Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים,

ברכבי הקיים , קיימת מערכת קול מקורית שעושה הכל טוב , רק אין לה עוצמה, קרי מרגישים שעקב האכילס אצלה הוא ההגברה. (לצערי גם אין לה line out )

נתון נוסף הוא שברכב אין אפשרות להתקין רמקולים במדף אחורי היות ומתחתיו יש פלטת מתכת שניראת יצוקה משהו.

הרמקולים בדלתות הם רק 5.25" .. - מקדימה שודרגו ל מורל 5.25 קומפוננט (לא יודע בדיוק איזה דגם ועמכם הסליחה) ומאחור נשארו המקורים שלא כדאי להרחיב עליהם את הדיבור.

בשיחה עם מתקין (מחברה ידועה ) , יעץ לי על הוספת מגבר בשילוב של מנחת איכותי, והוספת סאב. טענתו כי אין אפשרות בכלל לקבל באסים מקוטר כזה קטן של אלמנט איכותי ככל שיהיה.

אישית אני חולק עליו, - נכון שההשוואה לא נכונה, אך בבית יש לי זוג רמקוליי מדף שלהם אלמנט מיד-באס של 5.25 ונותנים באסיים לא רעים כאשר המערכת בflat לחלוטין.

כאמור אני מרגיש שעקב האכילס בסאונד במערכת ברכב, היא ללא ספק ההגברה (חוליה חלשה בעליל ) . האם לדעתכם שדרוג האחורים למורל והוספת מגבר - תתן את התוצאה היותר מבוקשת?.

עוד הערה לסיום: אני אוהב באסים, אמנם לא כל כך אוהב סאונד של סאב. אבל מחפש באסים עגולים, רכים כאלו , שאפשר להבחין בהם ואינם משתלטים יתר על המידה. -

אצל אישתי ברכב, (אלמרה , יש יחידת ראש של פיוניר deh-65bt ללא מגבר, עם 6.5 של קאנדס (קואקס) על מדף אחורי , ו בלאופונקט קומפוננט 6.5" מקדימה (טוויטרים על מכסה המראות בצדדים ) .

הסאונד - איכותי ביותר עם באסים מצויינים לטעמי.

אנא הערותיכם / הארותיכם .

פורסם

1. ציין את כל הפרטים- איזה רכב, מפרט רכיבים.

2. אל תשווה לרגע סאונד בבית וסאונד ברכב, שני עולמות שונים.

3. הקוטר כן קובע, ניתן לבצע בד"כ הגבהות מקדימה כדי להכמיס את הגודל הרצוי.

4. ברכב של אשתך יש שני זוגות רמקולים 6.5 ואצלך זוג אחד של 5.25 ומפה נובע עיקר ההבדל.

5. סאב לא חייב להיות דבר מפוצץ, הוא יכול להיות גם עדין ומשתלב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

פרטים:

רנו פלואנס - מערכת קול מקורית

רמקולים: 5.25" מורל (לא יודע איזה דגם בדיוק ) מקדימה

מאחור 5.25" האורגינל של הרכב (מועמדים לשדרוג. )

2 זוגות של 5.25 לא יעשו את העבודה? קצת משחק באקוסטיקה של הדלתות איפה שאפשר (ריפוד , חומר אוטם ) לא יעשו את העבודה?

פורסם

ערוך חיפוש ותמצא 2 אנשים שביצעו בניות/התאמות, כך שייכנס 6.5 במקום 5.25 במגאן. אני מאמין שהפלואנס לא שונה כ"כ.

אם בכל זאת אין לך רצון לעשות זאת ואתה רוצה להסתפק ב- 5.25, תתחיל מהוספת מגבר טוב שיגביר את המורל.

זוג נוסף של 5.25 כמובן שיוסיף עוד באס.

וכמובן שניתן להוסיף סאב קטן שישתלב יפה עם הסט הקדמי, וייתן הרגשה של סאונד מלא ולא חמור משתולל בבגאז'.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

בשיחה עם מתקין (מחברה ידועה ) , יעץ לי על הוספת מגבר בשילוב של מנחת איכותי, והוספת סאב. טענתו כי אין אפשרות בכלל לקבל באסים מקוטר כזה קטן של אלמנט איכותי ככל שיהיה.

אישית אני חולק עליו, - נכון שההשוואה לא נכונה, אך בבית יש לי זוג רמקוליי מדף שלהם אלמנט מיד-באס של 5.25 ונותנים באסיים לא רעים כאשר המערכת בflat לחלוטין.

.

ומה פה בדיוק ההשוואה?

גם האלמנטים שמיוצרים לרכב אינם מיועדים לנגן תגובות באס חזקות.

