Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחממות במרצדס 450 SL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 450SL שלאחרונה התחילה לצלצל ולעבוד בטמפ' גבוהות יותר בזמן עמידה במקום

בעת נסיעה עובדת בסביבות ה 80 עד 90 מעלות ולדעתי בזמן שעומדת עובדת סביה ה 100 מעלות

שמתי אנטי פריז יקר ואיכותי וזה לא שינה כלום

במוסך אמרו לי שזה תקין וסביר במרצדסים

אשמח לשמוע הערות וטיפים ממי שמכיר את הרכב

המון תודה מראש

פורסם

לפי התיאור (צלצולים + התחממות), יתכן והתערובת עניה מידי.

האם מדובר ב D-jetronic או K-Jetronic ? ב D יכולות להיות בעיות רבות שמובילות לזה.

לי היתה בעיה דומה, שהתבררה בסוף כדליפה באטם של סעפת היניקה.

נמרוד

פורסם
יש לי 450SL שלאחרונה התחילה לצלצל ולעבוד בטמפ' גבוהות יותר בזמן עמידה במקום

בעת נסיעה עובדת בסביבות ה 80 עד 90 מעלות ולדעתי בזמן שעומדת עובדת סביה ה 100 מעלות

שמתי אנטי פריז יקר ואיכותי וזה לא שינה כלום

במוסך אמרו לי שזה תקין וסביר במרצדסים

אשמח לשמוע הערות וטיפים ממי שמכיר את הרכב

המון תודה מראש

אנטי פריז נועד למדינות שבהם יש אפשרות ל... Freeze... פה אין בעיית טמפרטורות נמוכות, להיפך... צריך נוזלי קירור (בד"כ בצבע כתום) עם טמפרטורת רתיחה גבוהה יותר מ-100 מעלות (בד"כ המים מעורבים בחומרים שומניים המעלים את סף הרתיחה) ובכך עוזרים בקצת...

לדעתי, מנוע (או מכלוליו) חם מדי אינו תקין, במיוחד 100 מעלות. מנוע תקין לא מתחמם, נקודה. לא תקין יכול להיות הצתה לא טובה, תערובת, מעברי מים, רדיאטור לא נקי ולא מאפשר ספיקה טובה, מאוורר לא תקין (קלאצ'), שמן מנוע לא מתאים (דליל מדי) וכו'...

כשאתה מכבה את הרכב לאחר שהוא מתחמם, שמעת אם יש בעבוע מים מאיזור הרדיאטור?

צריך לעבור רכיב רכיב ולאתר את התקלה, לכשתתוקן, המנוע יחזור לפעולה תקינה.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

התכוונתי לנוזל קירור והוא אכן בצבע אדמדם

ייתכן שהרדיאטור כבר לא במיטבו הוא מאוד ישן

אני מפחד לשלוח אותו לניקוי ו/או לעשות לא שטיפה הוא נראה לי עדין מידי במצבו

האם יש לכם רעיון לרדיאטור תחליפי חדיש יותר שיכול להתאים למדינה כ"כ חמה.

שמעתי שרדיאטור עם מרווחים גדולים יותר בין הצלעות עדיפים

פורסם

נראה לשהטרמוסטט תקין

המאוורר נכנס לפעולה כשהמנוע חם

שימו לב שההתחממות רק בעמידה במקות

בזמן נסיעה גם בימים הכי חמים שהיו הטמפרטורה היתה בסדר.

מה לדעתכם זה אומר?

פורסם

לך לתחנת דלק לעמדת מילוי אוויר ,ותלחץ על כפתור של צמיג ריק מאוויר ותעבור על הרדיאטור מהצד הפנימי .

יצא לך המון לכלוך ,תבדוק מה קורה אחר כך.

אצלי יצא חצי מטר אבק ואני לא מגזים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
הי נמרוד

אני לא מכיר את המינוחים אבל מדובר בהזרקה המכאנית

מכאני זה K, אבל קל לדעת לפי שנת היצור - מ 1976 עברו ל K-jetronic.

