Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אנשים עושים כסף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רואה חשבון זה תואר מעולה שמבטיח חיים טובים אחרי אבל בשביל לסיימו צריך להקיז דם (נראה לי יותר להיות רופא) וגם כמה שנים טובות לאחר מכן, וגם עד שמגיעים לתפקידים מעניינים , עבודה כרואה חשבון זה איך לנסח בעדינות משעמם תחת.

אם כבר אז תואר כלכלי עם התמחות בשווקי הון השקעות וכדומה. יותר קליל בהתחלה קשה להתחיל אך בהחלט תחום לא רע לעתיד אם אופציות התקדמות והשתכרות טובים.

לגבי הייטק צדקו כמו שאמרו לפני, אחד התחומים שבו על ההתחלה מתחילים מגבוהה אך לקראת 35-40 כבר הרבה מאוד אנשים יוצאים מהתחום בין אם בעצמם וגם בגלל שמפוטרים. זה תחום מצויין לעשות בו הון טוב בתנאי שיודעים לחסוך כי אחר כך ניתן להנות מהפירות האלו בגדול אבל רוב האנשים צעירים לא עושים זאת ושורפים את המשכורות הגבוהות על שטויות.

לגבי כמו שאמרתי זה לא שעכשיו זהו אני אבזבז עד שישלחו אותי לכלא, אך החלטתי להנות כל עוד אפשר נשאר לי עוד שנה וחצי לסיים את התואר שלאחר מכן אני יודע שכבר לא יהיה לי את החופש שיש לי עכשיו (אולי שכר כן אבל חופש כבר לא) אז אני מנצל, גם כך לאחר רכב לימודים ועוד הוצאות סטודנטים כמה כבר אפשר לחסוך .

בקיצור לחסוך זה טוב וחשוב אבל אם יש ממה כי אם זה סכומים קטנים שבאים על דברים אחרים שכרגע יכולים לעשות טוב בנשמה לדעתי יש מקום לוויתור, אלה אם יש מטרה ספיציפית ששואפים אליה כגון עסק או דירהאני פשוט לא רואה את עצמי קונה דירה במחירים שיש היום ואם המחירים ירדו לרמות של לפני 6-7 שנים (מה שלא יקרה בחיים) אז לא תהיה בעיה לקנות גם ללא חסכונות.

המחירי דירות זה טירוף דירה שנקנתה ע"י משפחתי לפני 6 שנים ב 400K ש"ח בפסגת זאב בירושלים היום נמכרת ברמות של 800-900K ש"ח פשוט טירוף שאין כמוהו.

לדעתי אם כבר קניה אז נכסים בחו"ל כי בהרבה יעדים השכירות שניתן לקבל על הנכס גבוהה יותר מאשר בארץ, וגם התהליך עצמו בהרבה מדינות מנוהל ע"י חברות חיצוניות כך שמאוד פשוט ואין את הכאב ראש שיש למשכירים דירות בארץ.

פורסם

אני אחד המתנגדים הגדולים לרכבי ליסינג מהעבודה,...

.. וכל זאת במחיר שנע בין 2000 ל-3000 שקל מהברוטו, רוב האנשים לא יחשבו פעמיים.

אנשי הצבא הם היחידים שהתשלום שלהם נע סביב ה-1000 (אולי אפילו יותר כבר, בזמני זה היה 1000) נטו תמורת הרכב.

אנשי ההיטק משלמים בין 3100 ל-3600 מהנטו! (אחרי קיזוזים, הפסדים בביטוח מנהלים/הפרשות פנסיה וכו').

האמן לי שאם היה מדובר בסכומים שתיארת, היית רואה פי 1.5 יותר ליסינג על הכביש.

במחירים שאני ציינתי- אנשים גם חושבים פעמיים.

אגב, שנה הבאה זה עולה בעוד כ-400 (אאל"ט) לנטו, בחודש.

פורסם

עכשיו חזרתי מהבנק, תוך כדי שמעתי איך מישהו קונה מכונית חדשה...

