Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רדיו שאין לו השתקה (mute) כאשר הדיבורית מקבלת שיחה.

והדבר מציק לי עד מאד כי אני לא שומע כשתמקשרים אלי.

עלה על דעתי לחבר ממסר שימתג את המתח ההמותג של הרדיו כאשר היציאה המתאימה של הדיבורית תהיה הקונטרול שלו.

האם מישהו כבר ניסה לעשות דבר כזה? אולי אפשר לקנות מעגלים מוכנים כאלה?

פורסם

ממסר לבד לא יספיק, צריך בקר מסויים שידע לשלוט בכפתור.

בנוסף זה יהיה קשה מבחינה פיסית להתחבר לכפתור ההשתקה שנמצא בתוך פנל נשלף.

מה שבטוח שאין יחידות מוכנות, מדובר פה בפרויקט גדול מאוד.

אודי A4

דימה.

פורסם

עלה על דעתי לחבר ממסר שימתג את המתח ההמותג של הרדיו כאשר היציאה המתאימה של הדיבורית תהיה הקונטרול שלו.

להבנתי יש לו דיבורית עם יציאת mute.

הציוד הדרוש הוא מלחם ובדיל, פיוז,

וכמובן ממסר מתאים 12v:

36e93bdf06c4e1fba0851f7181e43aee.image.500x350.jpg

מיני-ריליי ופיוז קיימים בכל חנות אלקטרוניקה.

העלות היא שקלים בודדים.

-

פורסם
קניתי רדיו שאין לו השתקה (mute) כאשר הדיבורית מקבלת שיחה.

והדבר מציק לי עד מאד כי אני לא שומע כשתמקשרים אלי.

עשיתי חיפוש וראיתי שאכן השיטה הזאת מקובלת.

וכנראה שאפשר להשיג ממסר כזה (מן הסתם כבר מחובר לטרנזיסטור וקבל) אצל מתקינים.

ראיתי באחד השרשורים שיש רכיב בעל ארבע ממסרים שמנתק את הרמקולים ומחבר אותם לדיבורית, זה נראה לי רעיון ממש מדליק. למישהו יש מושג איפה משיגים דבר כזה?

פורסם

תודה ביקר

אני מנחש שיש למיני רליי הזה רגל אחת בקרה

שתי רגליים למתח

רגל אחת NC ואחת NO שממתגות את המתח החיובי.

ניחשתי נכון ?

אם זה ככה אז אקנה לי שלש כאלו

אחת תמתג את המתח של הרדיו

והשתיים האחרות יחברו את הרמקולים לדיבורית

תודה!

פורסם

תחשוב לשניה, שאתה לא יכול סתם להלחים את הממסר לכפתור בפנל, צריך למצוא סירטות של הבקר הפנימי של הפנל ולפענך איזה אות הוא שולך לר"ד בעת לחיצת הכפתור, אחר כך צריך רק קצת רוורס אנג'ינרינג בשביל למצוא את הבקר שמקבל את האות בתוך הר"ד ולהלחים לשם בקר אחר שישלך אות דומה ובעצם יחליף את פעולת הכפתור, בנוסף צריך לבנות בקר מסויים שידמה לחיציה חד פעמית ועזיבה בזמן קבלת שיחה , ואת אותו התהליך בסיום שיחה .

כול זה בשביל לעשות את הפרויקט כמו שצריך, אם אתה רוצה להיות חפר תלחים ממסר לכפתור ותשאיר את הפנל מחובר תמיד.

כמעת שחכתי , גברעם איזה HU יש לך? יש מלא HU בשוק שיש בפנים מגבר של TDA שכולל בפנים את פונקצית הMUTE , ואם יש לך אחד כזה אז לא צריך לא ממסר ולא כלום, רק כמה חוטים ומלחם.

אודי A4

דימה.

פורסם
ממסר לבד לא יספיק, צריך בקר מסויים שידע לשלוט בכפתור.

בנוסף זה יהיה קשה מבחינה פיסית להתחבר לכפתור ההשתקה שנמצא בתוך פנל נשלף.