בנוסף, התכנון של התיבה הוא זה שמאפשר לך בבית לקבל מ5.25" מה שלא תקבל משום אלמנט כזה ברכב.

תוסיף לכך את ההגבר של החדר שלך בבית שאינו דומה לרכב, ותקבל תשובה ש5.25" ברכב, לעולם לא יפיק לך מספיק באס שתוכל לוותר על סאב.

האמן לי, יש לי זוג שביעיות של סקאן ספיק ברכב ועדיין צריך את הסאב..

under construction..

פורסם

תמיד אפשר לשים רמקולים במגש מאחורה.

לחבר שלי יש passat 2005 וגם שם יש מתכת מתחת למגש, אפשר לחתוך את זה זה לא בעיה.

Auto Emoción

פורסם

בוקר טוב

אתחיל בזה שמבחינתי סאב לסאב ברכב ישנה אותה חשיבות כמו כל רמקול אחר

את ההחלטה על הסאב ברכב יש לקחת באותה אחריות ורצינות שלוקחים כשמחליטים על רמקולים קדמיים או אחוריים

זו דעתי בלבד והיא מגיעה ממקום של אחד שתמיד היה לו סאב ברכב וההרגל לא נותן מנוח

אני מכיר המון המון נהגים שסאב הוא בהחלט לא נחוץ ואפילו מפריע (ליושבים מאחור או לעגלה של התינוק או לכמות של שישיות המים שהוא קונה כל שישי)

לכן סאב הוא בהחלט לא מנדטורי, סאב הוא פשוט אחת מהבחירות שאדם מבצע כשהוא משדרג מערכת.

לגבי הרמקולים מידה 5.25 : אני מצטער אבל אני לא מסכים עם רוב הדברים שנכתבו מעל

ישנם רמקולים 5.25 מעולים שמייצרים באס טוב נעים עמוק וגם פאנצ"י שצריך

להזכירכם רוב מכוניות הפאר היו מיוצרות עם אלמנטים של 5.25

אני לא חושב שאנשי "מרצדס" "BMW" וכהנה וכהנה לא נתנו את הדעת לסאונד שברכב כשהם תכננו אותו

ואני כן יודע בוודאות ומניסיון עתיר שסטים 5.25 בהגברה נכונה מייצרים איכויות סאונד מדהימות כולל בומים כשצריך

אני ממש לא ממליץ לך לחתוך את הרכב מאחור (בהחלט לא ברכב חדש)

ואני ממליץ לך לגשת למתקין לבחון מספר סטים ואופציית הגברה חיצונית

אישית אני הייתי מרכיב את הסט הקדמי שלך מאחור ללא הטוויטרים

בדלתות הקדמיות סט 5.25 איכותי וחזק יותר

מגבר 2 ערוצים להגברת הסט הקדמי דרך מנחת אחד

כמובן שאפשר להמשיך להשתגע, אני הבנתי מהפוסט שלך שאתה בגדול מעוניין במינימום שינויים ומקסימום סאונד לכן אני ממליץ על הסטאפ המינימלי הזה

חג שמח

דרור

פורסם

סאב מבחינתי הוא השלמה של המידבאסים\וופרים

אני באופן אישי מתקשה מאוד עד לא מסוגל לדמיין את עצמי ללא סאב, קטן ככל שיהיה 10 אינטש בודד או 8 אינטש בודד - אני עדיין חייב סאב.

אם הייתי מדמה וופר או מידבאס לירח - אז הסאב היה הצד האפל של הירח.

הכוונה היא בעצם לכך שהסאב והוופרים במערכת שעובדת נכון (אני מדבר על מערכות מוכוונות SQ בעיקר) עובדים כיחידה אחת ולא ניתן על פי תחושה או שמיעה להפריד בינם והמיקומים שלהם.

מערכת שעובדת נכון - התחושה צריכה להיות כאילו ואין סאב ברכב והבאס שלו פשוט בוקע מחזית הרכב באופן עצמאי כאילו והוופרים עצמם ניגנו את הבאס הזה.

לכן באמת הבחירה של הסאב היא חשובה מאוד והיא חייבת להתבצע ביחס לוופרים שבחרנו להשתמש בהם היות והם אמורים להשלים אחד את השני כמו שכבר ציינתי.

ישנם רכבים שבהם התקינו וופרים 8 אינטש בדלתות וגם 7 אינטש שבהם הייתי יכול לוותר על שימוש בסאב לו הייתי צריך לעשות כזו פשרה אבל גם ברכבים אלו ברגע שמוסיפים סאב וופר ומכוונים אותו נכון - זה פשוט לא אותו הדבר.