הוא רוצה לקנות סוזוקי חדשה ב90 אלף

יש איזה מבצע של מימון ש50% אתה משלם מראש ו50% בתשלומים, כנראה בריבית נמוכה יחסית

אבל יש לבנאדם רק 30 אלף שקל

אז הוא לוקח עוד הלוואה על ההלוואה ממקודם..

בכאילו הבאנדם סתום, למה לא לקנות אוטו משומש ב30 אלף ולא לשעבד את עצמך לבנק לכמה חודשים טובים, בשביל אוטו שלא יעשה שום דבר שאוטו ב30 אלף לא יעשה?

אז ככה לאנשים יש מכוניות חדשות וכנראה שככה גם בתים, שאם לא היו מבזבזים את הכסף על מכוניות קודם, אז היו יכולים לקנות את הבית עם משכנתא הרבה יותר נמוכה.

לפי דעתי כל הקונספט הזה של הלוואות הוא מפגר, חוץ ממשכנתא כמובן. ההלוואות האלה רק גורמות לאנשים לקנות דברים בלי הקטע המוזר הזה של לחסוך את הכסף קודם, וזה עולה להם בריבית.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

זאת הבעיה במדינה של יהודים.

כולנו חכמים אחד יותר מהשני.

למה הבן אדם קונה סוזוקי ב90 אלף שקל כשהוא משעבד את עצמו?

כי בא לו לקרוע את הניילונים?

כי בא לו ריח של חדש?

כי בא לו לדעת שהוא קם כל בוקר לעבודה בשביל הסוזוקי החדשה?

כי לא בא לו להכנס ליישורי קו למיניהם?

כי בא לו להנות מאחריות של 3 שנים על הרכב החדש?

אז נכון,שיש כאלה שלא מוצאים בזה הגיון... ועובדה שיש כאלו שכן.

זה לא הופך אותך לחכם יותר/טיפש יותר - זה רק הופך אותך לבעל שיקולים אחרים.

אנחנו למשל בעלי רכב מוסב לגפ"מ,כולם אמרו לנו לפני 5 שנים כשעשינו את ההסבה שזה טיפשי,מיותר וכן הלאה.

בנסיבות שלנו זה התאים לנו בול,במיוחד כשאנחנו מקבלים החזר על דלק וממלאים גז :wink: ובמיוחד כשהטסט והביטוח על חשבון העבודה...

סתם ויכוח שנכנסתי עם מישו שנכנס לתדלק בתחנה את הקאוואליר שלו וסיפר לי כמה זה טיפשי שאני התקנתי גפ"מ.

אז הסברתי לו שאני טיפש :idea:

גם לנו היה רכב ליסינג , ולמרות שאני מתנגד - בנסיבות ההם הייתי בעד.

כי ידעתי שאמא שלי לא תשמור עליו כמו שצריך,ורוב המלאכה של למלא אוויר,לבדוק שמן,לבדוק מים,לשטוף... תיפול עליי.

אז בסדר,שיפול על הקצין הרכב :wink:

פורסם

הלוואות הן לגיטימיות כל עוד אתה משתמש בהם כדי למנף את עצמך - לדוגמא לקיחת הלוואה כדי לממן רכישת נכס שעליו אתה יכול לקבל הכנסה משכירות וכד'.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גם ליסוע ברכב חדש מהחברה זה למנף את עצמך.

אז נכון שזה לא חסכון,לא השקעה... אבל זה + בחיים ליסוע ברכב חדש מהחברה.

כמובן,שלא בהקשר של רכב פיצוציה ( קניתי דייהו 2007 19 אלף שקל ... כדי לספר לכולם שיש לי רכב 2007).

אלא במונחים אישיים של התקדמות.

כמובן,שיש כאלה שמבחינתם זה לא התקדמות.

יש לי חבר שקנה 528 כסופה מודל 97 - 40 אלף שקל.

מבחינתו ליסוע בבמוו אפילו ישנה זה התקדמות.

