Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוצאה על דלק.. אופנוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

אני רוצה להביא אופנוע 125 סמ"ק.. ואני לא מבין בתחום כמעט כלום.

בכל אופן, אם מישהו יוכל להסביר לי פה כמו לילד מטומטם כמה הוצאות יוצא לי על דלק שאני יבין את ההבדל בין זה לבין רכב אני אשמח :)

מצטער על החובבניות

פורסם

ההבדל הוא:

נגיד VS125 של סאניאנג, יקח לך 1 ליטר ל 27-28 קילומטר, זאת אומרת שטנק מלא של 4.5 ליטר - יעלה לך 30 שקל

מה שאומר שתוכל לנסוע בערך 120-130 קילומטר וזה יעלה לך 30 שקל

דהיינו אם תיסע מפ"ת, לת"א הלוך חזור 4 פעמים - זה יעלה לך 30 שקל

וההבדל בין זה לבין רכב, שרכב יקח לך בממוצע 1:10-12 שזה פי כמעט 3, זאת אומרת שאתה תוציא על אותה נסיעה פי 3 כסף.

יותר פשוט מזה? קשה לי.

פורסם

אם תיסע 0 ק"מ בשבוע אז ההוצאות יהיו 0 ש"ח.אם תיסע 20 ק"מ בשבוע אז ההוצאות יהיו 8 ש"ח וכו'.

קודם כל צריך לדעת כמה אתה נוסע. הוצאות הדלק תלויות קודם כל בכמות הק"מ.

צריכת הדלק של קטנוע 125 תנוע בד"כ בין 17-23 ק"מ לליטר.אתה מוזמן לחשב בעצמך כמה ליטרים תצרוך ואז להכפיל במחיר של ליטר דלק.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

דלק היא הוצאה שולית באחזקת קטנוע.

להערכתי 25-30 קילומטר לליטר. תלוי כמובן אם אתה נוסע בעיר בשעות עומס או בכביש בינעירוני פתוח.

עלות הביטוח היא ההוצאה השנתית הגדולה ביותר.

כמו כן רצוי שתצטייד בקסדה טובה, כפפות ומעיל אם אתה רוצה לשמור על גופך.

אם כפי שאמרת, אין לך כל מושג ברכיבה דו גלגלית - דמי הלימוד יכולים להיות כואבים.

פורסם

אם עניין הדלק באמת חשוב לך, יש את הניו ליד וה-PCX של הונדה, שמצהירים שקטנועים אלו אוכלים ליטר ל-45/46.

פורסם

הקטנוע יעלה לירושלים גם ב-70 וזה בהחלט מכובד.

מישהו במשפחה עשה זאת מספר פעמים עם 125 חדש (פ"ת - ירושלים וחזרה).

הוא עשה זאת, כי זה הכלי תחבורה שהיה לו, אבל הוא אמר שזה לא תענוג גדול.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
פיי 3800.. הרבה.

שאלה אחרונה.. אני רוצה להגיע עם הקטנוע מפ"ת לירושלים.. נורמאלי לעשות דבר כזה? :)

ממליץ בחום על Sym HD125 Evo

קטנוע פשוט מעולה, וממש חזק יחסית ל125.

• תוכן חדש...