Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תצרוכת דלק פונטו 98

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

הי חברים,

רציתי להתייעץ עמכם.

פונטו שנת 98, לאחר ראש מנוע וטיימינג.

בנסיעה מאור עקיבא לחדרה וחזרה, עם מזגן, נסיעה רגועה מבחינת הדוושה (לא לוחץ בגסות מאיץ עם המנוע בנעימות, לא עובר 90 בכביש מהיר, בתוך העיר לא עובר את ה50-55) הצריכה שלי היא 6.8, הגיוני?

אני אקפוץ למוסך להחליף מצטים למצטים מקורים של פיאט ופילטר דלק כי אין לי מושג מתי הוחלפו בפעם האחרונה (כמה לדעתכם זה משמעותי אגב?)

תודה מראש למומחים:)

פורסם

שים גם תוסף דלק איכתי אחרי החלפת פילטר דלק , והחלף גם פילטר אוויר.

בדוק צמיגים ולחץ אויר בצמיגים, בנוסף בדוק אם מערכת הפליטה סתומה ובמיוחד הממיר הקטליטי

אם אחרי כל זה הצריכה לא תשתפר תתחבר עם סקנר למחשב המנוע לבדיקה כללית של החיישנים

בהצלחה

פורסם

המון תודה על התגובה.

אגב, הרכב עבר טסט לפני כ 3 חודשים.

האם מוסך רגיל יכול לבדוק מערכת פליטה/ממיר קטליטי או רק מכון לאגזוזים?

במידה ומדובר בממיר קטליטי, איך היית מציע לנהוג? לפי מה שזכור לי המחיר תיקון הוא כמה אלפי שקלים.. (חשוב לי להוסיף, שאין קשיי סחיבה, המנוע סוחב בלי להתאמץ:))

* אוויר נבדק לפני מילוי אחרון. לא עזר.

* לגבי תוסף דלק - איזה היית ממליץ? והאם מוסיפים אותו כאשר מיכל הדלק ריק? או שלא משנה?

* לגבי המצתים/מסנן דלק - האם לדעתך מרגישים את השיפור או שזה זניח?

* לגבי פילטר אוויר - אשמח לקבל קצת מידע בנושא, היכן הוא ממוקם, מחירים בערך.

* לגבי סקנר למחשב, האם כל מוסך עושה זאת? מנסיונך, מה טווח מחירי הבדיקה?

* איזו צריכה תיחשב כצריכה משופרת/תקינה בתנאים שרשמתי? (מזגן, נסיעה בין אור עקיבא חדרה, שלדעתי נחשבת עירונית)

:)

רק בשורות טובות, ושוב, המון תודה על העזרה

פורסם

לפני שאתה נכנס להיסטריית תיקונים: איך ביצעת את בדיקת תצרוכת הדלק?

הדרך הטובה ביותר היא למלא מיכל מלא לחלוטין. לאפס את מד הק"מ הזמני/לרשום מ"ס ק"מ במד הלא מתאפס.

לנסוע עם הרכב עד שהמיכל מתרוקן (נותר רבע מיכל לערך). אז למלא שוב מיכל מלא, ולחלק את מספר הק"מ

שעברת במספר הליטרים שמילאת בפעם השנייה.

רק בדיקה כזו תיתן לך נתון מהיימן למדי של תצרוכת דלק. נסיעה קצרה, ובמיוחד עירונית, לא נותנת לך את התמונה

המלאה לגבי תצרוכת הדלק, ומדובר בנתון קיצון שלאו דווקא מייצג את מצב הרכב.

אם ביצעת את הבדיקה כפי שהצעתי, המשך בהיסטריית התיקונים... :wink:

פורסם

הי רפי,

בדקתי את התצרוכת יותר מפעם אחת, בכל פעם עשיתי בצורה שאמרת, חוץ למלחכות שהמיכל יהיה כמעט ריק:)

כל הנסיעות הן מחדרה לאור עקיבא וכו. גם לצריכה בעיר..זה המון, לדעתי, אבל אתה מקצוען:)

תוכל לעזור לי עם השאלות למעלה?:)

המון תודה

פורסם

לגבי פילטר דלק ומצתים זה בטוח מומלץ עלות כולל החלפה 150 ש"ח בערך

לגבי תוסף רק אחרי החלפת פילטר דלק, אישית ממליץ על גולדלייבל, שופכים על חצי טנק דלק נוסעים עד שהדלק יורד לאדום וממלאים מיכל מלא.

עלות פילטר אויר 25 ש"ח החלפה עוד כמה גרושים

ממיר קטליטי עולה 900 כולל החלפה +-, מוסך אמין יכול לבדוק אם הוא סתום/גמור , לא ממליץ לך לבדוק אצל אגזוזן כי הם מוכרים ממירים חדשים וזה גורם לאינטרס שלילי.

עלות התחברות לסורק תקלות 150 ש"ח אם מתגלה תקלה ואתה מתקן באותו המוסך הוא אמור לקזז לך חלק ניכר מעלות הסריקה.

כל מה שאמרתי אמור להוריד את הצריכה ל -1:12 בערך

אישית אני נוהג באונו 1.4 והיא צורכת ממוצע של 1:14.5 בנסיעה משולבת.

הכי חשוב לך למוסך שאתה סומך עליו, כל סעיף שרשמתי יכול להעלות צריכת דלק

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ההצעה שאני קיבלתי מהמוסך שלי,

פילטר דלק + שמן + החלפת מצטים (אני מביא מצתים מקוריים): 270 ש"ח כולל עבודה.

על העבודה הם לוקחים כ180 ש"ח.

חלקים למעט המצתים: 90 ש"ח

אנו נוסע היום למורשה כדי לקנות ממנו מצתים מקוריים.

פורסם

בפונטו שלי היתה צריכת דלק דומה בגלל שהמשאבת דלק היתה סדוקה קצת (ממש ממש קצת, בחיבור לאחד מהצינורות דלק). מאז ההחלפה הצריכה השתפרה ב50% בערך... המשאבה החדשה עושה רעש של נרגילה אבל אין בעיות בנתיים. (ואם יהיה את החלק החשמלי שמרתי מהמשאבה המקורית)

אצלי שפתחתי את המכסה של המשאבה מתחת לכיסא האחורי הייתי רואה שלולית דלק קטנה על המשאבה, ממליץ לך מאוד לבדוק אצלך אם יש שמה דלק אחרי נסיעה. אם יש זאת הבעיה שלך ולא מצתים, פילטרים וכל אלה שאצלי בכלל לא נגעתי בהם ולפי איך שהאוטו היה מטופל הם בטח המקוריים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

זה משהו שאפשר לבדוק לבד? איך אני פותח את המושב ומגיע לשם?:)

האם הרחת ריח של דלק שחשדת בגללו במשאבה?

פורסם

אחרי נסיעה ארוכה היו מריחים דלק לפעמים.

כדי להגיע מרימים את המושב של הכסא (מהחלק האחורי שלו, פשוט מושכים ללמעלה) ואז תראה מתחת מכסה עם 3 ברגים, פתח אותם ומתחת תהיה משאבת הדלק. אם זה לא יבש ונקי תתחיל לחשוד.

ובכלל לפי דעתי אם האוטו נוסע טוב (ועובר בדיקת זיהום?) אבל הצריכה ככה אז זה חייב להיות נזילת דלק ולא משהו שקשור בחיישנים/הצתה/הזרקה/מנוע וכו', כי שיש איתם בעיה אתה אמור להרגיש את זה בנסיעה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...