Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 2005 FSI 1.6L - סיכום שנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נרכש ביולי שנה שעברה באוטודיל בני-ברק,במסגרת טריידאין על הפולו הקודמת + הפרש (מחירון מול מחירון).

את האמת בכלל לא תכננתי לרכוש גולף,אך זוגתי שתחיה טענה שמיציתי עם פולו כבר (אחרי 2),והגיע הזמן להתקדם :).

עלויות אחזקה :

-----------

הרכב נרכש עם 45700ק"מ על השעון,כשאני יד שניה (ראשונה פרטית מקצרין).

צמיגים - מיד עם הרכישה הוחלפו כל הרביעייה (המקוריים היו על הרכב 5שנים רצוף,כשהקדמיים ממש גמורים,לכן בוצע על הדרך גם כיוון פרונט) - 2200ש"ח סה"כ.

יישור קו + טיפול 45000 (הבעלים הקודם טיפל במורשה עד 28000,ואז נטש לאנשהו) - התחלתי לטפל ברכב כמה ימים אחרי הרכישה,במוסך מורשה VW בנצרת (מוסך הצפון ע"ש הנרי וג'ורג') :

שמן מנוע,פילטר,נורה קדמית,וסריקת מערכות לתקלות - 412 ש"ח.

ברקסים - חודשיים לאחר הרכישה (ספט' 2009) הוחלפו רפידות קדמיות מקוריות - 470ש"ח כולל מע"מ.

ברקסים #2 - בינואר השנה (2010) הוחלפו רפידות אחוריות מקוריות - 440ש"ח כולל מע"מ

טיפול 60000 - בוצע במרץ השנה,שכלל שמן מנוע+פילטר,פילטר אוויר,פלאגים,ופילטר מזגן (ועוד סריקה ממוחשבת) - 1100 ש"ח כולל מע"מ.

צריכת דלק

--------

רוב הנסיעות היו 90% בינעירוני,ועוד קצת עירוני פה ושם,עם מזגן הממוצע יוצא 1:12,ללא מזגן 1:13.5 (בנסיעה לאילת בקיץ שעבר יצא גם 1:14.3 בנסיעות שגרתיות כל הזמן,אין ממש אופציה "ללחוץ" ;))

הרכב תודלק בהתחלה עם 98,ולאחר מכן עם 95,לא נמצא הבדל בביצועים,או תופעות מוזרות כלשהן,הכל מתפקד כמו שעון שוויצרי.

סחיבה&מנוע

---------

הגיר האמת די מעצבן,מפני שהוא מתוכנן לחסכון מירבי,ככה שיוצא שהילוכים עפים קדימה בעליה מישור או ירידה (גם סתם 40קמ"ש בשכונה על חמישי :roll:)

בעליות חובה לדעת ולתפעל את הטיפטרוניק,רוב הנהגים עם רכבים דומים שראיתי יודעים רק לבצע KICKDOWN ללא הפסקה,דבר שגורר צריכת דלק זוועתית + בלאי מוגבר.

מה שכן בתפעול נכון של הגיר הרכב עולה מעולה כל עליה במהירות תלת ספרתית,עם אנשים ומזגן :)

אבזור

----

הרכב מגיע עם שלל מערכות בטיחות באותיות מוזרות,אין ESP אבל יש ASR במקום,6 כ"א,וכו'.

שמע - 4 רמקולים וקונסולה שלא קוראת MP3 לצערי,אלא רק דיסקים AUDIO רגילים ישנים (מה שהצריך צריבת תיקיית עבת דיסקים :p)

מזגן - בקרת אקלים לקדימה לנוסע ולנהג עם קביעת טמפ',מאחור יש גם מזגן מפוצל,אך מאוד חלש (גם בשיא העוצמה,מיני-ואן זה לא ;)) סה"כ פועל מצוין מקדימה (גם ככה הרכב 95% ריק מאנשים חוץ מהנהג)

כסאות & אכסון - כסא נהג (ואולי גם נוסע,לא בדקתי) מתכוונן לקדימה ולאחור,וגם לגובה,מספק ראייה מצויינת עם מראות חשמליות (לא מתקפלות).

