Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בן 22 והולך להיות סטודנט באוקטובר הקרוב.

אני מתלבט בין 2 רכבים:

1. polo 1.2 tsi 105hp
  2. fabia 1.2tsi 105hp "sport"

אני הולך לנסוע פחות מהממוצע לשנה, מחפש אוטו נוח עם אחיזת כביש טובה ובלי תקלות,אוטו'

מעוניין באוטו חדש בלבד.

הדבר היחידי שהפריע לי זה הפולו טיפה "ערום" אבל תמיד אפשר לקנות מגנזיום אחרי זה. אגב מבקש גם המלצה לחנויות שמוכרות מגנזיום באיזור המרכז.

תודה רבה.

אייל!

פורסם

הפאביה כבר מגיעה עם מושבי ספורט, מגנזיום, מחשב דרך, צמיגים רחבים(205/55/R17 נראה לי) וכו'.

שתי המכוניות עולות 112,900 לפני אגרת רישוי קודנית וכו'.

אבל התחושה שנכנסתי לפולו הייתה מקסימה , האיכות, החומרים ההגה לא יודע איך להסביר, ושנכנסתי לפאביה היא הייתה קצת מאכזבת למרות כל האבזור שלה.

אבל כמובן הכל היה בלי נסיעת מבחן.

מה עושים? חחח

פורסם
הפאביה כבר מגיעה עם מושבי ספורט, מגנזיום, מחשב דרך, צמיגים רחבים(205/55/R17 נראה לי) וכו'.

שתי המכוניות עולות 112,900 לפני אגרת רישוי קודנית וכו'.

אבל התחושה שנכנסתי לפולו הייתה מקסימה , האיכות, החומרים ההגה לא יודע איך להסביר, ושנכנסתי לפאביה היא הייתה קצת מאכזבת למרות כל האבזור שלה.

אבל כמובן הכל היה בלי נסיעת מבחן.

מה עושים? חחח

בפולו אתה משלם גם על השם, אין מה לעשות זה VW... שזה גם אומר יופי של איכות חומרים ורכב איכותי מאוד.

מאידך יש את הסקודה שכנראה מציעה עסקה משתלמת יותר, והיא גם כן בהרבה מובנים VW רק בלי השם, אולי זה אומר בקרת איכות קצת יותר נמוכה, אך זה עדיין אמור להגיד בכללי איכות חומרים טובה ואוטו טוב.

קודם כל נסיעת מבחן זה צעד מאוד חשוב, ככה באמת מרגישים את האוטו, את הנמרצות שלו, הנוחות שלו וכד'

תנסה להתסכל על שתי המכוניות שוב, לשבת בתוכן גם מלפנים גם מאחור, לשאלות את המוכרים על הדברים מעבר, ולא רק הסטנדרטיים ותנסה לקבל החלטה יותר מגובשת.

שתיהן כנראה מאוד טובות, זה הרבה גם עניין של טעם אישי, כנראה שסדוקה תקבל עלות תועלת מעט גבוהה יותר, אך אם הפולו עושה לך את זה מסיבות כאלו ואחרות, אז אולי היא העדיפה בשבילך :)

פורסם
בפולו אתה משלם גם על השם, אין מה לעשות זה VW...

לא הבנתי, VW נהיה סמל סטאטוס בארץ? משהו כמו BMW או מרצדס? :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
לא הבנתי, VW נהיה סמל סטאטוס בארץ? משהו כמו BMW או מרצדס? :roll:

לצערי כן, כמו גם שבמובן מסויים הונדה זה שם :p אני מאמין שעל כל רכב אתה משלם גם על השם.

ב VW מרגישים את התוספת, וכנראה שגם בלא מעט חברות אחרות (ולא באותה רמה של מרצדס וחברותיה)

אך מכיוון שסקודה לא ממש פופולארית בארץ ואפילו עם מוניטין של מוניות, אז אני חושב שהתשלם על השם סקודה נמוך משמעותית, כך שאפשר לקבל תמורה יותר טובה תמורת אוטו סכום כסף, עם חיסרון עיקרי של סמל סטטוס (ואין מה לעשות VW נשמע ומושך תשומת לב יותר מ SKODA )

פורסם

בתור אוטו ,צורה, איכות ותחושה הפולו מרגישה לי הרבה הרבה יותר טוב

אבל האבזור בסקודה טוב יותר.

השאלה אם אבזור זה שיקול

פורסם

אני לא חושב שסקודה לא פופלארית בארץ ושם של מונית כבר מזמן אין לה.