אני באופן אישי מעדיף להתקין רכיבים מקדימה שמושכים יפה מאוד את הבאס של הסאב לקדמת הרכב אבל נותנים לסאב גם את הכבוד שלו, נאמר את זה ככה ומשאירים לו את כל מה שמתחת ל50-60 הרץ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

SROOL-את הרנו החדשה שינו לגמרי גם בדלתות ובמיקום הרמקולים . בשונה מהמגאן שברשותי,שם ניתן לעשות בניות מבלי להשתגע תקציבית ואו לפגוע בחיצוניות הדלת,לא נראה לי,להבדיל,שאפשר ברנו החדשה לעשות שינוי כפי שאני עשיתי.עדיין לא זכיתי לשבת בתוך הרנו החדשה ולבדוק מקרוב את השינויים שהחברה עשתה אבל מבחוץ,דרך זכוכית החלון שהצצתי-יש שינוי שיקשה על הבניה המדוברת.

צודק דרור שיש אלמנטים של גודל 5 ורבע שיכולים אולי לתת מענה לפותח השירשור אבל חשוב מאד לדעת לאן חותר המשורר בכך שהוא אוהב באסים.אישית,כבעליו של סט ידוע בגודל 5 ורבע,(שהיה מותקן ברכבי) לא חושב שאפשר להגיע לתוצאות ש6 וחצי נותן וזאת מבדיקות רבות שערכתי עם סטים של 5 ורבע.חשוב לציין שזה מאד מאד תלוי בדרישות המבקש.חדות,פירוט-כן.תדרים נמוכים ואו באס-קשה לי ומאד להאמין.בשילוב תיבה ועומק ניתן להשיג אפקט של באס אבל לא נראה לי שבזה עסקינן.

לסיום,לחידוד תשובתי-הכל יקום ויפול על דרישות הלקוח להגדרתו של "אוהב באסים".

ליאור

פורסם

הסאב הוא לא מנדטורי ,הוא עותמני .! הריי ידוע שהסולטן העותמני היה מסתובב עם סאבים FI

בעגלה שלו ברחבי איסטנבול ,ומפיל לכול הטורקים את הגחל מהנרגילה.

ועכשיו לשאלה שלך :

אתה מחפש נמוכים בלי סאב

כבר יצא לי לראות התקנות במאזדה 3 ללא סאב

שבהם הותקנו סט קומפוננט קדמי ובדלתות האחוריות הותקנו 6X9

או לחילופין מידבאסים 7\8 אינץ וזה נישמע יפה מאוד.

פורסם
בוקר טוב

אתחיל בזה שמבחינתי סאב לסאב ברכב ישנה אותה חשיבות כמו כל רמקול אחר

את ההחלטה על הסאב ברכב יש לקחת באותה אחריות ורצינות שלוקחים כשמחליטים על רמקולים קדמיים או אחוריים

זו דעתי בלבד והיא מגיעה ממקום של אחד שתמיד היה לו סאב ברכב וההרגל לא נותן מנוח

אני מכיר המון המון נהגים שסאב הוא בהחלט לא נחוץ ואפילו מפריע (ליושבים מאחור או לעגלה של התינוק או לכמות של שישיות המים שהוא קונה כל שישי)

לכן סאב הוא בהחלט לא מנדטורי, סאב הוא פשוט אחת מהבחירות שאדם מבצע כשהוא משדרג מערכת.

לגבי הרמקולים מידה 5.25 : אני מצטער אבל אני לא מסכים עם רוב הדברים שנכתבו מעל

ישנם רמקולים 5.25 מעולים שמייצרים באס טוב נעים עמוק וגם פאנצ"י שצריך

להזכירכם רוב מכוניות הפאר היו מיוצרות עם אלמנטים של 5.25

אני לא חושב שאנשי "מרצדס" "BMW" וכהנה וכהנה לא נתנו את הדעת לסאונד שברכב כשהם תכננו אותו

ואני כן יודע בוודאות ומניסיון עתיר שסטים 5.25 בהגברה נכונה מייצרים איכויות סאונד מדהימות כולל בומים כשצריך

אני ממש לא ממליץ לך לחתוך את הרכב מאחור (בהחלט לא ברכב חדש)

ואני ממליץ לך לגשת למתקין לבחון מספר סטים ואופציית הגברה חיצונית

אישית אני הייתי מרכיב את הסט הקדמי שלך מאחור ללא הטוויטרים

בדלתות הקדמיות סט 5.25 איכותי וחזק יותר

מגבר 2 ערוצים להגברת הסט הקדמי דרך מנחת אחד

כמובן שאפשר להמשיך להשתגע, אני הבנתי מהפוסט שלך שאתה בגדול מעוניין במינימום שינויים ומקסימום סאונד לכן אני ממליץ על הסטאפ המינימלי הזה

חג שמח

דרור

קצת לא מדוייק..

