Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה אזרחית- הכיצד?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע אני בן אדם מאוד חילוני, אולי הכי חילוני שאתה תפגוש אבל לדעתי חתונה יהודית זה לא קשור לדת אלא למסורת שלך כיהודי וכאחד מהעם היהודים שגר במדינת היהודים.

כמו שאני חוגג את כל החגים גם אם זה לא ממש לפי הספר אני חושב שחתונה יהודית זה עניין של מסורת ושל הגדרה שלי כיהודי, אני לא בעד כפיה דתית ואני נגד הממסד הזה אבל חופה על פי ההלכה מרגישה לי כמו חובת היותי יהודי בדיוק כמו ברית מילה.

אם אני לא יעשה את הדברים הכי בסיסים האלה בשביל מה אני יהודי? שוב, אני לא שומר מצוות, לא ממש מאמין באלוהים, ולא עושה שום דבר שקשור לדת בצורה ישירה או עקיפה.

אני רוצה להבין את ההחלטה לעשות טקס אזרחי כאשר אין לו שום משמעות, לא מסורתית ולצערינו גם לא משפטית בישראל... כל מה שאתה צריך זה להיות ידוע בציבור כלומר לחיות עם בת הזוג ונגיד ואתה יכול להתחתן עם האישה על ההלכה למה לעשות טקס בכאילו? תעשו מסיבה וזהו בשביל מה כל הטיסות והחרטא?

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תשמע אני בן אדם מאוד חילוני, אולי הכי חילוני שאתה תפגוש אבל לדעתי חתונה יהודית זה לא קשור לדת אלא למסורת שלך כיהודי וכאחד מהעם היהודים שגר במדינת היהודים.

כמו שאני חוגג את כל החגים גם אם זה לא ממש לפי הספר אני חושב שחתונה יהודית זה עניין של מסורת ושל הגדרה שלי כיהודי, אני לא בעד כפיה דתית ואני נגד הממסד הזה אבל חופה על פי ההלכה מרגישה לי כמו חובת היותי יהודי בדיוק כמו ברית מילה.

אם אני לא יעשה את הדברים הכי בסיסים האלה בשביל מה אני יהודי? שוב, אני לא שומר מצוות, לא ממש מאמין באלוהים, ולא עושה שום דבר שקשור לדת בצורה ישירה או עקיפה.

אתה צריך להיות יהודי בשביל משהו?

לי אישית מספיקה העובדה שעברתי ברית מילה ,בר מצווה שאני חי בישראל וחוגג את חגי ישראל בשביל להרגיש יהודי. בשבילי ולא בשביל אף אחד. אני לא צריך להוכיח לאף אחד שאני יהודי. אם אני מאמין בזה, זה מספיק לי.

שוב אומר, אין לי שום בעיה עם אנשים שכן מחליטים להתחתן תחונה דתית. להיפך, אני מעריך אנשים שכן הולכים עם האמונות והרצונות שלהם, (כל עוד הם לא מנסים לכפות את זה עלי), בכל דבר שעושה להם טוב. (אפילו אם זה לא משקף את חיי היומיום שלהם. כמוך.)

לי אישית זה לא מתאים.

הכפיה הדתית והגיבוי של המדינה לזה, גרמה לי לסלידה מאוד רצינית מהדת.

מזל טוב!

תודה! :wink:

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם
מעבר לזה שאני אישית לא מוצא שום דבר יפה/מיוחד/מרגש, בטקס שבו עומד איזה מושחת שלא מבין שום דבר באהבה, (הרי הוא התחתן ב"שידוך" ולמד עם הזמן "לאהוב" את אישתו), ויטיף לי על זוגיות ועל חיי משפחה.

חוץ מזה שאני לא מבין 80% ממה שהוא אומר ומברך עליו..:shock:

אפתח בגילוי נאות: אני חילוני גמור, וכך גם זוגתי ומרבית חבריי.

קשה להוציא ממני מילים טובות על כל המוסד הזה שנקרא "הרבנות הראשית", ויחד עם זאת, קשה לי להתעלם מההכללה המוטעית והלא יפה שעשית כאן.

שלושה חברי ילדות טובים שלי התחתנו, שניים מהם חיתן אותו רב. בשלושת המקרים, שני הרבנים היו חבר'המנים, ערכו טקס קליל, דיברו בצורה ברורה, טרחו להסביר לקהל הכופרים וגם לזוגות הנרגשים על מה הם מברכים וגם סיפרו בדיחות תוך כדי.

אין לי ספק שכאשר אתחתן, זה יהיה אצל אחד משני הרבנים הללו.

אגב, גם החברים טוענים שאותם רבנים כלל לא היו כבדים איתם לפני הטקס ולא עשו להם חיים קשים מידי, בהתחשב ברקע החילוני שלהם.

