Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני חושב שהתרד הזה יהיה נחמד אם כל אחד ירשום מהם נק' החיתוך שלו בין הדרייברים, זה גם יכול לתת מושג כללי על רכיבים ואופן השימוש בהם.

לא משנה אם יש לכם סט שתי חלקים או שלוש, כדי לעשות את זה מסודר כל אחד ירשום את הרכיב שלו ונק' החיתוך.

אני יתחיל עם שלי:

סאב ג'נסיס אודיופיל - 80hz 

מידבאס קלארוס - 80hz - 200hz

L4 מידריינג' -200hz - 6.3khz

6.3khz - l1v2

לפעמים נק' החיתוך בין הסאב למידבאס היא 63 תלוי בסוג המוזיקה.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סאב IDMAX עד 70

מידבאס ריינבו 70-800

מיד ריינג' CDM54 מתחיל ב800 עד 3500

טוויטר MBQ את מה שנשאר

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

אני הייתי מוסיף גם את הסלופ בהם האלמנטים חתוכים

סאב - מורל אולטימו 50HZ סלופ 12

מידבס - SS רווליטור 18W 50-250 סלופ 12

מידריינג - SS M12 מ250 עד 3250 סלופ 12

טויטר - SS אילומינטור R3004 מ3250 ניחוש נכון, גם כן סלופ 12

אלי

פורסם

מנסיוני ומהסט אפ שהכי הייתי מבסוט ממנו:

25-63HZ - סאב סקאן ספיק רוולייטור 9" (12DB).

63 ומעלה וופרים מורל הייבריד + CDM54 + MT23 חתוכים ע"י קרוס של מורל אילייט MX33.3 (אני חושב שנקודות החיתוך הן 700 ו 4,500 ב 12DB).

* לא נתקלתי עדיין באף וופר 6.5" שנשמע טוב מתחת ל 50HZ ו 12DB.

** השיטה הטובה ביותר למשוך את הבאס קדימה היא ע"י שימוש בוופרים איכותיים, בידוד בדלתות, התקנה טובה וחזקה של הוופרים וחיתוך נמוך ככל האפשר של הסאב והוופרים, 50-63 בד"כ נשמעים הכי טוב.

*** הסאב לא צריך לדפוק. הסאב צריך להשתלב הרמונית עם המערכת או במילים אחרות - לא צריך לדעת שהוא שם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר איזה מילים, מה עם אלה מאיתנו שאוהבים להרגיש את שקיימת מפלצת מאחורה? (ושעדיין יהיה מדוייק, שרגוע שידע להשתלב כמו שצריך)

בכל מקרה, לא זוכר על כמה הייתי חותך אצלי, המערכת כבר יותר מדי זמן יושבת בבית :-(

פורסם

אפשר גם?:)

טוויטר legatia l1v2 חתוך על 6קה"ץ בסלופ 6

מידריינג' legatia l3 חתוך על 300 בסלופ 12

וופר legatia l8 חתוך על 250 סלופ 12 ו50 סלופ 12

וזהו

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

כרגע:

2WAY

דיינאודיו MD100 חתוך על 2200 בסלופ 12

דיינאודיו MW162 חתוך מלמטה ב 68 בסלופ 24 (דלתות לא אטומות) ומלמעלה ב 2250 בסלופ 12.

מורל אולטימו חתוך ב 70 בסלופ 24.

אוטוטו, 3WAY קדמי שיורכב מ USHER 8945A, FOUNTEK FR89EX, SCANSPEAK 6020.

...CASKA for life

פורסם
איתמר איזה מילים, מה עם אלה מאיתנו שאוהבים להרגיש את שקיימת מפלצת מאחורה? (ושעדיין יהיה מדוייק, שרגוע שידע להשתלב כמו שצריך)

יש סטירה פנימית במשפט שלך. סאב מפלצתי וחזק לעולם לא יוכל להשתלב עם הרמקולים הקדמיים, רק אולי בעזרת המון עבודה של הטיים-קורקשן, אבל אני מאוד בספק. תדרי הבאס, היווצרותם והתפוגגותם איטיים יותר ולכן תמיד יווצר סוג של דיליי, בטח כאשר הסאב נמצא בחלק אחר ברכב ועוד מאחורה.

