Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, לא מזמן סוף סוף הוצאתי את הרדיו טייפ שהיה לי בשברולט קורסיקה 95 שלי והתקנתי רדיו-דיסק של פיוניר

מדגם DEH1250-MPG או משהו כזה (אני יודע שזה לא הכי חדש, אבל המחיר השתלם לי).

ואז המתקין הנחמד ציין שאני לא אוכל לשמוע רדיו כי צריך פה אנטנה מיוחדת תואמת תושבת אמריקאית בעלות של 80 שקלים נוספים.

ישר חשבתי לעצמי - מיותר, גם ככה אינני מאזין לרדיו, בטח לא עכשיו כשיש לי אפשרות לשמוע דרך דיסקים.

אמרתי לו שאחשוב על זה ואחזיר לו תשובה.

מה דעתכם? הדבר הזה קיים בכלל? או שמא המתקין הנחמד לא כ"כ נחמד..?

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם

80 שקלים?

על מה ולמה? אין דבר כזה אנטנה אמריקאית או ישראלית..אנטנה זאת אנטנה והיא קולטת מה שהיא מצליחה לקלוט.

אולי מתאם לחיבור לרדיו שלך אתה צריך להחליף שזה בעלות מאוד מאוד סמלית.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

פין האנטנה באמריקאיות קטן יותר בקוטר שלו. צריך בסך הכל לקנות גדול יותר ולהחליף.

80 שח? נשמע ממש מוגזם. העלות של הפין למיטב זיכרוני שקלים בודדים.

אלי

פורסם

בדיוק..אלי הסביר טוב יותר את הטענה שלי.

תודה אלי :wink:

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

תהרגו את המתקין וזהו למה לא

צריך מתאם מיוחד זה נכון

העלות?

סביר להניח שאין לו את המתאם וגם אם הייתי רוצה הוא היה צריך להוציא שליח להביא לו את זה עניין של 40 שקל בהגזמה על המשלוח

פורסם
פין האנטנה באמריקאיות קטן יותר בקוטר שלו. צריך בסך הכל לקנות גדול יותר ולהחליף.

80 שח? נשמע ממש מוגזם. העלות של הפין למיטב זיכרוני שקלים בודדים.

אלי

ראשית, תודה על כל התגובות.

שנית, אתה מאמין שאם אכנס ל'אוטו-דיפו' אוכל לפתור את הבעייה? עושה רושם שמדובר בחיבור קטן ופשוט.

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם

אני בטוח שכן. מקסימום תחפש איזו אנטנה לרכב ישנה בבית ,תחתוך את הקצה שלה ותחבר אותו לאנטנה ברכב

לא סיפור גדול, בהנחה שאין לך זוג ידיים שמאליות:wink:

אלי

פורסם
אני בטוח שכן. מקסימום תחפש איזו אנטנה לרכב ישנה בבית ,תחתוך את הקצה שלה ותחבר אותו לאנטנה ברכב

לא סיפור גדול, בהנחה שאין לך זוג ידיים שמאליות:wink:

אלי

מנסיון חיבורים כאלה יוצרים בעיות בקליטה, ממליץ להשתמש במתאם מוכן.

פורסם

בוקר טוב

להתאמת מכשיר לאנטנה אמריקאית צריך מתאם ייעודי לצורך העיניין

אני מסכים עם יוסי שהעלות נעה בין 50-80 ש"ח

ואני ממש מקווה בשבילך שלא ניסית לעשות את מה שאלי המליץ לך כי זה בפירוש הדבר הכי לא נכון (בלשון המעטה) לעשות

דרור

פורסם

ולמה לא נכון לעשות בדיוק דרור?

כולה לחתוך את הכבל ולהלחים פין אנטנה גדול רגיל. עשיתי את זה במאליבו הקודמת שלי וגם בנוכחית וזה עובד יופי

בקודמת 6 שנים ובנוכחית שנתיים.

אתה יכול להרחיב בבקשה למה לא לעשות את זה?

