Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ותור הכחול הגיע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקוש לא נדמה לך.

כל הגררים בצורת אוטובוס שיש לאגד (ואת זה כותב לך מי שמכיר את הארגון הזה), מוסבים לצורה הזו, ע"י מוסכניקים שעובדים במוסכי אגד.

ממש לא בעייה לפרק (אמרתם ה"ארגז" מישהו.....?) את הארגזים האלה, לחבר מחדש איפה שצריך ויאלה היידה, יש גרר.

מה שכן, ישנן משאיות גרר, גרר לכל דבר ועניין, ללא סקטים, אלא עם וו תלייה וכבלי פלדה, מרימים את הנגרר התורן כמה סנטימטרים באוויר ויאללה בגאז.

מימיי לא ראיתי אירגון שכזה, גם לא במשטרה, שמייצר בתוך ה"בית" שלו פיתרון ושיטות ייעול, כדי לחסוך בהוצאות השונות.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם
גינאדי יש באגד מרצדס 303 שנת ייצור 1981 שנוסע יום יום. הוא נקרא אם אינני טועה "ניידת אגד בגד".

בפנים יש ארונות בגדים וחדר הלבשה וכ"ו. נדמה לי שהוא עובר בין סניפי אגד השונים מדי שבוע.

לפני כמה חודשים ראיתי אותו באיילון.

צביקה, ועכשיו תסתכל טוב בתמונה- מה בדיוק עומד ומת לו לאט-לאט ליד הטייגר הכחול- אפשר בקלות להבין גם מבלי לראות, שיש עליו שלט "אגד-בגד". אז, אין יותר "אגד-בגד", והוא לא היה 81, אלא 88!:-( היה ואיננו- כבר התחילו לפרקו...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
צביקוש לא נדמה לך.

כל הגררים בצורת אוטובוס שיש לאגד (ואת זה כותב לך מי שמכיר את הארגון הזה בעברית קוראים לזה קאופרטיב. וגם אני נמנה עם אנשי המוסך של אגד), מוסבים לצורה הזו, ע"י מוסכניקים שעובדים במוסכי אגד.לאחר המון חישובי חוזק וחישובי הספקים וכוח משיכה וכוח בלימה ועוד ועוד ועוד

ממש לא בעייה לפרק (אמרתם ה"ארגז" מישהו.....?) את הארגזים האלה, כן זה בא עם הוראות מאיקאה. יחד עם מפתח אלן 6 מ"מ :roflmao:לחבר מחדש איפה שצריך ויאלה היידה, יש גרר.מתאים לגלאי 6 עד 12 ושעה של הרכבה...:screwy:

מה שכן, ישנן משאיות גרר, גרר לכל דבר ועניין, ללא סקטים, אלא עם וו תלייה וכבלי פלדה, מרימים את הנגרר התורן כמה סנטימטרים באוויר ויאללה בגאז.

מימיי לא ראיתי אירגון קופרטיב שכזה, גם לא במשטרה, שמייצר בתוך ה"בית" שלו פיתרון ושיטות ייעול, כדי לחסוך בהוצאות השונות.הכל תחת אישורים של הטכניון ומכון התקנים

תגובותיי באדום...

שינו של אוטובוס לדחפן הינו משימה לא קלה .

יש צורך לבצע חיזוקי שלדה.

יש להתאים את הרכב כך שיהיה גם חזק לגרירת אוטובוס נוסף (18-19 טון),ניסויונות נעשים באיזור חיפה והכרמל...

כמו כן יש לוודא שיוכל גם לבצע האטה ועצירה ע"פ תקנות התעבורה( 324 למי שרוצה לעיין).

כמו כן יש צורך בהתקנת ייצול חיבור בהתאם לכל סוגי האוטובסים באגודה.

להכניס מערכת אויר נוספת לבלמי הנגרר, והספקת אויר לצורך חיוץ וגרירה.

יש לצייד את הדחפן בכלי עבודה נוספים על כל מקרה שלא יבוא,

יש לצייד את הנגרר גם בתאי איחסון רבים לחלפים וגלגלים ספייר.

ועוד ועוד ועוד..

גרר המשאית מדגם מאן אינה נבנתה באגודה , היא הוזמנה מהחברה ואגד רק השלים את הבניה של כל מבני האגזים והיצולים.

ירון מאיר

גילוי נאות.

גם אני נמנה עם עובדי המוסך וגם מחזיק ברישיון גרירה וחילוץ.

התמונות באדיבות פורום תח"צ תפוז

29211_113672588674918_100000965339124_69754_6299741_n.jpg

30267306 (Large).jpg

30267429 (Large).jpg

1_92650496 (Large).jpg

30267733 (Large).jpg

30268040 (Large).jpg

30267843 (Large).jpg

גרר באר שבע הגדול (Large).jpg

פורסם
צביקה, ועכשיו תסתכל טוב בתמונה- מה בדיוק עומד ומת לו לאט-לאט ליד הטייגר הכחול- אפשר בקלות להבין גם מבלי לראות, שיש עליו שלט "אגד-בגד". אז, אין יותר "אגד-בגד", והוא לא היה 81, אלא 88!:-( היה ואיננו- כבר התחילו לפרקו...

