Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה ימים אמרו לי שאני יכול להגדיל את המרווח בין הטיפולים לרכב שלי מ 15K ל 20K.

יש לי הונדה סיויק 03, כל הטיפולים עד עכשיו היו במוסך מורשה הונדה.

הרכב נוסע החל מ 100K עם שמן סינטטי מלא.

כל הטיפולים בוצעו בזמן עד עכשיו.

האם לכדאי לקבל את ההמלצה או להמשיך לבצע כל 15K?

עידו

פורסם

בעיקרון מרווח הטיפולים נגזר לא רק ממבנה המנוע, ומתנאי הנסיעה. אלא גם מאיכות השמן על אותו מנוע ואותם תנאים, אני קונה שמן איכותי ויקר ומחליף כל 40 אלף. המנוע עשה כבר יותר מחצי מליון. ונשמע כמו חדש. וכמובן שאין תקלות.

סתם לידיעה על התחזוקה ברכב שלי אני מחליף שמן כל 40K. פילטר אוויר כל 10K, טרמוסטט ומים איכותיים, כל100K. מדובר בטורבו דיזל. הכל עובד כמו חדש. אין קורוזיה אין התחממות. פילטר סולר כל 15K ואני מקפיד לתדלק רק בתחנה מסויימת שאיכות הדלק נבדקה!!!.

זה טפשי לקנות שמן יקר ולהחליף לפי הוראות יצרן שנגזרות משמן ממוצע באותה מדינה. חבל על הכסף. כמו שבאותה מידה זה טפשי לשים שמן זול ולהחליף לפי הוראות יצרן, שלא חלמו על כזה שמן זבל.

פורסם

יבואן הונדה בארץ ממליץ לדגמי סיוויק דור קודם לעשות טיפול כל 10000 ק"מ.

יש לי ספר שרות מקורי של סיוויק, ושם רשום הדבר הבא :

יש לי ספר שרות מקורי של סיוויק, ושם הם ממליצים (לדגמים האירופיים) לעשות טיפול כל 20000 או שנה בתנאי נסיעה רגילים, או כל 10000 בתנאי נסיעה קשים.

תנאי נסיעה קשים - זה כשרוב הנסעיות קצרות, נסיעה מרובה בפקקים, טמפרטורה בחוץ גבוהה מ 35 מעלות, איזור הררי, גרירת נגרר, אבק רב וכו.

חלק מהתנאים מתקיימים בארץ רוב הזמן, ולכן היבואן באופן כללי המליץ על מרווח טיפולים מקוצר.

אם אצלך התנאים האלו לא מתקיימים, אתה יכול להאריך את מרווח הטיפולים.

פורסם

בכל הקשור למרווחי טיפולים, כל מקורה לגופו.

ישנם מנועים שעושים טיפול כל 15K עם שמן זול, סובלים מבוצה ומתים בטרם עת. ישנם מנועים שמסוגלים לעשות 20K-30K ק"מ על אותו השמן, גם אם לא באיכות גבוה, ללא בלאי חריג ביחס לממוצע.

אם אתה רוצה ללכת על בטוח, עדיף שתישאר עם ההמלצה להחליף שמן כל 15K קמ. החסרונות במקרה כזה הן רק בתחום הכלכלי והאקולוגי (עלות הטיפול וזיהום סביבתי של שמן, למרות שהיום ממחזרים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פרסטון לא מייצרת שמן. רק מים לרדיאטורים. כאן בארץ זה שמן מדבקה. אף אחד לא יודע מי האמת מייצר אותו.

לך על מותגים ארופיים מובילים ידועים או צפון אמריקאים ידועים ולא חסר לדוגמא- VALVOLIN LEQIMOLI ESSO ועוד.

• תוכן חדש...