Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת מד סלד [אונו 92]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו מתקינים כרגע מד סלד , ברכב לא היה מד סלד קודם לכן.

הרכב הוא פיאט אונו שנת 1992 1.0L ידנית.

אני לא בטוח באיזה חוט לחבר את המד סלד

לאיזה חוט מהחוטים הבאים צריך לחבר את המד סלד ?

החוט החום [הימני ביותר] מתוך ה4 חוטים שמחוברים לקוייל הוא היה קצר [בערך 5 ס"מ] ולא מחבר לכלום [סתם בתוך הצינור השחור ההוא.

חיברתי אותו לזה אבל המחוג של המד סלד רעד.. ועשה רעש מוזר.

יכל ליהיות שהמינוס שלו חלש [או הפלוס] כי הלחמתי לו חוטים דקים.. ולפי המגע יד שלי בחוט החום עובר שם המון זרם:lol:

זה מהדסטרבוטור

912iv.jpg

זה הקוייל

910.jpg

909.jpg

תודה רבה ,

אלי

Only RWD

פורסם

באונו שהיתה לי חיברתי את השעון סלד בהכי ימני (ליד הירוק) ולא על הירוק.

אבל אם אני זוכר נכון זה עבד גם בירוק ופשוט היה עדיף את ההכי ימני כי לא היה בו אף חוט (במקרה שלי)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אכן המגע הימני ביותר והמגע שלידו עם החוט הירוק הנם משותפים. בכוונה כתבתי להתחבר אל החוט הירוק

(שהוא זה שמספק את האות מהמפלג לסליל ההצתה), כדי למנוע בלבול.

בברכה - רפי לין

פורסם

בחום זה עובד הכי טוב ניסיתי בכולם..

המחוג רועד כאילו החשמל לא טוב רק אחרי הטור ה2 הוא יציב.. ושאני אומר רועד אני מיתכוון בתדירות גבוה מאוד אלה לא רעידות של סלד לא יציב.

בחום ובירוק הוא עבד אותו דבר.. בשאר הוא לא עוהד כלל

מהשעון יוצאים שני חוטים.. אחד אני מחבר לפלוס 12V ואחד אני מחבר לחום..

אני חשבתי שאחד מחברים לחום ואחד למינוס אבל השעון לא עובד ככה [אז כנראה שטעיתי]

השעון הוא שעון שהיה בעבר על אוטו אחר בתוך הסקאלה [מגיע כסטוק] ויוצא מהמנגנון שלו 2 חוטים [אדום ושחור] את האדום אני מחבר ל12V ואת השחור אל החום בקוייל רק כך זה עובד וגם שזה עובד זה לא עובד טוב.. [רועד בתדירות אוד גבוהה]

יכל ליהיות שהשעון לא מתאים מבחינת חשמל ? אם כן מה אני יכל לעשות כדי להתאים אותו ? הוא היה של רכב בעל 4 צילינדרים זה רק מה שזכור לי.

Only RWD

פורסם

liorwohl , הסלד לא יציב בידיוק בידיוק אבל אמרתי שהמחוג זז בתדירות עצומה שזה לא הסלד כבר זה משו בחשמל או באותות שהוא מקבל.. סלד לא יציב לא מזיז ככה מחוג של מד סלד.

רפי לין , יש מנגנון מתחת עם קצת פלסטיקה מסביב. המנגנון סגור ומתוכו יוצאים 2 חוטים. אחד אדום ואחד שחור. אם אני מחבר את האדום אל החום שבקוייל ואת השחור אל המינוס של הרכב המד סלד לא עובד הוא פשוט מעביר את המחוג לסוף הטורים ועומד שם.

ככה שחייב לחבר באדום +12V ובשחור את החום ואז הוא עובד אבל עם רעידות מוזרות..

חשבתי שזה אולי חוטים חרא כי האוט מהקבל החום לא עברה עם קבל "אחיד" עד למנגנון השעות.. אז יצרתי חוטים טובים עד המנגנון של השעון [חוט אחיד] וזה עדיין אותו הדבר.

מה עוד שלקחתי את השעון החוצה וחיברתי אותו עם החוטים האורגינאלים שלו [הקצרים שיוצאים ממנו] אחד לחום ואחד ל+של המצבר והוא עבד בידיוק אותו הדבר.