נכון, הולך ונכחד...

הבעיה היא שעדיין אין (מספיק) מודעות לכלים הישנים שחברות התחבורה מחזיקות.

כנראה שאייל, בני ושות' "צריכים" לשפץ עוד כעשרה אוטובוסים עד שהמודעות תשתנה, ואולי חברות התחבורה בעצמן ירצו לשמר יותר כלים.

ובכל זאת, אני מזכיר לכולם שיש לנו סיבה לשמוח- במהרה נוכל לפתוח קווי תחבורה "קלאסיים" משלנו...

פורסם

אם כתבת את מה שכתבת , סימן שלא היית במוזיאון אגד.

כמו כן נפתח לא מזמן מוזיאון למשאיות בצומת תעבורה שברמלה.

מי שאוהב את זה יכול לראות ולהנות.

ירון מאיר

פורסם
אם כתבת את מה שכתבת , סימן שלא היית במוזיאון אגד.

כמו כן נפתח לא מזמן מוזיאון למשאיות בצומת תעבורה שברמלה.

מי שאוהב את זה יכול לראות ולהנות.

ירון מאיר

באגד דווקא הייתי (ברמלה עוד לא- תודה על הטיפ).

הבעיה היא שזו טיפה בים. שיהיה ברור, אני לא מאשים כאן אף אחד- אני רק מקווה שלא יגיע היום שבו נגיד, לדוגמא: "זוכרים את האוטובוס אגד-בגד? מה קרה לו?" -"הוא נרקב לגמרי" -"אה, חבל, כי אפשר היה אז לשפץ אותו".

זה יקרה כי אין עדיין בארץ "גישה אספנית" לרכב ציבורי- שאל את GLUK, הוא יגיד לך...

ועדיין בכל מה שקשור למוזיאון אגד בחולון- אני מסיר בפניהם את הכובע הוירטואלי שלי. מבחינתי זו עבודת קודש.

פורסם

אתה טועה גינאדי

מכיוון שראיתי במו עיני אישית כמה וכמה פעמים ישנו אגד בגד ושנת הייצור שלו היא בוודאות מוחלטת וגמורה 1981

ייתכן שיש עוד אחד (זה שמופיע בצילום ) אבל אני מכיר ויודע בוודאות על אחד שנוסע משנת ייצור 1981

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
אתה טועה גינאדי

מכיוון שראיתי במו עיני אישית כמה וכמה פעמים ישנו אגד בגד ושנת הייצור שלו היא בוודאות מוחלטת וגמורה 1981

ייתכן שיש עוד אחד (זה שמופיע בצילום ) אבל אני מכיר ויודע בוודאות על אחד שנוסע משנת ייצור 1981

אתה צריך משקפיים....

לא היה אגד בגד נוסף !!!!

גילוי נאות: אני חבר אגד

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
אתה צריך משקפיים....

לא היה אגד בגד נוסף !!!!

גילוי נאות: אני חבר אגד

אני עומד על עך שלאגד יש אוטובוס שנת ייצור 1981 שנוסע. יתכן וכיום משמש למטרה אחרת אבל אני עומד על כך שיש דבר כזה.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
אני עומד על עך שלאגד יש אוטובוס שנת ייצור 1981 שנוסע. יתכן וכיום משמש למטרה אחרת אבל אני עומד על כך שיש דבר כזה.

קיים 303 שהוסב למשאית משנת יצור 81 שעדיין עובד.

אבל לאגד בגד ולא נעליים.

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

פורסם
קיים 303 שהוסב למשאית משנת יצור 81 שעדיין עובד.

אבל לאגד בגד ולא נעליים.

אליו התכוונתי

ראיתי אותו כמה וכמה פעמים לאחרונה.

הוא נראה במצב נהדר.

אם אינני טועה הוא גרמני מוגמר האם כך?

תמיד כיף לראות אותו נוסע חי וקיים .

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

הוא לא גרמני- אין משאיות "מוגמרות", לפי דעתי פשוט לא היה כדאי לעשות אותם מכאלה- בגלל הצורה העגולה, להבדיל מהמרובעת הסטנדרטית של תוצרת הארץ!

אחת מהמשאיות האלה, אגב, הבאתי בשנה שעברה מאחיסמך למוזיאון בחולון- מקווה שעוד מעט גם היא תכנס לשיפוץ!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

רוב הגררים והמשאיות של אגד, נבנו על גבי שילדות של אוטובוסים שעברו תאונה קשה ובנו להם את המרכב בארץ מחדש, כך שהמרכב של המשאית לא יכול להיות גרמני.

• תוכן חדש...