Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רובוטי - מי יושיע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לאחרונה יאריס 2007. האמת שהייתי בטוח שאתרגל לגיר הרובוטי המוזר הזה, אבל זה לא ממש קורה.

חיפשתי במדריך כל מיני עצות, למשל איך לגרום לאוטו לא להיות רכבת לונה פארק שעוצרת ונוסעת בפתאומיות כשאני מאט לפני רמזור, אבל אין שם מידע רציני.

מישהו מכיר אתר שיש בו כל מיני עצות איך להשתלט על הדבר הזה, טיפים, לתאוצה והאטה חלקים יותר, וכד'? או שאולי מישהו מוכן להענות לאתגר ולפרסם כאן משהו כזה?

תודה מראש!

אדמוני.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדריך להתרגל?

לא קיים דבר כזה ידידי היקר. ניסיון הוא המפתח למדריך שאתה מחפש.

אותי אישית הגיר הזה מעצבן נורא, ואני לא הייתי קונה רכב כזה לעולם.

יום טוב.

רותם.

פורסם

הפתרון פשוט. צריך להבין שתיבה רובוטית אינה תיבה אוטומאטית. ברגע שמבינים את זה הכל בסדר.

אם שמים את התיבה במצב ידני, ומעבירים הילוכים בעזרת הכפתורים או הידית, אין בעיה.

אבל מי שינסה להתייחס לתיבה הזו כאל תחליף לתיבה אוטומאטית יתאכזב, מפני שהיא לא כזו.

דני

פורסם

לאחותי יש יאריס 09 גם היא התלוננה על הקפיצות

לקחתי את הרכב למוסך

עדכון גרסה + לימוד הגיר מחדש את צורת הנהיגה של הנהג הקבוע שיפרו פלאים את חווית הנהיגה.

ממליץ לך לעשות את זה ברכב השפלה ברמלה.

http://www.toyota-press.co.il/

פורסם

אני אישית ממש לא סובל בשום רכב שהוא את התיבה הרובוטית , למעשה אני חושב שזאת אחת ההמצאות הכי גרועות שהאדם יצר עד היום , זאת התיבה הכי לא נוחה שקיימת והיא ממש יכולה לטרטר אפילו את הנהג הכי סבלני שיש , נכון להיום אם אני לא טועה תיבות אוטומטיות מסוג - DSG נחשבות לתיבות הכי מתוחכמות והכי יקרות מן הסתם , בדרך כלל הם נמצאות רק ברכבי יוקרה חדשים סגנון מרצדס ובי אם וו...

פורסם

תיבות DSG נמצאות אך ורק ברכבי תאגיד VAG והן לא אוטומטיות אלא רובוטיות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כבעלים של יאריס רובוטית,אני לא חושב שעדכון התיבה היה נחוץ.איפוס אפשר לבצע-ואז ניתן לנהוג על "אוטומטי" וללמד את התיבה העברה ביחסים שנוחים לך.

בנוסף,ואני מדגיש שאלו שמועות מחברים שביררתי עמם - יחסי ההעברה משתנים וכך גם צריכת הדלק עקב "משיכת הילוכים" בסל"ד גבוה יותר.האם נהגת אי פעם על רכב ידני? לדעתי, מי שלא נהג על ידני ממקודם ומכיר את העבודה עם קלאץ' יתאכזב,וחבל.

אבל בכל מקרה,הנה עצותיי בנושא:

1.רגל קלה על דוושת הגז במצב אוטומטי.ברגע שהרכב "עולה" בטורים ומרגישים "ירידה" מורידים רגל מהגז (ממש כאילו החלפת הרגע הילוך ונעזרת בקלאץ').לאחר מכן הרכב מתייצב.אי אפשר "לפספס" בנושא הזה-מרגישים את ההעברה של ההילוך.

2.השתדל לנהוג בדרכים עירוניות בשילוב של "אוטומטי" וידני.בנסיעה עד 40 קמ"ש נהג על מצב אוטומטי כדי להתרגל להחלפות של התיבה הרובוטית.מעל 50 קמ"ש נהג על מצב ידני בהחלפות של הילוכים ב2000-2200 סל"ד.

3.האטה בעזרת המנוע מומלץ לבצע במצב "ידני"-אני אישית מוריד הילוך ב2200 סל"ד.שימושי במיוחד בירידות.כמו כן,אם אתה נמצא בירידה תלולה אפשר להעביר להילוך גבוה יותר כדי שמערכת ה DFCO ביאריס תכנס לפעולה ותנתק את הזרקת הדלק למנוע במידה והירידה ארוכה ותלולה, ואז אתה ממשיך בכוח האינרציה וחוסך בדלק.

אני אישית בירידה מעלה לרביעי,ואפילו חמישי ורואה במחשב הדרך את ניתוק ההזרקה בצריכת דלק "0".

4.במידה ואתה בוחר לנהוג על אוטומטי ולהאט-ניתן להוריד הילוך באמצעות המתגים גם במצב האוטומטי ב2200 סל"ד, ואז מתבצעת האטה באמצעות המנוע. בנוסף,הורד את הרגל מהגז.

5.בהאצה במצב "אוטומטי" אתה יכול להעביר ולהוריד הילוכים עם המתגים שבצד ההגה.העלאת ההילוך היא זמנית במצב אוטומטי וכנ"ל גם ההורדה-שימושי לקיק דאון ו/או עקיפה.

אם יש שאלות,רשום לי בה"פ ואשמח לעזור.

מתן.

