Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ בהעברת בעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

מצאתי פיאט פונטו שנת 2001, עם 110 ק"מ (אוטומטית) יד רביעית.

נראת סבבה לגמרי, הצלחנו לרדת מעט במחיר ל14000 ש"ח.

הרכב לא רשום על שם המוכר אלה על שם בת הדודה שלו, בגלל שאני לא מכיר באופן אישי את הבן אדם,

ביקשתי שהיא תגיע או שתמסור לו תעודת זהות שלה לייפוי הכוח.

הוא אמר שהיא גרה רחוק, והציע שהוא יעביר את הרכב על שמו (אני עדיין לא יודע איך הוא יצליח לעשות את זה בלי התז שלה, אבל אוקי) ואז אני והוא נוכל להעביר בעלות בדואר בלי תז שלה כי זה יהיה כבר על שמו.

1) האם כדאי לעשות זאת בשביל הזהירות אבל במחיר של להפסיד עוד יד (אני כבר יהיה היד ה6 במקום ה5).

פורסם

ההתעקשות שלך על ייפוי כח, או לחילופין שבעלת הרכב תגיע לבצע את העסקה - נכונה. אל תתפשר !

(נראה כמו סוחר, מה גם שמוכן להעביר בעלות על שמו - בעלות לסוחר איננה נחשבת במניין הידיים שעבר הרכב).

עצתי לך - חפש רכב שהמוכר הוא בעליו ולא מי ש"מנסה" להיות הבעלים.

alfa 156 2.5.

פורסם

הי חולגי,

קודם כל המון תודה על התגובה המהירה!

אני מתכוון לקחת את הרכב לבדיקה בכל מיקרה לפני קנייה (בדקתי אותו עם חבר טוב שהוא מכונאי אבל עדיין), ככה שפחות חשוב לי אם מדובר בסוחר או לא, אני לא מוותר ובודק את הרכב לפני הקנייה בכל מיקרה.

הוא הציע להעביר את זה על שמו אבל אמר לי שאני אאבד ככה יד (את הרגלים שלי והגב אני מבקש לשמור), אני מניח שאם הוא היה סוחר הוא לא היה אומר לי שאאבד יד.

אני טועה?

בקצרה, ובלי לבלבל לך יותר מדי את המוח,

אם הוא מוכן להעביר את זה על שמו אזי אני לא צריך להיות מוטרד למעט ההפסד של עוד יד, אמת?

פורסם

לי כל הסיפור לא מריח טוב - המוכר משום מה לא רוצה שתפגוש את "בת הדודה".

אני גם לא חושב, שכדאי לך להפסיד יד (במיקרה שלא מדובר בסוחר).

אתה אמרת, הוא צריך ת.ז. של בעלת הרכב + ייפוי כח, כדי להעביר את הרכב על שמו - למה הוא לא יכול להיות רק מיופה כח?

הרי לא צריך להביא את בת הדודה פיסית לדואר.

אני לא מבין, הם מוכרים רכב ולא מוכנים להביא את המסמכים הדרושים כדי להעביר בעלות?

אם החלטת להמשיך,

בנוסף לבדיקה במכון שאתה בוחרו ורצוי רחוק מה"מתווך", תבדוק טוב ברשם המשכונות ובמשרד הרישוי לגבי שיעבודים,

תוודא שמספר המנוע זהה לזה שברשיון ועוד.. להסתכל ב 7 עיניים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אגב,

הגעתי אליו אחרי שראיתי לא פחות מ12 פונטו..

רובם ככולם היו מוזנחות, ובמצב גרוע מאוד למרות המודעות הכתובות "במצב מעולה, כמו חדש".

יצא לי לראות פונטו אחת שנת 2000 במצב מעולה, אבל היו עיקולים על הרכב, אז ויתרתי.

בגלל זה, באמת חשוב לי להתייעץ ולשקול את האפשרות כי סוף סוף זה רכב טוב. (בהנחה שהבדיקה מעבר לכסתח הרגיל תהיה סבבה)

פורסם

נשמע לי מגוכח.

חוץ מזה, היא גרה רחוק, אז תחכה: שתשלח יפוי כוח בדואר רשום תוך יומים תעבירו בעלות וזהו. או שתעלה על רכבת גם אם אתה בב"ש והיא בנהריה תוך 3 שעות היא אצלך, או אפילו תתקדמו לקראתה. אין כאן שום מקום לשום קומבינה אחרת.

משהו לא ניראה לי "כשר" בסיטואצייה הזו: גם הוא צריך יפוי כוח ממנה או ת.ז שלה, בכדי להעביר על שמו. אני הייתי מדלג על הרכב אלא אם יתברר שזה סתם "טימטום" שלהם. אל תהייה פתי, ואל תהייה פזיז שלא תצטער על כך מאוחר יותר.

עצתי כפי שאמרו לפני, המשך הלאה אתה תמצא בסוף.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
לי כל הסיפור לא מריח טוב - המוכר משום מה לא רוצה שתפגוש את "בת הדודה".

אני גם לא חושב, שכדאי לך להפסיד יד (במיקרה שלא מדובר בסוחר).

אתה אמרת, הוא צריך ת.ז. של בעלת הרכב + ייפוי כח, כדי להעביר את הרכב על שמו - למה הוא לא יכול להיות רק מיופה כח?

