Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן פולו 97

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם שוב,

אחרי הרבה לבטים וההודעה הזאת ירדתי מרנו קליאו B 2000 אוט'. אני חייב להודות שירדתי מזה בעיקר בגלל התגובות בפורום הזה.

אז בעקבות זאת....נסעתי היום לראות רכב אחר. הלכתי על פולקסווגן פולו. להלן הפרטים של הרכב:

שנת 97, גיר אוט' מנוע 1600 סמ"ק, יד 4 אך רק 118 אלף קילומטר (שיחסית לשנתון הזה זה באמת אחלה), הידיים הקודמות היו גם פרטיות, טסט עד 3-11 .

עשיתי סיבוב על הרכב והוא נראה על הכיפאק.

האוטו עולה 14,000

אשמח לשמוע תגובות שלכם על סוג הרכב הזה. אנא, רק מי שמבין באמת לכתוב - כי כמו ששמתם לב התגובות שלכם קובעות את ההחלטה שלי, פחות או יותר :)

תודה רבה

פורסם

בוקר טוב ידידי,

אני אישית חושב שעשית בשכל ואת האמת שהיתי בדילמה שלך ובעקבות תגובות בפורום ובאינטרנט בכלל על הקליאו B ואחרי ששאלתי כמה מוסכניקים החלטתי לא להכנס להרפתקאה ושמה קליאו.

בנוגע לפולו. כפי שאתה רואה ברשותי פולו (ה5 שברשותי מאז שהוצאתי רישיון) ואני יכול לאמר לך מראש שאני משוחד על הרכב הזה.

היתה לי פולו 98 אוטומטית לפני מספר שנים שנקנתה מנכה שהיה יד 1 עם 42 אלף ק"מ... הביצועים באוטומט סבירים לחלוטין למרות שכיום ברשותי פולו 97 ידנית 1600 סמ"ק ואני יכול להעיד שהרכב מהיר, יציב ומרגיש טוב בנסיעה. כיון שהמודל כבר ישן פחות מומלץ להתעסק באוטומט שעלויות הגיר עלולות להיות גבוהות (שאל האם הרכב עבר שיפוץ או החלפת גיר ומתי) ובכל מקרה הידנית עדיפה גם בפרמטר של תצרוכת דלק וגם תוכל למצוא אחת במודל הנ"ל במחיר זול יותר.

דבר נוסף, בנוגע לזה שהרכב יד 4 עם 114,000 ק"מ נשמע לי קצת תמוה ועם חשד למשחק בקילומטראז'.... דורש בדיקה מעמיקה.

מה לבדוק לפני קניה במיוחד בפולו?

אני לא יודע אם בכוונתך לבדוק במכון בדיקה (עלות של 450-600 ש"ח תלוי במכון) שלדעתי לא יתן לך מדד אמיתי, או אם אתה בודק במוסך

אבל שים לב לדברים הבאים:

1. הפלסטיקה הפנימית נוטה להתפרק ולא ניתנת לתיקון פרט להדבקה חוזרת של החלק (מחלה נפוצה) ואז המתגים של אורות האזהרה והפשרת חלון אחורי נוטים לא לתפקד כי הבסיס שתופס אותם שבור.

2. בדוק תקינות חלונות חשמל קדמיים! מנגון קומפלט נע בין 450-650 ש"ח לחלון.

3. בדוק שאין קפיצות בגיר בעת העברת הילוכים בנסיעה או ברוורס מה שיכול להעיד על גיר שחוק.

4. בדוק נוזל קירור וסימני קורוזיה אם ישנם.

5. שאל מתי בוצע החלפת טיימינג (שרשרת תזמון) - עלות החלפתו מתחילה מ-1000 ש"ח

6. שאל איפה בוצעו הטיפולים ודרוש קבלות ומסמכים. הרבה מה"פולואים" תוקנו אצל בני דודינו תוך שימוש בחלקים סינים זולים.

בכל שאלה אשמח לעזור.

שיהיה בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם
בוקר טוב ידידי,

אני אישית חושב שעשית בשכל ואת האמת שהיתי בדילמה שלך ובעקבות תגובות בפורום ובאינטרנט בכלל על הקליאו B ואחרי ששאלתי כמה מוסכניקים החלטתי לא להכנס להרפתקאה ושמה קליאו.

בנוגע לפולו. כפי שאתה רואה ברשותי פולו (ה5 שברשותי מאז שהוצאתי רישיון) ואני יכול לאמר לך מראש שאני משוחד על הרכב הזה.

היתה לי פולו 98 אוטומטית לפני מספר שנים שנקנתה מנכה שהיה יד 1 עם 42 אלף ק"מ... הביצועים באוטומט סבירים לחלוטין למרות שכיום ברשותי פולו 97 ידנית 1600 סמ"ק ואני יכול להעיד שהרכב מהיר, יציב ומרגיש טוב בנסיעה. כיון שהמודל כבר ישן פחות מומלץ להתעסק באוטומט שעלויות הגיר עלולות להיות גבוהות (שאל האם הרכב עבר שיפוץ או החלפת גיר ומתי) ובכל מקרה הידנית עדיפה גם בפרמטר של תצרוכת דלק וגם תוכל למצוא אחת במודל הנ"ל במחיר זול יותר.

דבר נוסף, בנוגע לזה שהרכב יד 4 עם 114,000 ק"מ נשמע לי קצת תמוה ועם חשד למשחק בקילומטראז'.... דורש בדיקה מעמיקה.

מה לבדוק לפני קניה במיוחד בפולו?

אני לא יודע אם בכוונתך לבדוק במכון בדיקה (עלות של 450-600 ש"ח תלוי במכון) שלדעתי לא יתן לך מדד אמיתי, או אם אתה בודק במוסך

אבל שים לב לדברים הבאים:

1. הפלסטיקה הפנימית נוטה להתפרק ולא ניתנת לתיקון פרט להדבקה חוזרת של החלק (מחלה נפוצה) ואז המתגים של אורות האזהרה והפשרת חלון אחורי נוטים לא לתפקד כי הבסיס שתופס אותם שבור.

2. בדוק תקינות חלונות חשמל קדמיים! מנגון קומפלט נע בין 450-650 ש"ח לחלון.

3. בדוק שאין קפיצות בגיר בעת העברת הילוכים בנסיעה או ברוורס מה שיכול להעיד על גיר שחוק.

4. בדוק נוזל קירור וסימני קורוזיה אם ישנם.

5. שאל מתי בוצע החלפת טיימינג (שרשרת תזמון) - עלות החלפתו מתחילה מ-1000 ש"ח

6. שאל איפה בוצעו הטיפולים ודרוש קבלות ומסמכים. הרבה מה"פולואים" תוקנו אצל בני דודינו תוך שימוש בחלקים סינים זולים.

בכל שאלה אשמח לעזור.

שיהיה בהצלחה.

שלום!

המון תודה על התגובה, אתה עוזר לי מאוד...

שמח לשמוע שיש לך נסיון מוצלח עם הפולו. בנוגע לקילומאראז' - איך אפשר לבדוק את זה?

בעל הרכב טוען שאבא שלו מכונאי ולכן אין לו את היסטורית הטיפולים של הרכב - זה אמור לשנות לי אם אני לוקח את הרכב לבדיקת מוסך ובבדיקה אין שום ממצא חריג?

ובנוסף אם אתה\חבר נוסף מהפורום יוכלו להמליץ לי על מוסך אמין ואיכותי באור יהודה והסביבה אני אשמח מאוד!

שוב תודה

• תוכן חדש...