באודי לדוגמא יש כבר מקום בילט אין ל3 חלקים, כי מבינים שזה מה שנכון יותר + העובדה שזה מגיע במידות של 6.5.

בBMW הבינו ש5.25 זה דרע'ק ולעולם לא יפיק באס בתגובה חזקה גם אם זה סקאן ספיק רווליטור, ולכן הוסיפו סאבים של 10 אינטש מתחת למושבים.

גם בסאאב זה 6.5 + סאב מקורי.

וגם במרצדס היום זה 6.5 אינטש.

אלמנט של 5.25 אינטש יתקשה מאוד לנגן תדרים של 40-50-60-70HZ, ובדיוק בשביל זה יש אלמנטים גדולים יותר, שמצטיינים בתחום הזה.

under construction..

פורסם

ראשית , תודה לכל המגיבים על הדיון המעמיק - אני מבין כי דעת הרוב כאן היא בעד סאב, אך מר אהובי ציין בעיקר את הוטו שיכול להגיע מצד האישה- ובעיקר חוסר הנוחות לנוסעים מאחור (שנבחרה בגלל המרחב המדהים שיש לה בספסל האחורי ) .

אני מוכרח לציין כי לפני ימים אחדים נסעתי בקדילאק cts של עמית לעבודה, ישבתי מאחור, מערכת הקול אשר היתה מותקנת שם (רכב מודל 2003/2002 ) היא האורגינלית אשר כוללת זוג קומפננט מקדימה, (כניראה 6.5 ) , זוג 6.5 בדלתות האחוריות , וסאב על המגש האחורי (לדעתי ניראה כמו 8 או 10 ) . הסאונד היה יחסית חביב , אבל באמת הסאב מאחור נתן נמוכים מידי , שפגעו בהרמוניה של הסאונד, וזה מנקודת האזנה במושב האחורי . הטיעון שלי שסאב אולי כן יכול לעזור אבל הוא דיי מציק ליושבים בספסל האחורי.

אגב מבחינת אתגר ההתקנה - המבנה בפלואנס שונה מאוד מהמגאן דור קודם - בתור בעלים של מגאן דור קודם ה 5.25 בדלתות הקדמיות היו מוגבלות מבחינת העומק שלהם - ואף היתה שם כיתובית "נא להשתמש ברמקול אורגינלי בלבד " - הפתרון היה בצורה של רמקולים של פיונייר יעודיים .

tsq131c_gallery.jpg

בדלתות המצב היה קצת טוב יותר אמנם עדיין רק 5.25 אך פחות מגבלה של עומק ,אבל היה קשה לקבל את הנפח הפנימי של הדלת בתור תיבת תהודה טובה.

בסו הפתרון היה במדף האחורי אחרי קצת הינדוס של הוצאת תיבת האיחסון , וקיבוע של פלטת עץ איכלס זוג קומפוננט 6.5.

בפלואנס המצב הוא שונה לחלוטין - ראשית מבנה הדלתות הוא שונה שנובע ממנגנון הרמת שמשות מסוג אחר. עדיין הקוטר הוא של 5.25 - האלמנט המקורי - מגיע כבר יצוק בתוך הגבהה - (למי שמכיר כמו האלמנטים המקוריים בניסן רק שם זה נעשה עם אלמנטים נורמליים של 6.5 ) ומקובע עם ניטים למסגרת הפח של הדלת. בשביל להתקין את המורל מקדימה נאלצו בסוכנות המסירה , להפטר לגמרי מאלמנט המקורי ולבנות מסגרת מעץ. התוצאה סבירה לחלוטין לא מבחינים בכלל שיש אלמנט לא מקורי.

בדלתות יש ניראה הרבה מקום אך מקובע שם אלמנט 5.25 . - אני חושב שטוב מראה עיינים .

אולי מחר אצלם מספר תמונות של הדלתות ושל המדף האחורי של הפלואנס ואשים כאן , - אולי תוכלו לקבל מושג יותר טוב ..

פורסם

סאב ממש לא נועד ליושבים בספסל האחורי.

כאשר סאב וופר מכוון היטב למערכת סטריאו ברכב התדרים שלו "מבשילים" בקדמת הרכב, מי שיושב מאחור סופג עוצמה הרבה יותר גבוהה ושום הרגשה של הרמוניה כלשהיא בצליל.

זה בעיקר מתקן בחילות למי שיושב במושב האחורי ולכן רצוי תמיד שתהיה לך יכולת לשלוט בסאב ולהנמיך אותו עד כמה שניתן או צריך כשיש לך נוסעים מאחור.

לגבי מפריע לעגלת תינוק - אם יש לך רנו פלואנס אז זה פשוט בולשיט כי תא המטען שם הוא 520 ליטר!!! לא חסר מקום והגיע הזמן להפסיק להקשיב לאשה :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...