אני יכול להעיד שמאוד מאוד קשה להשתיק את הסאב, אבל צריך לזכור שהסאב צריך לתת השלמה של התדרים הנמוכים בלבד, הוא צריך לתת נפח לסאונד ותו לא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למה שגם לא נוסיף לחגיגה את נתוני הTC והאם הפאזות ישרות או הפוכות ובין איזה אלמנטים - זה באלאגן וזה אינדיבידואלי כלפי סט ורכב...

סלופים ונקודות חיתוך

ברכב הפרטי:

מידבאס אימג'ן חתוך מ50 הרץ עד 6.3K הרץ בסלופ 12

טוויטר אימג'ן חתוך מ5K הרץ בסלופ 12

סאבוופר אאורה סדרה 5 10 אינטש - חתוך בLPF מ63 הרץ בסלופ 24 פאזה הפוכה

ברכב ליסינג (כל החיתוכים כאן הם בשיטת לינקוויץ למעט הסאב שהוא חתוך בשיטת באטרסוורט')

L1 - חתוך ב5.5 KHZ בסלופ 12 פאזה ישרה

L4 - חתוך מ300 עד 5 K כאשר אני לא זוכר בוודאות אם הסלופ הוא 12 פאזה ישרה

האבוק 7 אינטש של AA - חתוכים בסלופ 24 ופאזות הפוכות בין 50 הרץ ל300 הרץ

SEAS SW300 - חתוך מ25 עד 60 בסלופ 36 פאזה ישרה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי,אני כבר לא מאמין לתיאוריית הפאזות.

לגרום לרמקול לעבוד הפוך נטולה כל הגיון. עם כל המשחקים והנסיונות שלי - בסוף הגעתי לתוצאות הכי טובות באמצעות פאזות רגילות ומשחקים עם ה TC בלבד.

איתמר.

פורסם

כשאתה בודק זוג רמקולים שאחד הוא ימין ואחד הוא שמאל - היפוך פאזה לא תשנה שום דבר

אבל כשיש לך שבע רמקולים בתוך ריבוע של מטר וחצי על שני מטר (הסלון של הרכב) משחקי פאזות בין מידבאסים לסאבוופר, בין מידבאסים למידים ובין מידים וטוויטרים וגם בין טוויטרים למידבאסים - עושים הבדל מאוד גדול לפעמים.

אם אני הופך את הפאזות של המידבאסים שלי התוצאה ברכב היא עולם אחר ממה שהן ישרות ומשחקי TC לעומת זאת יכולים לבטל את הבעיה אבל יהרסו את הפוקוס של הבמה במקביל...

אז ככה שזה כלי מאוד חשוב וצריך לדעת להשתמש בו - אתה באמת חושב שכל כך הרבה יצרני קרוס אוברים ופרוססורים לא היו מבטלים את האופציה הזו אם לא היתה לה משמעות?

ולא מדובר כאן בבאס-בוסט לערס המצוי... מדובר כאן בפיצ'ר שמי שמשתמש בו, כנראה שכבר עשה שיעורי בית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כשהופכים פאזה בין רמקול ימין לשמאל הבאסים נעלמים.

אדי, אין שום הגיון בהפיכת פאזות. מה הרעיון לתת לרמקול לעבוד הפוך ממה שהוא תוכנן לעשות?

וכן, אני חושב שהפונקציה של הפיכת פאזה בקרוסים\מגברים\פרוססורים למיניהם היא שטות מוחלטת, כמו עוד הרבה דברים בתחום האודיו.

פעם ניסיתי להאמין להבדלים ולתיאורייות, היום אני מתחיל להבין שיש לנו המון בולשיט בתחום, כמו בכל שאר התחומים של החיים בעידן המודרני.

עדיין לא נתקלתי בשום יצרן רמקולים בעולם שאומר או ממליץ שצריך לנסות משחקי פאזות בהתליך ההתקנה.

איתמר.

פורסם

אני מדבר על הפיכת פאזה דרך הפרוססור - לא הפכתי חשמלית.

יש כאלה שאומרים שזה אותו הדבר יש כאלה שאומרים שלא, יש כאלה שטוענים שזה בולשיט ויש כאלה שלא.

אצלי זה עושה הבדל משמעותי בכווני הבמה.

לא אמרתי להפוך פאזה בין ימין לשמאל - אמרתי להפוך פאזה לימין ושמאל לאותם האלמנטים...

זו לא מטרת השרשיר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...