Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"אהובי שי" לא ענית על שאלתי, כמה עולה שתיי כבלי 8G באורך 5 מטר ? וכמה עולה 4G באורך 5 מטר+ ומפצל ? ואיפה אתם נמצאים בארץ ?

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טל כהן ברור לך שאני לא אענה על שאלתך פה על גבי הפורום.

ישנם מספיק דרכים יותר דיסקרטיות להפניית שאלות כאלו.

איפה אנחנו נמצאים תוכל למצוא בקלות בכל מנגנון חיפוש ברשת (גוגל,וואללה,דפי זהב,או בפורום עצמו)

דרור

פורסם

(מבקש סליחה מראש אם דבריי נשמעים תוקפניים אבל באמת לא זו כוונתי)

חושבתני שתשובתך קצת פומפוזית וממש לא ריאלית.

בחיפושיי לפני כשנה(ומאז יש חדש?:roll:) לא מצאתי כבל איכותי וטוב בקוטר 4G במחיר שפוי.דוגמה?בבקשה.כבל של חברת קנו למשל,נמכר בזמני-בארץ- במחיר פלצני של לא פחות מ45 שח למטר! ונתתי דוגמה למחיר הזול ביותר שמצאתי.המהדרין ואין הרבה כאלה,לא מיצמצו כשביקשו 65 שח למטר .

מחיר 80-100 שח מתאים לכבל פשוט מאד בעובי ממש לא מוגדר.

נכון,ייתכן שהכבל שעליו אתה מדבר אכן יספיק ויתאים לפותח השרשור אבל אם נחפש משהו איכותי יותר,המחיר פשוט מכפיל ומשלש עצמו ללא כל הגיון.כי למה בחו'ל באיביי למשל,ניתן לקנות כבל ספציפי של קנו כמו שלי בעובי 4G ,באורך 5.5 מטר ומהסדרה הגבוהה בפחות מ150 שח כולל משלוח?

אז אם לבחור יש אפשרות לקנות כבל רתכת שיעשה את עבודתו מעל ומעבר לדרוש אבל במחיר מופחת הרבה יותר ממה שישיג עם כבל גרוע-למה לא?

פורסם

ערב טוב ארזה

אני ארשום את תגובתי ואצא מהפורום עד לעוד שעתיים וחצי (מה לעשות כדורגל) לכן במידה והדיון ימשיך אגיב מאוד מאוחר בהמשך הלילה

אני לא חושב שזה נבון מבחינתך להגדיר את תגובתי כלא ריאלית או פומפוזית וזאת מכיוון שאם היית לוקח את הזמן לבדוק בצורה קצת יותר מדוקדקת היית בטח רואה שנתתי מחיר של כ-100 ש"ח + מע"מ ל5 מטר כבל 4G

אני לא מתכוון להסביר או לפרט יותר מזה כי מיד אקבל הערות על חריגות מחוקי הפורום ותקנותיו.

אבל אומר שאני אחראי לגמרי על תגובותיי ואתה מוזמן לבדוק את האותנטיות והריאליות של תגובותיי ובמידה ותתאכזב אשמח לקבל ממך רפש כלל עם עדה ויושבי פורום

אציין שבנוסף אני מדבר על כבלים ייעודיים לרכב מבית קונצרן אמריקאי מהענקים בתעשיה (לא איזה סיב ברזל צבוע באדום ומלופף בפלסטיק קשיח) שעובדים עם נחושת טהורה מצופה בסיליקון גמיש ונח לעבודה

דרור

פורסם

תוכל אולי לתת לי הצעת מחיר על הרכיבים שביקשתי בתחילת הדף בהודעה פרטית ?

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

דרור מה זה יעודי לרכב? יש הרבה דברים שמיועדים גם לדברים אחרים בתעשיה ואנחנו נתקלים בהם גם לרכב, כבל רתכת יכול להיות מיועד גם לרכב אם בוחרים אותו נכון, הבידוד שלו לא פחות אם לא יותר איכותי מכל כבל לרכב שיש - מה שכן זה גם בעוכריו, קשה להתנהל איתו.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

בוקר טוב אלעד

הקטע של הבידוד העבה והלא גמיש זה בדיוק מה שאני מתכוון אליו כשאני אומר שהוא לא ייעודי לרכב

תבין אני סך הכל לא אומר שכבל רתכת או כבל התנעה או כבל חברת חשמל הוא לא טוב לרכב

מה שאני אומר זה שבגלל שרכב זו סביבה עבודה מסויימת ועבודה על רתכת היא סביבה עבודה אחרת לכן ייצרו כבלים ייעודיים לכל סביבת עבודה.

אין בזה שום דבר שמרמז על איכויות כאלו או אחרות וזאת מכיוון שישנם כבלים מאיכויות ותמחורים שונים גם לרתכות (במקרה הזה) וגם לרכבים.

