Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

seat ibiza dsg7 Vs. polo tsi אשמח לעצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום פורום יקר,

לאחר קריאה מרובה בפורום אני עדיין לא סגור על עצמי ואשמח לקבל חוות דעת מכם לגבי 2 רכבים שיש לי התלבטות לגבם.

האחד הוא סיאט איביזה 2010 מנוע 1.6 מנוע dsg

השני פולקסווגן פולו 2010 מנוע 1.2 tsi

שני הרכבים מבחינת עלות מאוד דומים.

מבחינת יתרונות וחסרונות מה שאני יודע זה שהמנוע של הפולו יותר חדיש , אך אשמח לקבל הסבר מה ההבדל באמת.

הפולו תהיה יותר סחירה (או לפחות זה מה שאומרים) בעתיד, אבל הסיאט מאובזרת יותר שגם פה אשמח להתייחסות מה ההבדל באבזור? מה יש לסיאט שאין לפולו ואם אפשר להוסיף את זה וכמובן מה העלויות?

ובנוסף אשמח לשמוע עוד יתרונות וחסרונות לכל אוטו.

המון תודה לכולם!

סובארו לאגסי 93' נפח 1600

יונדאי אקסנט 2001' נפח 1500

(ובקרוב אוטו חדש)

פורסם

המחיר (לפחות על הנייר) כמעט זהה,

אני הייתי נוטה לכיוון הפולו המוגשת בשל המנוע החזק והמודרני.

אם בסיאט לא ייתנו הנחה נוספת ויגדילו את הפער אני הייתי בוחר בפולו.

לגבי סחירות עתידית- לדעתי לפולו יהיה פלח שוק ספציפי שייחפש רכב מוגדש (פוטנציאל) למרות הפער האבזורי.

ג'נטים ניתן לרכוש ב2000 ש"ח בחוץ וגם מערכת סביר להניח ותרכש המהלך התקופה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

איזה עוד איבזור יש בסיאט שאין בפולו חוץ מג'נטים שזה באמת לא בעיה להוסיף.

מה בעניין המערכת? מחשב דרך? שליטה דרך ההגה על המחשב והמערכת?

כי אם זה רק ג'נטים וסאן רוף (שזה לא באמת סאן רוף באיביזה ממה שראיתי הוא נפתח ממש קצת, לא עושה לי את זה)

אז לדעתי האישית אין מה לדבר הפולו בהחלט לוקחת.

תקנו אותי אם אני טועה לגבי האיבזור.

ושאלה נוספת למישהו יש פרטים לגבי saet ibiza tsi ? מחיר עתידי? זמן הגעה? שווה לחכות?

(ובקרוב אוטו חדש)

פורסם

עכשיו הגיעה מתחרה שלישית בדמות הפאביה TSI במחיר אטרקטיבי יחסית ( 102000 ) הגירסה המאובזרת עולה 117000 וכוללת הכל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לסיאט בקרת אקלים דיגיטלית לחלוטין

מראה יותר עכשווי. מרווחת יותר.

היא לא ואג, ויש לה מנוע פחות חסכוני

אם לא הייתה מגבלה של כסף, הייתי משקיע עוד כמה שקלים ל FR שבאה עם מנוע חסכוני יותר מה1600 והרבה יותר כוח

פורסם

אם לא הייתה מגבלה של כסף, הייתי משקיע עוד כמה שקלים ל FR שבאה עם מנוע חסכוני יותר מה1600 והרבה יותר כוח

איך בדיוק הגעתה לכמה שקלים?

האיביזה יותר נוטה לכיוון הצעירם

פורסם

לפולו אין בקרת אקים דיגיטלית??

מבחינת מראה אני אוהב את שתיהן אז אין בעיה

ומבחינת מנוע זה אני יודע שהפולו לוקחת

הfr ממש לא בתקציב שלי

בקשר לפאביה היא ממש ממש לא הטעם שלי,תודה.

עוד תגודות לגבי איבזור? משהו שלא צויין פה

מגנזיום?

סאן רוף?

בקרת אקלים? שמוזר שאני שומע שהיא לא דיגיטלית כי מה שאני ראיתי היה דיגיטלי..

מעניין אותי לגבי המחשב דרך והמערכת ולגבי שליטה דרך ההגה,מישהו יודע להגיד לי משהו על זה?

