Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חגורה - מלאך מציל חיים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום שמעתי סיפור מחבר על תאונת דרכים שקרתה לו לפני חודשים מספר, והשלכותיה המזעזעות. הכל התחיל בערב יום שישי בו יצאו חמישה חברים לבילוי, ברכב טויוטה שדגמו לא רלוונטי כרגע למסקנה של האירוע. אחרי לילה ארוך ומסיבה מטורפת רוויית אלכוהול ומוזיקה, עלו כל החבר'ה לרכב במטרה לחזור הבייתה בשלום. הכל נראה ונשמע בסדר, הם לא תיארו לעצמם שעלול לקרות משהו בדרך, הרי, בסך הכל הם יצאו לבילוי קליל, קצת להתפרק מהצבא. ברכב היו נהג, נוסע לצידו (מסטול) ו-3 נוסעים במושב האחורי (מסטולים ושפוכים). הנסיעה התחילה באופן רגיל ביותר עם מוזיקה רגועה, כביש רטוב, גשם עדין וטמפרטורה נמוכה בחוץ. בשלב מסויים ככל הנראה החליט אחד החברים במושב האחורי כי הוא מעוניין לרדת באמצע הדרך על מנת לחבור לחבר אחר. לאחר שאיפשר לו זאת הנהג, במושב האחורי נשארו 2, כאשר חבר שלי במושב האחורי עם חבר אחר, ומקדימה הנהג והנוסע. אחרי מספר דקות של נסיעה, חבר שלי נרדם במושב האחורי. 10 דקות נסיעה זה מה שהפריד בין המיקום הזה לביתם הבטוח של הנוסעים. הדבר היחיד שהוא זוכר זה רעש חזק, עוצמתי, שקשה לתאר, אשר גרם לו להתעורר, לראות הכל הפוך, גשום ורטוב, ראשים מתעופפים באוויר, למספר שניות בודדות שניתן לספור על כף יד אחת.... ואחרי הרעש הזה, הוא כבר לא נשאר ער. הוא מספר כי המכה הקטלנית שקיבל גרמה לו לאבד הכרה. זהו הזיכרון היחידי שלו מהאירוע, ה-5 שניות הבודדות האלה. שבועיים וחצי שכב בבית חולים מחוסר הכרה עם דימומים במוח, שבר בגולגולת ופגיעות ראש חמורות. כשהוא התעורר, סיפרו לו שייאלץ לעבור ניתוח לא פשוט שבו סיכויי ההצלחה הם 90%. הוא היה חייב להיענות בחיוב על מנת להמשיך באורח חיים נורמלי. אחרי שהניתוח עבר בהצלחה, לקחו לבחור שבועות רבים עד שלמד ללכת מחדש, לכתוב מחדש, לרוץ, להתאמן, לנהוג ולחשוב כמו אדם נורמלי. אחרי שהבריא, הוא זומן לתחנת המשטרה לצורך מסירת עדות על התאונה. בחקירת התאונה התברר כי הנהג התנגש בעץ (ככל הנראה נרדם). כשנמסר לחברי כי הוא הפצוע הכי קשה בתאונה הזו, הוא שאל למה, ואז הוא החל להישאל על הפרטים הקטנים: "האם היית חגור בחגורת בטיחות?"; "היכן ישבת בדיוק ברכב? באיזה מושב?" ; "באיזו תנוחה ישבת"? כשענה, התברר לכולם מדוע חומרת הפגיעה הייתה כה גבוהה. תשובתו הייתה: "שמתי את החגורה מתחת לכתף... חבר שלי שירד במהלך הנסיעה, פינה לי מקום אז נשכבתי הצידה כדי שיהיה לי נוח... אחרי שנרדמתי שמעתי בום חזק ואז איבדתי הכרה"... הנוסע השני שישב במושב האחורי נפצע באורח קל בלבד, הנוסע שישב מקדימה נפצע קשה והנהג נפצע קל.

כתבתי את הסיפור הזה קודם כל מתוך רצון לשתף, ודבר שני מתוך רצון להראות ולנסות לחדד את הנושא הכאוב הזה, כי שימוש לא נכון בחגורת בטיחות יכול לפגוע ביעילותה ואף לגרום לנזק יותר גבוה. התאונה שלעיל קרתה במהירות גבוהה מאוד. חבר שלי היה חגור מתחת לכתף כשהוא שוכב. אם הוא לא היה חגור בכלל, הוא לא היה כאן איתנו. מצד שני - אם היה יושב וחגור כמו שצריך עם חגורה מעל הכתף, אולי היה נפצע באורח קל בלבד, כמו החבר שישן לידו. היום הבחור מתפקד כרגיל, שלם ובריא, למי שמתעניין. לנהג נשלל רישיון הנהיגה לשנה וחצי, ועוד חצי שנה על תנאי. כמובן שעשה טעות מרה (שעלתה לכולם) כשהחליט לעלות על ההגה עייף, אבל הנקודה שאני רוצה להעביר בסיפור הזה היא עניין החגורה. שימוש לא נכון בחגורה או אי חגירת חגורה, מחמיר את תוצאת התאונה באופן ניכר.

אל תגידו "לי זה לא יקרה". גם קבוצת החברים הזו הייתה בטוחה שהם יגיעו הבייתה והכל יהיה בסדר.

אף אחד מהנוסעים לא תיאר לעצמו שנסיעת בילוי תיגמר כך.

חגרו חגורת בטיחות - חגורה מצילה חיים!

Xbox12341

פורסם

ללא ספק חגורה היא הדבר חשוב ביותר.

חבל ומצער לראות שיש אנשים לא מודעים שלא מבינים את העניין, וכמה שזה נשמע רחוק ולא מציאותי לחלק מהאנשים, יש עדין חלק נכבד מהאוכלוסיה שלא חוגרת חגורת בטיחות.