אני פשוט אומר שכעיקרון אין סיבה להרכיב כבל קשה להובלה ולא גמיש כשאפשר להוביל כבל קל יותר (ואתה יודע מה ? גם הרבה יותר יפה ואסטטי) שמבצע את אותה עבודה

כל שכן מדובר בשני המגברים הללו

אבל כל אחד שיעשה כראות עיניו בנושא זה כי כל אחד משני הכבלים ייבצעו את העבודה בצורה מספקת

המטרה העיקרית שלי היא להראות ולהסביר שכבל איכותי 4G או 8G לא חייב להיות כל כך יקר כמו שהוא נתפס אצל רוב חברי הפורום

שבוע טוב

דרור

פורסם

דרור,

מה ז"א "לא חייב להיות כל כך יקר כמו שהוא נתפס אצל רוב חברי הפורום"? מה ההגדרה של "איכותי"? הרי יש מספר רב של משתנים שמשפיעים בסוף באופן ישיר על מחירו של הכבל, לא סתם כבל X זול וכבל Y יקר ואני לא מדבר על דגם ספציפי פה, האם כולם פה יודעים את ההבדל בין כבל CCA לנחושת? הרי זה הגורם הכי משפיע במחיר, כנ"ל לגבי ציפוי הכבל והחומרים ממנו הוא עשוי, גמיש\לא גמיש? כמות סיבים בכבל? וכו', כל אלה משפיעים בסופו של דבר על המחיר, אם אתה רוצה כבל טוב בסופו של דבר תאלץ לשלם, אין ארוחות חינם, אם זה זול אז כנראה יש סיבה ואני לא מדבר פה ישירות אלייך\עלייך או על המוצרים שאתה מוכר.

אבל, אם כבר זרקת פה מחיר, האם הוא לכבל CCA או נחושת? מה כמות הסיבים בכבל? מה הציפוי? יש תקן UL/TUV?

כנ"ל לגבי כבל רתכת ששאר החברים הזכירו פה.

דני.

פורסם

דני בוקר טוב

קודם כל לא זרקתי מחיר אלא רשמתי מחיר ואני עומד מאחוריו

דבר שני כל התגובה שלך היא ישירה ואישית כי עכשיו היא מצריכה אותי לענות לך תוך התייחסות למוצרים שלי כי אני את התשובה שלי יכול לתת רק על מה שאני סמוך ובטוח בנכונותו ואת זה אני לא אעשה בפורום כללי

וכן דני אין הגדרה ל"איכותי" איכותי זה דבר יחסי

וכשמדובר במגברים המדוברים על ידי פותח השרשור אז כל כבל 4G שיש אצל כל מתקין מצוי יעשה עבודה טובה

וכבל לא צריך לעלות 50-100 ש"ח למטר לטובת הפעלת מגברים כאלו

שוב לגבי נחושת או לא \ציפוי כזה או אחר\תקנים וכ"ו אני לא אענה כי אני יכול להעיד רק על הציוד שלי ואני נמנע מכך

אבל אני בטוח שמי שקורא את ההתנהלות של השרשור ומכיר אותי יכול לנחש את התשובות

בכל אופן דני עזוב זה לא משנה כי לטובת טל כהן ומגבריו זה לא משנה כי אנחנו כבר חורגים מפרופורציות

שיהיה לך שבוע מקסים

ובלי שום קשר אני עוקב באדיקות אחרי "בלוג ההתקנה שלך" ואני פשוט מוריד לך וליוסי את הכובע

בהצלחה בהמשך

דרור

פורסם

דרור,

קודם כל תודה על המחמאות.

המטרה לא הייתה להתייחס למוצרים שלך באופן פרטני, סה"כ ניסיתי לתת הסבר קצר לחברי הפורום שעל איכות יש לשלם ואין הגדרה מדויקת למילה "איכותי", כל כך הרבה טענות העלו פה על כבל רתכת מבלי לתת שום פירוט\הוכחה\טענה הגיונית מאחורי זה, בכל במקרה יצא שלקחתי את המחיר שציינת פה בתור דוגמא, זה פשוט היה קל יותר מאשר להדביק מחירים מאתרים מחו"ל, אני מסכים איתך שב-95% מהמקרים כבל 8G פשוט במחיר סביר יעשה את העבודה.

זה מצחיק שאנשים זורקים פה לאוויר את המושג "כבל רתכת", זה כמו להגיד כבל 4G, מישהו פה יודע כמה סוגים ויצרנים יש? האם כל אחד מייצר באותה הרמה? מאותם חומרים? האם נחושת או CCA? איזה ציפוי? כמו סיבים? גמישות? וכו'.

אני ראיתי את אחד האנשים המבינים בסאונד בארץ (יאריק) משתמש בכבל רתכת. סביר להניח שהוא יודע מה הוא עושה.

תגובות כאלה הורסות אותי, אני ראיתי את אחד האנשים המבינים בעולם (סקוט בוולדה) משתמש בחיווט נחושת custom made של חברת IXOS, אז מה ? יאללה, כולם לרוץ לקנות.

