Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעייה במנועי VW 1.4 TSI?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעקבות המקרה שקרה להורי עם הרכב - (פולקסואגן ג'טה 1.4TSI 160HP אשר עלה לכביש בדצמבר 2008 וגמא 43000 ק"מ) ברצוני לשתף ולהתיעץ איתכם מה לעשות עכשיו או מה אתם הייתם עושים במקומי ?

המקרה: נורית מנוע שהתחילה להבהב ורעידות קלות לפני כ-3 ימים בשעות הערב לאימי בדרך הביתה. יום למחרת לקחתי בבוקר את הרכב למוסך מורשה כאשר כ 10 דקות או רבע שעה לפני הגעתי למוסך נדלקה גם נורית EPC בנוסף לנורת מנוע שדלקה קבוע, רק שהפעם הרכב בקושי סחב מעמידה.

כשהגעתי למוסך תיארתי בפני איש השרות את אשר התחולל (אגב, הוא אמר שיש ריקול על הסימפטומים שתיארתי) והתחילו לבצע בדיקות - עם המחשב וגילו בעיה בצילינדר 1 => החליפו סליל הצתה אך ללא שינוי => בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך => בריחת קומפרסיה מהצילינדר :oops: (מהרינגים) ולכן הוחלט להזמין מנוע חדש.

משאלות שלי וממחקר קטן שביצעתי דרך האינט' מתברר שהמקרה הנ"ל איננו חריג וקרה לעוד אנשים בעולם :

http://http://www.vwwatercooled.org.au/f112/118tsi-engine-failure-41618.html

כאשר הבעיה היא שהמנוע עובד "עני בדלק" ודבר זה מוביל לעליית הטמפ' ולתופעה המתוארת לעיל...

מכיוון שהרכב עדיין באחריות אז כל תהליך החלפת המנוע אמור להתבצע על חשבון צ'מפיון.

מה דעתכם? המנוע הנ"ל מורכב בעוד הרבה דגמים של הקונצרן אשר הוציא ריקול בשושו...

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דעתי?

המנוע הזה קיים כבר המון שנים בהרבה מאוד רכבים של הקונצרן ולא שומעים על זה שכולם מתפגרים.

תקלות יש לכולם, בדיוק בשביל זה יש אחריות. נכון שזה מאוד לא נעים שזה קורה, אבל אלו החיים.

emotion of motion

פורסם

AlexVR6, תודה על קישור. שרשור מאוד מעניין. למדתי הרבה.

alexk, איפה בדיוק מנועי TSI נימצאים המון שנים בקונצרן? לפי מיטב הבנתי רק בשנים אחרונות הוא יצא לשוק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
AlexVR6, תודה על קישור. שרשור מאוד מעניין. למדתי הרבה.

alexk, איפה בדיוק מנועי TSI נימצאים המון שנים בקונצרן? לפי מיטב הבנתי רק בשנים אחרונות הוא יצא לשוק.

גולף TSI הופיעה ב 2005. 5 שנים זה מספיק זמן בשביל לדעת שהמנוע לא מתפגר אחרי 40K ק"מ באופן סדרתי.

emotion of motion

פורסם

בגרסה של 160 כ"ס הוא בשוק פחות משנתיים, לא? אולי התוכנת ניהול החדשה לא מושלמת.. (זה בהנחה שהמנוע נשאר זהה ורק התוכנה שונתה)

1.8T הראשונה שנהגתי עליה הייתה בשנת 1998. כלומר 12 שנה.

מה הקשר? מדובר כאן על משפחת ה-TSI, לא סתם מנוע טורבו.

פורסם

מצד אחד, בהחלט יש מצב שמשהוא בתוכנת הניהול החדשה לא תקין אבל האמת, אני סקפטי.

תרשה לי לספר לך סיפור מנסיון אישי, עבדתי במח' דיאגנוסטיקה במוסך המרכזי של אופל כשרק הבאנו לארץ את האסטרה GSI.

חודש אחרי תחילת השיווק מגיע בגרירה בעל רכב חדש עם מנוע תפוס :shock:

המנוע, הוחלף באחריות, נפתח לחקירת התקלה ונתגלה כי בוכנה מספר 4 נתפסה.

המנוע נשלח לגרמניה ולא נמצאה שום תקלה שגרמה לבעיה.