חברים, לפני שמתניעים מוודאים שכולם חגורים בצורה הולמת ולא בקומבינות למיניהן...

בנוסף, בבקשה תשמרו מרחק (רציני, לא 2 מטר) מהרכבים שמקדימה, תאמינו לי שאף אחד לא ימות אם תגיעו 5 דקות יותר מאוחר.

בבקשה תחסכו למשפחות את הצער המיותר הזה...

פורסם

בהחלט , יאן לי כוח לספר את כל הסיפור שראיתי בנושא הזה (אולי מופיע בפורום איפשהו)

אבל בקצרה:

סובארו חתכה משאית , בסובארו 4 אנשים , אחד הגיע למצב כל כך חמור שקשה היה להבין איפה הפה שלו כדי לנסות להחיות,אחד היה כלוא ברכב והרגשנו את בדופק שלו הולך ונחלש , והשלישי מת במקום .

והרביעי?

הוא היה הנהג, היחיד שחגר .

רסיס זכוכית עשה לו שריטה מעל העין.

אם גם חבריו היו חוגרים אולי הם היו בחיים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
הוא מספר כי המכה הקטלנית שקיבל גרמה לו לאבד הכרה.

מכה קטלנית הינה כזו שגרמה לקטל - קרי, להרג. אם הוא היה סופג מכה קטלנית, הוא היה נהרג. סתם לידע כללי.

ובהקשר לשרשור - אכן, חגורה מצילה חיים, וכל מי שנוסע או מתיר לאדם אחר לנסוע בלעדייה הינו שוטה גמור.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

רק לא התייחסת לנקודה של העייפות שהיא הגורם העיקרי לתאונה הזאת.

ואם כבר נוסעים בשעות האלה לפחות שאחד החברים הנוסעים יהיה פכח וער.

פורסם
רק לא התייחסת לנקודה של העייפות שהיא הגורם העיקרי לתאונה הזאת.

ואם כבר נוסעים בשעות האלה לפחות שאחד החברים הנוסעים יהיה פכח וער.

דווקא כתבתי על הנהג עייף, אך כנראה כשהגעת לשורה המתאימה, עינך סטו ממנה או שלא הבנת נכון את הכתוב. בכוונה נתתי דגש לחגורה ("מזעור נזקים במקרה של תאונה").

מכה קטלנית הינה כזו שגרמה לקטל - קרי, להרג. אם הוא היה סופג מכה קטלנית, הוא היה נהרג. סתם לידע כללי.

ובהקשר לשרשור - אכן, חגורה מצילה חיים, וכל מי שנוסע או מתיר לאדם אחר לנסוע בלעדייה הינו שוטה גמור.

צודק, המונח קטלני לא מתאים לכאן, אלא "קשה". אני מניח שבמהירות כזו, בלי חגורת בטיחות כלל, המכה הייתה יכולה להיות קטלנית.

Xbox12341

פורסם

xbox12341 תודה על השיתוף עימנו, קראתי את מה שכתבת, עצוב לקרא כל פעם מחדש על תאונות דרכים, על הנפגעים ועל השיקום הארוך וההתאוששות לאחר תאונה כזו.

מדהים איך שאנשים לא לומדים, וכמה שיסבירו להם שחשוב לחגור, שאפשר לקבל קנס כספי על כך, שאפשר להפצע קשה או לההרג, אנשים עדין בוחרים לא לחגור.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בדיוק כמו שאנשים בוחרים שלא לעבור קורס בנהיגה מתקדמת שיכול להציל את חייהם,

בדיוק כמו שאנשים לא הולכים לרופא אלא מחליטים לקחת תרופות על דעת עצמם,

בדיוק כמו הרבה דברים...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
ללא ספק חגורה היא הדבר חשוב ביותר.

חבל ומצער לראות שיש אנשים לא מודעים שלא מבינים את העניין, וכמה שזה נשמע רחוק ולא מציאותי לחלק מהאנשים, יש עדין חלק נכבד מהאוכלוסיה שלא חוגרת חגורת בטיחות.

חברים, לפני שמתניעים מוודאים שכולם חגורים בצורה הולמת ולא בקומבינות למיניהן...

בנוסף, בבקשה תשמרו מרחק (רציני, לא 2 מטר) מהרכבים שמקדימה, תאמינו לי שאף אחד לא ימות אם תגיעו 5 דקות יותר מאוחר.

בבקשה תחסכו למשפחות את הצער המיותר הזה...

מילים כאבן!

כ"כ נכון, צריך סבלנות בכביש!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אין ספק שאין ערוך לחגורת בטיחות שמצילה חיים אך לפלא בעיניי איך כל המגיבים שכחו את הפרסומת שריצדה ארוכות

" אם שותים לא נוהגים "

פורסם

חשבתי שזה היה "אם רוסים לא נוהגים" :lol:

ובנימה יותר רצינית, היה לי מכר שנהרג לאחר שהרכב התהפך, הוא לא היה חגור ועף מהרכב!

אגב, חברו שישב באותו צד (מקדימה) יצא עם שתי שריטות שאפילו לא השאירו צלקת!

באמת חבל שלא מעט אנשים לא מודעים לחשיבות הכל כך רבה בנושא חגורת הבטיחות.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

לנהוג בלי חגורה מרגיש לי כאילו אני יושב על הגג של האוטו וכל סיבוב/בלימה יכולים להעיף אותו כיבינימט.

פורסם
קונדסון, אל תשווה פעולה שלוקחת אולי 5 שניות למשהו שעולה כמה מאות ש"ח.

מה זה החיים שלך ושל יקירייך לעומת כמה מאות שקלים ?

• תוכן חדש...