אבל מישהו שיודע לא סתם לשער

(ובקרוב אוטו חדש)

פורסם

אני אמור לקבל את הפולו השבוע...

נכון האיבזור הוא טיפה יותר לקוי כנראה שראית תמונות של הפולו מחו"ל שם יש בקרת אקלים דיגיטלית אבל פה היא מכנית ורגילה.

לגבי הסאן רוף אין אפשרות להזמין בארץ אך הסאן רוף באיביזה הוא בעייתי מכיוון שהוא נפתח רק 4 ס"מ והוא נורא רועש במהירות גבוהה ואף קראתי פה על תקלות שהוא לא נסגר כמו שצריך תמיד.

לגבי המגנזיום אני הוספתי בחברה כי הייתה לי הנחה ואין מה לעשות צריך לשלם..

לדעתי הפולו יותר יוקרתית ואיכותי במיוחד מבפנים בצבע השחור מכיוון שהריפוד מגיע בצבע בז' וזה נותן מראה יוקרתי ואיכותי בנוסף איכות החומרים מעולה ונראית איכותית ביותר.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור!

דרך אגב זמן ההמתנה לפולו ארוך מהרגיל ועומד על שלושה חודשים...

POLO TSI 2010

פורסם

אהלן,

גם בפולו וגם באיביזה הבקרת אקלים היא מכנית לחלוטין. רק בדגמי הFR והקופרה זה דיגיטלי.

(מזגן עם שעונים שצריך לסובב אולי נראה זול אבל זה יותר עמיד ויותר זול להחליף במידה ומתקלקל).

מבחינת אבזור נוסף, האיביזה מגיעה עם מגנזיום 16 אינץ' וצמיגים רחבים להחריד (אחלה אחיזה אבל יש מחיר בנוחות) לעומת הפולו שמגיעה עם צמיגים צנומים יותר וללא מגנזיום.

הסן רוף הוא בדיוק מה שהוא- גג שמש. הוא נפתח קלות בשביל לאפשר סרקולציה טובה של אוויר ולתת לך שמיים מעל הראש בזמן הנהיגה. אני נהנה מזה אבל זה לא גג נפתח ולא מתיימר להיות אחד.

יש ידית עם שליטה על הרדיו באיביזה (שלא תעבוד במידה ותחליף את הרדיו למשהו אחר מהמקורי) ולפי הקטלוג באתר של VW אז אין בפולו (חשוב לציין שזאת ידית ושהשליטה לא נעשית מההגה עצמו).

כמובן שיש תוספות אחרות כמו תאי אחסון מתחת למושבים הקדמיים (מאוד שימושי!), הגה וידית הילוכים מצופים עור.

המחשב דרך הוא אותו דבר בכל הקונצרן בערך, לא ראיתי הבדל בין המחשב דרך שיש אצלי (ibiza sc 1.6 dsg) לבין הפאביה של אח שלי (fabia 16v 2008).

לכל רכב הפלוסים והמינוסים שלו:

האיביזה, לדעתי שניה רק למיטו מבחינת היופי, מאובזרת מא' ועד ת' עם תיבת הילוכים מעולה ומנוע ותיק אך אמין ומוכח של הקונצרן.

מבחינת סחירות עתידית- איביזה זה רכב של צעירים ואם לא תתעלל באוטו ברמה יוצאת דופן אני לא חושב שתהיה לך בעיה להעיף אותו במחיר מחירון.

הפולו, רכב נאה מאוד ומאובזר ברמה מספיקה עם אותה תיבת הילוכים כמו באיביזה ומנוע חדשני וחסכוני בטירוף. לגבי האמינות של המנוע אין לדעת, יש אנשים שנתקלו בבעיות במנוע הזה בנפח 1400 אבל אי אפשר להסיק מזה כלום- לחיוב או לשלילה.

הפולו אוטו סחיר מאוד ואני בטוח שלא תהיה בעיה למכור אותו גם.

הפרשי המחירים נובעים אך ורק בגלל האבזור. אני מציע שתיגש לסוכנות של סיאט ותעשה נסיעת מבחן ותיקח הצעת מחיר מסודרת עם רשימה מסודרת של האבזור, גש עם זה לסוכנות פולקסוואגן ותציג להם את הדילמה ותעשה איתם את ההשוואה. אם אתה רוצה לשפר את ההצעה שלך מסיאט אז תיגש אליהם בחזרה עם ההצעה מפולקסוואגן ואני בטוח שהם יעשו עוד מאמץ בשביל למכור לך.