משענת בין הכסאות הקדמיים לאכסון כל מיני (מסטיקים בעיקר :D) תא כפפות רחב (יחסית) שגם בו המזגן פועל (כשהוא עובד),אפילו פותחן בקבוקים ממתכת מקורי VW קיים :p

סיכום כללי

--------

כפי ששמתם לב,הרכב מפגין אמינות מופלגת (בכל זאת יחסית חדש),לא היו הפתעות,טיפולים שוטפים + החלפת בלאי צפוי.

סה"כ הרכב מעולה לנהג בודד או זוג נשוי או רווקים,למשפחתי-רחב קצת פחות (מושבים נמוכים מאחור,תא מטען אחורי קטן).

הרכב נמכר בשישי שעבר במחירון מלא לאחר שקלול יד וק"מ,בבדיקה יצא חלק לגמרי חוץ מפחחות לא משמעותי וסדק פצפון בשמשה קדמית (תודות לטריילר של של-טל :cry:)

מצפה (ומתלבט קשות) לרכב הבא :)

עימכם הסליחה על החפירה ;)

מצ"ב מעט תמונות.

1.jpg

DSC_0007.jpg

DSC_0009.jpg

DSC_0579.jpg

DSC_0594.jpg

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

הלוואי,תקציב נוכחי 70-75K אולי 80K...נסתפק בTDI דור5 אם נמצא (למרות שאני כבר פוזל לאיביזה FR/סקודה אוקטביה או סופרב/פולו TSI / או אפילו פאביה,איבדתי את הראש כבר :lol:)

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

אינ לא חושב שהאוקטביה מעניינות אם הן לא 1.8T או 2.0T, אבל זה כבר עניין של טעם אישי. בהצלחה במה שתבחר :-)

אני אולי הייתי שוקל בתקציב הזה, ללא ילד, מגאן 3ד' 2.0 אם יש חיה כזו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גם אני אשמח לדעת קצת יותר פרטים על סיבת המכירה.

סה"כ נשמע שהיית מאוד מרוצה מהרכב ולכן אחרי מכירה שלו אחרי שנה דורשת הסברים (רק אם אתה רוצה) :-D

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
גם אני אשמח לדעת קצת יותר פרטים על סיבת המכירה.

סה"כ נשמע שהיית מאוד מרוצה מהרכב ולכן אחרי מכירה שלו אחרי שנה דורשת הסברים (רק אם אתה רוצה) :-D

וואלה שתיכם נתפסתם עליי..;)

מכרתי מפני שאני והבת זוג עוברים לקצרין עכשיו,והרכב שארכוש (יהיה מה שיהיה) יגמע כל יום 55-60 ק"מ (רק בית>עבודה>עבודה>בית)

למי שלא טייל לאחרונה,או סתם לא נסע באיזורים הררים עם עליות,צריך רכב חזק (רצוי עם טורבו,הגולף הקודמת זה פשוט לא זה) ואם אפשר גם חסכוני :D - ה TDI מספק את שני העולמות :)

בחישוב כללי עם עוד נסיעות (הורים שלי,שלה,טיולים ויציאות פה ושם,קניות וכו') בחודש ייצא לי 2800ק"מ,שמביא אותי למעל 30K בשנה.

בדיזל,אם אמצא גולף שמורה,עם ממוצע של 1:16 : 30000ק"מ לחלק ל16ק"מ לליטר,יוצא 1875 ליטר סולר בשנה,בעלות של נניח 6שקל לליטר (אפילו שיש יותר זול,וגם קרוב) יוצא 11250 ש"ח

בבנזין,אם הייתי עדיין עם הגולף שמכרתי,יש ממוצע של 1:12 : 30000ק"מ לחלק ל12 ק"מ לליטר יוצא 2500 ליטר בנזין בשנה,בעלות ממוצעת של 6.5ש"ח לליטר,סה"כ 16250ש"ח

5000 ש"ח לא הולכים ברגל :)

לכן לאחרונה אני חורש את יד2 וWINWIN וכל שאר הלוחות,אך אין יותר מדי מציאות,ומה שיש כבר,דורשים מחירים לא הגיוניים.

בנוסף ישנו את נושא השמן גיר שמחליפים בגולף דיזל כל 60K + פילטר סולר,שניהם ביחד עוברים את האלפייה (אפילו ש60K יוצא פעם בשנה וחצי..)