אלי

פורסם

מכמה סיבות אלי

1. יש מתאם אנטנה ייעודי שמחירו לא בשמיים

2. ברוב הרכבים שאני לפחות ראיתי ושבוצעה בהם התקנה חאפרית (כן זה חאפרי וזה אלתור ללא צורך בגלל סיבה מספר 1) היו בעיות רעשים, וקליטת רדיו לא הכי טובה (רוצה לומר לא 100% אפשרי)

3. בעת החזרת רדיו יצרן (לצורך מכירת הרכב) ברור לך שאתה שוב בבעיה

4. הסיבה אולי החשובה ביותר : ברגע שאתה מציין שניתן לחתוך ולחבר רוב האנשים יחתכו ויחברו בדיוק כמו שרשמת, אם היית מפרט ונותן מדריך לחיבור מתאם אנטנה שמסביר איך לחתוך איך להלחים את החוט המרכזי תוך בידודו בשרשור ולאחר מכן להלחים את כל חוטי הסיכוך ותןך בידודם בשרשור מתכווץ בפני עצמו, אז אולי אז לא הייתי מגיב להודעתך

ובכל זאת עדיין טוב יותר פשוט לרכוש מתאם אנטנה

תראה כמה זה פשוט אלי להיכנס לחנות ולבקש "מתאם אנטנה אמריקאית" במקום כל התסבוכת של ההלחמות והבידודים והחזרה על כל הסרט כשמחזירים את הרדיו המקורי

בכל אופן אלי אני שמח בשבילך שלך זה הצליח, ומי ייתן ותלחים מתאם אנטנה כל שנה (כשתחליף את האוטו לחדש כל שנה)

דרור

פורסם

אם פותח השרשור היה חושב שהמחיר לא יקר לו הוא לא היה פותח את השרשור.

לכל אחד שלא בעל ידיים שמאליות וטיפה אבל ממש טיפה ידע יכול לעשות את זה ב10 דקות עבודה (מניסיון)

כשמוכרים את הרכב עוד 10 דקות וזה, מה אומר לך יום לימודים ארוך :lol:

זוהי בוודאי לא האופציה המועדפת אבל התוצאה לא תיפול מרכישת מתאם והיא עדיין קיימת אז למה לא לציין

שאפשר לעשות את זה גם לבד, חפארי זה ממש לא. אנשים עושים גם RCA לבד כשהתוצאה לא פחות ממעולה

אז מה הבעיה בדיוק?

אלי

פורסם

אין בעיה אלי

תעשה לבד ושיבושם לך כל הכבוד אני יכול רק להעריך את היכולת הטכנית שלך

רק אם אפשר שאלה קטנה: (אתה לא חייב לענות אם אין לך תשובה מקורית)

על אותו משקל למה אנשים (בהמוניהם) משתמשים בשרותי שטיפת רכב, או בתדלקן בתחנות הדלק, או במתקין כדי להיחליף ריפודים ברכב ??

בסופו של דבר ישנם המון עבודות והרכבות יומיומיות שכל אחד כהגדרתך (תחילת ציטוט) "שלא בעל ידיים שמאליות וטיפה אבל ממש טיפה ידע יכול לעשות את זה ב10 דקות עבודה " (סוף ציטוט)

לי יש תיאוריה שאומרת שזה בגלל שאתה עשית לכן אתה די נהנה לבוא לעיניין קצת ככה איך נגיד ? מגבוה אולי ?

(המשפט האחרון נאמר בחצי בדיחות למקרה והכוונה תתפספס)

דרור

פורסם

בחייאת דרור, אתה מתאר את זה כאילו זה מדע טילים. ראבאק בסך הכל להלחים פין לאנטנה מה כל

הפילוסופיה? איזו יכולת טכנית יוצאת דופן צריך פה? על מה בדיוק הויכוח?

ישנם הרבה אנשים (תתפלא) שאוהבים לעשות דברים לבד ולו בשביל הסיפוק מהעשיה, חיסכון בכסף ועוד

1001 סיבות. עם פותח השרשור היה שלם עם עלות המתאם הוא לא היה מבקש להתייעץ אז מה מפריע לך

בדיוק? שניתן לעשות משהו גם DIY? בעלות זניחה? בכמה דקות של עבודה? באיכות שלא תיפול מה"דבר"

המקורי שעולה לפחות פי 10? או סתם למטרת הויכוח?

עזוב דרור, 2 האופציות קיימות, שניהם טובות אז על מה כל הדיון? ירצה יעשה, לא ירצה ירוץ אליך לקנות מתאם

. תן לו לבחור.

לגבי תאורית הקונספירציה שלך, אני מעדיף לא להתייחס.

אלי

• תוכן חדש...