הרי לא צריך להביא את בת הדודה פיסית לדואר.

אני לא מבין, הם מוכרים רכב ולא מוכנים להביא את המסמכים הדרושים כדי להעביר בעלות?

אם החלטת להמשיך,

בנוסף לבדיקה במכון שאתה בוחרו ורצוי רחוק מה"מתווך", תבדוק טוב ברשם המשכונות ובמשרד הרישוי לגבי שיעבודים,

תוודא שמספר המנוע זהה לזה שברשיון ועוד.. להסתכל ב 7 עיניים.

אתם תותחים אחד אחד, איזה תגובות מהירות, איזה כיף:)

בדקתי ברשם המשכונות לפני כשעה, אין משכון.

במשרד הרישוי לא בדקתי, אני יוצא מהנחה שבדואר לא יתנו להעביר בעלות אם יש עיקולים על הרכב.

בקיצור , דיכאון, אני מחפש רכב, תחזיקו חזק..לא פחות מ7 חודשים.

אולי בשביל לא לאבד עוד יד, כדאי להשיג מגרש, שהמוכר ישלם לו 200-300 שח כדי שיעבירו על שמו ואז על שמי דרך משרד הרישוי?

למרות שבתכלס, עוד יד, זה רק אובדן של 700-800 שח במחירון, אז אני באמת כבר לא יודע מה שווה יותר או פחות :(

פורסם

בס"ד

בקיצור, לא כדאי אלה אם הוא יהיה רשום כבעלים של הרכב.

השאלה, אם אז כבר יהיה שווה לקנות את הרכב ב14000 ש"ח, המחירון שלו גבוה יותר עדיין.

פורסם

תשמע, הסתכלתי עכשיו בלוח יד 2 על פונטו ספייס 2001 - גם המחיר (14 אלף ש"ח) נראה לי נמוך בצורה חשודה,

במיוחד בשביל הקילומטאז' שרשמת. אפילו אם מדובר ביד רביעית, זה נראה זול מדי, אתה הרי יודע - הרכב הזה די מבוקש.

תראה לבדך:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=38&SubModelID=1404&FromYear=2001&UntilYear=2001&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

אולי שיחקו עם מד אוץ (אתה יכול לבדוק את זה רק בעזרת תיעוד הטיפולים בהתאם לקילומטראז'), אולי הרכב היה פעם בהשכרה (בודקים במשרד הרישוי ביחד עם בעל הרכב - במיקרה שלך זאת בעיה), בדיקת שלדה - חובה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תשמע, הסתכלתי עכשיו בלוח יד 2 על פונטו ספייס 2001 - גם המחיר (14 אלף ש"ח) נראה לי נמוך בצורה חשודה,

במיוחד בשביל הקילומטאז' שרשמת. אפילו אם מדובר ביד רביעית, זה נראה זול מדי, אתה הרי יודע - הרכב הזה די מבוקש.

תראה לבדך:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=38&SubModelID=1404&FromYear=2001&UntilYear=2001&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

אולי שיחקו עם מד אוץ (אתה יכול לבדוק את זה רק בעזרת תיעוד הטיפולים בהתאם לקילומטראז'), אולי הרכב היה פעם בהשכרה (בודקים במשרד הרישוי ביחד עם בעל הרכב - במיקרה שלך זאת בעיה), בדיקת שלדה - חובה.

הי, הרכב היה יד ראשונה בהשכרה (הוא אמר לי את זה וגם כתב את זה במודעה לא הסתיר), הוא פירסם אותו ב15500.

לגבי הקילמוטרג, אני לא חושב שגם במכון בדיקה יוכלו להגיד לי אם שיחקו איתו,

אני כן יודע, שעשו לרכב ראש מנוע לפני שבוע וחצי, והמכונאי החבר שבדק לי אמר שהרכב סבבה, אבל בכל מיקרה אני לא אוותר על בדיקה במכון.

לגבי המחיר החשוד, אני לא יודע, אתם התותחים:)

היא יד רביעית, דהיינו אני יהיה יד חמישית, במחירון של יד 2 המחיר צריך להיות 17100 ש"ח (כולל הפחתה של השכרה והעובדה שהוא (או בת הדודה שלו, אשתו,נכד,נכדה) יד רביעית).

ההבדל בין המחיר שהוא הסכים 14000 ל17100 הוא 3100 ש"ח.

פורסם

זה לא רק אובדן של כ1000 ש"ח במחירון, זה גם ערוב נתונים (יד 5 מהשכרה) שימנע מרבים אפילו להתקשר אליך.

ד"א כמה זמן הוא מפרסם את הרכב? זה יכול להסביר כמה תהיות.

כמו כן ראש מנוע לפני שבוע וחצי? הרכב כנראה עבר התחממות ואתה אפילו לא יודע אם פתרו את הבעיה, זה יכול לחזור עוד שבוע ועוד חודש, למה לך? (אם זה היה לפני חצי שנה אז לפחות היית יודע שהבעיה נפתרה ואז היה לך יותר שקט)

אני מבין ללבך, אבל עשה לעצמך טובה גדולה: רד מזה. יש מספיק מבחר אפילו לרכב הדי מבוקש הזה, בכדי שלא תכניס את עצמך לסיטואציות כאלו.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...