חודשיים אחרי זה מגיע בעל הרכב שוה בגרירה עם אותה תקלה בדיוק! :shock:

הפעם הוחלט לתת לבעל הרכב רכב חלופי ולהשאיר את האסטרה לחקירה מקיפה.

תוך כדי חקירה, יומיים אחרי זה מגיעה עוד אסטרה בגרירה עם אותה תקלה בדיוק!

פה כבר התחילו לרוץ פקסים הסטריים לגרמניה, צוות חשיבה שלהם הוקם שם והם התחילו להנחות אותנו מה לתשאל את הבעלים.

מהר מאוד הגענו למידע ששניהם התקינו את המערכות שמע באותה חברה ידועה, לשניהם יש מגבר קטן למיד הקדמיים שמוקם מאחורי התא כפפות , לשניהם היה אותו מתקין ואצל שניהם הוא משך מינוס של המגבר לאחד הברגים שמחזיקים את המחשב במקום (ומשמשים גם כמינוס למחשב).

זה שיגע את המחשב וגרם למזרק מספר 4 להזריק ללא הפסקה . הדלק שטף את הבוכנה, שטף טאת השימון ומפה ועד תפיסת הבוכנה המרחק קצר.

אם לא היינו עולים על זה, היית היום שומע שהמנועים של ה GSI זה "סדרה דפוקה וחרא מנועים" או איזה שמועה חסרת שחר אחרת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המנוע 1.4 TSI עם 160 כ"ס לא קיים יותר מדי שנים בשוק אלה בשנתיים האחרונות נכנס בהרבה דגמים של הקונצרן (גולף, שירוקו, איביזה וכו') וכאמור מדובר (לפחות לפי השרשור והמקרה שלי שהוא הראשון או השני בארץ) על המנוע עם ה 160 כ"ס וה- 140 כ"ס (לא יודע לגבי המנועים המורכבים באיביזה).

אנחנו שוקלים לתבוע את צ'מפיון להחליף את הרכב מכיוון שיש יותר מדי מקרים (בעולם) עם זה שהמנוע הולך וברכב שמתחילים להחליף רכיב כ"כ עיקרי בטח לא יהיה כמו הרכב שקיבלנו בהתחלה אחרי פירוק והרכבת מנוע מקומית - אפילו בחברה (אתם הייתם קונים רכב שהחליפו לו מנוע אחרי כ"כ מעט זמן וכ"כ מעט ק"מ ? - העסק נראה חשוד מאוד...)

מי מבטיח שהמנוע החדש לא יתפגר שוב פעם אחרי קילומטרז דומה וכבר לא תיהיה אחריות? עפ"י המחקר שעשיתי בנושא מתברר שפולקסואגן מודעת למקרים אלו ולכן הוציאו את הריקול של עדכון תוכנת מנוע אך נראה לי שהם פועלים בשיטת מצליח (מי שמגיע לטיפול שיגרתי עושים לו את הריקול ומי שלא כבר בטח יגיע אליהם)

באגירה - (עכשיו ראיתי את הודעתך) - לא בוצעו ברכב שום התקנות בדיוק מהסיבה שאתה מתאר למעט קודנית שהותקנה ע"י רדיו מילאנו לפני קבלת הרכב - וכן שמעתי גם על מיקרים שהם ביצעו התקנות כושלות וכו', כך שזה לא המקרה במצב זה.

תודה,

אלכס

פורסם
כאשר הבעיה היא שהמנוע עובד "עני בדלק" ודבר זה מוביל לעליית הטמפ' ולתופעה המתוארת לעיל...

לפי מה שהבנתי מאותו פורום באוסטרלייה, שהבעייה היא כפי שמתאר אותה כאן AlexVR6. אין לי מושג לגבי מהימנות הדברים, סה"כ שם מתנהל דיון בדומה למה שיש לנו כאן. אבל יש להם הסבר מדעי לבעיות שיכולות להיות בעקבות תערבובת ענייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
המנוע 1.4 TSI עם 160 כ"ס לא קיים יותר מדי שנים בשוק אלה בשנתיים האחרונות נכנס בהרבה דגמים של הקונצרן (גולף, שירוקו, איביזה וכו') וכאמור מדובר (לפחות לפי השרשור והמקרה שלי שהוא הראשון או השני בארץ) על המנוע עם ה 160 כ"ס וה- 140 כ"ס (לא יודע לגבי המנועים המורכבים באיביזה).