כל עוד לא נעשתה הגדרה בסיסית ל"איכותי" ואין מדד להשוואה ומכיוון שאף אחד לא טרח לפרסם פה שום נתון לגבי שום כבל וכולם זורקים מושגים מאוד כלליים אי אפשר להגיד על כבל כזה או אחר איכותי או זול, צ'טערת.

דני.

פורסם

אין בעד מה דני המחמאה בהחלט מגיעה לכם (אם כך אז זה הופך ממחמאה ל"ציון עובדה" לא ? :lol:)

טוב עכשיו שאתה מגדיר את זה כך אני בהחלט מסכים איתך

אבל שוב בשונה לכל מי שזורק הערות על ציודים ואו אקססוריז למיניהם אני כותב רק מה שאני אחראי לגביו ומתייחס לציוד שיש לי במלאי ואני יודע ממי אני מייבא אותו ומה איכותו היחסית

אני מבין את טענתך ואפילו מצטרף אליה אבל במקרה הזה היא לא נמסרה לכתובת הנכונה :-P

דרור

פורסם

זה מצחיק שאנשים זורקים פה לאוויר את המושג "כבל רתכת", זה כמו להגיד כבל 4G, מישהו פה יודע כמה סוגים ויצרנים יש? האם כל אחד מייצר באותה הרמה? מאותם חומרים? האם נחושת או CCA? איזה ציפוי? כמו סיבים? גמישות? וכו'.

תגובות כאלה הורסות אותי, אני ראיתי את אחד האנשים המבינים בעולם (סקוט בוולדה) משתמש בחיווט נחושת custom made של חברת IXOS, אז מה ? יאללה, כולם לרוץ לקנות.

כל עוד לא נעשתה הגדרה בסיסית ל"איכותי" ואין מדד להשוואה ומכיוון שאף אחד לא טרח לפרסם פה שום נתון לגבי שום כבל וכולם זורקים מושגים מאוד כלליים אי אפשר להגיד על כבל כזה או אחר איכותי או זול, צ'טערת.

דני.

כתבתי את התגובה הזאת בכדי להראות ששימוש בכבל רתכת הוא אפשרי, ויש אנשים שבאמת עושים זאת. את שאר ההתפלפלויות הטכניות אני משאיר לאנשים שיותר מנוסים ממני בנושא.

למען הסדר הטוב אני מבטיח שבהזדמנות הבאה אני אתחקר את יאריק לגבי סוג הכבל וכל שאר הבולשיט שמסביב ואעלה לפורום.

תודה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
הבולשיט

יפה אמרת.

צאו מזה. אף אחד לא ירגיש שום הבדל אם יהיה מדובר בכבל רתכת שבעל התנגדות 0.0000002 אוהם למטר או כבל "נחושת" קליפורניה בום. כל זמן שאתם לא מדברים על מערכות בעל אמפראז' בשמיים או ביצעתם איזה שדרוג למערכת החשמל (וגם את זה הייתי לוקח בערבון מוגבל) כל כבל סטנדרטי יהיה די והותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,

בולשיט כן או לא זה כבר ויכוח אחר לחלוטין, אני ניסיתי להדגיש עובדה אחרת, להגיד לבאנדם תקנה כבל רתכת זה טוב כמו להגיד לו תקנה מגבר זה טוב, מדובר בהגדרה כללית מידי וכל עוד אין רף מסוים שלפיו מגדירים טוב\רע אז מדובר בהצהרה ריקה מתוכן.

זה ש-X או Y משתמשים בזה לא עושים את זה נכון\טוב או זול, תביאו נתונים\דגם\יצרן\מק"ט\whatever, רק אז יהיה ניתן להחליט טוב\רע\זול\יקר, כמובן באופן יחסי.

כתבתי את התגובה הזאת בכדי להראות ששימוש בכבל רתכת הוא אפשרי, ויש אנשים שבאמת עושים זאת.
אני אצטט לך משפט שאני מאוד אוהב, הוא אומנם לא קשור לנושא אבל הוא מתמצת את מה שאני מנסה להגיד:

"saying java is good because it works on all systems is like saying anal sex is good because it works on all genders".

דני.

פורסם

איתמר אתה בגדול צודק

אבל בשלב הזה אתה מפספס את הנקודה כי הויכוח הפך להיות עקרוני וחשוב

ישנו הרבה בלבול ודעות קדומות על מחירי "שחיטה" כביכול של אקססוריז ובמיוחד כבלים וזה דוחף חברים ללכת "ולהשיג" כל מיני תחליפים לא הכרחיים

מעבר לזה יש המון אגדות ותיאוריות שונות ומשונות על הצורך במוצרים כאלו ויהיה אך נחמד ללבן את הנושא

כמו שאני רואה הת"רד מתנהל בחברותיות ומייצר אינפורמציה טובה לחברי הפורום

דרור

• תוכן חדש...