Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג - מימוני? תפעולי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בעל עסק פרטי וכרגע מתאים לי לקחת רכב מליסינג.

השאלה היא, כמה בליסינג מימוני אני משלם מעבר לשווי הרכב במידה והחלטתי לרכוש אותו בסופו של דבר.

השאלה השניה היא מה אני מקבל בליסינג תפעולי וכמה עלי לשלם באחוזים מעבר לכמה שהייתי משלם בליסינג מימוני

תודה לכם

פורסם

לגבי מימוני:

א. הכל תלוי באיזה ריבית מציעים לך את המימון

ב. אתה קונה את הרכב בסוף התקופה במחיר שהוא היה כחדש [אתה סופג את ירידת הערך] ומשלם על הדגם הכי פחות מאובזר מחיר יקר ,כנראה שסוכנות הליסינג קונה אותו במחיר זול בהרבה ממה שאתה תשלם עליו,

לדוג' מאזדה 3 מחיר מחירון יכולה לעלות כחדשה ~116K ואילו חברת הליסינג תשלם ~90K.

לגבי תפעולי:

טיפולים שוטפים ,טסט ,ותיקוני שבר על חשבון הליסינג [תכלס הכל מגולם במחיר שתשלם] ,

כמה תברר מה עלות הליסינג תכפיל ב 32 חודשים ותראה מה יוצא המחיר של הרכב לאחר 3 שנים,

תברר עם עצמך האם שווה לך המחיר העודף בשביל רכב חדש שכנראה לא יתקלקל [ואם כן אז הוא באחריות יצרן].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

טוב, המצב הוא כזה, תשווה מימון ע"י הסוכנות בקניית רכב חדש לעומת ליסינג תפעולי :

אני בעל עסק ואנחנו קונים רכבים בעזרת מימון מהסוכנות ולא עושים ליסינג תפעולי, להלן חישוב לגבי i30 שהסתיימה העסקה ולכן ניתן בברור לומר כמה הרווחנו / הפסדנו.

מימון :

עלות רכב חדש (ינואר 2008) היתה 114K, תנאי המימון היו10K מקדמה + 30 תשלומים של 1900 ש"ח צמודים לפריים + 57K ש"ח תשלום חד פעמי לאחר 30 חודש.

בפועל שילמנו 60K ש"ח בתשלומים חודשיים + 14K ש"ח טיפולים + ביטוחים + טסט = 74K ש"ח ששילמנו לאחר 30 חודש.

את הרכב מכרנו ב5% מתחת למחירון ב-85K ש"ח וממחיר המכירה שילמנו את הייתרה של 57K ככה שכלל עלות העסקה היא :

74-28 = 46K ש"ח ל-30 חודש.

תפעולי:

אנחנו חברה קטנה ולכן ליסינג תפעולי לרכב הנ"ל רצו 2870 ש"ח כולל מע"מ - לעסקה של 36 חודשים.

בחישוב ל-30 חודש העלות - 86K ש"ח.

סה"כ כמו שאתה מבין מימון על i30 בקניית רכב חדש זולה משמעותית מליסינג תפעולי, אנחנו חסכנו קרוב ל-40K ש"ח לכלל העסקה.

מנסיון שלנו אם הרכב הוא עבורך או עבור שותף ואתם תשמרו על הרכב, תטפלו בו כמו שצריך מימון יצא זול יותר.

פורסם

זה תלוי בחברה ממנה אתה לוקח ליסינג מימוני. תעשה חישוב של כמה אתה משלם סה"כ מול מה עלות הרכב – ותגלה את הריבית. בליסינג תפעולי אתה משלם על נוחות של אי טיפול ברכב – ביטוח, טסט, תחזוקה, שירותי דרך וכו'. המינוס הוא שהנכס אינו בבעלותך ואתה משלם אלפי שקלים בחודש על משהו שתוך 3 שנים אתה מחזיר. זה כמו ההבדל בין לשכור דירה לבין לרכוש דירה עם משכנתא. הכל עניין של כמה כסף זמין יש לך עכשיו.

• תוכן חדש...