אנחנו שוקלים לתבוע את צ'מפיון להחליף את הרכב מכיוון שיש יותר מדי מקרים (בעולם) עם זה שהמנוע הולך וברכב שמתחילים להחליף רכיב כ"כ עיקרי בטח לא יהיה כמו הרכב שקיבלנו בהתחלה אחרי פירוק והרכבת מנוע מקומית - אפילו בחברה (אתם הייתם קונים רכב שהחליפו לו מנוע אחרי כ"כ מעט זמן וכ"כ מעט ק"מ ? - העסק נראה חשוד מאוד...)

מי מבטיח שהמנוע החדש לא יתפגר שוב פעם אחרי קילומטרז דומה וכבר לא תיהיה אחריות? עפ"י המחקר שעשיתי בנושא מתברר שפולקסואגן מודעת למקרים אלו ולכן הוציאו את הריקול של עדכון תוכנת מנוע אך נראה לי שהם פועלים בשיטת מצליח (מי שמגיע לטיפול שיגרתי עושים לו את הריקול ומי שלא כבר בטח יגיע אליהם)

באגירה - (עכשיו ראיתי את הודעתך) - לא בוצעו ברכב שום התקנות בדיוק מהסיבה שאתה מתאר למעט קודנית שהותקנה ע"י רדיו מילאנו לפני קבלת הרכב - וכן שמעתי גם על מיקרים שהם ביצעו התקנות כושלות וכו', כך שזה לא המקרה במצב זה.

תודה,

אלכס

הדבר היחיד שמבטיחים לך הוא שבתקופת האחריות יתקנו לך את הרכב על חשבונם. מעבר לזה לא חייבים לך כלום.

emotion of motion

פורסם

נו תתבע אותם ו..? כתוב לך בחוזה שהם חייבים לתת לך רכב חדש?

צ'מפיון זה תאגיד ענק, נראה לך שאם תתבע אותם אתה תזכה? הכסף שאתה תשקיע על עורך דין העורך דין שלהם לא מוציא מילה מהפה בשביל סכום כזה.

כשהרכב באחריות הם מתחייבים לתקן לך כל תקלה שהיא במסגרת האחריות ותו לא. אני מבין אותך שזה מעצבן אבל אין יותר מידי מה לעשות.

מה שכן אתה יכול לבקש אחריות לעוד שנה עקב המקרה, זה אני מאמין הסדר שאפשר להגיע אליו.

בן.

Got To love It

פורסם

הקישור לא עובד. מישהו יודע למה?

המנוע הזה בגולף V הוציא גם 170 כ"ס, ויש תוכנות ניהול שמעלות אותו ל- 200. המנוע קיים מ- 2007 לפי מיטב הבנתי.

אגב, בלי להשמיץ אף אחד, מעניין לבדוק רכבים עם התקנות מרדיו מילאנו מול קלאס A...

עריכה: מצאתי את הכתבה, אבל שם מדברים בכלל על מנוע ה- 118 (122?). או שהם סופרים כמו הגרמנים?

עריכה II: המנוע הזה שוב זכה במנוע השנה באירופה. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1699410

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר - המנוע במדובר הינו בעל 118kW = 160HP.

תראו פולקסואגן הוציאו ריקול על המקרה - כלומר הבעיה ידוע להם (ועכשיו נאמר לי מהמוסך שיש בעיה ברינגים של המנוע שהתפגר והמנוע החדש שהם הולכים להתקין הינו בעל רינגים משופרים בנוסף לעדכון תוכנה....)

אני ציפיתי מיצרן כזה גדול וממנוע עטור שבחים זה ליהיות קצת יותר אמין ועצם הטיפול שלהם בשקט במקרים הללו (ע"י החלפת מנועים חדשים) מעורר שאלות רבות כמו: כמה זמן יחזיק המנוע החדש? מה עם כל אלה שביצעו את הריקול ואולי יש להם נזק במנוע ולא יודעים עליו עדיין? אולי השיקול של הריקול השקט הוא בכדי לא לפגוע בנתוני המכירות של הרכבים שלהם?

פורסם

במידה והבעיה היא אכן רינגים, לא ניתן להנוציא ריקול לחלק שכזה ופשוט מחליפים מנוע במקרה של תקלה.

אתה לא מצפה מVW להתחיל להחליף רינגים או מנועים בכל רכב שיצא עם מנוע כזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...