לא יודע אם מדובר כאן במקרים יוצאים מהכלל ושאינם מעידים על הכלל, אבל בכנות, מהצד זה נראה שהתגובה שלך נגועה ביותר מידי דיעות קדומות שהקשר בינן למציאות רופף משהו.

ומושחת כותבים עם ת'!!! אין כזאת מילה מושחט!!!

אה, וכמובן... מזל טוב לברווז, לפרה ולכל שאר דרי גן החיות :-)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ומושחת כותבים עם ת'!!! אין כזאת מילה מושחט!!!

בסדר בסדר, לא צריך לצעוק!! :-D

ברור לי שיש רבנים אשר יוצאים מן הכלל!

וכן, יכול להיות שיש לי דעות קדומות על כל ההתנהלות של הטקסים בכלל ועל הרבנים בפרט.

הייתי בלא מעט טקסים דתיים בחיים שלי. חלקם עם רבנים כבדים מאוד וחלקם עם רבנים קלילים.

בכל הטקסים, לא הצלחתי להתחבר בשום צורה לנאמר שם.. (אולי בגלל הדעות הקדומות, אולי בגלל הסלידה, אבל זה לא משנה.)

בשורה התחתונה, לא משנה איזה רב יערוך את הטקס, אם יצחקו או יבכו, הבסיס הוא אותו בסיס פרמיטיבי של אי שיוויוניות.

אין לי צורך או רצון כזה או אחר לערוך טקס דתי.

עודד

פורסם

עצה וסיפור.

אם תעשו חתונה לפי כל כללי הטכס היהודיים: טבעת, חוזה (כתובה עם נוסח קבוע שניתן למצוא באינטרנט), עדים ואולי עוד משהו קטן ששכחתי, אין צורך ברב כלל והרבנות מחוייבת לרשום אתכם.

רצויי לצלם בווידאו את מעמד החופה אבל גם זה לא הכרחי!

ועכשיו לסיפור, (אני לא זוכר את מלא הפרטים אבל זה פורסם באתר חדשות באינטרנט)

לפני כמה זמן (שנה בערך) זוג צעיר בני 16 בערך ערכו לעצמם חתונה "בכאילו" עם איזו טבעת לא קשורה ועדים, מישהו צילם את כל הסיפור בווידאו, ותאמינו או לא, הרבנות חייבה אותם אח"כ לערוך גירושים הלכתיים ברבנות. כלומר הם הכירו בכך שלא צריך רב בחתונה אלא רק את שלשת הדברים שכתבתי, למעשה רק שניים כי כתובה לא הייתה שם..

אז בקיצור, מי שרוצה להתחתן, ולא רוצה רב, לא חייב. מה שכן את המעבר ברבנות תצתרכו לעשות כדי להרשם כנשואים אבל אחרי שהתחתנתם הם לא יכולו (להערכתי) לעשות לכם בעיות עם להביא עדים וכדומה.

אני מעריך (שוב אני נזהר פה) שחתונה כזו אפילו בין כהן לגרושה "תתפוס" ולא תהיה לרבנים הגדולים ברירה אלא לאשר אותה, כמובן שהם ינסו להכריח את הזוג להתגרש כי גרושה/אלמה זה לא באמת בן אדם, וכהן זה דבר נעלה.

נדב.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

מה הקשר? במדינה דמוקרטית בני זוג צריכים להיות מסוגלים להתחתן בחתונה אזרחית בלי טיסות לשום מקום בעולם. בגלל תפיסה עקומה של חתונה דתית, הרבה אנשים נאלצים לטוס להתחתן בחו"ל. מי שמרגיש שהוא רוצה רב בחתונה - לבריאות. מי שלא רוצה, למה לאלץ אותו לנסוע לחו"ל או שבת"ז יהיה כתוב רווק? אולי בחתונה שלי אני רוצה לאכול סטייק חזיר עם גבינה צהובה עליו עם מיונז ובצל?

להכריח אנשים להתחתן בצורה מסויימת ולא לאפשר להתחתן לאנשים מלאומים/דתות אחרים חתונה אזרחית זו אנטידמוקרטייה לשמה, כפייה דתית אמיתית (כנ"ל לגבי נסיעות ביום כיפור וכד').

לא ממש מתקיים המושג איש באמונתו יחיה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מיכאל, התבלבלת עם חתונה רגילה אני חושש.

האם זה באמת כך שנישואין אזרחיים בארץ לא תופסים כמו נישואים אזרחיים בחו"ל?!

לא מבין מה כבר ההבדל- הרי זה אותו טקס.

בכלל לא התבלבלתי,בחתונה רגילה יש פינגווין בכלל ולא חזיר.