פורסם

מתן, היה עידכון לתיבה הרובוטית - בקורולה. ויש הבדל (מסויים) לאחר מכן... למרות שהעסק עדיין עובד זוועה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני אנסה לעדכן גרסה באמת. לא ידעתי שאפשר ללמד את המערכת את הרגלי הנהיגה שלי.

למי ששאל - אני מאזור נתניה (כפר יונה) ועובד בתל אביב.

עדיין - אין איזה "עשה ואל תעשה"? מתי לעזוב גז או ברקס... אני ממש לא יכול לצפות איך הוא הולך להתנהג.

פורסם
אני אנסה לעדכן גרסה באמת. לא ידעתי שאפשר ללמד את המערכת את הרגלי הנהיגה שלי.

למי ששאל - אני מאזור נתניה (כפר יונה) ועובד בתל אביב.

עדיין - אין איזה "עשה ואל תעשה"? מתי לעזוב גז או ברקס... אני ממש לא יכול לצפות איך הוא הולך להתנהג.

אני ממליץ לך לא לעדכן גרסה אלא רק לבצע איפוס תיבה. יתכן וצריכת הדלק שלך תעלה, אבל שוב-עניין אישי.

אני אישית נהגתי על הילוכים במשך 9 שנים, ומאז שאני נוהג על תיבה רובוטית אני לא מבין איך הסתדרתי בלעדיה, ואני נהנה מכל העולמות.

כמה כללים לבקשתך..

"עשה":

1.החלף הילוכים ב2200 סל"ד בידני בכביש מהיר. החלפות הילוכים מהירות (במיוחד עם 6 הילוכים ביאריס) נותנות צריכת דלק טובה.

2. הקשב לרכב, שים עין על הסל"ד. ה"טלטולים" שאתה מרגיש מופיעים כי אתה לא מוריד את הרגל מהגז בזמן החלפת ההילוך (מן הסתם בגלל שאינך רגיל לתיבה).

אולי אני מגיע לאזור חדרה בשבוע הבא, ואם תרצה אשמח להזמין אותך לנסיעה זריזה אצלי ברכב על התיבה הרובוטית כדי שתראה שהטלטולים זה נחלת העבר ברגע שלומדים להבין את אופן הנהיגה. שלח לי הודעה פרטית אם אתה מעוניין.

"אל תעשה":

1. אל תמשיך ללחוץ גז קבוע כי זה הורס לאט לאט את התיבה ומוביל לבלאי של הקלאץ'. אמנם הקלאץ' מבוקר אלקטרונית אך זה גורם לשחיקה מסיבית שלו. אני חבר בYARISWORLD אני ראיתי תלונות של אנשים שאחרי 60 אלף קילומטר נאלצו להחליף גיר בגלל הרגלי נהיגה לא נכונים ו"הצמדה" קבועה של הדוושה לקרקעית הרכב ללא התחשבות באופן החלפת ההילוכים.

2. אל תנהג רק במצב אוטומטי. שלב גם נהיגה ידנית.

פורסם
מתן, היה עידכון לתיבה הרובוטית - בקורולה. ויש הבדל (מסויים) לאחר מכן... למרות שהעסק עדיין עובד זוועה.

RS, אני יודע שהיה עדכון לתיבה הרובוטית לקורולה וייתכן שגם העדכון הזה תופס לגבי היאריס.

אני לא ביצעתי את העדכון הנ"ל ואני נוהג עם הרכב מאז שקיבלתי אותו מהסוכנות ללא שום שינוי גרסת תוכנה, והרכב עובד נהדר ובאופן חלק. גם לי היה קשה בהתחלה "לתפוס" את רגע ההעברה של ההילוך,אך לאחר נהיגה של 3 ימים ברכב למדתי לבצע את הורדת הרגל מהגז באופן "אוטומטי" ובלי לשים לב. אנשים שנוסעים איתי מתפלאים שככה התיבה הרובוטית "הידועה לשמצה" מתנהגת..

פורסם

מתן נראה כאילו עם כל ה"עשה" ו"לא תעשה" שלך אתה כל היום נוהג טכני במקום להנות מנסיעה רגועה.

העדכון תוכנה עשה פלאים לרכב של אחותי, היא שמה לב להבדל משמעותי בחוית הנהיגה.

והיא לא שמה לב לעלייה בצריכת הדלק (כאילו שהרכב הזה שתיין מלכתחילה)

פורסם

oferelijah,זה ממש לא נכון.

אני נהנה מנסיעה רגועה ומהנהיגה, ואני ממש לא שם לב כבר לאופן פעולת התיבה כי אני כבר רגיל מנסיון העבר שלי עם תיבה ידנית.

פירטתי לבקשת הבחור למעלה את מה שעשיתי כדי להסתגל לתיבה באופן נינוח וללמוד את פעולתה.זה הכל.לאחר מכן כבר דברים אלו נעשים בלי תשומת לב מצידי.

ד"א, מה תוצאות עדכון התוכנה? איך הנהיגה השתנתה?

פורסם

התיבה הרובוטית ביאריס היא כאב ראש לא קטן...

נסה לנהוג במצב "ספורט" של התיבה, אז העברות ההילוכים פחות תכופות ומבוצעות בסל"ד גבוה יותר, וטיפה פחות מציקות.

בכל מקרה, אם אתה על מצב אוטומטי אתה צריך לנסות ולחוש מתי התיבה עומדת להעביר הילוך. עם קצת תרגול אתה תוכל

אפילו להשפיע על כך על-ידי עזיבה עדינה של הגז ולחיצה חזרה, ואז החלפות ההילוכים יהיו נעימות יותר.

• תוכן חדש...