בהתאם לכל הנכתב לעיל,קצת ירדתי מנושא הדיזל,ואני בחיפושים אחר סקודה אוקטביה,שאולי תשפר את סיכויי :)

כפי ששמתם לב לקצב הודעותיי לאחרונה,אני לא ממש סגור על מה ללכת,מקווה לטוב בעזרת ה'8)

צהריים טובים לכולם.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

תודה על ההסבר.

בשביל 5K בשנה אני לא חושב שהייתי עושה את ההחלפה הזאת. מספיק שטורבו או משאבת הזרקה ילכו בדיזל (וזה הולך לא מעט) וכבר הכדאיות הכלכלית בסימן שאלה רציני. תוסיף לזה סחירות חלשה יותר של הדיזל ולא בטוח שדיזל זאת הבחירה הנכונה.

מה כן? זה כבר בפורום יעוץ.

:-D

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תכלס -לדעתי החלפה מיותרת אלא אם כן היה איזה פגם ברכב שלא סיפרת עליו.

לא קל למצוא רכב שמור ובטוח לא גולף TDI דיזל עם ק"מ נמוך ושמורה.

אולי אתה צריך לכוון לגולף TSI מודל 2007 בערך שתתן לך צריכת דלק שפויה (מנוע 1.4) וביצועים יותר טובים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

צריכת דלק

--------

רוב הנסיעות היו 90% בינעירוני,ועוד קצת עירוני פה ושם,עם מזגן הממוצע יוצא 1:12,ללא מזגן 1:13.5 (בנסיעה לאילת בקיץ שעבר יצא גם 1:14.3 בנסיעות שגרתיות כל הזמן,אין ממש אופציה "ללחוץ" ;))

צריכת הדלק לא נשמעת הגיונית ייתכן שהבדיקה לא נעשתה בצורה נכונה.

בלי קשר למה שרשמת הרכב שלי זהה לשלך ועם אותה נסועה, צריכת הדלק בקיץ עם מזגן על טמפ' של 18-19 מעלות צלזיוס כאשר 90 אחוז מהנסיעות הם רק בעיר נמדדה צריכת דלק של 1:7.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,המדידה והתוצאות יצאו פעם אחר אותו הדבר פעם במשך כל השנה :) אין יותר נכון מזה.

אתה במרכז,נוסע הרוב במישור,מיליון רמזורים וכו' בגלל זה יש לך בעיקר צריכה עירונית.

אצלי רוב הנסיעות בינעירוניות,כמעט ואין פה רמזורים בכלל (על פקקים בכלל אין מה לדבר),והמזגן על 16 מעלות כשהוא פועל.

המדידה תמיד הייתה באותו אופן - תדלוק מלא,נסיעה של בד"כ 350ק"מ עד שמגיע לחצי טנק,ותדלוק מחדש,עם חילוק מספר הק"מ שנצבר במספר הליטרים שנכנס (28-31).

הכי חסכוני שהיה לי איי פעם היה שנה שעברה לאילת עם זוגתי,תא מטען מלא ומזגן פועל מצפת לאילת,440ק"מ עם הפסקה אחת ביטבתה,יצא לי 14.3ק"מ לליטר

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

אנסה לחדד את דבריי :shock:

לא ייתכן שנסיעה עם מזגן יצא לך 1:12 וללא מזגן 1:13.5 כלומר הפרש של 1.5 ליטר בין נסיעה עם מזגן וללא מזגן בנסיעות בין עירוניות הכוללת נסיעה בהרים וגבעות :-( וקצת בעיר.

התוצאות מתקרבות לנתוני ייצרן לכן אני מטיל ספק באמינות הבדיקה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מאמין? תקדיש חצי יום באיזה שבת מתישהו,וסע לבעלים המאושר איי שם בקריית שמונה.

אני בטוח שהוא ישמח להוכיח לך את דבריי :)

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם
בהתאם לכל הנכתב לעיל,קצת ירדתי מנושא הדיזל.

אם אכן וויתרת על דיזל, אתא אמור להצטער שמכרת, לא? כי כרגע המכירה נראית מיותרת לגמרי.:-)

• תוכן חדש...