אני מסכים עם כל מי שכתב שצריך בהתחלה לבדוק בקפדנות את מערכת הקירור - יצאתי מתוך הנחה שעניין זה כבר מאחורייך, ואתה מחפש סיבות אחרות להתחממות. אם מערכת הקירור תקינה, ומדובר ב D , רסס ליד סעפות היניקה חומר לניקוי קרבורטורים בזמן שהמנוע פועל על סרק. אם תהיה ירידה בטורים - סימן שהמנוע יונק אויר נוסף דרך האטם הדולף. ב D יש מחשב שמנסה לפצות על זה, ואז בנסיעה תהיה תערובת עשירה, ובטורים נמוכים - עניה, דבר שמתאים לתיאור שלך.

נמרוד

פורסם

הי נמרוד סליחה על הבלבול

אצלי זה אלקטרוני שנת 1972

את העניין עםסעפת היניקה סיימתי מזמן היתה כניסה מטורפת של אויר, החלפתי את כל הגומיות בסעפת ובדקתי וכעת המנוע לא מושך אויר כך שזו לא הבעינ כנראה.

איך לבדוק את מע' הקירור?

אני מפחד להתעסק עם הרדיאטור.

תודה על הרצון הטוב

פורסם

סדר פעולות:

קודם כל תבדוק מאוורר. יש לו קלאץ' ויסקוזי שנוטה להתקלקל אחרי זמן מסוים, תבדוק אם הוא אכן נכנס לפעולה ואם לא, להחליף קלאץ'.

דבר שני, מאוור חשמלי שעל רדיאטור המזגן, תבדוק אם הוא נכנס לפעולה ובאיזו טמפרטורה.

דבר שלישי, אם הרכב עבר רתיחה יכול להיות שיוניט החום נדפק. אם היתה רתיחה כנס למוסך שיבדוק לך טמפרטורה באקדח לייזר, לא ע"י בדיקת חום מים ברדיאטור.

הלאה, שים יד על הרדיאטור כשהרכב חם ותראה אם פיזור החום שווה בכל המקומות. אם לא, הרדיאטור לא תקין.

אם זה כך, חייבים להוציא רדיאטור ולנקות. זו לא בעיה גדולה כי למיטב ידיעתי זה רדיאטור מתכתי שאין בעיה לפרק ולהרכיב. מן הסתם יש לך סיבה שבגללה אתה מפחד מהרדיאטור...אם כך סביר שהוא לא תקין!

אין שום בעיה להחליף רשת, וזה אפילו מומלץ. הרדיאטור המקורי של מרצדס אכן מצוין, אבל היום ישנן רשתות של 3 שורות שאפשר להתקין בתוך המסגרת והן עושות עבודה פנטסטית. מנסיון, זה יפתור את כל בעיות ההתחממות - לתמיד...רק תבדוק שאין בעיה של עובי ומן הסתם אין. אם תצטרך בעל מקצוע שיעשה את העבודה אני אשמח להמליץ לך על אחד כזה.

אם כל זה לא עזר, ישנה בעיה במערכת ההצתה, כנראה מוקדמת מאוד. נכון שהמנועים האלה לא אוהבים חום ויש נטיה קלה לצלצולים, אבל צלצולים מאסיביים מצביעים בכל מקרה על מערכת הצתה לא תקינה. אם תרצה המלצה על בעלי מקצוע מעולים בתחום הזה, אתה מוזמן לבקש.

אם כל זה לא עזר, בעיה בראש מנוע. קל לבדוק את זה לפי צבע השמן ולפי הלחץ במערכת המים. בכל מקרה, זה שהרכב מתקרר בנסיעה זה סימן טוב אבל אם תמשיך לנסוע ככה הסימן לא יהיה כל כך טוב!

דבר אחרון: במרצדסים חדשים 100 מעלות זה תקין, בישנים ממש, אבל ממש לא. הישנים צריכים לעבוד על 80 מעלות, מקסימום 85-90 בעמידה בפקק ביום חם. לא יותר.

אגב, טעות נפוצה: הקו בשעון החום שבין ה 80 ל 120 הוא 100, לא 90. הרבה טועים בזה וחושבים שבין הקו לבין ה 120 זה 100.

אם אתה צריך עוד עזרה אתה מוזמן לבקש אבל בכל מקרה אל תסע ככה, זה מתכון להרס ראשים.

בהצלחה

איתן

• תוכן חדש...