אתם אומרים לנסות לחבר את החוט האדום של המד אל הירוק שבקוייל ואת החוט השחור אל המינוס של הרכב ?

או להשאיר הכל כמו שהוא רק לתת לו מינוס בגוף ? [יש למנגנון גוף מתחתי ויוצאים מהמנגנון רק 2 חוטים ולפי ניסיוני בשעוני סלד החיבור למנגנון הוא 3 נקודות]

Only RWD

פורסם

תנסה לשים מינוס על הגוף המתחתי כמו שרפי לין כתב, יכול להיות שהשעון מתוכנן לשבת על מתכת כלשהי בתור מינוס ברכב שממנו החלק הגיע. נראה לי הכי הגיוני שיש 3 מגעים לשעון הזה.

אם זה לא משנה כלום ובכל זאת יש רק 2 מגעים - עד כמה השעון "קופץ"? איזה טווח?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אוקי חברים אני הייתי היום בפירוקיה של חבר הוא נתן לי לקחת כמה חלקים לאונו [כל מיני חלקי דשבורד ומכאני שהשלמתי שהיו פגומים] בכל מקרה.. הייתה שם סובארו ג'סטי אחת ידנית פירקתי לה את הלוח שעונים.. והיה לה מד סלד.. עכשיו אמרתי ניקח אותו ננסה לחבר אותו .. אז פירקתי אותו מהלוח הוא היתחבר אל הלוח עם 3 ברגים שכיביכול מעבירים זרם ..

הברגים היו מחוברים ללוח חשמלי מצד אחד ומצד שני אל השעון [עוד לוח חשמלי קטן שהיה מורכב על המנגנון]

מהלוח הקטן שהיה מורכב על המנגנון היה מורכב 2 חוטים [כחול ואדום] אל המנגנון של השעון..

עכשיו המנגנון הופרד מהלוח הקטן.. כי לא ידעתי לאיזה נקודה להכניס מה.. והשארתי את שתי החוטים [הכחול והאדום] מהמנגנון..

חיברתי לאונו ווהא עובד בידיוק כמו שהשעון ההוא עבד.. [אותה בעיה]

מפה אני מבין שחייב את הלוח החשמלי הקטן הזה.. [שנכנס אלי 3 נקודות והוא מוציא 2 אל השעון]

אז אני אלחים את שתי החוטים [הכחול והאדום] שוב..

עכשיו איך אני יכל לדעת איזה נקודה מה ? יש 3 נקודות שאני צריך לחבר אליהם משהו ..

אני משער שאחד זה מינוס אחד זה לקוייל והשלישי אולי ל+12V או משו ..

מה דעתכם ?

ולחבר מינוס לגוף של השעון לא עושים כלום מלבד להביא את השעון לסוף המעלות שהוא יכל [8 טור או טיפה אחרי] בחוזקה .

בקשר לתדירות שהמחוג רועד היא תדירות גדולה מאוד ואפילו שומעים תיקתוקים מהמנגנון כאילו אני מפוצץ אותו. [אני מקווה שלא]

Only RWD

פורסם

אם אנלא טועה פירקתי את זה מגסטי 4 צילינדרים

עכשיו דוגמא ויש לי 3 נקודות . מה לחבר לאן ?

Only RWD

פורסם

אני הזמנתי מ-Ebay לוח שעונים של אונו טורבו (כי לא היה את הדגם של ה-Sx).

כל מה שהייתי צריך לעשות היה להעביר כבל מהכויל לחיבור בפלאג של הלוח שעונים.

לא הייתי צריך להוסיף עוד כבלים מכיוון שהמד סלד בנוי והוא לוקח את הארקה והמתח + מהלוח.

פורסם

אז זהו שלנו אין לוח שעונים של אונו טורבו ולא של SX והמד שלס אצלנו נותן 3 חוטים ואנלא יודע איזה מהם לחבר לאן.

דרך א"גב לאיזה חוט בקוייל חיברתה את החוט מהשעון ?

בשנים יותר נמוכות יש אדום וצהוב בפלאג אחד ועוד פלג עם ירוק ובשנים היותר גבוהות [כמו שלנו] יש פלג שבתמונה שהעלתי ואנחנו חיברנו אל החום.

Only RWD

• תוכן חדש...