מה שבטוח שאין יחידות מוכנות, מדובר פה בפרויקט גדול מאוד.

אתה מבין ולכן אתה רץ קדימה,

אבל הוא צריך רק מיני ריליי ופיוז, בעלות של שקלים בודדים :)

Relay.jpg

הסבר:

יש 5 רגליים לממסר, מתוכן שתי רגליים לפיקוד.

את פיקוד רגל 1-כניסה מהדיבורית (מינוס).

פיקוד רגל 2-מתח הפעלה לממסר (לכן צריך פיוז).

הממסר מתחבר על קו מתח של הרדיו (תקרא לו מתח סויטש או ACC),

על רגליים שהן NC,

בהתאמה main-in ,main-out.

אופן פעולה:

כשהדיבורית תקבל שיחה, היא תוציא מינוס לרגל 1.

הממסר (מחובר NC) ינתק את המתח ACC וזה הכל :).

-

פורסם

אהה הבנתי אתה מציעה לו כיבוי אוטומתי בעת קבלת שיחה, כמו שתסגור את הסויטץ'.

שתי גישות שונות לגמרי, אכן זה יעבוד אבל יהיה מעצבן.

אודי A4

דימה.

פורסם

אל תגזים :), הפתרון זול, נוח ופשוט להתקנה.

זה בדיוק מה שגברעם ביקש לעשות.

אתה נתת לו פיתרון מעולה (להשתמש ברגל של TDA), אך מעט מסובך ליישום.

-

פורסם

לפי מה שאני מבין זה MUTE מאוד פרימיטיבי - תקנו אותי אם אני טועה אבל פותח הת'רד רוצה לעשות ממסר על מתח ההזנה של הHU בזמן ששיחה נכנסת.

במילים אחרות שיחה נכנסת, HU נכבה.

אי אפשר לקנות ארבעה ממסרים כאלה ולהלביש אותם על היציאות הגבוהות של הרמקולים ככה ששיחה נכנסת - רמקולים נכבים ולא המערכת? ככה הוא יכול להחליט אם ללחוץ על פאוז או לא, לשמור על הווליום, לא לחכות שהCD יחזור למקום שלו לאחר הדלקה וכו' וכו'...

הרעיון הוא לקחת את הפיקוד MUTE של הדיבורית ולפצל אותו לארבעה ממסרים בו זמנית אבל הממסרים עצמם עצמאיים בהזנות הראשיות שלהם.

אלא אם כן לכבות את המערכת זה מפסיק טוב בשביל פותח הת'רד :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש גם דבר כזה שנקרא מתאם סראונד. שהוא בא ,צד אחד לרמקולים וצד אחד לHU ,וכניסות MUTE ורמקול של הדיבורית ואז ברגע שנכנסת/יוצאת שיחה אתה מקבל גם השתקה וגם שמע דרך הרמקולים של הרכב

פורסם

אני מתאר לעצמי שאפשר לעשות את זה עם ממסר כפול על כל רמקול (כלומר שני ממסרים)

רק שהניצול של הNC והNO הפוכים בין ממסר לממסר... ואז דרך ממסר אחד אתה יוצר MUTE כשנכנסת שיחה

ודרך ממסר שני אתה מעביר אודיו מהדיבורית כשנכנסת שיחה.

אולי בעצם גם לא חייבים להפוך את השימוש של הNC והNO בין שני הממסרים אלא פשוט להשתמש בשני ממסרים.

מה שמעניין בכל הסיפור הזה הוא כמה רעש נכנס לתוך המעגל...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היות ומדובר במיתוגים על HI POWER סיכוי סביר שהרעש יהיה נמוך היות והסיגנל מאוד חסין

מנגד יש בעיה אחרת, שרדיו דיסק נכנס או עושה MUTE אמיתי

הוא עושה SOFT IN SOFT OUT או FADE IN FADE OUT אם תרצה

במקרה הזה הניתוק הוא חד (זה לא נורא) והחזרה מיידית, שזה עלול להיות ברוטאלי ורועש

• תוכן חדש...