לא שמת לב לכמויות של האוקטביה, פביה, סופרב ורומסטר שמסתובבות בכבישים? יוצא לי לחלוף מול הסוכנות כמעט כל בוקר ולאחרונה יוצא לי לראות גם כמות לא מבוטלת של יטי ממתינים למסירה.

מאז הגעת הדגם המחודש של האוקטביה יוצא לי לראות המון רכבים כאלה חדשים וגם הסופרב נקלטה בשוק יפה מאוד, גם הרומסטר הפתיעה בכמות הלקוחות שהיא מצאה והשוק הישראלי הבין שסקודה זה רכב איכותי שמבוסס על טכנולוגיה וחומרים של קונצרן פולקסוואגן ומוצע במחירים עממיים יותר.

אני לא מוצא סיבה להעדיף את הפולו העירומה על פני סקודה פביה שמגיעה עם אותו מנוע וגיר ורמת איבזור גבוהה יותר, איפה ההתלבטות בכלל? הסמל? למה לשלם יותר בגלל השם? למה שאיבזור לא יהווה שיקול?

דעתי היא פביה ובגדול, מה גם שלדעתי היא נראית מעולה לעמות הפולו השמנה והאנמית.

בהצלחה ותתחדש עם מה שתחליט לקנות :wink:.

פורסם

לא שמת לב לכמויות של האוקטביה, פביה, סופרב ורומסטר שמסתובבות בכבישים? יוצא לי לחלוף מול הסוכנות כמעט כל בוקר ולאחרונה יוצא לי לראות גם כמות לא מבוטלת של יטי ממתינים למסירה.

מאז הגעת הדגם המחודש של האוקטביה יוצא לי לראות המון רכבים כאלה חדשים וגם הסופרב נקלטה בשוק יפה מאוד, גם הרומסטר הפתיעה בכמות הלקוחות שהיא מצאה והשוק הישראלי הבין שסקודה זה רכב איכותי שמבוסס על טכנולוגיה וחומרים של קונצרן פולקסוואגן ומוצע במחירים עממיים יותר.

אני לא מוצא סיבה להעדיף את הפולו העירומה על פני סקודה פביה שמגיעה עם אותו מנוע וגיר ורמת איבזור גבוהה יותר, איפה ההתלבטות בכלל? הסמל? למה לשלם יותר בגלל השם? למה שאיבזור לא יהווה שיקול?

אכן סקודה תפסה פופולאריות בשנה האחרונה בעזרת שיווק חכם ומחירים אטרקטיבים.

עם זאת לקהל היותר המוני, ולא אלה שמסתכלים בפורומים פה וכד', סקודה עדיין מצטייר כמותג של מוניות שהשם שלו לא ממש עומד לזכותו, ועל כן לדעתי המחירים האטקרטיבים יותר.

גם לדעתי הפאביה מציעה חבילה משתלמת יותר, מה גם שלטעמי בצבעים הנכונים, הפאביה נראית ממש מגניבה וצעירה, והפולו יותר סולידית. ככה שגם מבחינת יופי (דיעה אישית) בפאביה מנצחת, ואם במחיר טיפה נמוך מזה של הפולו אתה מקבל אוטו כמעט זהה, אך יותר מאובזר, אני לא רואה את הייתרון של הפולו.

אלא אם כמו שאמרתי, יש חשיבות לשם, או שפשוט הפולו יותר נוחה או יותר יפה לטעמו של הקונה, האבוזר מאוד נחמד, אך הוא לא האלמנט העיקרי, אם אתה נהנה יותר מהפולו מבחינת נוחות עיצוב ותחושה כללית, לך על הפולו. לדעתי כל אחת מהבחירות תהיה חכמה מהסיבות שלה.

פורסם

אני רואה שגם דעת הקהל הפחות מלומד בנושא רכב השתנתה, אפילו אימא שלי שלפעמים שוכחת באיזה רכב היא נוהגת וניגשת לכל רכב בצבע דומה שנמצא בחניון שוקלת להשתדרג לסקודה ואפילו ביצעה נסיעת מבחן כדי לראות "למה כולם קונים פתאום סקודה?"

פורסם

אכן סקודה תפסה פופולאריות בשנה האחרונה בעזרת שיווק חכם ומחירים אטרקטיבים.

עם זאת לקהל היותר המוני, ולא אלה שמסתכלים בפורומים פה וכד', סקודה עדיין מצטייר כמותג של מוניות שהשם שלו לא ממש עומד לזכותו, ועל כן לדעתי המחירים האטקרטיבים יותר.