(נ.ב אחלה רכב )

פורסם

לפעמים אני נדהם איך שימים ספורים אחרי שנפתחים שרשורים בפורום פה, במקרה עולות כתבות שנוגעות בדיוק לאותו נושא...

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3404910,00.html

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל אלא שענו תשובה עניינית בלי להכניס כל מיני שטויות של צרות עין וכדומה .

זה ברור לי שיש אנשים שחיים בחובות ומתגלגלים מיום ליום .

אבל השאלה הייתה איך לא להתגלגל מיום ליום אלא לחיות כמו בן אדם .

כיום אין לי מינוסים,המינוס היחיד שהיה לי זה 50 שקלים לפני שנה,ועוד הבנק איים לתבוע אותי. :-D

מדינה לתפארת. אחרי שהפקדתי 2 משכורות באותו החודש הם הציעו הלוואות וכדומה .

כמו שגם רואים בכתבה .

אנשים צעירים/זוגות צעירים/וכו.

לא יכולים כמעט לרכוש דירות,מה שגם אם ההורים עוזרים וגם עם לא אז זה כמעט בלתי אפשרי.

1.3 מיליון לדירת 3 חדרים והיא לא בת"א זה מטורף.

חשבתי על כל מיני הכנסות מהצד .

זכיינות של עסק מצליח .

או כל מיני השקעות כאלו ואחרות ,אך עדיין קשה מאוד לעשות את זה עם משכורת ממוצעת היום בשוק .

כי גם אם אדם ממוצע יחסוך 1000 ש"ח בחודש זה רק 12K בשנה וגם אם זה היה 2K לחודש זה עדיין לא מספיק

כדי להשקיע או להתחיל את החיים (מבחינה כלכלית כמובן ).

לפעמים אני חושב שמי שעושה כסף זה או משמשפחה או מזל או כסף מלוכלך כמו שאמרו פה כמה .

אני לא דיברתי על ווילות ב 4.5 מיליון או דירות בצפון ת"א .ופורש בחניה .

אני מדבר על רמת חיים בסיסית,ממוצעת .

אני עדיין לא חושב שלהשתעבד זאת השיטה האולטימטיבית .

נכון אני עובד מגיל 15 זה עדיין לא יאפשר לי לרכוש דירה ב1.3 מיליון כי יש גם הוצאות .

רכב ממוצע החזקה שלו בשנה לפי החישוב שלי . זה 20K בשנה.

מה עם כל השאר מסביב ?

ביגוד (אני לא חולה ביגוד ,הנעלה ,יציאות,אוכל ,שתיה ,ועוד הוצאות לא צפויות .(מתנות ,חתונות וכו.)

תודה רבה

נתי.א

פורסם

זה בגלל שהרבה אנשים מפונקים ורוצים לגור ב"צנטרום של הפיילה" (או לחילופין בארלזרובה פינתגובה דיזינגובה).

אני אתן לך אותי בתור דוגמא, תל אביבי מבטן ומלידה.

לפני כ 15 שנים תל אביב בדיוק השתנתה מהעיר החמודה שנולדתי וגדלתי בה לאיזה מקום טרנדי ופלצני, שכר הדירה בשמיים ומחירי הדירות עוד יותר והחלטנו, אני וזוגתי לעבור לפריפריה.

עברנו לישוב קטן וצעיר בקצה הצפוני של מה שנקרא מרכז הארץ.

קנינו בית קטן (70 מטר) על שטח של 600 מ"ר במחיר מגוחך של (תחזיק טוב) 65K דולר (ערך של אז, כ 260K ש"ח)! :shock:

לקחנו משכנתא ל 10 שנים, שילמנו כל השנים סכום מגוחך לחלוטין של כ 1500 ש"ח לחודש והנה, אנחנו בלי משכנתא כלל!

היום הבית שווה 700K ש"ח (עדיין סכום מגוחך), ההכנסה שלנו גדלה בצורה משמעותית ואם רק ארצה (ואני ממש לא רוצה) עם מקדמה של 800-900K ש"ח ועם הכנסה חודשית של 20Kח, אני יכול לעבור לגור באחד המגדלים המפוארים של תל אביב.

