Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום,

כבר שני וחצי ברשותי פיאט פונטו דינאמיק שנת 2005.

מדי פעם בתקופה הזו, קרו לי כל מיני תקלות שחזרו פעם בכמה חודשים,

פעם ההגה שלי ננעל כאשר ביצעתי פניה ( מסוכן מאוד) ולפעמים שאני מנסה להניע אותו הוא משמיע רעש מוזר ולא נדלק, רק אחרי שהאימובילייזר מתאפס, אני מצליח שוב להדליק.

אבל בשבועיים האחרונים נוצרה החמרה -

יש לי נורית אדומה קבועה שמהבהבת אשר אומרת לי שיש לי gearbox failure.

אבל הדבר המפחיד ביותר קרה לי אתמול, תוך כדי שאני נוסע בכביש מהיר, הגז הפסיק להגיב ונדלקו לי נורות השמן והבטרייה, האוטו לא הגיב כלל לגז ונתקעתי על הכביש.

לאחר שנעלתי אותו ונתתי למערכת להתאפס, הוא שוב עבד. רק כדי לעשות לי שוב נעילה של ההגה.

בקיצור, אני די אובד עצות, שמעתי שאם אני הולך למוסך המרכזי בו אני רגיל לטפל ברמת החייל, הם ישר יחליפו לי את כל המחשב וזה עניין בעל עלות עצומה.

השאלות שלי הם- היכן לטפל? האם הבעיה מוכרת לכם? אם אתם מכירים את הבעיה, מהי העלות הנובעת כדי לטפל בה?

- בעיה נוספת שאם אני כבר כותב כאן: המזגן שלי עובד ומוצע אויר קר, אבל כמעט ולא יוצא אויר, זה כאילו משהו סתום שם במערכת. בדקתי אצל שני חברים אחרים שיש להם פונטו כמו שלי ואצלהם המזגן עבר ממש טוב, רק אצלי חלה הדרדרות..... מה הבעיה עם המזגן?

אני מודה מראש לכולכם.

גיא.

פורסם
שלום רב לחברי הפורום,

פעם ההגה שלי ננעל כאשר ביצעתי פניה ( מסוכן מאוד) ולפעמים שאני מנסה להניע אותו הוא משמיע רעש מוזר ולא נדלק, רק אחרי שהאימובילייזר מתאפס, אני מצליח שוב להדליק.

אבל הדבר המפחיד ביותר קרה לי אתמול, תוך כדי שאני נוסע בכביש מהיר, הגז הפסיק להגיב ונדלקו לי נורות השמן והבטרייה, האוטו לא הגיב כלל לגז ונתקעתי על הכביש.

לאחר שנעלתי אותו ונתתי למערכת להתאפס, הוא שוב עבד. רק כדי לעשות לי שוב נעילה של ההגה.

בקיצור, אני די אובד עצות, שמעתי שאם אני הולך למוסך המרכזי בו אני רגיל לטפל ברמת החייל, הם ישר יחליפו לי את כל המחשב וזה עניין בעל עלות עצומה.

השאלות שלי הם- היכן לטפל? האם הבעיה מוכרת לכם? אם אתם מכירים את הבעיה, מהי העלות הנובעת כדי לטפל בה?

- בעיה נוספת שאם אני כבר כותב כאן: המזגן שלי עובד ומוצע אויר קר, אבל כמעט ולא יוצא אויר, זה כאילו משהו סתום שם במערכת. בדקתי אצל שני חברים אחרים שיש להם פונטו כמו שלי ואצלהם המזגן עבר ממש טוב, רק אצלי חלה הדרדרות..... מה הבעיה עם המזגן?

אני מודה מראש לכולכם.

גיא.

אני אנסה לייעץ לך למרות שהסיכוי להצלחה בינוני עד נמוך ( המקרה שציינת ארע לחבר מהעבודה בפיאט שלו :wink: )

א. תנתק את מערכת האימובלייזר( אתה לא יודע איך אז תפנה למתקין מערכות ) .

ב. תנתק את המינוס מהמצבר למשך כחצי דקה ותחברו בחזרה.

במידה ויעזור הרווחת במידה ולא כנס למוסך שאתה מכיר שיתחבר עם המחשב לתקע הדיאגנוזה שברכב.

לא חייב להיות מחשב ראשי ( וגם עם כן אזי ניתן להשיג בפירוקיה במחיר נמוך משמעותית ממוסך פיאט מרכזי ).

לגבי המזגן - האם הכפתור אוורור עובד על כל המהירויות ? במידה ולא אזי נגד המהירות פגום ( נמצא מתחת ללוח שעונים )

בעל מקצוע בתחום המיזוג ידע להחליף אותו בכמה דקות.

בהצלחה.