גם לדעתי הפאביה מציעה חבילה משתלמת יותר, מה גם שלטעמי בצבעים הנכונים, הפאביה נראית ממש מגניבה וצעירה, והפולו יותר סולידית. ככה שגם מבחינת יופי (דיעה אישית) בפאביה מנצחת, ואם במחיר טיפה נמוך מזה של הפולו אתה מקבל אוטו כמעט זהה, אך יותר מאובזר, אני לא רואה את הייתרון של הפולו.

אלא אם כמו שאמרתי, יש חשיבות לשם, או שפשוט הפולו יותר נוחה או יותר יפה לטעמו של הקונה, האבוזר מאוד נחמד, אך הוא לא האלמנט העיקרי, אם אתה נהנה יותר מהפולו מבחינת נוחות עיצוב ותחושה כללית, לך על הפולו. לדעתי כל אחת מהבחירות תהיה חכמה מהסיבות שלה.

תודה לשניכם.

לטעמי הפולו יפה,נעימה והרבה יותר כיף לשבת בפנים מאשר הסקודה.

אך השאלה אם מחסור ברדיו 2DIN גלגלים רחבים,מגנזיום ומושבי ספורט יכולים לשנות את המצב? (כי נראה לי שאם אני אקח את הפאביה אחרי שבועיים אני אגיד שזה היה טעות)

אני לא נהג ספורט ולא אודיופיל אבל אני לא יכול להתעלם מהחוסר אבזור במחיר "יקר" שכזה.

במידה ואני לוקח את הפולו איפה כדאי לקנות מגנזיום לא במחיר המטורף של צ'מפיון?

פורסם

האם נהגת בכלל בסקודה 1.2 TSI? הרכב מעט שונה מהסקודה הנוכחית משום שהוא עבר מתיחת פנים קלה שטיפלה בחומרים מהם עשוי תא הנוסעים ובכיול המתלים שאמור להשפיע על הנוחות וההתנהגות.

אם הפולו עושה לך את זה יותר אז חבל לקנות משהו שאתה לא אוהב ולהצטער.

פורסם
לצערי כן, כמו גם שבמובן מסויים הונדה זה שם :p אני מאמין שעל כל רכב אתה משלם גם על השם.

לא סמל סטאטוס ולא כלום. יצרנית רכב באותה מדרגה כמו מאזדה, טויוטה, סובארו וכו'. לשלם על שם חברה שהיא יצרנית רכב עממית? על מה ולמה? (כמו בדוגמא של VW, לקנות גולף TSI ב-170K ש"ח זו גניבה לטעמי). שוב, אחזור על זה, מילא חטיבות היוקרה של ניסן וטויוטה (אינפיניטי ולקסוס) או BMW ושות' (מרצדס אאודי וכו'), עליהן אפשר להגיד שיש להן סמל סטאטוס. אבל ליצרנית רכב עממית? ממש לא. אז על מה אני אמור לשלם אלפי (אם לא עשרות אלפי ש"ח במקרים מסויימים) ש"ח יותר? על זה שכפתור או שניים יותר איכותיים במגע שלהם ב-VW מאשר בסקודה? (סתם דוגמא).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
לא סמל סטאטוס ולא כלום. יצרנית רכב באותה מדרגה כמו מאזדה, טויוטה, סובארו וכו'. לשלם על שם חברה שהיא יצרנית רכב עממית? על מה ולמה? (כמו בדוגמא של VW, לקנות גולף TSI ב-170K ש"ח זו גניבה לטעמי). שוב, אחזור על זה, מילא חטיבות היוקרה של ניסן וטויוטה (אינפיניטי ולקסוס) או BMW ושות' (מרצדס אאודי וכו'), עליהן אפשר להגיד שיש להן סמל סטאטוס. אבל ליצרנית רכב עממית? ממש לא. אז על מה אני אמור לשלם אלפי (אם לא עשרות אלפי ש"ח במקרים מסויימים) ש"ח יותר? על זה שכפתור או שניים יותר איכותיים במגע שלהם ב-VW מאשר בסקודה? (סתם דוגמא).

אתה לא אמור, אני מסכים איתך לחלוטין :)

אני מדבר על מבחן המציאות, כאשר ב VW זה מאוד בולט שהמחירים של רב המכוניות שלהם הם מהיקרים בקטגוריה בלי סיבה רציונאלית, חוץ מעצם העובדה שזה VW וזה גרמני ולא עוד מכונית יפנית...

פורסם

רק נקודה נוספת שיש לציין, בזמן האחרון יותר ויותר חברי פורום מתלוננים על תקלות מעצבנות בפאביה, גלוש בפורום וחפש פוסטים.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

• תוכן חדש...