בכל מקרה בכל דרך שתבחרו,שיהיה בהצלחה והמון מזל.

bee47c638f67fdbd8b7684c16f009d8a.jpg

פורסם
מה הקשר? במדינה דמוקרטית בני זוג צריכים להיות מסוגלים להתחתן בחתונה אזרחית בלי טיסות לשום מקום בעולם. בגלל תפיסה עקומה של חתונה דתית, הרבה אנשים נאלצים לטוס להתחתן בחו"ל. מי שמרגיש שהוא רוצה רב בחתונה - לבריאות. מי שלא רוצה, למה לאלץ אותו לנסוע לחו"ל או שבת"ז יהיה כתוב רווק? אולי בחתונה שלי אני רוצה לאכול סטייק חזיר עם גבינה צהובה עליו עם מיונז ובצל?

להכריח אנשים להתחתן בצורה מסויימת ולא לאפשר להתחתן לאנשים מלאומים/דתות אחרים חתונה אזרחית זו אנטידמוקרטייה לשמה, כפייה דתית אמיתית (כנ"ל לגבי נסיעות ביום כיפור וכד').

לא ממש מתקיים המושג איש באמונתו יחיה.

אני אפתח בכמה הבהרות קטנות:

א.אני אדם חרדי

ב.אני עובד קשה לפרנסתי.

ג.אני מכבד כל אדם ודיעותיו באשר הוא.(משפחתי חילונית לחלוטין)

ד.וכן - אני חובב מכוניות מיום שאני זוכר את עצמי ...אין בזה שום סתירה!

לידידי ורעי היקרים מהפורום אנסה להסביר דבר בסיסי מאוד:

א.רב לא מוכן לקדש אדם שאמו נוצרייה ואביו יהודי כי אותו אדם אינו ממשיך את עם ישראל. לפי ההלכה היהודית אדם כזה נחשב

כגוי לחלוטין.(וכן,צבא לא ממש נחשב למשהו שיהפוך אותו ליותר יהודי).

ב. לגבי נסיעה ביום כיפור- אם כמעט כל העם שלנו מכבד את יום כיפור גם אם הוא לא שורץ בבית כנסת- הייתי מצפה מאותו אחד שכל כך רוצה לנסוע שיכבד את רצונו של כמעט כל יהודי ויהודי ללא שיוך דתי או מגזרי,ולא יסע ביום כיפור.

רק ככה יהיה אפשר לקרב בין הלבבות של העם המיוחד שלנו.

אבי אינו דתי בכלל וגם ביום כיפור לא הולך לבית כנסת - אבל לעולם הוא לא יסע כי הוא מכבד את היום הזה בדרך שלו.

ועוד משהו קטן:

חרדי זה לא רק אחד ששורף פחים כל היום וזורק אבנים על שוטרים.חרדי זה עולם שונה לחלוטין ממה שאדם חילוני ממוצע מכיר.ארגונים של חסד יש בציבור הזה כמו חול והם לא לוקחים שקל! הכל בגלל הציווי של ואהבת לרעך כמוך.זה חרדי אמיתי בעיני (תקישו בגוגל הרב פירר ותבינו למה אני מתכוון)

חבר,אתה חופר

פורסם

אנשים, בחייאת, בואו לא נהפוך את זה לשירשור על הדת, אין שום קשר בין דת וחתונה!

...

תודה רבה לכל המברכים!!!:-D8)

מיכאל, פינגווין זה אצל הנוצרים אני חושב.

אז אשכרה ניתן להתחתן ע"י רב ו"להיות עם להרגיש בלי"?

אלעד, אנא פרט והבא דוגמאות, אשמח גם להודעה פרטית ממך בנושא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
כנ"ל לגבי נסיעות ביום כיפור

צרם לי מאד התוספת המיותרת הזו.

לברווז ולפרה מזל טוב, בריאות, אושר והצלחה בכל מעשי ידיכם.

מי יתן ותשריצו הרבה פרווזים חמודים לעולם.

שביט.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

318m, בארץ ישנם אזרחים שהם לא יהודים לפי הלכה - זאת עובדה. הם אזרחים מהשורה, עובדים, משלמים מיסים ומשרתים בצבא. אזרח כזה לא יכול להתחתן בארץ עם יהודי - זה מגביל ברגשות של אנשים. אם בחור יהודי התאהב בבחורה שהיא לא יהודיה לפי הלכה, הוא אינו יכול להתחתן איתה בארץ או מאלצים את אותה בחורה למחוק את העבר שלה ואת מי שהיא ולעבור גיור שבמסגרתו מבקרים בביתה ומוודאים שיש הפרדה בין בשר לחלב וכד'. זאת כפייה. לא מאפשרים לבן אדם להיות מי שהוא. איפה כאן מתקיים "איש באמונתו יחיה"? לא מתקיים. נניח יש זוג של יהודים לפי הלכה ורוצים להתחתן, אבל אף אחד מבני זוג אינו מאמין. למה להכריח את אנשים שלא מאמינים להתחתן לפי הגדרות שיכולות להיות זרות להם?

