Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי לשים טורבו לרכב שבשרותי ללא חיזוק מנוע וכו'.. פשוט תוספת הטורבו

אפשר לדעת מה העלויות והסיכונים?

מדובר בהאצ'בק 99 1.4 ידנית

פורסם

אני משאר שהוא מדבר על עונדה סיויק, תלוי מה אתה רוצה מהרכב שלך, איזה סוג טורבו, שאליו מתלווה קולר חזית, ניהול מנוע שונה מהמקורי, צנרת לטורבו, ועוד כמה חמוצים, קיצר סיפור לא זול, כדי להתחיל דבר כזה בכלל, אתה צריך להיות אחרי יישור קו מוחלט, אחרת מה הטעם, תהיה ספציפי יותר לגבי הציפיות שלך.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

*** תוכן ההודעה נמחק. נא לכתוב .. עם.. סימני .... פיסוק ..... ולא עם נקודות ... משונות של צ'אטים ... של כיתה ג' ****

פורסם

נגיד והוספת את הכוח שרצית, עכשיו תצטרך לעשות שינויים בשלדת הרכב כדי להוריד את הכוח לגלגלים, גם תצטרך לשנות את מערכת הבלימה, שתתאים לכוח המנוע החדש, בקיצור אתה מבין את הנקודה, צריך תקציב בעל 5 ספרות ולא פחות מזה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לא בטוח שזה נכון, אבל מישהו אמר לי פעם שאצלנו בהאצ'בק 99 יש ברקסים זהים לסיוויק 1.6 הרגילה. (בהאצ'בק משנים קודמות הברקסים קטנים יותר).

אם זה נכון, תוכל פשוט להחליף את המנוע לאחד ממנועי ה1.6 VTEC שמגיעים להספק של 120+ כ"ס ומתאימים לרכב כמעט ללא שינויים, ואז גם לא תצתרך לשפר בלמים. בקיצור, 30+ כ"ס שיפור בעלויות הכי זולות שאפשר לדעתי.

בהצלחה.

פורסם

אני מאמין ששידרוג למנוע VTEC לא יהיה מאושר לרכב הזה.

תקן אותי אם אני טועה.

בכל אופן טורבו זה לא פשוט לקנות את הטורבו עצמו לחבר לו 2 צינורות וזהו, זה דורש עוד הרבה דברים מסביב שעלותם לבד תעלה לך מחיר מכובד,במידה ואתה לא עושה לבד, קח בחשבון שעבודה של מוסכניק תעלה לך גם מחיר מכובד.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

*** תוכן ההודעה נמחק. נא לכתוב .. עם.. סימני .... פיסוק ..... ולא עם נקודות ... משונות של צ'אטים ... של כיתה ג' ****

פורסם

מנוע 1.6 לא מאושר באופן חוקי לרכב, אבל אתה תמיד תראה יותר חוקי ממנוע שהוסיפו לו טורבו (יותר סיכוי "להחליק" בדיקה של בוחנים). מה גם שהמנוע "נכנס" למקום שלו כמעט ללא שינויים ונראה מאוד דומה למנוע הקיים שלך. זה יכול להראות כל כך מקורי שרק מי שמכיר, או מי שיבדוק לך את מספר ודגם המנוע, יבין שהחלפת מנוע. בנוגע לגיר, אתה יכול להישאר עם הגיר הקיים, הוא מתאים בלי בעיה. בנוגע לקלאץ', הקלאץ של ה1.4 בעל שטח פנים קטן יותר ולכן "יגמר" מהר יותר בעבודה עם המנוע החזק יותר. עליך להחליף גלגל תנופה וקלאץ' לכלאה המתאימים למנוע 1.6.

פורסם

פורסם
לבד אחי, זה גם כיף וגם יש לי ניסיון אולי לא כמו שלכם אבל יש לי ניסיון עדין ברכבים בעבודה במוסך..

וחוץ מזה גם יש לי במשפחה עוד הנדסאי רכב רצינים ביותר בתחום וגם מנהל מוסך..

אז לדעתי העניין של העבודה יהיה פשוט מאוד הבעיה היא התקציב שלי..

--- ושאתה אומר מנוע VTEC יעני אתה מתכוון למנוע V נכון? זה לא מנוע טורי..

ובקשר לחוקיות שלו יש פה אנשים אם ניסיון בקשר לחוקיות שלו?

ועוד משהו.. נגיד ואני שם מנוע 1.6 או 1.8

חובה להחליף גם גיר? או שאפשר להשאיר גיר? הוא יעמוס בעומס?

והקלאץ צריך להחליף או שהוא יעמוד בעומס גם כן?

תנו לי עוד פרטים בבקשה..

:shock: פעם ראשונה שאני שומע (רואה) כזה דבר!

ה-VTEC המדובר זה בסה"כ, תיזמון שסתומים משתנה שמתנהל ע"י חיישן שיושב בקירוב לראש מנוע, שמעל סל"ד מסויים הוא נכנס לפעולה (נכנס פין קטן כזה בפולי של הגל זיזים) שגורם לפתיחה יותר גדולה של השסתום. להמשיך?

אותו עיקרון ה-VVTI של טויוטה.

וזה עדיין מנוע 4 צילינדר טורי.

לא חוקי.

והגיר יעמוד בעומס.

והקלאץ יחזיק.

פורסם

חבר מה שרוצים להגיד לך פה , שזה עסק לא קטן וסיבוך מוח אתה תצטרך זמן כסף וסבלנות .

וזה אולי ניראה לך פשוט לחבר את הטורבו וכול המכלול מסביב אבל הבעיה זה הקיונים .

זה שווה את ההשקע ואת הזמן.

כמו שאמרו לך פה חברים תחסוך סכום כסף נכבד ואז תתחיל בתהליך .

בהצלחה . :wink:

פורסם
אהבתי את הפירוט בקשר לVTEC , ואם אני משתמש במנוע רגיל 1.6 זה יהיה חוקי מבחינת בוחן?

לא.

העניין הוא כזה שמבחינה חוקית, לא ניתן, כי בארץ לא ייצאו הונדה סיויק מהשנתון שלך 1.6 בגרסאת ה-3 דלתות.

לא משנה עם זה "ויטק" או לא.

פורסם

פורסם

בדגמים הישנים כבר יש מנוע 1.6 ויטק.

אצלי למשל דגם D16Z6 SOHC.

אין דבר כזה מנוע VTI אמיתי או לא,מנוע VTI תמיד היה 1.6 DOHC.

היו כמה דגמים:B16A שהפיק 160 כ"ס והיה B16A2 שהפיק 170 כ"ס.

היו עוד אבל אלה הכי נפוצים.

ה1.8 שדיברת עליו זה B18C שהיה באינטגרות טייפ אר שאין בכלל בארץ.

לייבא אחד כזה בעיה.

המלצה שלי:תקנה מנוע D16+טורבו T3/T4 על 0.5 באר מנוע סגור ויהיה לך סביבות ה 200 פוני.

אני מאמין שזה מספיק לך.אם יש לך בעיית חוקיות ככה או ככה מה שלא תעשה יהיה לא חוקי.

מדינת ישראל :evil:

• תוכן חדש...