Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם, הרי אפשר להגיב גם בלי, וממש לא בא לנו להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

S^M

האם ניתן להשאיר בצק שמרים להתפחה ללילה שלם?

Recommended Posts

בתנאי שהוא מכוסה בניילון נצמד.

האפשרות השנייה היא להכניסו למקרר, אבל נראה ששם התפיחה איטית יותר.

 

האם הבצק לא יתקלקל במשך הלילה?


Insane things comes from insanely people.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

נו, התשובה בגוף השאלה - במקרר.

אל תשאיר אותו לזמן כל כך ארוך לא בקירור, הוא יחמיץ.

בבוקר תוציא אותו תן לו שעה והוא יתרומם יופי יופי


I'm in an abusive relationship with life. It keeps beating the hell out of me, and I'm too much of a coward to leave - H.Simpson

 

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

ביום שבת היתה תוכנית של אהרוני על פיצות, הוא הדגיש שכדאי לתת לבצק אפילו יום שלם במקרר עם ניילון נצמד, אם אפשר.


עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי הרידוד והתפיחה, אפשר גם להקפיא!


:turn-l:

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

כל הרעיון הוא - שאני מעוניין שהבצק ימשיך לתפוח גם במקרר.

האם הוא תופח או שמה הוא רק נשמר שם ואת שאר ההתפחה לבצע בחוץ לכמה שעות? (הוא כבר תפח די הרבה לפני ההכנסה למקרר).


Insane things comes from insanely people.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

לילה שלם במקרר הבצק ימשיך לתפוח.


toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר גם לילה שלם מחוץ למקרר !

לא יקרה כלום. השאלה אם אתה אופה אחרי התפחה אחת, שנייה או שלישית.

אני אוהב מאד את הטעם החמצמץ הקל שיש ללחם שהוכן מבצק שהותפח זמן רב ונאפה אחרי התפחה שניה

כאשר אני כמעט ולא לש את הבצק אחרי תפיחה ראשונה.

 

הטעם שלו מאד מזכיר טעם של לחמניות שהייתי אוכל כילד עם השוקו.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

הריח החמוץ זה החומצות שמייצרים שמרים. החומצות האלה מוסיפות המון טעם לבצק. לדוגמא לחמים איכותיים אופים בתפיחה איטית בטמפרטורה נמוכה במטרה לאפשר לחומצות להתפתח מצד אחד ומצד שני לא לתת לשמרים להתפיח את הבצק יתר על המידה מה שפוגע ביציבות הלחם. 

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

בניגוד לחששות של 90 אחוז מבני האדם, שמרים הם יצורים ידידותיים שקיימים בכל מקום, החל מהאויר שאנחנו נושמים עד האוזניים של הכלבים שלכם.

ספציפית לגבי השאלה של פותחת השרשור, אין שום חשש להשאיר בצק להתפחה בחוץ.

הכנה של באגט צרפתי (בשיטה מסורתית, ידנית כמובן) כוללת התפחה והחמצה ראשונית של 12-24 שעות.

לכן, אין חשש.

הבדלים של בצק צעיר לעומת בצק בוגר הם בטעם כמובן, בצק צעיר הוא יותר בצקי ומתוק מאשר בצק בוגר שהאופי שלו הוא יותר אוורירי וחמצמץ.

באופן אישי, אני מעדיף התפחה ראשונה של 2-4 שעות בחוץ כתלות במזג האויר ולתת לשמרים לאכול טוב את הסוכר.

התפחה שניה של שעה-שעתיים ולתנור.

 


"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

מה זה ידידותיים, ניסית פעם לשים אותם בכ*ס? 


אתה כנראה עם קצת גנטיקה פלסטינית בדם אם אתה מנסה למכור לנו סיפורים על הרעשה ארטילרית פעם שלישית רצוף בגילך.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

צחקתי על אמת!

בטוח יש איזשהו אתר קינקי כמו 2girls1billionyeast או משהו בסגנון.


"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
לפני 2 שעות, nitch כתב:

מה זה ידידותיים, ניסית פעם לשים אותם בכ*ס? 

 

ברור, ככה אני מודד אותם לפני שאני שם בבצק.

 

 

Picture1.png

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תודה 1

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...