Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום,

רציתי לדעת, מה לדעתכם הרכב בתקציב 40K הבטיחותי ביותר שניתן לקנות כיום?

אחרי הבטיחות מגיעה האמינות. אבל שוב בטיחות.

לפי מה שהמליצו לי עד עכשיו: רנו מגאן, שנתון גבוה, מספר כריות אויר גבוה ועוד אביזרים.

יש למישהו הצעות נוספות? הסתייגויות?

תודה מראש.

פורסם

מגאן 2 או פוקוס צורה חדשה הכי בטיחותיים בין המשפחתיות המשומשות.

את פוקוס המדובר, לדעתי, לא תוכל למצוא בתקציב שלך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
היי שלום,

רציתי לדעת, מה לדעתכם הרכב בתקציב 40K הבטיחותי ביותר שניתן לקנות כיום?

אחרי הבטיחות מגיעה האמינות. אבל שוב בטיחות.

לפי מה שהמליצו לי עד עכשיו: רנו מגאן, שנתון גבוה, מספר כריות אויר גבוה ועוד אביזרים.

יש למישהו הצעות נוספות? הסתייגויות?

תודה מראש.

רנו היו אם אני זוכר נכון, הראשונים עם 5 כוכבי בטיחות.

היום להרבה רכבים יש 5 כוכבי בטיחות, אבל הפרמטרים שונים.

יש הגנה על הראש, הגנה על ילדים, הגנה על היושבים מאחורה, הגנה על הולכי רגל, פגיעות מהצד...

יש הרבה הרבה פרמטרים - ויהיה קשה להעדיף משהו אחד על פני אחר.

אני מציע שקודם כל תבחר דגמי רכב שמעניינים אותך ואתה מסוגל לרכוש אותם,

ואז תבדוק את הציון שלהם

http://www.euroncap.com/home.aspx

פורסם

אני בחרתי בסופו של דבר C5 מסיבה זו ממש.

תוכל לקרוא על קורותיי באמצעות חיפוש כאן בפורום.

סה"כ אני מרוצה מאד, בניטרול הנוירוטיות שנובעת מזה שזה הרכב המשומש הראשון שלי...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ועוד שאלה: פאסאט 2001 נכנסת בתקציב.

היא לא יותר בטיחותית \ עדיפה?

פאסאט 2001 לא יותר בטיחותית:

http://www.euroncap.com/tests/vw_passat_2001/92.aspx

רק ב 2005 פאסאט קיבלה 5 כובבים במבחן הריסוק.

עדיפה? זה רכב ברמה אחרת, התחזוקה תהיה יותר יקרה, הרכב עצמו יהיה יותר ישן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ועוד שאלה: פאסאט 2001 נכנסת בתקציב.

היא לא יותר בטיחותית \ עדיפה?

לא.

כמו שציין נהג מתחיל, אם אתה עובר לקטגוריית המשפחתיות הגדולות, האפשרות הבטיחותית ביותר (ובמפתיע כנראה גם הזולה ביותר) היא ה-C5.

פורסם

אני יודע שדעתי לא הכי פופולרית אבל:

זה שרכב מסויים קיבל 5 כוכבים זה לא אומר שבתאונה מסויימת הפגיעות תהיינה קלות יותר מאשר ברכב עם 4 כוכבים.

לפעמים הפערים הם בגלל נורית התרעה כזו או אחרת,הגנה על הולכי רגל (חשוב אבל לא למי שברכב) וכיו"ב פריטים שלא באמת עוצרים פגיעה בנוסעי הרכב.

מבחני הריסוק אינם מדמים כל סיטואציה אפשרית ועל פי חוקי מרפי דווקא אלו הסיטואציות שיכו בנו...

בהתנגשות בין משאית עם כוכב בטיחות אחד ולבין פיאט 500 עם 5 כוכבי בטיחות,אני בוחר במשאית... בחירה דומה רלבנטית גם בדוגמאות פחות קיצוניות..

ולסיום, אמינות פירושה גם בטיחות. אחת הסכנות הגדולות הן רכב שנתקע בצד הדרך,או שנוסעיו מתחילים להתרוצץ סביבו ונדרסים... או שרכב אחר מתנגש בו....או שהתסכול גורם לפגיעה נפשית :brickwall:.... כך או אחרת,לטעמי עדיף רכב אמין עם 4 כוכבים על רכב בעייתי עם 5 כוכבים ואני לא אזכיר שמות אבל דגם "בטיחותי" שהוזכר כאן מהשנים הרלבנטיות למחיר שעליו דובר נוטה יותר להכיר את הדרך למוסך (ולא תמיד בנסיעה..) קל וחומר אם הוא אוטומטי.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הראייה שלך את העובדות פופולרית או לא, אבל שגויה היא בטוח.

בשנתונים המדוברים, דירוג הבטיחות מתייחס לשקלול מבחני ריסוק חזיתיים, צדיים ופגיעה בעמוד עבור נהג/נוסע מבוגר.

ציון לילדים ולהולכי רגל או עזרי בטיחות ניתן בנפרד, ולא נכלל בדירוג חמישה כוכבים.

כיום הציון הכולל הוא חמישה כוכבים לכל המבחנים (כולל ילדים והולכי רגל וניקוד גם לעזרי בטיחות), אבל שוב, זה לא רלוונטי

לפותח השרשור. בנוסף, יש אמנם ציון אחד להכל, אבל בכל דגם תמצא פירוט מדויק לגבי רמת הבטיחות בכל מבחן ועבור

כל נוסע.

