הטובות ביותר שלהן לסטאפ מוכוון איכות גבוהה/תחרויות.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

רמקול 6.5 לא יכול להיות סאב וופר מסיבה פשוטה שהוא לא יצליח לרדת לתדרים של סאב בגלל הגודל שלו.

סאב טוב - 10 אינץ' לפחות

אולי אפשר למצוא משהו מיוחד של 8-9 אינץ' אבל לא פחות מזה.

פורסם

מעניינת מאוד הקביעה: כי אלמנט 6.5" לא יכול להיות סאב.

אז למה DLS מציעים את הקיט הזה? ועוד בתור סאב מסדרת הרפרנס שלהם , לפי הנתונים הוא יורד ל 30HZ . ומרבית האנשים אפילו לא שומעים תדר כזה

מה שכן מעניין לראות את עקומת הענות התדר של אלמנט כזה- ואם אפשרי לבנות עליו סט איכותי שימלא את תפקיד הסאב במקביל.

פורסם

לדעתי,חבל על המאמץ וההשקעה.אם כבר אלפייה אז להשקיע במגבר נפרד ואלמנט כמו שצריך.בחיים לא תגיע לרמה של וופר בתיבה אטומה.לא חסר מציאות ביד שנייה.אפילו כחדש.

וזה אם אתה מוכן להקריב מעט מקום.סאב 10" יהיה פי כמה וכמה חזק ונמוך.

ג'ובני

פורסם

אז למה DLS מציעים את הקיט הזה? ועוד בתור סאב מסדרת הרפרנס שלהם , לפי הנתונים הוא יורד ל 30HZ .

בלי תיבה מתוכננת היטב רמקול 6.5" לא יכול להיות סאב, חד וחלק. תדרי הבאס זקוקים לדרייבר גדול ורחב שיניע אותם כדי שהם יהיו שמיעים בווליום גבוה, וכאן מדברים על חוקי פיזיקה שמה לעשות - אין דרך לשנות אותם. באודיו ביתי ניתן "לשחק" עם תיבות באופן כזה שגם רמקול 5.25" יכול להוציא באס מספיק נמוך ושובר קירות, יצא לי לשמוע רמקול כזה ולא האמנתי שאין שום סאב בחדר.

למרות זאת ומאחר ובאודיו לרכב עסקינן, שום "סאב" 6.5" לא יתן את עוצמת הבאס שסאב גדול יותר יוכל לספק. באודיו לרכב עדיף ללכת על השיטה הבטוחה של דרייבר גדול מימדים שישספק באס חזק ועמוק. מצד שני, שניים-שלושה דרייברים של 6.5" יכולים להפתיע, מאוד.

איתמר.

נ.ב:

אגב נתונים יבשים, גם טוויטר יכול לרדת ל 30HZ, אבל רק בווליום נמוך מאוד. אם ננסה לנגן 30HZ דרך טוויטר הוא ימצא את דרכו לעולם הבא תוך מאית שנייה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז למה DLS מציעים את הקיט הזה? כי יש אידיוטים שיקנו אותו , יש ביקוש יש מי שימכור וחוץ מזה זה לא שחסר גימיקים בתחום עוד בתור סאב מסדרת הרפרנס שלהם , לפי הנתונים הוא יורד ל 30HZ . מרבית האנשים אפילו לא שומעים תדר כזה - כל אדם עלי אדמות שומע 30HZ , יותר נכון מרגיש אותו ... גם טוויטר יכול לרדת לתדר הנ"ל השאלה היא באיזה ווליום.