בארץ חיים אנשים יותר מ-70 לאומים שונים ואין פתרון של חתונה אזרחית אלא דתית בלבד. אנחנו חיים כאן לא באירן של מאה ב-14 אלא מאה ה-21 תחת סיסמאות של דמוקרטיה, אבל בפועל בתחומים מסויימים כופים עלינו דיקטורה. אנשים שרוצים להתחתן חתונה אזרחית נאלצים לצאת מן הארץ, ולהתחתן במדינה אחרת. זה האבסורד!

אני חוזר ואומר: מי שרוצה להתחתן בטקס דתי - בבקשה! אני מכבד אנשים כפי שהם, מאמין שכל אחד חופשי להאמין במה שהוא רוצה.

אבל, מי שרוצה להתחתן בטקס אזרחי, אני חושב שלהגביל זה לא נכון, זה נוגד זכויות האדם וסותר את האמרה "ואהבת לרעך כמוך" כפי שאני מפרשן אותה.

מה רע בשביט?, למה זה צרם לך? הכל בסופו של דבר הכל מכלול של דבר אחד. לא רוצה להכנס לנושא הזה, כי זה לא ממש קשור לדיון, אבל מה עם "פיקוח נפש מעל לכל" וזריקת אבנים על אמבולנסים ורכבים פרטיים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני אומר כמה דברים אחרונים בהקשר הדתי-חילוני ובזה אסיים את חלקי בדיון בנושא זה. (בתקווה).

tzvipper , אני מסכים עם כל מה שאמרת חוץ מהנסיעה ביום כיפור.

זה ה"חג" הכי חשוב לעם היהודי. אני מכיר המון חילוניים "כופרים" שכן צמים ולא מדליקים אורות ביום הזה. (סוג של מחוייבות מבחינתם)..

אני אישית לא צם וכן מדליק אורות ועושה בערך את כל מה שאסור לעשות ביום הזה. אבל אני עושה את זה בביתי מבלי להפריע, לזלזל, או לכפות את ה"חילוניות" שלי על אף אחד. מבחינתי זה היישום ל"אדם באמונתו יחיה".

לגבי אלו שזורקים אבנים על רכבי חירום,מבחינתי, אותם אפשר לדרוס עם רכבי החירום.. על אלו לא כואב לי.

לי אישית כואב על המעטים ( 318 לדומא),שכן קמים בבוקר לעבודה,(ישיבה זאת עבודה בעיניים), שכן מקבלים את האחר- את זה שבוחר לחיות בדרך חיים שונה משמעותית מדרך החיים שלהם ועדיין, למרות זאת, הם מכבדים ומכירים בו כבן אדם. ולא מנסים לשכנע אותו שהוא טועה ומטעה.

אני אישית מאוד סולד(שונא), מ/את אלו שחיים על חשבוני, אלו ששונאים את המדינה שנותנת להם כל כך הרבה.

אלו שלא עושים כלום חוץ מלשבת בישיבה ולבזבז את כספי הציבור.

אלו שבאים במכוון למקומות בילוי "שלי" רק כדי לצעוק לי "גוי" בפסח כשאני שותה בירה..

אלו שזורקים עלי חיתולים כשאני נוסע לבקר את הסבתא שומרת המצוות של חברה שלי (האקסית). (אני ירושלמי וכן, הרכב שלי חטף כמה חיתולים..)

בגלל כל הסלידה ,בגלל חוסר הזיקה ליהדות (או למה שעשו ממנה), בגלל שלא מדברים על שום שיוויוניות כלשהי בדת הזאת, אני בחרתי ועדיין בוחר להתחתן אזרחית.

לדעתי אין שום סיבה בלעשות טקס דתי אם אני לא מרגיש מספיק קרוב ומחובר.

עודד

פורסם
טוב לדעת! תודה.

ועוד יותר טוב לדעת שיש עוד אנשים שבוחרים להתחתן בצורה כזאת. (אם זה מבחירה כמובן..)

מה בדיוק הפרוצדורה לחתונה בקפריסין?

על אילו מסמכים צריך לחתום? עם אילו מסמכים צריך להגיע מהארץ?

והכי חשוב, איפה משיגים את זה? באינטרנט?

תודה רבה!

עודד.

אני לא זוכר, אין הרבה מסמכים, יגידו לך בדיוק מה צריך בסוכנות הנסיעות (בטח גם באתרי אינטרנט של סוכנויות נסיעות).

דרכון/ת.ז., ואם אני לא טועה, צריך לתרגם את תעודת הלידה ולהחתים על זה נוטריון (או שהנוטריון יתרגם, באותה הזדמנות).

בנוגע לעניין הדתי/פוליטי - לא תמיד אפשר להתחתן ברבנות, גם אם רוצים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...