Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

העובדה שאין סט החלפה מלא של 1 ל-1 לבולמים אלא דרך אינסרטים לקדמיים,גרמה לי להסס ולהמשיך לבחון את המצב.

הסתכלות מקרית בתושבות הגומי של מוט ה-"אנטי רול" האחורי גרם לי הפתעה לא נעימה (וגם נעימה-"מצאתי")

התושבות נראות "אכולות" ומתפרקות בצורה בולטת מאד (יחסית לגיל הרכב והמרחק שעבר)ומעידות על מאבק "איתנים" בין הגומי למוט עצמו.

בהתיעצות עם קרוב משפחה שעוסק בתחזוקת רכבי שטח יעודיים,קיבלתי חיזוק שכנראה זאת הבעיה הראשית שגורמת לתגובה לא עקבית של הרכב בפניות ארוכות ושעצם בלאי הגומי שבא עם הזמן,הוא שגרם לפעולה לינארית יותר של מכלול האנטי רול ולשיפור ההתנהגות עד עצם היום הזה(מאז ההודעה הקודמת,חל שיפור נוסף)

מלבד החלפת התושבות האחוריות ואולי גם נוספות מלפנים למשופרות,חשבתי להחליף קפיצים בלבד מסוג אייבך פרו שנכתב עלייהם שהם מתאימים לפעולה עם בולמים מקוריים אך תיתכן הנמכה של 20-30 מ"מ.האם הנמכה שכזאת באמת עלולה "לגמור" לי את הבולמים ומהר? 

קראתי חוות דעת בפורום שמתנגדות בחריפות להתקנת קפיצי הנמכה עם בולם מקורי אלא שאני לא בטוח שהאייבך פרו עונים להגדרה של קפיצי הנמכה...

אבקש את חוות דעתכם:?

תודה מראש

gprr

פורסם

כתבתי לך, כבר מניסיוני - יש לי אייבך פרו, הם קשיחים ב 25-30% מהמקוריים, הבולמים "יסבלו" עד שישבקו

בטוח שחיפשת טוב, לדעתי אין מצב שאין סט בולם-קפיץ לרכב כזה ...

אם מה שמצאת נכון, תנסה להתקין תושבות קשיחות יותר למוטות מפוליאטילן, אולי זה יספק אותך ויחסוך לך הוצאות גבוהות.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
כתבתי לך, כבר מניסיוני - יש לי אייבך פרו, הם קשיחים ב 25-30% מהמקוריים, הבולמים "יסבלו" עד שישבקו

בטוח שחיפשת טוב, לדעתי אין מצב שאין סט בולם-קפיץ לרכב כזה ...

אם מה שמצאת נכון, תנסה להתקין תושבות קשיחות יותר למוטות מפוליאטילן, אולי זה יספק אותך ויחסוך לך הוצאות גבוהות.

תודה ליאור

לגבי התושבות:נראה שלPITSTOP יש כאל של PWOERFLEX

לגבי הבולמים:

לבילשטיין יש סט קוילאובר לכל נפחי המנוע האחרונים של האימפרצה(B3) והוא B16 והמחיר בחול מעט פחות מ-2000 אירו(סט מלא 1ל-1)

לקוני יש אבל הקדמיים מצריכים השחתה של המקוריים ושימוש במארז שלהם והשווי בארץ כמו 4500 ש"ח.

ל-KW יש לפי הפרסום שלהם קוילאובר וריאנט 3(התמונות לא מראות שזה באמת תואם מלא) שגם עולה יקר.

ל-TEIN יש סט קוילאובר לדגמי WRX Sti, GRF

אבל לאף אחד אין סט בולמי מונוטיוב בלבד טובים ופשוטים ובמחיר שפוי:cry: "אפילו" KYB הייצרן המקורי:twisted: "אין לו" אף בולם שמתאים לרכב.

כעת עם שחיקת התושבות, האוטו מרגיש לעתים תחת לחץ פשוט נהדר ומדהים עם נדנוד אפסי או מינימלי ובכללי,הנוחיות ובליעת הבאמפים מדהימה גם לאחד כמוני שהיה בעלים של 306:-D

סובארו הלכה רחוק עם "מתן" הזכויות לייצור וחסימת המידע על חליפיים(אפילו של הייצרן המקורי (KYB) שאפילו חיפוש ברשת עם המלים "מימדים של בולם זעזועים לאימפרזה 2008-2010" הניב קישורים אבל אם הודעות שגיאה בלבד.....אני מכיר חסימות כאלה וזה לא מקרי.

gprr

פורסם

מצד אחד אתה רוצה נח וזול, מצד שני הולך על הסדרות הכי יקרות (B16 או KW_V3)

תנסה ללכת על סט זול ויחסית נח של קפיץ בולם, תרים טלפון ליבואן של בילשטיין או WEITEC (פיטסטופ) או חפש סחורה אחרת

למשל, הנה מק"ט של קוני, שני הבולמים מתכווננים

עכשיו תתאים קפיץ תואם (של אייבף פרו) וסע לשלום

Impreza Impreza 1.5, 2.0, 2.0D, 2.5WRX excl. WRX STi

Front: for original struts only, excluding mono-tube inverted strut design10.07-Sportknob.gifdiamondfill.gif8610-1453Sportknob.gif8010-1055Sport

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
מצד אחד אתה רוצה נח וזול, מצד שני הולך על הסדרות הכי יקרות (B16 או KW_V3)

תנסה ללכת על סט זול ויחסית נח של קפיץ בולם, תרים טלפון ליבואן של בילשטיין או WEITEC (פיטסטופ) או חפש סחורה אחרת

למשל, הנה מק"ט של קוני, שני הבולמים מתכווננים

עכשיו תתאים קפיץ תואם (של אייבף פרו) וסע לשלום

Impreza Impreza 1.5, 2.0, 2.0D, 2.5WRX excl. WRX STi

Front: for original struts only, excluding mono-tube inverted strut design10.07-Sportknob.gifdiamondfill.gif8610-1453Sportknob.gif8010-1055Sport

אני מתנצל עם לא הבהרתי כמו שצריך - הבאתי דוגמאות בולמים יקרים שאין בדעתי לרכוש.אם היו קוני תואמים מלאים והם לא(בדוק רק אינסרטים קדמיים),אז הייתי קרוב לזה.

לו היה מונרו רפלקס למשל,הייתי מאושר ושם קיט אייבך כמעט בלי להסס.

gprr

• תוכן חדש...