מבחני ריסוק מדמים את הסיטואציות הנפוצות ביותר בהן נהרגים בני אדם: תאונה חזיתית בזווית, פגיעת צד ופגיעה בעמוד.

נכון, המבחנים לא מדויקים לכל סיטואציה, אבל בהיעדר כל דרך אחרת לדעת איזו מכונית בטוחה, להתייחס אליהם בביטול

זה לא צעד נבון.

לגבי תאונות שייגרמו בגלל שמכונית א' או ב' אינה אמינה, זה טיעון מופרך בעליל, שכל קשר בינו לבין החיים האמיתיים

או סטטיסטיקה כלשהי מקרי בהחלט.

פורסם

נכון, המבחנים לא מדויקים לכל סיטואציה, אבל בהיעדר כל דרך אחרת לדעת איזו מכונית בטוחה, להתייחס אליהם בביטול

זה לא צעד נבון.

לגבי תאונות שייגרמו בגלל שמכונית א' או ב' אינה אמינה, זה טיעון מופרך בעליל, שכל קשר בינו לבין החיים האמיתיים

או סטטיסטיקה כלשהי מקרי בהחלט.

מופרך מופרך אבל מוכח...: http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-4fd66e66beb6421004.htm

http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-bf08304c2099f11004.htm

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=592867

http://www.kalir.co.il/cgi-bin/relocate.cgi?/Articles-Tari/128.html=נהג חדש ללא ליווי מאבד את זכותו לפיצויים

ויש עשרות דוגמאות לסכנה שטמונה בתקלה ברכב.... החובה ללבוש אפוד זוהר לא נולדה משום מקום...

דבר נוסף,לא התייחסתי בביטול למבחני הריסוק אלא רק טענתי שציון גבוה בהם אינו בהכרח משקף "ביטוח" או "השוואה" מדוייקת בנוגע לחומרת הפגיעה מול רכבים עם ציון מעט נמוך יותר (הפרש של כוכב אחד ובין 4-5) שמאפיין את רוב המשפחתיות ברמת המחיר והשנתון הרלבנטיים.

כפי שציינת,המבחנים לא מדוייקים לכל סיטואציה ולכן "משחק" של כוכב אחד הוא חשוב אך הוא לא מראית הכול,מותרלשקול עוד שיקולים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מופרך מופרך, אבל מופרך.

קישור ראשון: המכונית שנתקעה - סובארו.

קישור שני: המכונית שנתקעה - טויוטה.

קישור שלישי: פנצ'ר!!! (קורה כמובן רק בצרפתיות)

קישור רביעי: פנצ'ר (שוב הצרפתיות הלא אמינות)

מה הוכחת? שיפניות נתקעות בצד הדרך, ושלמכוניות יש תקרים.

לא הוכחת שמכוניות לא אמינות (סובארו וטויוטה לא אמינות?) נתקעות בצד הדרך, ושבעליהן מיד נדרס על-ידי סמי טריילר.

שזה מה שרמזת בהודעה הקודמת שלך.

לגבי "משחק" (בכלל לא ביטול של התוצאות) של כוכב אחד - כשהכותרת היא "בטיחות מעל הכל", סימן שהשואל רוצה בטיחות

מעל הכל, לא מכונית כמו סובארו או טויוטה שנתקעת בצד הדרך, או מכונית עם פנצ'ר קטלני ;-)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חברה אתם טועים.

אתם לא יכולים להשוות כוכבי בטיחות של קטגוריות שונות (אלא אם משקלי הרכבים שווים!). הפאסאט המדוברת שנכנסת בתקציב היא שנת 2003(אם אני לא טועה) ושם כבר יש 6 כריות אוויר (במבחן הריסוק הרכב נבחן רק עם 4 כריות).

לגביי המשקלים של הרכבים, הפאסאט שוקלת 1527 ק"ג לעומת הפוקוס ששוקלת 1248 ק"ג - כלומר הפרש של כמעט 300 ק"ג!

לכן אם נדמה תאונה בין הפאסאט לפוקוס, הפוקוס תינזק הרבה יותר מפני שהיא תצטרך להתמודד עם 300 ק"ג נוספים שמופעלים עליה(אני לא בטוח שאז היא תקבל 5 כוכבים) מנגד הפאסאט תצטרך להתמודד עם משקל נמוך ב 300 ק"ג מהמשקל שהופעל עליה כאשר היא נבחנה אל מול הקיר(כך הן נבחנות במבחני הריסוק) ולכן התוצאה שלה בריסוק הספציפי הזה יהיה טוב יותר.(אני רק מזכיר שכל גוף שמפעיל על קיר(עצם שאי אפשר להזיז) משקל כלשהו הוא בעצם מפעיל את אותו המשקל על עצמו).

לכן, נכון שעדיף רכב עם מספר כוכבים גבוהה אך צריך לשים לב גם למשקל הרכב.

אני חושב שהבחירה הנכונה יותר היא דווקא הפאסאט ולא הפוקוס.

פורסם

הצעה לכל המתווכחים - ראו את הסרטון של FIFTHGEAR שבו עימתו "ראש בראש" וולבו 940 סטיישון מול רנו מודוס (קליאו מוגבהת). רמז - לא הייתי רוצה להיות בוולבו...

לדעתי, במחיר האמור הפשרה הטובה ביותר היא ה-307, שציוניה הבטיחותיים זהים כמעט לאלה של המגאן, אך היא מפוארת ויפה בהרבה, ומנסיוני גם אמינה למדי.

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...