אבל אין סיכוי שזה יקרה, אנחנו מתחילים שנה הבאה לבנות, יש לנו 600 מ"ר ומותר לנו לבנות עליהם עד 240 מ"ר.

נ.ב.

אתה מוזמן לבקר בישוב, המחירים עדיין מגוחכים ואנחנו יושבים על כביש 6 ככה ש 40 דקות בבוקר ואתה במרכז המדמנה.

נכון, אין פיצוציה שפתוחה 24/7 ואם תיתקע בלי חלב ב 4 בבוקר, אז אין איפה לקנות אבל את הקשקשת הזאת ששיננתי כ"כ הרבה זמן רק בשביל לשכנע את עצמי לא לעזוב את המרכז, היום ממרחק פיזי וממרחק הזמן, המשפט הזה נראה לי כמו קשקוש אחד גדול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יופי של שרשור. האמת שלא הייתי מודע לעליית המחירים ההיסטרית של השנה האחרונה, אבל כבר לפני שלוש שנים, כשאמא שלי מכרה את הבית שלה ברעננה (צמוד קרקע), אמרו לנו שנקבל סכום מסוים ובסוף, תוך פחות מחודשיים, קיבלנו בערך 30% יותר בלי להתאמץ בכלל. מעניין כמה הבית הזה שווה היום :-P (אגב - הקונה עדיין לא התיישב בו - ועברו שנתיים! אנשים מוזרים...)

בכל מקרה, לא חייבים להסתכל על המחירים המטורפים של ת"א, כמו שנאמר כאן - אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות דירה במיליוני שקלים עוברים לפריפריה. אפשר למצוא שם מציאות גם בסכומים נמוכים יותר.

אגב, אני לא חושב שכרטיסי האשראי הם רעה חולה וגם לא מאמין שכל אחד צריך להפוך את התקציב שלו לשבועי. אני חושב שפשוט צריך להיות עם יד על הדופק ולעקוב אחרי ההוצאות. גם זה כבר נאמר - זה הכל בהתנהגות, הכל בראש. אם אתה עדיין חושב כמו ילד ("יהיה בסדר") אז לא תגיע לשום מקום, אבל אם אתה עוקב אחרי ההוצאות שלך כמו שצריך, אתה תסתדר.

ועוד בנוגע לאשראי - אני בדיוק ההפך - מעדיף לשלם כמה שיותר באשראי. זה נותן לי יופי של מעקב בסוף החודש (דרך האינטרנט) ומאפשר לי לתכנן קדימה. אם יש לי מזומן ביד הוא נעלם מהר מאוד ואני אפילו לא יודע לאן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ועוד בנוגע לאשראי - אני בדיוק ההפך - מעדיף לשלם כמה שיותר באשראי. זה נותן לי יופי של מעקב בסוף החודש (דרך האינטרנט) ומאפשר לי לתכנן קדימה. אם יש לי מזומן ביד הוא נעלם מהר מאוד ואני אפילו לא יודע לאן.

+1

אני עושה את רוב הדברים עם האשראי ודואג תמיד שיהיה לי סכום סימלי בארנק למקרים נדרשים כגון כסף קטן לחניה בתשלום או לטיפים למלצרים.

את רוב הרכישות אני עושה באשראי ומשתדל שאלו יהיו רכישות נכונות ולא יכללו יותר מדי בזבוזים מיותרים.

אחת לכמה ימים בחודש אני בודק דרך אתר הבנק את סכום האשראי הכולל ומולו את הסכום בעו"ש ואז לפי התאריך הנוכחי אני יודע כמה נשאר לי בקופה עד סוף החודש לקבלת המאזן שאני רוצה לקבל.

פורסם

כשיש לך רכב עם דלק ללא הגבלה.. קילומטראז' ללא הגבלה

אני לא מכיר היום חברה שבה אין הגבלה לדברים אלו, אולי רק ברמות הנהלה בכירות ביותר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...