Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! לפני חודש נהגת פגעה במוכנית בה נהגה אשתי. הנהגת פנתה שמאלה ונכנסה ברכב של אשתי שהגיעה ממול והמשיכה קדימה. הפגיעה הייתה בדלת הנוסע מאחורי הנהג, כנף שמאל. הרכב הועף ימינה ונעצר במדרכה, כאשר הגלגל הימני אחורי התעקם לגמרי. בזמן התאונה אשתי לחצה על הבלמים בכל כוחה.

אחרי שהאוטו תוקן, גיליתי שההגה אינו מכוון ושהוא רועד בנסיעה מעל 90 קמ"ש. כמו-כן הבלמים אינם כפי שהיו, ויש ללחוץ עליהם יותר חזק לקבלת תגובה.

לא היה באפשרותי להתעסק עם המשך תיקון האוטו, בשל עיסוקים רבים. לפני כמה ימים, כאשר הייתי צריך לבלום בחוזקה, הבלמים לא הספיקו לעצור את הרכב, ונכנסתי ברכב מלפני.

חזרתי למוסך המתקן, והוזמן השמאי, שאכן אמר שיש בעיה בכיון ההגה, ויש רעידות, וכן שהבלמים לא מספיק חזקים. הוא אמר שצריך למתוח יותר את בלם היד, ובכך הבלמים יהיו טובים. האם זה נכון? כמו-כן, הוא טוען שאין קשר בין בעיית הבלמים לתאונה הראשונה, ועל כן, אינו נושא באחריות לתאונה הנוכחית.

כיצד עלי לפעול? אני יודע שיש הבדל במצב הבלמים וההגה ממה שהיה לפני התאונה, אך לא יכול להוכיח זאת.

האם עלי לדרוש שהמוסך יקח אחריות גם על הפגיעה האחרונה שקרתה לפני כמה ימים בשל הבלמים הפגומים?

אני מבין ברכבים, האם בלימת אשתי בכל הכוח בתאונה הראשונה אינה יכולה לפגוע בבלמים? והאם התיקון שהשמאי מציע הוא אכן מתאים (מתיחת הבלם יד..)?

מה שכן, המוסך מתקן אמר לי שיש להם עכשיו מבצע, שהם משתתפים ב-500 שקל מההשתתפות העצמית שלי, כך שכדאי לי לתקן. נשמע לי מוזר.

אודה מאוד לתשובתכם,

נדב

פורסם

אחרי שהאוטו תוקן, גיליתי שההגה אינו מכוון ושהוא רועד בנסיעה מעל 90 קמ"ש. כמו-כן הבלמים אינם כפי שהיו, ויש ללחוץ עליהם יותר חזק לקבלת תגובה.

היית צריך לחזור מייד למוסך.

וכן שהבלמים לא מספיק חזקים. הוא אמר שצריך למתוח יותר את בלם היד, ובכך הבלמים יהיו טובים. האם זה נכון?

לא. זה נכון רק אם אתה בולם את האוטו עם בלם היד.

אין קשר בין עוצמת מתיחת כבל בלם היד לכך ש"הבלמים טובים".

 

אני מבין ברכבים, האם בלימת אשתי בכל הכוח בתאונה הראשונה אינה יכולה לפגוע בבלמים?

אם אתה מבין ברכבים, אתה בוודאי יודע שבלימת חרום ברכב תקין לא אמורה להביא לקריסת הבלמים.

לא ציינת באיזה רכב מדובר. אם מדובר באופל קאדט משנות ה-70, עם מערכת בלמים רקובה, זה ייתכן.

ברכב חדש ותקין זה לא אמור לקרות.

:multi: רז .

 

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תיקח שמאי אחר, לא של חברת הביטוח, הרי זה ברור שיש לו אינטרס מנוגד לשלך, קח שמאי נייטרלי , תשלם לו וככה תדע אם ישנו קשר או לא, ויכול להיות גם שאין, ככה שתכין את עצמך לכל מצב שלא יהיה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אהלן ותודה על התגובה!

 

התכוונתי שאיני מבין במכוניות..

מדובר במאזדה לנטיס 99.

החלפתי את המעצורים הקדמיים (שני החלקים של המעצור.. דיסק וצלחת.. משהו כזה..) לפני חצי שנה.

האם אתה חושב שבלימה חזקה יכולה לפגוע בבלמים?

 

אז אם השמאי מציע למוסכניק לתקן את הבלמים ע"י "מתיחה של 3 שיניים" בבלם היד, זה רציני? לי נשמע שמנסים לנצל את הבורות שלי..

כמו כן, מה אתה אומר על כך שהמוסך מציע לי הנחה של 500 ש"ח בהשתתפות העצמית?

 

תודה רבה!

נדב

פורסם

כפי שאמרו לך, אין קשר בין מתיחת בלם היד לעצירת הרכב בנסיעה.

לא ממש משנה מה אמר השמאי למוסך אלא האם התקלה טופלה.

 

הכלל הוא: "אם יש ספק - אין ספק!" כלומר, אם אתה סבור שיש איזו בעיה ברכב, אל תהסס לדרוש תיקון.

אם אתה חושב שעובדים עליך, קח שמאי עצמאי.

×
×
  • תוכן חדש...