מה שכן מעניין לראות את עקומת הענות התדר של אלמנט כזה- ואם אפשרי לבנות עליו סט איכותי שימלא את תפקיד הסאב במקביל. עקומת הענות לא תתן לך שום מידע רלוונטי , רמקול 6 וחצי לא מחליף סאב ( גם לא בבית ) בטח ובטח שלא ברכב לא משנה איזה תיבה תביא לו הוא לא ינגן 20HZ גם אם תצמיד לו אקדח לראש

אבל בכל זאת , יש אנשים שמעדיפים ואף דוגלים בזה שמוסיקה שומעים ללא סאב בכלל , אני תומך בדעה הזאת ב 75% ( רק בגלל שאני לא בטוח בקשר ליישום שלה בתחום הרכב , למרות שכל סאב לרכב ששמעתי איי פעם בחיים שלי הרס את כל המוזיקה ועדיף לשמוע בלעדיו , כי גם אם זה Peerless XXSL האקוסטיקה הזוועתית ברכב תהרוס אותו לגמרי ) כי רמקול מסוגל לשחזר תדרים נמוכים ואין מספיק מידע מוסיקאלי בתדרים סופר נמוכים שנמצאים מתחת ל 40HZ בכל מקרא , בנוסף לזה שרוב יצרני הרמקולים בעולם בונים את הרמקולים שלהם משיקולים כאלה או אחרים בידיעה שהצרכן לא ישתמש בסאב שבעיקרון לא עומד בקצב וב 98% מהמיקרים הורס את המוסיקה .

אבל זה תלוי למה אתה מקשיב , אם זאת שחורה אתה צריך סאב , אם זה רוק אתה צריך סאב.

רוב האנשים שקונים רמקולים יקרים ( אותם רמקולים שהיצרנים שלהם לא רוצים שתשתמש בסאב כי אתה לא אמור ) לא שומעים מוזיקה כזאת , עד כמה שזה נשמע גזעני לרוק ולשחורה יש דרישות מיוחדות.

במקרא שלך , לא הייתי קונה סאב. פשוט הייתי אוטם את הדלתות ... ממש אוטם , קיט שלם לשני דלתות רק לדלת אחת , אפילו קיט וחצי ... עם אלמנט 6 וחצי' איכותי ועם הגברה בריאה אתה תופתע מהתוצאות.

שמעתי מספיק רמקולים אצל חברים מאלמנטים יקרים כמו HERTZ MILLE ופוקאל על מגברים איכותיים למינהם שנשמעו על הפנים רק בגלל שכל הדלת עושה רעשים מהויברציות וכל האנרגיה של הבאס עוברת לדלת ונעלמת. בתחום הבית זה נקרא DECOUPLING , בתחום הרכב אנשים לא מודעים לזה ולא מבינים כמה הרסני זה לשדך רמקול חזק לחתיכת פח מסכנה של דלת לרכב , או שהם פשוט מתקינים אותו על הגבהה ענקית מ MDF שחוסמת את כל זרימת האויר שלו ( הרבה עושים את זה ולא מודעים ... יש אנשים שחושבים שכל עוד התיבה אטומה צורתה לא רלוונטית , זה מאוד לא נכון )

אנשים תמיד נדהמים מהבאס שה Morel tempo המסכנים והזולים שלי מסוגלים להפיק , חזק ויציב בלי קירטושים , כי רמקול יורד נמוך יותר אם התיבה שלו לא רועדת והוא מוברג למשהו יציב מאוד ( Decoupling .. ) ... רק בגלל שהדלתות שלי אטומות כמו אצל טנק.

אם בכל זאת אתה רוצה סאב קטן ( או רמקול יעודי לבאס ) אז ב 1000 ש"ח פלוס מינוס אתה יכול להביא Scanspeak revelator 7 אינץ' אחד ולבנות לו תיבה יעודית במקום הצעצוע הזה של DLS.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אתה בעצם אומר שאלמנט 7 בודד יהיה יותר טוב מזוג 6.5 שעוצבו לאותה מטרה?

אני לא ציני, אבל הייתי רוצה לראות סימוכין.

ולינק לסקין הזה, על פניו ולפי מה שאתה טוען זה נשמע מעניין.

מתחדשת*

• תוכן חדש...