פורסם

סתם שאלה, אבל הדבר הלא חשוב הזה שקוראים לו בטיחות - אני יודע שלסיאט יש 5 כוכבים ו-6 כריות אוויר (ההרחבה עולה עוד 2000 כמדומני).

בעוד שאני לא יודע אם לפולו יש אפשרות ל-6, ונראה לי שיש לה רק 4 כוכבים במבחני ריסוק.

אה, ועוד משהו, אולי תמתין קצת עם קניית הרכב? היורו ירד וכבר ראינו מדי פעם מבצעים (קצרים, אבל אולי זה יחזור) על הסקודה פאביה ועל הסיאט איביזה, של הוזלה משמעותית (הפאביה ב-90 במקום ב-100).

ייתכן שזה גם יתבטא באיבזור יותר טוב (במקום הורדת המחיר).

פורסם

scoop9- זה בדיוק הצבע שאני רוצה שחור וריפוד בז' זה נראה הכי יוקרתי שיש!

תוכל לרשום פה או בהודעה פרטית כמה שילמת על הרכב? וכמה על הג'נטים?

ובנוסף האמת באמת אין שליטה מההגה על המערכת? ועל המחשב דרך?

alonm- תודה על התגובה אני אישית מאוד אוהב את העיצוב של הפולו למרות שהאיביזה יותר צעירה ועם מראה ספורטיבי, אני אוהב את המראה עם הצמיגים רחבים וג'נטים אבל המנוע החדשני הזה פשוט קורץ לי, מאוד חשוב לי אוטו חסכוני (למרות שהאיביזה אמורה להיות גם חסכונית יחסית).

אני פשוט אקח את 2 הרכבים לנסיעת מבחן ואחליט העניין הוא שממש אין לי זמן עכשיו בגלל זה אני רוצה לצבור כמה שיותר מידע ולבוא מוכן כבר לסוכנות.

רפי30- חשבתי על זה, כרגע אני אוסף מידע כי גם ככה אין לי זמן ללכת לסוכנות לנסיעת מבחן אפילו. אני מאוד מקווה שאני אפול על איזה מבצע מעניין של vw לא נראה לי שבחיים ראיתי אותם עושים מבצעים.

(ובקרוב אוטו חדש)

פורסם

אהלן,

יש לי את הפולו TSI שחורה מטאלית עם מושבי בז' ובאמת שלא הייתי לוקח שום שילוב אחר חח

האיכות של החומרים בפנים וההרגשה של היוקרה כמעט ולא מקבלים באף מכונית אחרת מאותה קבוצה.

אמנם אין ג'נטים אבל זה ממש לא בעיה להוסיף המערכת שמע גם מגיע רק עם שני רמקולים ושני טוויטרים מקדימה בלבד, אבל אני חייב להגיד שהם מפתיעים לטובה גם באיכות וגם בעוצמה. לא יוצא לי בכלל להגביר עד הסוף, ואני באנדם שאוהב לשמוע בווליום גבוה. למרות שבכל אופן אני מתכוון להוסיף עוד שני רמקולים לפחות מאחור.

לגבי שליטה מההגה אתה מקבל שליטה מההגה על הרדיו בדגם של הTSI (ת'אמת שלא ברור לי איך זה עובד איתם בקטע הזה.. קצת משוגעים. חלק מקבלים וחלק לא). המחשב דרך עם הרבה פונקציות מגניבות בן היתר צריכה רגעית של הדלק, ממוצעת, ק"מ שנסעת מההתנעה אחרונה, מעלות בחוץ , מד קמ"ש דיגטלי ועוד.. שהשליטה ממנו מתבצעת מידית מימין להגה.

בנוגע לנהיגה, לפחות מבחינתי, באמת שעולה על כל הציפיות ואף יותר. אוטו ממש מהיר וממש חסכוני, למרות שאם תלחץ עליה היא כבר לא תהיה כל כך חסכונית, אבל זה כמו בכל אוטו אחר.

לסיכום, אוטו מטורף עם מנוע כל כך קטן וכל כך מטורף שווה כל שקל אם אתה שואל אותי.

אגב סתם שאלה.. למישהו יש מושג אם אפשר איכשהו להחליף את הרדיו שמקבלים עם הפולו לגירסה של הטאץ' בארץ?

• תוכן חדש...