פורסם
שלום רב לחברי הפורום,

פעם ההגה שלי ננעל כאשר ביצעתי פניה ( מסוכן מאוד) (ההגה לא אמור להנעל כל עוד המפתח לא יצא מהסוויץ', כנראה יש תקלה שגורמת לסוויץ' לחשוב שהמפתח יצא ואז ההגה ננעל) ולפעמים שאני מנסה להניע אותו הוא משמיע רעש מוזר ולא נדלק, רק אחרי שהאימובילייזר מתאפס, אני מצליח שוב להדליק. (גם לי היתה בעיה דומה, עם HGT שנת 2001, הבעיה נפתרה לאחר שבמוסך ניתקו את האימובילייזר. אצלי היה אימובילייזר שביצע ניתוק למשאבת הדלק - הוא נותק מהמשאבה והבעיה הפסיקה)

השאלות שלי הם- היכן לטפל? האם הבעיה מוכרת לכם? אם אתם מכירים את הבעיה, מהי העלות הנובעת כדי לטפל בה? (אם אתה רוצה המלצה למוסך בתל אביב - בהודעה פרטית)

- בעיה נוספת שאם אני כבר כותב כאן: המזגן שלי עובד ומוצע אויר קר, אבל כמעט ולא יוצא אויר, זה כאילו משהו סתום שם במערכת. בדקתי אצל שני חברים אחרים שיש להם פונטו כמו שלי ואצלהם המזגן עבר ממש טוב, רק אצלי חלה הדרדרות..... מה הבעיה עם המזגן? (למזגן יש פילטר, אם אני לא טועה הוא נמצא מאחורי התא כפפות, החלפה שלו עשתה פלאים למזגן שלי)

אני מודה מראש לכולכם.

גיא.

ההערות שלי באדום.

פורסם

פונטו 2001 עד 2005 ידוע על בעיה בהגה מצב {city} ננעל וההגה הופך קשיח.

אין פתרון והדרך היחידה היא החלפה של מנוע ההגה-גם כן עד שהוא יכל לעשות בעיות.

מלבד זה הפונטו אוטו נחמד וחסכוני

פורסם

תודה רבה על התגובות

הלכתי למוסך איטליאנו והם איבחנו שצריך להחליף לי את הגלגל תנופה(?) ואת הסטרטר מאחר ואני "מחליק" הרבה פעמים שאני מניע את הרכב, הם בדקו וראו שהגלגל תנופה כבר הרוס. הצעת המחיר שלהם- 100 שקל גלגל תנופה+ 1200 שח עבודה בנוסף 900 על הסטרטר.

הם איפסו לי את החיישנים וטענו שיש לי גם בעיה בהגה החשמלי ויש צורך להחליף אותו, אבל זה לא דחוף- סדר גודל עלות הוא 2400 שקל.

מאיפה נפלו עליי כל ההוצאות האלה? קניתי את הרכב הזה בגלל האמינות שלו, אבל בינתיים הוא עולה לי הרבה כסף.

האם המחירים הוגנים לדעתכם?

מה עליי לעשות?

פורסם

לא יודע לגבי גלגל התנופה, אבל כל התופעות המוזרות עם נוריות הביקורת וכיבוי הרכב

מזכירות לי מקרים דומים שנבעו מחיבור מצבר לא תקין (מגעים רופפים / מלוכלכים מאוד) או מצבר גמור.

מציע לך לבדוק את עניין החיבורים רק כדי לשלול אפשרויות.

מצבר תוכל לבדוק אצל כל חשמלאי רכב, לרוב ללא תשלום.

לגבי ההגה, אם זה לא קורה בגלל המצבר, אכן מדובר בתופעה ידועה, שאולי נובעת משימוש אגרסיבי בהגה

בשילוב עם מצב CITY. לא נוכל לתת לך יותר פרטים לגבי זה, מדובר בתקלה מוכרת, ויש גם פתרונות זולים יותר

לתיקונה - בצע חיפוש בנושא באופן פרטני.

פורסם

נשמע כאילו ברכב יש בעיות חשמל. כפי שציין רקובי, יתכן והבעיה היא בחיבורי המצבר או אי אילו השלכות של מערכת האימובילייזר.

פונטו 2001 עד 2005 ידוע על בעיה בהגה מצב {city} ננעל וההגה הופך קשיח.

אין פתרון והדרך היחידה היא החלפה של מנוע ההגה-גם כן עד שהוא יכל לעשות בעיות.

מלבד זה הפונטו אוטו נחמד וחסכוני

כמה תיקונים ברשותך, למען הדיוק.

1. ההגה לא ננעל, הוא מתקשה ועדיין ניתן לסובבו. בעצם מתקבל מצב של הגה ללא אפקט התגבור החשמלי. בנוסף, אין קשר בין הבעיה הזו למצב CITY.

2. הסיבות בגינן תתכן הופעת תקלה בהגה הינן תקלה במנוע החשמלי (דבר הדורש החלפתו או שיפוצו) או בעיה בחיישני המומננט שעל מוט ההגה. יש לאבחן את התקלה ולא להחליף מנוע "על עיוור" היות והחלפת מנוע אינה הפתרון היחיד ו\או הנכון תמיד.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תוכן חדש...